Uitgebreide reisroute van de Familiereis Zuid-Afrika Tuinroute & Kruger
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 0

  Let op, de reis met vertrek op 26 april 2024 is een 16-daagse reis. Aankomst in Kaapstad is al op dag 1, waardoor het hele reisschema met een dag opschuift. Dit heeft verder geen gevolgen voor het programma. Zie het tabje vluchtinfo voor de juiste vluchtgegevens. 

 • 1

  vlucht Amsterdam - Kaapstad

  Vandaag begint ons Zuid-Afrikaanse avontuur! Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema onder het kopje 'vluchtinfo'. 

 • 2

  aankomst Kaapstad / vrije middag

  image

  Welkom in Zuid-Afrika! Bij aankomst worden we opgewacht door de reisbegeleider en rijden we met onze eigen bus naar het hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd op de luchthaven is het mogelijk om al in te checken of laten we de bagage achter in het hotel en gaan we op pad om "de Moederstad" te verkennen. Kaapstad is een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of kunt dineren bij goede restaurants bij het beroemde 'Waterfront'. De oude opslaghuizen aan de haven zijn vaak omgebouwd tot winkels, restaurantjes en kroegen waar je het 's avonds goed vertoeven. We verblijven hier twee nachten.

  image

  Je kunt in de middag Robbeneiland bezoeken; het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. Eind van de middag is het leuk om met zonsondergang de Tafelberg te bezoeken. Per ‘sweefspoor’ (kabelbaan) ben je binnen no-time boven en hebben jullie prachtig 360 graden panoramisch uitzicht over de stad en zie je in de verte Robbeneiland liggen. In de avond kun je op zoek naar een van de vele restaurantjes die Kaapstad rijk is.

  Let op:

  • Houd er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  • Vanwege onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg in de periode van begin juli/eind august gesloten. De precieze data worden in mei bekend gemaakt. 

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • 3

  Kaapstad / vrije dag

  image

  Er is enorm veel te doen en je zult keuzes moeten maken. Een hoogtepunt wat jullie eigenlijk niet mogen missen tijdens een bezoek aan Kaapstad is de optionele excursie naar Kaap de Goede Hoop, zie hieronder. Of neem een kijkje in de kleurrijke wijk Bo-Kaap met zijn fascinerende geschiedenis en een unieke cultuur. 

  image

  Kaapstad vanaf het water is ook een originele en leuke manier van ontdekken. Per zeiljacht bevaar je de Tafelbaai, een tocht van twee uur brengt je vanaf Kaapstad een stuk de zee op. Een prachtige rode gloed van de ondergaande zon vormt het decor, terwijl je rustig over het water vaart. Of bezoek de kleurrijke wijk Bo-Kaap.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (volwassenen) / €80,00 per persoon

  image

  De dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijd je langs de kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay.

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 4 personen. Deze dagexcursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het essentieel om deze dagtocht voorafgaand aan je reis te reserveren. 

 • 4

  naar Hermanus

  image

  We rijden richting Hermanus. Hermanus staat bekend om het spotten van walvissen. Het is een van de beste plekken om deze reusachtige dieren te kunnen zien. Het is sterk afhankelijk van het seizoen of je de dieren echt kunt zien. Ook kun je vandaag heerlijk luieren op de zandstranden van Hermanus of struinen door de straten met witte huizen in het kustplaatsje. Vanuit Hermanus heb je tevens de mogelijkheid om een wijngaard te bezoeken, met uiteraard een heerlijke wijnproeverij. We verblijven hier twee nachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Hermanus

  image

  Vandaag kan je nog heerlijk genieten van een vrije dag in Hermanus. Relax nog een keer op het strand, met ruige kliffen voor een prachtige wandeling. Of struin nogmaals de vele koffietentjes en restaurants af of bezoek het walvismuseum. Morgen vervolgen we onze route richting Oudsthoorn.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Oudsthoorn

  image

  We hebben vandaag een mooie reisdag door de boeg door een schitterend landschap. We arriveren vandaag in Oudsthoorn, een klein dorpje waar het echte boerenleven centraal staat. Proef de Zuid-Afrikaanse koloniale sfeer en verdiep je in de geschiedenis in de verschillende musea. Kijk niet gek op als je een struisvogel voorbij ziet komen. Oudsthoorn is het leefgebied van deze bijzondere vogels. We verblijven hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Oudtshoorn / stokstaartjes safari en bezoek struisvogelboerderij

  image

  Vandaag staan er leuke activiteiten op het programma. In Oudtshoorn heb je de kans één van de schattigste dieren van dichtbij te zien, de stokstaartjes familie. In de vroege morgen kun je samen met de gids op safari naar de holen waarin zij leven. Het ultieme safarigevoel: stoeltje uitklappen, zitten en wachten tot de eerste bewoners hun holletjes uitkomen om de dag te beginnen. Een leuke ervaring!

  image

  Ook bezoeken we in de ochtend een van de vele struisvogelfarms. Wist je dat de struisvogel de snelste loopvogel ter wereld is? Ze kunnen wel 60 kilometer per uur lopen! In de middag heb je eventueel nog tijd om de avontuurlijke Cangu Grotten te bezoeken. Deze grotten zijn wel 20 miljoen jaar oud. Je kunt een tour volgen welke je door de nauwe schachten van de grotten leidt. Spannend wel!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  via Knysna naar Tsitsikamma Nationaal Park

  image

  Na twee dagen in het gezellige Oudtshoorn rijden we verder richting Tsitsikamma NP. We maken onderweg een stop in Knysna (spreek uit ‘nijs-na’), een klein, levendig stadje. Door de bosrijke omgeving is Knysna vooral bekend om de vele houtsnijwinkeltjes, misschien kun je hier wel een leuke souvenirtje scoren? Wat ook een leuke activiteit is, is een boottocht over de Knysnarivier tot aan de bekende Knysna Heads waar de rivier uitmondt in de oceaan.

  image

  Vervolgens rijden we door naar Tsitsikamma Nationaal Park. Het Tsitsikamma National Park vormt een beschermde kuststrook van zo’n 100 kilometer lang waar het gebergte spectaculair en op grillige wijze de zee in verdwijnt. We verblijven twee nachten nabij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Tsitsikamma Nationaal Park / vrije dag

  image

  Tsitsikamma kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos') en fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen en zeer veel vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust niet zelden walvissen en dolfijnen gesignaleerd. 

  image

  Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een gedeelte van de Ottertrail langs de kust, door het achterliggende dichte oerbos of naar een waterval. Avontuur gegarandeerd! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Tsitsikamma Nationaal Park / naar Addo Elephant NP

  image

  In de ochtend is er nog tijd voor activiteiten rondom Tsitsikamma. Vervolgens rijden we naar het Addo Elephant Nationaal Park waar we in de middag aankomen. In dit park gaan we morgen voor het eerst op safari en kun je de "Big Five" spotten, al is de kans op katachtigen in dit park erg klein. Zoals de naam al doet vermoeden is de kans op het zien van olifanten daarentegen erg groot. We overnachten twee nachten nabij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Addo Elephant Nationaal Park / gamedrive

  image

  Vandaag nog een keer de kans om de Big Five te spotten! We brengen een volle dag door in het Nationaal Park. Houd je verrekijker gereed, er kan zo maar eens een groep olifanten uit de bosjes komen waarmee je in no time oog in oog staat. De chauffeurs van het Nationaal Park zijn getraind in het spotten van dieren en kunnen er alles over vertellen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht naar Johannesburg / naar Mpumalanga regio

  image

  Klaar voor het tweede gedeelte van de reis? Vandaag maken we een binnenlandse vlucht naar Johannesburg waar we na ongeveer 2 uur vliegen aankomen. We rijden de Mpumalanga regio in, ook wel de toegangspoort tot het Krugerpark, maar deze provincie heeft nog meer te bieden zoals de bekende Panoramaroute. Afhankelijk van hoe laat we aankomen heb je even de tijd om de omgeving te verkennen of te relaxen bij de accommodatie. We verblijven hier één nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  via Panoramaroute naar Kruger Nationaal Park

  image

  Vandaag is het tijd voor de adembenemende Panorama route. We stoppen bij verschillende punten, zoals spectaculaire watervallen en uitzichtpunten. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan God’s Window niet. Hier kun je - als je geluk hebt - wel 1500 meter diep in het ravijn kijken! Ook Bourke’s Luck Potholes zijn bijzonder. De Blyde en Treur rivier komen hier samen en vormen met snelle ronddraaiende bewegingen vele bizarre gaten. Wat een plaatje!

  image

  We gaan naar een van Afrika’s oudste en bekendste wildparken: het Krugerpark. Wist je bijvoorbeeld al dat het Kruger park qua oppervlakte bijna ¾ van Nederland beslaat? Dat is enorm! Het Krugerpark staat tenslotte bekend om de Big Five: de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Deze hopen we natuurlijk allemaal te ‘spotten’, hoewel het zien van het luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten steken soms zomaar de weg over en we stoppen bij kuddes impala’s en zebra’s. We verblijven drie nachten in een hotel in een plaatsje nabij het Krugerpark.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Kruger Nationaal Park / gamedrive in 4x4

  image

  Verrekijker bij de hand en safarihoed op want vandaag gaan we op pad in het bekende Krugerpark. Samen met een echte ranger verkennen jullie het park in stoere open terreinwagens. Het voordeel hiervan is dat jullie op hoogte zitten en van de hoofdpaden af kunnen. De ranger kijkt goed om zich heen, kan al jullie vragen beantwoorden en heeft contact met andere rangers via zijn walkietalkie. ’s Avonds bij het eten kunnen jullie napraten over de gebeurtenissen van deze dag. Hoe veel wild is er gespot?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 15

  Kruger Nationaal Park / vrije dag

  image

  De Big Five nog niet compleet of kun je er gewoon geen genoeg van krijgen? Komt dat even goed uit! Op deze vrije dag kunnen jullie er voor kiezen om nogmaals zelf het Krugerpark in te gaan met een open terreinwagen. De rangers bekijken per dag wat de beste route is om te rijden. Er is een redelijk grote kans dat jullie ze alle vijf zullen spotten deze twee dagen maar daar hebben jullie elkaar wel bij nodig. Teamwork! De een spot links, de ander spot rechts. Wil je liever een dagje uitslapen en relaxen? Dat kan natuurlijk ook.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  image

  Na een aantal dagen op zoek naar de vele dieren vervolgen we onze weg. We rijden naar Johannesburg waar jullie, indien een late avondvlucht is geboekt, een aantal dagkamers ter beschikking hebben om nog even op te frissen voor we aan boord gaan. Met een camera vol foto's van gespotte dieren en een ervaring rijker op zak stappen we aan het begin van de avond op het vliegtuig richting Amsterdam. Hopelijk hebben jullie genoten!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  aankomst Amsterdam

  In de ochtend komen jullie weer aan op Schiphol. Welkom thuis!


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Spannende gamedrive per 4x4 in Kruger NP
 • Incl. vele entreegelden, dagkamers en ontbijt
 • Wandelen in Tsitsikamma & olifanten spotten in Addo
 • Verblijf in mooie, comfortabele accommodaties met vaak een zwembad
 • Goed begin van de reis in het bruisende Kaapstad
 • Bezoek aan de Kaapse wijnlanden
 • Afsluiten met de indrukwekkende en ruige Panoramaroute
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth

Familiereis Zuid-Afrika Tuinroute & Kruger

Wilde dieren en ruige kust

image
17 dagen vanaf € 2.899 p.p.

Bijkomende kosten €18,25
p.p. o.b.v. 4 personen

Naar boven