< Terug naar overzicht
Boeken die je meenemen door Noord-Amerika

Boeken die je meenemen door Noord-Amerika

De boekenwurmen onder ons zullen beamen dat er niets fijner is dan je verliezen in een mooi verhaal. We zochten deze week weer wat echte aanraders voor je uit. Dit keer gaan we voor boeken die je meenemen door het veelzijdige Noord-Amerika!

Beren op de weg


Gijs van Middelkoop en zijn vriendin Aimée springen op de fiets en gaan op pad dwars door de Rocky Mountains in Canada en de USA. Onderweg komen ze nogal eens oog in oog te staan met hongerige beren. En dat zorgt voor de nodige complicaties. Een jaar later vervolgen ze hun tocht, maar dan duiken er hele andere beren op. De fiets moet zelfs tijdelijk aan de kant worden gezet. En net als de rust wat terugkeert, barst het natuurgeweld los en moeten ze alles op alles zetten om te voorkomen dat deze reis in een nachtmerrie eindigt...


> Meer informatie & bestellen

Keerpunt Alaska


Vlak na het overlijden van haar moeder vertrekt Jolanda Linschooten samen met haar partner Frank naar Alaska, waar de natuur ongerept en oogverblindend mooi is. Ze leggen een deel van hun tocht per fiets, lopend en in een kajak af. Haar reis en verblijf in de natuur geven inzicht in welke richting ze uit wil in het leven en leren haar hoe de draad weer op te pakken. Een meeslepend verhaal dat je anders laat kijken naar de wereld én naar jezelf!

> Meer informatie & bestellen

Roaming America


Reisfotografen Renee en Matthew Hahnel hebben een onvergetelijk avontuur beleefd... een zeven maanden durende reis langs alle nationale parken van Amerika. Samen hebben ze 39 staten en twee overzeese gebiedsdelen bezocht, meer dan 40.000 kilometer gereden en vele honderden kilometers gewandeld door de meest spectaculairste landschappen op aarde. Roaming America vertelt hun verhaal aan de hand van adembenemende beelden, die je reislust ongetwijfeld zullen aanwakkeren.

> Meer informatie & bestellen

Het wonder van Iowa


Reisjournalist Bas van Oort maakt een 5000 kilometer lange fietstocht van Washington DC naar Seattle. Door lekke banden, gebroken spaken, hongerklopaanvallen en een zonnesteek moeten Bas en zijn reisgenoot Lowie bijna dagelijks improviseren. Ondanks alles blijven de twee doorgaan, regelmatig met hulp uit onverwachte hoek. Ze slapen bij mensen thuis of krijgen een lift. In Het wonder van Iowa schetst Van Oort aan de hand van zijn ontmoetingen onderweg een verrassend positief beeld van een land dat de laatste jaren zo vaak negatief in het nieuws is geweest.

> Meer informatie & bestellen