< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel Qilu - Beijing

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Het aangename Qilu hotel ligt in het centrum van Beijing. Op loopafstand liggen het Qianhai meer en het Beihai park. Iets ten noorden van het hotel ligt een mooie hutong (oude wijk).

 •  

  Jinshanling Guesthouse - Jinshanling

  • image image
   eigen badkamer
  Het Jinshanling Guesthouse ligt nabij de ingang van de Jinshanling Muur. Dit is een eenvoudig 2-sterrenhotel. Het hotel is gebouwd in de lokale architectuurstijl van de Ming en Qing. De kamers zijn eenvoudig met kleine badkamers.
 •  

  Beijing naar Xi'an - Nachttrein

  We reizen per nachttrein van Beijing naar Xi’an. Het nemen van de nachttrein in China is een belevenis op zich. ’s Nachts bewegen miljoenen mensen zich in duizenden treinen door het hele land. De wachtlokalen op de stations zijn overladen met lokale bevolking en hun hebben en houden. Tijdens het traject hebben we gereserveerde slaapplaatsen in gesloten cabines met vier bedden (softsleeper). Dekens en lakens worden verzorgd.

 •  

  Hotel Xian - Xian

  Dit prettige hotel in Xian ligt centraal, dichtbij Changan University, Giant Wild Goose Pagoda en Bell Tower. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Drum Tower en Jiaodaruisun Stadium. Het hotel beschikt over een klein binnenzwembad.
 •  

  Donghan - Donghan

  In Donghan verblijven we in de gastenkamers van een lokale Chinese familie. Het onderkomen is eenvoudig, maar netjes. Dit is een unieke kennismaking met de Chinese cultuur en levenswijze.
 •  

  Hotel Universal Guilin - Guilin

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Een groot hotel gesitueerd naast de rivier de Li River. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, roomservice en een goed restaurant. In de buurt zijn vele shops en restaurantjes in de buurt. In de lobby is gratis wifi en er zijn LAN- kabels in de kamers.
 •  

  Hotel Ping An - Longji

  • image image
   eigen badkamer
  Comfortabel, familie gerund hotel in de heuvels. Vanuit sommige kamers is er een wijds uitzicht over de Longji rijstterrassen. Er is een Chinese eetruimte en een café dat westers en lokale specialiteiten serveert. De sfeer is vriendelijk en rustig.
 •  

  Hotel New West Street - Yangshuo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad
  In het typisch groene berglandschap van Yangshuo ligt het Hotel New West Street. Het hotel is zeer geschikt voor een verblijf met families. Je mag gebruik maken van het zwembad van een nabij gelegen hotel, deze is per shuttle bus bereikbaar.
 •  

  Hong Kong West Hotel - Hong Kong

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Hong Kong West hotel ligt op het schiereiland Kowloon. Hier vind je de moderne wijk Tsim Sha Tsui met vele musea, wolkenkrabbers en gigantische winkelcentra. Het hotel is een goede uitvalsbasis voor diverse activiteiten die je kan ondernemen in Hong Kong.

Accommodatie algemeen

In de steden slapen we in comfortabele hotels. Hou er wel rekening mee dat de matrassen in Chinese hotels erg hard zijn. Bij de Chinese Muur in Jinshanling is de accommodatie wat eenvoudiger. In Donghan slapen we één nacht in eenvoudige gastenkamers bij de Chinese bevolking en in Longji is de accommodatie ook eenvoudig. Tijdens de nachttreintrajecten hebben we gereserveerde slaapplaatsen in de hardsleeper klasse: 6 bedden per coupe, waarbij voor dekens en lakens gezorgd wordt. Hardsleeper bedden zijn (in tegenstelling tot dat de naam suggereert) voorzien van matrassen.

LET OP: In China is het moeilijk om comfortabele driepersoonskamers te vinden. Daarom is het in tegenstelling tot onze andere Familieavontuur reizen in China niet mogelijk om een driepersoonskamer te boeken. Reis je met een oneven aantal dan is het niet nodig om een eenpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat één van de deelnemers uit de oneven groep een kamer deelt met een reisgenoot van hetzelfde geslacht uit een andere oneven groep. Wil je dit liever niet dan raden we je aan om een eenpersoonskamer te boeken.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van verschillende vormen van transport. We verplaatsen ons het grootste deel van de reis per eigen bus. Dit houdt in dat we onderweg leuke stops kunnen maken. Tijdens de nachttreintrajecten hebben we gereserveerde slaapplaatsen in de hardsleeper klasse: 6 bedden per coupe, waarbij voor dekens en lakens gezorgd wordt. Hardsleeper bedden zijn (in tegenstelling tot dat de naam suggereert) voorzien van matrassen. Tussen Xi’an en Guilin maken we gebruik van een tijdbesparende binnenlandse vlucht, uitgevoerd door China Southern, Southwest China of Air China.

Familiereis China

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!