< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Beijing

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar China beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Beijing / vrije dag

  image

  Na aankomst staat je reisbegeleid(st)er al te wachten om je in ongeveer een uur naar de hoofdstad van China, Beijing, te brengen. Wat een grote stad! De komende drie dagen heb je de tijd om deze mooie stad te verkennen. Vandaag kun je naar het Plein van de Hemelse Vrede wandelen, het grootste openbare plein ter wereld. De komende drie nachten overnachten we in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Beijing / optionele citytour

  image

  Vanzelfsprekend mag een stadstour door Beijing niet ontbreken. Samen met de reisbegeleider kun je te voet een tour door verschillende hutongs maken. Een hutong is een oude traditionele wijk in Beijing. Tijdens deze wandeltocht maak je kennis met het echte lokale leven in Beijing. De middag is naar eigen interesse in te vullen. Bezoek vanavond de straten Dazhalan en Liulichang. Hier zijn veel winkels en goede restaurants. Een specialiteit die in vele restaurants wordt geserveerd, is de beroemde Peking eend.

  image

  Daarnaast mag de Verboden Stad ook zeker niet overgeslagen worden. Je kunt een hele dag besteden om dit voormalige keizerlijke paleis te bezoeken. Een moderner stuk Beijing ligt bij het Olympisch Stadion het vogelnest. Wie zin heeft kan ‘s avonds naar een acrobatenvoorstelling en naar één van de speciale restaurants, om de beroemde Peking Eend te proeven. Bezoek in de avond een avondmarkt waar je exotische snacks aantreft.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Beijing / bezoek Chinese Muur

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de Chinese Muur. Een wandeltocht over en langs de Chinese Muur is één van de hoogtepunten van het bezoek aan Beijing. Weet jij hoelang de muur is? We rijden in de loop van de ochtend in ongeveer drie uur naar de Chinese Muur. ’s Middags beklimmen we een deel van de mooi behouden en authentieke Muur. We bezoeken de delen Jinshanling of Mutianyu, beide niet zo toeristisch. Het is er redelijk steil en de wandeling is soms uitdagend. Maar zoals Mao Zedong zei: Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  trein naar Xi'an

  image

  We hebben nog een laatste ochtend in Beijing. Beijing is een stad van parken. Ga in de ochtend zeker naar één van de parken waar je de lokale bevolking Tai Chi ziet beoefenen. Doe dat maar eens na! In de middag stappen we in de hoge snelheidstrein die ons in een ongeveer 5uur naar Xi’an brengt. Geniet van het landschap dat aan je voorbij trekt. Best spannend zo’n snelle trein. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Xi'an / vrije dag

  image

  Xi'an was gedurende elf dynastieën de hoofdstad van China. De nog geheel overeind staande stadsmuren vormen een perfecte rechthoek waarbinnen de oude stad ligt. Het is leuk om de stadsmuren per fiets of tandem te verkennen. Fietsen gaat jullie als Nederlanders gemakkelijk af. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel in Xi’an.

 • 7

  Xi'an / Terracottaleger

  image

  Uiteraard bezoeken we het Terracottaleger, ooit vervaardigd om het grafcomplex van keizer Qin Shihuang te bewaken. De beelden die allemaal unieke gelaatstrekken hebben, zijn in 214 voor Christus aan de keizer bij zijn dood meegegeven als grafgiften. Later is het Terracottaleger geleidelijk aan bedekt met een drie meter dikke zandlaag. Het Terracottaleger is één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw. Hoeveel militairen tel jij? 

 • 8

  nachttrein naar Chengdu

  In de ochtend hebben we vrije tijd in Xi’an. Bezoek de Moslimwijk, een wirwar van smalle straatjes met winkelts en restaurants. Je kunt hier uren ronddwalen. Een absolute aanrader is het Shaanxi historical museum. Het mooi vormgegeven museum heeft als onderwerp de Chinese dynastieke geschiedenis. Aan het eind van de dag stappen we in de nachttrein (softsleeper) naar Chengdu, spannend zo'n nachttrein!

 • 9

  Chengdu / vrije dag

  image

  Ook al is Chengdu een miljoenenstad, je vindt ook hier de Chinese gezelligheid in de kleine straatjes. Langs de rivier en rondom de Sichuan universiteit liggen veel theehuizen. Je kan hier heerlijk thee drinken. Het moderne deel van de stad wordt gedomineerd door het immense standbeeld van Mao. Ook bestaat er de mogelijkheid om het immens grote boeddha beeld bij Leshan te bezoeken. We overnachten vannacht in een comfortabel hotel.

 • 10

  Chengdu / bezoek Panda centrum

  image

  Vandaag komen we erachter hoeveel kilo bamboe panda´s eten. We bezoeken namelijk het Panda onderzoekscentrum dat ongeveer op een uur rijden vanaf de stad ligt. Hier leven 80 tot 90 panda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving. Een fokprogramma zorgt ervoor dat deze unieke diersoort niet uitsterft. Wat zijn ze schattig! Na het bezoek zal het je niet verbazen dat panda een vertaling is van bamboe-eter.

  image

   ‘s Avonds kun je genieten van de heerlijke keuken die Chengdu te bieden heeft. Probeer eens huoguo (hotpot). Dit hete gerecht is typisch Sichuanees en wordt geserveerd aan speciaal daarvoor ontworpen tafeltjes. Als dit je te heet is, kun je ook kiezen voor de mildere versie baiwei

 • 11

  vlucht naar Guilin; naar Ping’an / Longji N.P.

  image

  Om een lange reisdag te vermijden, vliegen we vandaag vanaf Chengdu naar Guilin. Met de tijdbesparende binnenlandse vlucht zijn we in een korte tijd een stuk zuidelijker. Het is leuk om China ook eens van bovenaf te bekijken. In ongeveer drie uur rijden we naar Ping’an. Vannacht slapen we in een schitterend gelegen hotel. Ons hotel ligt in een pittoresk dorpje met houten huizen. Om hier te komen lopen we een stuk omhoog. Vanuit Ping'an kan je verschillende mooie wandelingen maken door de rijstterrassen. Het is een heerlijke plek om bij te komen.

 • 12

  naar Yangshuo

  image

  Longji, dat “de Rug van de Draak” betekent, ligt in een gebied dat beroemd is vanwege de enorm uitgestrekte rijstterrassen en de vele kleurrijke stammen die er wonen. Kun jij zien waarom het ‘de Rug van de Draak’ betekent? Je hebt hier de ochtend de tijd om te wandelen en de terrassen te beklimmen. Het uitzicht zal steeds weer geweldig zijn. Sommige mensen noemen deze rijstterrassen zelfs het achtste wereldwonder.

  image

  Na de lunch rijden we in ongeveer vier uur naar het levendige Yangshuo, gelegen aan de Li rivier. Er komen veel toeristen op deze plaats en de omgeving is dan ook prachtig. Tussen ontelbare pieken van het wereldberoemde karstgebergte liggen groene rijstvelden en kleine dorpen. Wat een verschil met bijvoorbeeld een Chinese stad als Beijing! Ook dit is China. We slapen de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 13

  Yangshuo / vrije dag

  image

  In Yangshuo heb je een paar dagen om zelf dingen te ondernemen. Er is een leuke markt waar je lekker kunt eten, maar er zijn ook ontelbare kleine restaurantjes, winkels en marktjes. Hou je van wat meer actie? Dan is het geweldig om per fiets de traditionele dorpjes in de omgeving te verkennen. 

 • 14

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Vandaag kun je in de middag een optionele kookworkshop in Yangshuo volgen. Het eten in Yangshuo is heerlijk, er zijn Chinese gerechten uit alle delen van China verkrijgbaar. Wat vind jij het lekkerst? Ook zijn er westerse maaltijden zoals pizza, pannenkoeken en milkshakes aanwezig. ’s Avonds kun je naar een schitterende lichtshow gaan kijken. De bergen in de omgeving worden feeëriek verlicht en het hele dal lijkt op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken komen voorbij.

  Optioneel Kookworkshop in Yangshuo / €25,00 per persoon

  image

  's Middags kun je in Yangshuo je kennis van de Chinese keuken uitbreiden. Onder deskundige leiding van een Chinese kok ga je aan de slag met verse ingrediënten. Tijdens de les leer je een complete Chinese maaltijd te bereiden met klassieke gerechten als varkensvlees in zoetzure saus en jonge bamboescheuten met roerei. Aan het einde eet je de gerechten zelf op!

 • 15

  trein naar Hong Kong via Shenzen

  Vroeg in de ochtend rijden we in anderhalf uur naar Guillin waar we op de Express Train naar Shenzhen stappen. In amper 3 uur raas je zeer comfortabel over de 548 km spoor richting Shenzen. Met het Metro en lokale trein reizen we verder naar Hong Kong waar we aan het einde van de middag aan zullen komen.

 • 16

  Hong Kong / vrije dag

  image

  In vergelijking met Yangshuo is Hong Kong een wereld van verschil en de brug tussen oost en west. Vanaf het hotel heb je de tijd om deze bruisende stad te ontdekken. De naam Hong Kong betekent "geurige haven" en de naam is afgeleid van de handel in geurige wierook die in Hong Kong plaatsvond. Ruik maar eens goed! Deze handelsstad is uitgegroeid tot een jonge en moderne metropool. We verblijven in een comfortabel hotel.

 • 17

  Vlucht Hong Kong - Amsterdam

  image

  In de ochtend nemen we afscheid van Hong Kong en vliegen we rond het middaguur richting Amsterdam waar we dezelfde dag nog zullen aankomen.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Hong Kong

  Het is mogelijk om je reis met twee dagen te verlengen in Hong Kong. Je verblijft 2 extra nachten in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. Je kunt deze dagen je eigen gang gaan. De prijs is inclusief hotelovernachting en transfer naar het vliegveld, het ontbijt is niet inclusief.
  Je hebt geen extra visum nodig voor een verlenging in Hong Kong.


  - Verlenging Hong Kong 2 dagen v.a. € 245,-
  - Verlenging Hong Kong (obv. 1 persoon) 2 dagen v.a. € 445,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 18

  Hong Kong / vrije dag

 • 19

  Hong Kong / vrije dag

 • 20

  vlucht Hong Kong - Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Een complete route met de mooiste hoogtepunten van China
 • Drie dagen in Beijing zodat je alle tijd hebt om de vele bezienswaardigheden te zien
 • Excursie naar het wereldberoemde Terracotta leger
 • Bezoek aan reuzenpanda’s in Chengdu
 • Bezoek en wandeltocht over de Chinese Muur inclusief
 • Uitgebreide kennismaking met de gevarieerde Chinese keuken
 • Overnachting in de nachttrein
 • Afsluiting twee hele dagen in het bruisende Hong Kong en mogelijkheid om hier te verlengen

Familiereis China

Zeg ni hao tegen China

Panda in China
17 dagen vanaf € 2.199
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win! 

Wij verloten 2x €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.