< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Twee nachten kamperen in de Okavango delta
 • Bijzondere overnachting in de buurt van een Himba dorp
 • Inclusief interessante woestijnwandeling met Boesman
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en verblijf in hotels
 • Bezoek aan de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen
 • Twee volle dagen op safari in het wildrijke Etosha park
 • Mogelijkheid zowel 4x4- als boottocht te maken in olifantenparadijs Chobe
 • Vaak twee overnachtingen op één plaats zodat je niet de hele reis in de truck doorbrengt
 • Ontbijt tijdens de hotelovernachtingen inclusief (8x)
 • Comfortabele vluchten met KLM

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Windhoek

  Vandaag begint de reis naar Namibië, Botswana en Zambia. Hebben jullie er al zin in? Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 

 • 2

  aankomst Windhoek

  image

  Ja, we zijn in Afrika en wel in Windhoek! Een transfer brengt ons naar het hotel van vanavond. Het hotel is centraal gelegen en heeft een zwembad, perfect om een verfrissende duik te nemen en lekker uit te rusten van de vlucht. De rest van de dag heb je de tijd om Windhoek te verkennen. Windhoek is een Duits aandoende stad en een prima plaats om mensen te bekijken vanaf een terrasje of wat mooie boeken over Zuidelijk-Afrika te kopen.

 • 3

  naar Sesriem

  image

  Na een goede nachtrust gaat het avontuur vandaag echt beginnen! In onze stoere overland truck rijden we in een uur of 6 naar Sesriem. Hier in de buurt ligt de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen. Voor we deze duinen morgen gaan aanschouwen, kun je vandaag in de omgeving van Sesriem een korte wandeling naar de Sesriem Canyon maken of gewoon in het weidse gras-zandlandschap genieten van de stilte en kleuren.

  image

  Vanavond zetten we onze tenten voor het eerst op en slapen we midden in de natuur, spannend! Als de zon bijna onder is en de gecko's hun kenmerkende 'geblaf' laten horen, is het Namibië op z'n mooist.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Sossusvlei / Boesman wandeling

  image

  We moeten vroeg ons bed uit zodat we tijdens de opkomende zon naar het beroemde duin 45 rijden. ’s Ochtends vroeg zijn de duintoppen op hun mooist en het is er dan een paradijs voor fotografen dus zorg voor opgeladen camera’s! Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Aan het eind van de ochtend rijden we naar de campsite van Boesman. 

  image

  Boesman is inmiddels een begrip in Namibië geworden. Hij loopt altijd op blote voeten en is opgegroeid in de omgeving van de woestijn, een echte ‘local’ dus. Tijdens een hele leuke wandeling door de woestijn vertelt hij je alles over de planten, dieren en geschiedenis van de Namib woestijn. Een leuke en tegelijkertijd leerzame activiteit!

 • 5

  naar Swakopmund

  image

  Het is maar een klein stukje rijden naar de overheerlijke appeltaart in Solitaire. Deze moet je geproefd hebben! Solitaire is een eenzame benzinepomp in de woestijn die bekendheid heeft gekregen dankzij het gelijknamige boek van Ton van de Lee, waarschijnlijk meer bekend bij de ouders onder ons. Na de appeltaart vervolgen we onze weg naar Swakopmund. We slapen hier twee nachten in een comfortabel hotel dicht bij het strand.

 • 6

  Swakopmund / vrije dag

  image

  Vandaag bepaal je zelf wat je gaat doen en er is genoeg keuze! In de omgeving van Swakopmund kun je diepzeevissen of een dolfijnenexcursie doen. Ook kun je sandboarden op één van de hoge duinen rondom de stad. Wil je meer contact met de bevolking, breng dan een bezoek aan een township. Hier ontmoet je de mensen thuis, drink je een biertje in een shebeen (café) en kun je het lokale eten proeven. In Swakopmund zijn tal van lekkere restaurantjes, probeer zeker de verse vis!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Townshiptour Swakopmund / €35,00 per persoon

  image

  Een zeer interessante excursie is een Townshiptour. Duizenden mensen leven en wonen in een totaal ander Namibië dan wat de meeste reizigers én Namibiërs ooit zullen zien. Onwetendheid en angst zorgen ervoor dat de blanken de townships als gevaarlijk beschouwen. De tour duurt in totaal drie uur, waarvan je ongeveer anderhalf uur door verschillende townships rijdt en ongeveer anderhalf uur door verschillende townships wandelt.

  image

  Onderweg maak je een praatje, proef je lokale traditionele gerechten en ontmoet je de vriendelijke bevolking. Je leert over de cultuur en geschiedenis van de townships en bezoekt o.a. een lokale markt. Je zult ontdekken dat de inwoners er het beste van proberen te maken en dat men ondanks de vaak slechte omstandigheden trots is op hun wijk. Maak kennis met de mensen van Namibië tijdens deze indrukwekkende tour.

  NB. Het minimum aantal deelnemers is 2 personen. Deze excursie is inclusief toegangsprijzen, water, lichte traditionele maaltijd, transport en gids.

 • 7

  naar Brandberg

  image

  De rode granietrotsen die we tegenkomen lijken lukraak in het landschap te zijn gegooid. In de middag komen we aan bij Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Zijn naam dankt hij aan zijn rode gloed bij zonsondergang. Met wat geluk komen de beroemde woestijnolifanten aan het begin van de avond langs in de droge rivierbedding. Hoe gaaf zou dat zijn! De sanitaire voorzieningen zijn hier beperkt, maar je krijgt er een schitterende sterrenhemel voor terug.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  door Damaraland naar Palmwag

  image

  We reizen verder Damaraland in en komen in de bijzondere omgeving van Palmwag. Dit gebied is perfect voor het maken van een wandeling, maar je kunt ook luieren bij het zwembad. Bommetje! De zeldzame woestijnolifant, en ook giraffen, zebra’s en gemsbokken zwerven hier door het droge landschap, wonderwel aangepast aan de omstandigheden. In Palmwag kamperen we twee nachten op een prachtige campsite met goede voorzieningen.

 • 9

  Palmwag / vrije dag

  image

  Het is vandaag mogelijk om een optionele tocht per jeep te maken door deze mooie omgeving. Je rijdt zo'n drie uur met een open jeep over rotspaden en gaat op zoek naar wild. Blijf alert, want je kan gemsbokken, giraffen, zebra’s én woestijnolifanten tegen komen. Een leuke excursie voor de hele familie. Bij de reisbegeleider kan je aangeven of je met deze tocht mee wilt. Neem aan het eind van de middag een verfrissende duik in het zwembad en mis vanavond de mooie sterrenhemel niet!

 • 10

  bushcamp bij de Himba

  image

  De Himba’s, de beroemde stam in het noordwesten van Namibië, zijn een bedreigd volk. Toch houden deze mensen nog steeds met trots vast aan hun leefwijze. We bezoeken een Himba-nederzetting en ontdekken de kracht van de mensen om in deze hardvochtige omgeving te leven. Het bushcamp dat we hier opslaan is zeer primitief en er zijn geen faciliteiten. De rust en het ongedwongen contact dat je 's avonds met de Himba hebt maakt dit echter meer dan goed. Een ervaring die je bij zal blijven!

 • 11

  naar Ovamboland

  image

  Ovamboland is het ‘andere Namibië’ en in veel opzichten het kloppend hart van Namibië. Hier wonen verreweg de meeste mensen van het land, maar bijna geen blanken. Ook wordt er vrijwel geen Afrikaans meer gesproken. Dit is waar de rest van Afrika begint: geen hekken langs de weg, want het land is van iedereen. Koeien en ezels kuieren over de weg, overal zijn hutjes, dorpjes en barretjes. Héél véél barretjes. In Oshikati is vaak markt en mochten we dan langs rijden zullen we zeker even stoppen om te kijken.

  image

  Ons doel vandaag is Ondangwa. Wist je dat de naam van dit kleine stadje ‘einde van het Ondonga gebied’ betekent? Dit refereert aan één van de koninkrijkjes in dit gebied. Westerse beschaving begon hier in de 19e eeuw via de Finse missionaris Martti Rautanen. Het huis dat hij hier in 1870 bouwde fungeert nu als museum waar je informatie over de geschiedenis en de bevolking van Ondangwa kunt vinden. We slapen vannacht in een zeer eenvoudig hotel.

 • 12

  naar Etosha NP

  image

  In een uur of drie rijden we naar Etosha nationaal park. Met een oppervlakte van 20.000 km² is Etosha het thuis van ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Wat veel hè! Ook is Etosha één van de laatst overgebleven lege gebieden in Afrika. Hier kunnen grote kuddes antilopen nog vrij rondlopen met de altijd hongerige roofdieren op hun hielen. We kamperen twee nachten op een prachtige campsite in het park. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Etosha NP

  image

  Vandaag staat geheel in het teken van de dieren. Vanwege de grootte van Etosha vallen wij als bezoekers niet erg op in het weidse landschap. We rijden met onze eigen stoere truck een aantal uur door boomsavanne en grasland en langs de Etosha Pan; het immense opgedroogde meer waaraan het park zijn naam dankt. In Etosha heb je een grote kans om wild als zebra’s, olifanten, bat eared fox (lepelhonden), giraffen, struisvogels en springbokken te zien. Misschien zie je vandaag ook wel enkele van de 300 leeuwen die het park rijk is!

 • 14

  naar Popa Falls

  image

  Vandaag wordt een lange reisdag! We laten het droge deel van Namibië achter ons en zien het dagelijks leven van de locals aan ons voorbij trekken. Na een paar honderd kilometer kaarsrechte weg komen we aan in het groenere deel van Namibië. We slapen één nacht in chalets aan de oever van de Kavangorivier bij de Popa Falls.

 • 15

  naar de Okavango Delta

  image

  Na een korte rit steken we de grens over richting de Okavango Delta in Botswana. Een absoluut hoogtepunt in de reis! Wist je dat de Delta één van de laatste grote wetlands ter wereld is? Hier is de schitterende natuur nog in haar volle glorie te bewonderen. Op een geschikte plek in de bush maken we een wandeling, waarbij je giraffen, olifanten en antilopen tegen zou kunnen komen dus ogen open houden. We slapen vannacht in de bush, zonder faciliteiten. Een waardevolle ervaring! Je valt in slaap met op de achtergrond de nachtelijke dierengeluiden van Afrika, welterusten! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Okavango Delta / vrije dag

  image

  Wij gaan de Okavango op de mooiste manier ontdekken, namelijk per mokoro. Vroeger werd de mokoro gemaakt van een uitgeholde boomstam, tegenwoordig van glasfiber. De mokoro wordt door zogenaamde ‘polers’ als een gondel vooruit geduwd door een doolhof van slootjes, stroompjes en rietkragen. Tijdens de tocht kom je heerlijk tot rust, terwijl je geniet van het vogelleven. We kamperen vanavond aan de rand van de delta.

 • 17

  door de Caprivi

  image

  Terug in Namibië doorkruisen we de Caprivi Strip naar het uiterste oosten. Voor we Namibië definitief verlaten, slapen we nog een nacht aan de oever van de Kwandorivier. Vooral vogelaars zullen hier gelukkig zijn, want maar liefst 70% van alle vogels die in Namibië voorkomen kunnen hier gespot worden, gaaf hè! Kijk ook niet vreemd op als er onverwacht olifanten langs de oever verschijnen om hun dorst te lessen.

 • 18

  naar Chobe NP

  image

  Na een korte rit gaan we opnieuw de grens over naar Botswana, nu met als doel Chobe nationaal park, dat bekend staat om zijn immense olifantenpopulatie. Vanmiddag kan je een van de mooiste bootsafari´s van Afrika maken over de Chobe rivier. Onder het genot van een drankje vaar je tussen de nijlpaarden en krokodillen en zie je wilde dieren als sabelantilopen, olifanten, buffels en koedoes. Hou wel je handen en voeten binnen boord hoor! We kamperen hier een nacht aan de oevers van de Chobe rivier. De dieren houden zich niet aan de parkgrenzen en het kan voorkomen dat er 's nachts een nijlpaard naast je tent staat te grazen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Victoria Falls

  image

  In de ochtend kan je nog een gamedrive maken per 4x4 jeep in Chobe nationaal park. Daarna laden we de truck voor de laatste keer in en gaan we verder naar Victoria Falls, het stadje aan de Zimbabwaanse kant van de gelijknamige watervallen. Je hebt genoeg tijd om de watervallen te bekijken en een aantal onvergetelijke ervaringen op te doen. Maak bijvoorbeeld een kanotocht over de Zambezi waarbij je buffels en olifanten tot op korte afstand kunt spotten. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel. Wie ligt er als eerste in het zwembad?

 • 20

  Victoria Falls / vrije dag

  image

  De Victoria Watervallen behoren tot de meest fotogenieke ter wereld. Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort de Zambezi zich hier zo’n honderd meter met donderend geraas over een 1½ kilometer brede afgrond naar beneden. Dit natuurgeweld resulteert in een constante waternevel boven de waterval, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf: 'de rook die dondert'. Je zal hier je ogen uitkijken!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vertrek naar Amsterdam

  image

  Helaas! Het avontuur zit er alweer op. Na het afscheid nemen van de crew en reisbegeleider stap je op het vliegtuig naar Johannesburg. Vanuit het vliegtuig kan je nog een laatste blik werpen op de indrukwekkende Victoria Watervallen. Vanaf daar vlieg je door naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  aankomst Amsterdam

  Daar zijn we weer, terug in Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Namibië, Botswana en Zimbabwe

Roadtrip langs zandduinen, wilde dieren en de Vic Falls

Familiereis zuidelijk afrika
22 dagen vanaf € 2.898
Naar boven