< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Johan Haasbroek Reisbegeleider Afrika

Op zoek naar de Big Five

Zuid-Afrika; er valt zoveel over te zeggen! Al de verschillende culturen; de oorspronkelijke koi-koi mensen, de bosjesman, de zwarte mensen, blanke mensen en Indische mensen, die na de apartheid in vrede met elkaar leven. De vriendelijkheid, vrolijkheid en trots voor het land zie je overal terug. Er zijn elf officiële talen en twee verschillende koninkrijken; Swaziland met zijn rijke koning met 13 vrouwen en al zijn paleizen en daarnaast de bescheiden koning van Lesotho die nog altijd in een gewoon huis woont en die voor zijn enige vrouw 42 koeien heeft moeten betalen.Je zintuigen worden geprikkeld door klanken, geuren en smaken. Verschillende braais met de geur van geroosterd vlees, vergezeld door Afrikaanse drums en in de verte het geluid van de leeuwen en olifanten. Het wild is zo dichtbij, maar als gevolg van een omheining ben je toch geen deel van de prooi. Dit is Zuid-Afrika; een film met de wilde dieren in de hoofdrol. Wij als toeschouwers worden genegeerd door de giraffes, zebra's en olifanten. En elk dier kan onverwachts zijn plek innemen in deze film.De Indische en Atlantische oceaan komen bij de zuidpunt bij elkaar. Als gevolg daarvan hebben wij een gigantische diversiteit aan planten en dieren. In het juiste seizoen zwemmen de walvissen dichtbij de kust en via excursies zijn er nog meer mogelijkheden om daarnaast ook de witte haai, dolfijnen en zeehondjes van dichtbij te bekijken.Zuid-Afrika heeft een vergaande geschiedenis. De fossielen van de eerste aap die rechtop stond zijn hier gevonden. Onze voorvaderen komen van hier, dus welkom thuis!

Familiereis Zuid-Afrika en Swaziland

Op zoek naar de Big Five

image
20 dagen vanaf € 2.398
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!