Veilig boeken en reizen met Sawadee Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Italië - De Amalfikust

Wandelen langs Europa's mooiste Costiera

8 dagen vanaf € 1.299

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Dwaal door pittoreske dorpjes en langs de kliffen van Europa's mooiste kust
 • Wandeling over het 'Pad van de Goden' naar Positano
 • Wandeling o.l.v. een vulkanologische gids door de kraters van de Vesuvius
 • Bezoek aan de verwoeste en voorheen bloeiende havenstad Pompeï
 • Geniet van la dolce vita, veel maaltijden inclusief

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Italië - De Amalfikust

Een stukje ten zuiden van Napels ligt de Amalfikust, oftewel de Costiera Amalfitano, bekend om zijn fantastische uitzichtpunten en fotogenieke dorpjes die tegen de berghellingen zijn gelegen. Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie gaan we uitgebreid op verkenning langs de kust en in het bergachtige achterland. We wandelen over het 'Pad van de Goden', we dwalen door pittoreske dorpjes, we beklimmen de Vesuvius, we bezoeken Pompeï en we genieten van het goede leven. We maken onze wandelingen vanuit een hotel hoog boven de kust in Agerola en een hotel vlakbij het strand van Minori. Voor de transfers maken we gebruik van een bus en eenmaal maken we een boottocht. Tijdens de reis zijn veel maaltijden inclusief.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Napels / naar Agerola
 2. Dag 2 - wandeling naar de top van Monte Tre Calli
 3. Dag 3 - wandeling via muilezelpaden en trappen naar Amalfi, vrije middag
 4. Dag 4 - baai van Napels / bezoek aan de ruïnes van Pompeï / kraterwandeling Vesuvius
 5. Dag 5 - 'Pad van de Goden' naar Positano / per boot naar Amalfi
 6. Dag 6 - vrije dag Minori / optionele excursies
 7. Dag 7 - wandeling via Ravello en natuurreservaat Valle delle Ferriere naar Amalfi
 8. Dag 8 - naar Napels, vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Amalfikust

Via muilezelpaden en trappen naar Amalfi

We beginnen onze reis rustig met een wandeling naar een van de hogere toppen in het achterland van de Amalfikust, de Monte Tre Calli van waar we op een heldere dag tot aan het beroemde eiland Capri kunnen kijken. Naar het idyllisch stadje Amalfi volgen we een route die grotendeels over traptreden gaat waarbij we continu worden getrakteerd op de meest fantastische uitzichten over de kust. In het stadje zelf kunnen we de Duomo bekijken of een bezoek brengen aan het papiermusem. 

Pompeï en de krater van de Vesuvius

In de baai van Napels bezoeken we de perfect bewaard gebleven overblijfselen van UNESCO werelderfgoed Pompeï. De stad is gelegen op de lagere uitlopers van de Vesuvius en was een bloeiende havenstad tot de catastrofale uitbarsting van de vulkaan in het jaar 79 na Christus. Tijdens een wandeling met een vulkanologische gids verkennen we de krater  van de Vesuvius.

Over het 'Pad van de Goden' naar Positano

Eén van 's werelds mooiste wandelingen is misschien wel de Sentiero degli Dei oftewel, het 'Pad van de Goden'. We worden beloond met indrukwekkende uitzichten van ruige kliffen bezaaid met kleine dorpjes tot weidse panorama's over de azuurblauwe Middellandse zee. We lopen naar het kleurrijke Positano, een bijna verticale stad die vastgeplakt is aan de rotswand van een beschutte baai. Op de vrije dag kunnen we vanuit Minori enkele mooie optionele excursies maken, waaronder een kajaktocht, zodat je de kustlijn vanaf het water kunt bekijken. 

Ravello en het natuurreservaat Valle delle Ferriere

Ravello is vanwege de unieke locatie en het inspirerende landschap erg geliefd bij schrijvers, musici, kunstenaars en intellectuelen. Via houten bruggen en schaduwrijke paden bedekt met wilde bloemen bereiken we de prachtige met mos begroeide watervallen in het natuurreservaat ‘Valle delle Ferriere’. Door citroenboomgaarden komen we aan in Amalfi. Een mooie afsluiting van deze heerlijke wandelweek!

Wandelvakantie Italië - De Amalfikust

Wandelen langs Europa's mooiste Costiera

Wandelvakantie Italië
8 dagen vanaf € 1.299
Naar boven