< Terug naar overzicht
Kijktips: Hollywood films Noord-Amerika

Kijktips: Hollywood films Noord-Amerika

Hollywood staat sinds jaar en dag al bekend als het kloppende hart van de filmindustrie. In dit blog geven we je een aantal Netflix tips van Hollywood klassiekers en nieuwkomers. Pak de popcorn er maar vast bij! 

Dirty dancing 

Een echte klassieker, waar je gewoon nooit genoeg van kan krijgen: Dirty Dancing! Tijdens een zomer in de bergen met haar familie wordt de 17 jaar oude Frances verliefd op de ruimdenkende dansleraar van het resort. 


Jurassic Park 

Een Steven Spielberg-meesterwerk uit 1993: Jurassic Park. Jurassic Park is misschien wel de meest ‘Hollywood’-achtige film in de lijst vanwege z’n culturele impact op de business. Het verhaal gaat over een multimiljonair die een pretpark begint met levende dinosaurussen. Kan je niet genoeg van de film krijgen? Deel twee en drie zijn ook op Netflix te zien.


The Wolf of Wallstreet

Een bekende Hollywoodfilm uit 2013: The Wolf of Wall Street. Jordan Belfort is verslaafd aan drugs, drank en seks. Door fraude slaagt de effectenmakelaar erin om multimiljonair te worden. In deze film volg je het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort (gespeeld door Leonardo Di Caprio).


Once Upon a Time… in Hollywood

Quentin Tarantino’s nieuwe pareltje: Once Upon a Time… in Hollywood. In het jaar 1969 denken een tv- acteur en zijn stuntman aan hun toekomst in Los Angeles. De hoofdrollen worden gespeeld door niemand minder dan Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margo Robbie.


Dolemite Is My Name

Eddie Murphy laat in deze comedy film zien nog steeds een grandioze acteur te zijn. In deze biografische film kruipt hij in de huid van blaxploitation-icoon Rudy Ray Moore. Deze pionier op het gebied van rap en comedy ging ondanks alle haters en tegenslag gewoon door met zijn krankzinnige alter ego: kung-fu-ster Dolemite.