Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Kungfu in het land van de keizers

Waar denk je aan als je aan het land China denkt? Reuzengrote panda's, de fabriek van de wereld, Foe Yong Hai, de mythen of de verhalen die je gehoord hebt over het land? Zorgen al deze gedachten er niet voor dat je nieuwsgierig wordt en wilt ontdekken hoe China echt is?

Onze geschiedenis en beschaving gaan ver terug. Onze voorouders lieten ons verbazingwekkende architectuur en een rijke historie na, zoals de Verboden Stad, de Chinese Muur en het beroemde terracottaleger. Het ligt voor de hand om deze plekken te bezoeken wanneer je door China reist. Maar voor de meeste Chinezen is het niet van belang wat er in het verleden gebouwd is, maar wat er vandaag de dag nog van over is: onze traditie, onze waarden en onze manier van leven.

Je leert deze kant van China pas echt kennen door de Chinese bevolking te ontmoeten. De mooiste herinneringen aan de reizen door mijn eigen land gaan altijd over mensen, een heerlijk Chinees ontbijt met gestoomde broodjes, gemaakt door straatverkopers, oudere mensen die de dag beginnen met Tai Chi, disco dansen of opera zingen om op die manier betrokken te blijven bij de gemeenschap, de hartverwarmende lokale bevolking die ons bij hen thuis uitnodigt en hun familiegeschiedenis met ons deelt, de hardwerkende boeren in de rijstvelden tussen de schilderachtige kalkstenen heuvels, het gezang van de monniken in een rustige tempel of het bruisende nachtleven van de jongere generatie, altijd lachend zonder precies te weten waarom?

Het is onmogelijk om een ontmoeting te bestempelen als de mooiste, want elk moment was ongedwongen en spontaan. Chinezen zijn verlegen mensen, maar zodra het ijs gebroken is zal je versteld staan van de manier waarop zij in het leven staan. Wanneer je al deze momenten bij elkaar neemt, dan heb je jouw perfecte China ervaring, iets wat niet tot de voor de hand liggende hoogtepunten van China behoort, maar iets wat je altijd bij zal blijven.

China wordt over het algemeen niet beschouwd als een hotspot voor avontuur, maar een cultureel avontuur vergt misschien wel meer moed dan een fysieke uitdaging. Dus ga zo'n avontuur aan en je zult zien wat made in China echt betekent.

Familiereis China

Wereldsteden, rijstterrassen en verrassend eten

image
22 dagen vanaf € 2.699
Naar boven