Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Italië - Puglia & Matera

Weelderige valleien, rotskerken en unieke architectuur

8 dagen vanaf € 1.249

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek de nog onbekende regio's Puglia en Basilicata
 • Wandelingen door het rustige platteland langs trulli, wijngaarden en olijfboomgaarden
 • Uitgebreid bezoek aan de UNESCO-steden Matera en Alberobello
 • Bezoek aan de de witte stad Ostuni
 • Geniet van de heerlijke en verse lokale keuken

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Italië - Puglia & Matera

In de hak van de Italiaanse laars, genesteld tussen de smaragdgroene wateren van de Adriatische en Ionische zee, liggen Puglia en Basilicata. Tijdens deze wandelvakantie ontdekken we het allerbeste van deze twee unieke en nog grotendeels onontdekte regio's; van de bijzondere Trulli-huizen in de weelderige Itria Vallei, het op een heuveltop gelegen witte stadje Ostuni tot de rotskerken en het Sassi-district van de prachtige UNESCO stad Matera. Naast de perfecte mix van rustige wandelingen, prachtige landschappen en unieke architectuur kunnen we genieten van de legendarische lokale keuken en heerlijke wijnen. Deze regio is in alle opzichten een waar paradijs voor fijnproevers! We overnachten in authentieke lokale hotels en pensions en verplaatsen ons per (mini)bus en tweemaal per trein.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Bari / transfer naar Alberobello
 2. Dag 2 - wandeling Itria-vallei en bezoek Locorotondo
 3. Dag 3 - bezoek Ostuni / wandeling door olijfboomgaarden en wijngaarden en bezoek archeologisch park Agnano
 4. Dag 4 - vrije dag Ostuni / Optioneel bezoek Lecce of Polignano a Mare
 5. Dag 5 - ochtendwandeling langs de kust / transfer naar Matera
 6. Dag 6 - wandeling Murgia-plateau en sightseeing Matera
 7. Dag 7 - wandeling rond Matera en bezoek prehistorische grotten en rotsdorpen
 8. Dag 8 - transfer naar Bari / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Puglia & Matera

Trulli in de weelderige Itria Vallei

Onze reis begint in UNESCO stad Alberobello. Typerend zijn de Trulli, huizen met kegelvormige daken. De daken zijn versierd met symbolische, religieuze of mysterieuze symbolen, bedoeld om het kwaad buiten de deur te houden. Vanuit Alberobello maken we een wandeling door de Itria Vallei en bezoeken het op een heuveltop gelegen Locorotondo, algemeen beschouwd als één van de mooiste plaatsen van Italië.

De witte stad Ostuni

Ook Ostuni ligt op een heuveltop, de stad kenmerkt zich door zijn oogverblindend witte bebouwing. In de omgeving wandelen we door oude olijfboomgaarden en wijngaarden met uitzicht op de Adriatische kust en bezoeken we het archeologische park van Santa Maria di Agnano. Vanuit Ostuni kunnen we een bezoek brengen aan het pittoreske kuststadje Polignano a Mare of aan de prachtige barokke stad Lecce.

De sassi van Matera

De stad Matera, ook vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst, is beroemd om zijn uitgestrekte grotwoningen, de sassi. We brengen hier voldoende tijd door om de stad en de omgeving uitgebreid te voet te verkennen. In de historische stad genieten we van betoverende steegjes en unieke architectuur en bezoeken we de grotten. Buiten de stad maken we een wandeling naar het Murgia-plateau, een uniek en uitgestrekt beschermd gebied met meer dan 150 rotskerken uit de 8e eeuw. Vanuit Matera reizen we terug naar Bari voor de vlucht naar Amsterdam. 

Wandelvakantie Italië - Puglia & Matera

Weelderige valleien, rotskerken en unieke architectuur

Italië - Puglia en Matera
8 dagen vanaf € 1.249
Naar boven
 

Stem & Win
Win een droomreis voor 1 persoon

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!