< Terug naar resultaten

Beoordelingen van onze reizigers

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op enquêtes die je na je reis in kunt vullen. De uitnodiging van deze enquête wordt na afloop van je reis gemaild.

Reisbegeleiding
Vervoer
Overnachtingen
Reisroute
8.1 58 beoordelingen
  • 7 26-07-19

    Alex

    Super reis Veel gezien en gedaan! De gids Owen was echt geweldig. Stond 24/7 voor ons klaar. Minpunt waren enkele hotels (Hotel in Beijing was erg verouderd en viezig. Het hotel in Chengdu was erg vreemd en mn op 1uurs gasten gericht!!) Op einde wijziging door Sawadee ivm onlusten in HK. Naar Guangzhou gestuurd. Geen overleg geweest hierover. Was wel gewenst geweest. HK is natuurlijk een van de hoogtepunten!! Snappen de overweging, maar even overleg was wel fijn geweest, hotel daar had geen zwembad, waar de kinderen zich enorm op hadden verheugd. Het hotel zelf lag fors uit het centrum wat weer erg vervelend was wanneer men wat wilde ondernemen. De gids maakt er desondanks toch een leuk bezoek aan de stad van!! Terugreis werd de groep in 2 gespleten. Niet erg, echter 1 gezin werd uit elkaar gehaald, ene groep vertrok in ochtend andere hroep in de avond. Dus was niet heel handig. Organisatie meldde dat men niet van plan was dat verschil in ticketprijzen te betalen..... Erg jammer.

  • 7 19-07-19

    Ingrid

    De groepssamenstelling was fantastisch, mooie combinatie van gelijkgestemde actieve ouders en pubers die elkaar konden vinden. De reisleidster Lily was helemaal geweldig! Zij heeft China in haar genen, de combinatie van oude culturele normen en waarden en een moderne Chinese intelligente vrouw die vooruit wilt met haar China. Vooral ook hoe zij met eigen verhalen ons de huidige Chinese levenswijze kon uitleggen.Dank daarvoor. De reis had beter opgesplitst kunnen worden; we hadden verwacht de eerste week veel cultuur en hectiek steden te zien en daarna de rust en ruimte in de natuur. Dat laatste viel tegen; ook daar waren we steeds onderdeel van het massatoerisme. Wij zijn van mening dat dat zeker anders had gekund als er met meer zorg het enorme tempo van ontwikkelingen in China gevolgd zou worden door Sawadee en daarop locaties aangepast zouden worden. De organisatie en logistiek qua hotels, treinen en binnenlandse vluchten was prima en reisdagen waren niet storend, omdat we mede dankzij de reisleidsters op zo'n dag ook steeds iets leuks deden. Het programma was wel erg vol als je aan al de excursies mee deed; ons uitgave patroon was dan ook veel hoger dan op de website wordt aangegeven. Geweldig eten. Hotels waren matig. Mede door de politieke situatie van HongKong vonden we de gids Sonny in HongKong wel deskundig, maar vooral bezig met de protesten tegen China... dat voelde voor ons als een domper op ons 'fascinerende' China gevoel, de vakantie kwam daarmee snel terug naar 'back to reality'. Ik zou HongKong liever niet meer in combinatie oppakken als je puur voor China wilt gaan; het is een compleet westerse omgeving. En nu natuurlijk onrustig.

  • 8 19-07-19

    Marin

    Het was een fantastische reis, met een fantastische gids. Die combinatie is absoluut noodzakelijk om een dergelijke reis in China een succes te laten zijn.

  • 9 19-07-19

    Ilonka

    we waren mee met de familiereis van 23 dagen naar China. Deze reis is ons uitstekend bevallen. Het programma zat goed in elkaar, we hadden heel erg veel mazzel met een leuke groepssamenstelling en de topper was onze geweldige gids Lilli. Door Lilli hebben we heel veel extra geleerd over China. Ze is een geweldige verhalen verteller en doet het mogelijke en onmogelijke om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige reis heeft. Het hebben van een ' echt' chinese gids, die tevens goed engels spreekt en veel ervaring heeft met buitenlandse toeristen geeft een hele grote toegevoegde waarde aan de reis. De programma is vol, maar ( net ) niet te vol. Hele logistiek verliep perfect ( mede dankzij Lilli, waarschijnlijk die de hele dag aan het bellen en regelen was)

  • 8 19-07-19

    Sonja

    Sterke punten Goed opgebouwd tav intensiteit Zeer goede reisleiding Top georganiseerd. Bus trein vlucht alles was voor elkaar en stipt op tijd. Leuk dat we een Chinese reisleidster hadden vertelde veel over het land met voorbeelden uit eigen leven. Kende veel mooie plekjes om te eten. Heel veel gezien. Mindere punten Te veel steden. 2e helft was natuur maar dan sliepen we toch weer een drukke lawaaiige steden. Bijv in yangshuo hadden er graag buiten de stad een hotel gehad. Excursies waren soms erg toeristisch zoals in yangshuo graag meer buiten yangshuo tocht gehad. Maar al met al hebben we enorm genoten. We hadden een hele leuke groep. Klikte zeer goed!

  • 8 19-07-19

    Maura

    Ik vond het een ontzettend mooi land. We hebben erg veel gezien dat vond ik juist leuk. Het zijn wel veel steden (wat is China ook wel een dorp wordt genoemd is voor ons echt een stad). De sawadee app vond ik handig dan kon je gemakkelijk opzoeken welke dag je wat ging doen.

  • 8 19-07-19

    Linda

    Leuke

  • 9 19-07-19

    Lucas

    Het was een leuke reis en we hebben heel veel gezien, ook hele gave ervaringen opgedaan. Door sawadee/de gids kom je ook op plekken waar je anders nooit zou komen. Daardoor zie je meer van China dan je anders zou zien.

  • 9 12-07-19

    Sioe

    Een prachtige reis, van hoogtepunt naar hoogtepunt! Veel gezien in korte tijd, en een heel fijne en kundige begeleiding door onze gids van Sawadee!

  • 9 12-07-19

    Bertram

    Goed georganiseerde reis met een zeer ervaren reisbegeleider. Ter plekke nog extra ondersteuning van lokale gidsen voor bijvoorbeeld het brengen van station naar hotel en helpen inchecken, maar ook indien gewenst om lokale excursies en uitstapjes te organiseren. Prima hotels, waar voorrang wordt gegeven aan lokatie boven luxe.

  • 9 12-07-19

    Milan

    Zeer prettige reisbegeleiding, zeer veel gezien, china is een prachtig land met veel variatie in landschap, een rijke historie, cultuur en lekker eten.

  • 8 27-07-18

    Monique

    Naast de geijkte historische bezienswaardigheden vooral ook genoten van het zuidoosten: Karstgebergte met rijstterrassen en theeplantage. Chinees eten is superlekker, excursies iha prima geregeld.

  • 5 27-07-18

    Carolijn

    Voor mijn was dit de 7e keer dat ik met Sawadee heb gereisd, waarvan 6 familiereizen. Dit is de eerste keer dat een reis niet aan mijn verwachtingen heeft voldaan en niet 'des Sawadees' is geweest.

  • 7 27-07-18

    Inge

    Een intensieve reis met veel highlights van China. Veel reizen en je verblijft veel in hotels in ( drukke ) steden. Sommige steden lijken op elkaar. Het zijn toeristische steden waar ook veel Chinezen op af komen. Tijdens de reis worden er veel excursies aangeboden waar je aan kunt deelnemen. De kosten voor deze excursies liepen aardig op. Daar je maar kort in de steden bent zijn deze excursies wel prettig.

  • 8 23-07-18

    Iwan

    De reis is in grote lijnen verlopen zoals we dat vooraf hadden voorgesteld. Enkele kleine puntjes hadden wellicht wat beter gekund. De reis was een goede mix tussen reizen, gezamenlijke excursies en ruimte voor eigen invulling.

  • 7 23-07-18

    Janine

    Prachtige reis, goede bestemmingen, hele fijne reisleider, echter zeer slechte hotels

  • 8 20-07-18

    Anoniem

    Als totaalbeoordeling geef ik de reis door China een 8, omdat deze goed geregeld en verzorgd werd door onze reisleidster Lily. Ik ben erg te spreken over wat we hebben bezocht, gedaan en bekeken onder haar leiding. Waar ik over het algemeen minder tevreden over ben, waren de lokale gidsen die tijdens diverse excursies met de groep meegingen. Zij kwamen veelal gehaast over, waren vaak slecht verstaanbaar en leken soms niet geïnteresseerd in het overbrengen van informatie.

  • 8 20-07-18

    Liesbeth

    Een hele mooie reis met een fantastische gids. Erg prettig dat het gedeelte van de Chinese Muur waar we zijn geweest redelijk rustig was. Op verschillende bestemmingen van deze reis zoals Ping’an is al te zien dat er veel bouwactiviteiten zijn. Het was daar heel erg mooi maar vermoedelijk zal het aantal toeristen de komende tijd behoorlijk toenemen hetgeen wel jammer is.

  • 9 20-07-18

    Joost

    China kun je inmiddels vast ook zelf bereizen, maar dan heb je niet het prettig samengestelde gezelschap met grotere kinderen, een erg goede gids die volop excursies regelt en hotels van gemiddeld tot goed niveau op goede locaties. Toegevoegde waarde van Sawadee.

  • 8 20-07-18

    Pieter

    Het was een heel leuke reis met een heel leuke groep. De groep was leuk omdat het (gek om te zeggen) allemaal hoogopgeleiden waren en je dus ook met de kinderen ergens over kon praten.

Familiereis China

Wereldsteden, rijstterrassen en verrassend eten

image
22 dagen vanaf € 2.669
Naar boven