< Terug naar overzicht
Top 5 redenen om Noord-Amerika te bezoeken

Top 5 redenen om Noord-Amerika te bezoeken

Duidelijk is dat je dit continent niet mag overslaan als echte reisliefhebber. Maar wat is er nou precies te doen in Noord-Amerika? We geven je 5 redenen waarom een rondreis in Noord-Amerika een goed idee is.

Introductie Noord-Amerika

Dat bij velen de Verenigde Staten en Canada hoog op de bucketlijst staan, is voor ons geen verrassing. Noord-Amerika is diversiteit op het hoogste niveau! Het ene moment sta je in het rode canyon landschap en het andere moment geniet je van een prachtig uitzicht over metropool Toronto vanaf de CN-Tower. Houd je van natuur? Dan moet je aan de westkant van het continent zijn. Van oog in oog met een grizzlybeer in het ruige Alaska tot aan een prachtige zonsondergang bij de Grand Canyon. Ben je geïnteresseerd in muziek, geschiedenis, cultuur en steden? Dan is de oostkant van het continent jouw place to be! Van het Franse Quebec in Canada tot het sfeervolle en hippe “Philly” in de USA.

1. Spectaculair Kamperen

Altijd al eens back to basic willen gaan? In zowel de Verenigde Staten als Canada kan je heel goed kamperen op de meest fantastische plekken. Sawadee biedt zowel kampeer- als hotelreizen aan door Noord-Amerika. Samen de tenten opzetten, koken, afwassen en liedjes zingen bij het kampvuur. De groepen van de kampeerreizen bestaan uit maximaal 12 personen en een reisbegeleider die tevens chauffeur is. Reizen met een kleine groep op een intensieve manier maakt een groep heel erg hecht. Daardoor zijn naast de prachtige bestemmingen ook de vriendschappen die je aan deze reizen overhoudt een onmisbaar kenmerk van kampeerreizen met Sawadee.  

2. Wandelen, wandelen en nog meer wandelen!

Het westen van Noord-Amerika lijkt wel gemaakt te zijn voor natuurliefhebbers en wandelfanaten. Droog woestijnlandschap, diepe canyons, rode rotsformaties, sequoia bossen, turkooizen meren, besneeuwde bergtoppen en gletsjers; het is er allemaal. In het westen van de Verenigde Staten en Canada heb je enorm veel nationale parken waar je fantastische wandelingen kan maken. En het mooiste is: entreegelden voor nationale parken zijn altijd inclusief. Er zijn meestal verschillende wandelniveaus en er is altijd wel iemand in de groep die op hetzelfde niveau als jou een wandeling wilt maken. Wel zo gezellig. 

3. Unieke Stedentrips

Het oosten van Noord-Amerika beschikt over ongelofelijk veel leuke steden die staan te popelen om ontdekt te worden. In Oost-Canada vind je in de steden zowel Franse als Engelse invloeden. In de Verenigde Staten leer je tijdens een bezoek aan Philadelphia, Washington en Boston meer over het ontstaan van het land. New York is natuurlijk hét hoogtepunt van een reis langs de oostkust van de VS. In de steden zijn vaak enorm veel dingen om te doen en tijdens een groepsreis heb je genoeg vrijheid om je eigen plan te trekken. 

4. Muziek en entertainment

Ben jij een echte muziekliefhebber? Dan ben je niet de enige. Tijdens een reis door het zuidoosten van de Verenigde Staten reis je vaak in een groep waarbij vrijwel niemand stil kan blijven zitten op een nummer van Elvis Presley of Johnny Cash. Op reis van New Orleans naar New York kan je op zoek naar de roots van de blues, Rock-'n-Roll en de country muziek. 

5. Ontdek Alaska


Staat Alaska op je verlanglijst? Dan ben je bij Sawadee aan het goede adres! Je reist door zó een ongerept en onbekend gebied, dat je bijna geen andere reizigers zal tegenkomen. De kans dat je wilde dieren tegen komt is wel wat groter. De reisbegeleider weet van alles over deze dieren en wat je moet doen wanneer je oog in oog met ze komt te staan. 

Ben je al overtuigd? Bekijk al onze Noord-Amerika Reizen