< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Een complete route met de mooiste hoogtepunten van China
 • Bezoek aan reuzenpanda’s in Chengdu
 • Wandelen door de prachtige rijstterrassen van Longji
 • Fantastische wandeltocht over de Chinese muur
 • Excursie naar het wereldberoemde Terracotta leger
 • Afsluiting in het bruisende Hong Kong
 • Uitgebreide kennismaking met de gevarieerde Chinese keuken
 • Fietsen en wandelen in het karstgebergte rond Yangshuo

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Beijing

  Vandaag gaat het grote avontuur naar China beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Beijing / vrije dag

  image

  Na aankomst staat je reisbegeleid(st)er al te wachten om je in ongeveer een uur naar de hoofdstad van China, Beijing, te brengen. Wat een grote stad! De komende twee dagen heb je de tijd om deze mooie stad te verkennen. Vandaag kun je naar het Plein van de Hemelse Vrede wandelen, het grootste openbare plein ter wereld. De komende twee nachten overnachten we in een comfortabel hotel.

 • 3

  Beijing / vrije dag

  image

  Vanzelfsprekend mag een bezoek aan de Verboden Stad niet ontbreken. Je kunt een hele dag besteden om dit voormalige keizerlijke paleis te bezoeken. Een moderner stuk Beijing ligt bij het Olympisch Stadion het vogelnest. Wie zin heeft kan ‘s avonds naar een acrobatenvoorstelling en naar één van de speciale restaurants, om de beroemde Peking Eend te proeven. Heb je al eens eerder eend gegeten? 

 • 4

  Beijing / wandeltocht Chinese Muur

  image

  De wandeltocht over en langs de Chinese Muur is één van de hoogtepunten van het bezoek aan Beijing. Weet jij hoe lang de Chiense Muur is? We rijden in de loop van de ochtend in ongeveer drie uur naar het Jinshanling gedeelte van de Chinese Muur. ’s Middags beklimmen we een deel van de mooi behouden Muur. Het is er redelijk steil en de wandeling is soms uitdagend. Maar zoals Mao Zedong zei: Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man. Dus kom op, geef niet op. 

 • 5

  trein naar Zhengzhou; naar Kaifeng

  image

  We hebben nog de ochtend vrij te besteden in de grote hoofdstad van China. In de middag vertrekken we richting het hectische treinstation van Beijing. Hier stappen we in de trein die ons naar Zhengzhou brengt. Vanaf Zhengzhou is het ongeveer een uur rijden naar onze overnachtingsplaats in Kaifeng.

 • 6

  naar Luoyang

  image

  Het eerste deel van de dag besteden we in het idyllische Kaifeng. Kaifeng is een hoofdstad van China geweest. Hierdoor zijn er ontzettend veel mooie en interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Het traject naar Luoyang leggen we af per trein. Zo kunnen we optimaal genieten van de uitzichten om ons heen. We overnachten in een comfortabel hotel in Luoyang.

 • 7

  grotten van Longmen; trein naar Xi'an

  image

  Vanaf Luoyang rijden we met onze bus in ongeveer een half uur naar de grotten van Longmen. De grotten van Longmen staan op de lijst van UNESCO en je vindt er de meest indrukwekkende uit steen gehouwen Chinese beelden. Wauw! Terug in Luoyang nemen we de trein die ons in ongeveer drie uur naar Xi’an brengt. Xi’an, gedurende maar liefst elf dynastieën de hoofdstad van China. De komende twee overnachtingen in Xi'an vinden plaats in een comfortabel hotel.

 • 8

  Xi'an / bezoek Terracottaleger

  image

  Uiteraard bezoeken we het Terracottaleger, ooit vervaardigd om het grafcomplex van keizer Qin Shihuang te bewaken. De beelden die allemaal unieke gelaatstrekken hebben, zijn in 214 voor Christus aan de keizer bij zijn dood meegegeven als grafgiften. Later is het Terracottaleger geleidelijk aan bedekt met een drie meter dikke zandlaag. Het Terracottaleger is één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw. Hoeveel militairen tel jij?

 • 9

  nachttrein naar Chengdu

  image

  Overdag hebben we vrije tijd in Xi’an. Bezoek de Moslimwijk, een wirwar van smalle straatjes met winkelts en restaurants. Je kunt hier uren ronddwalen. Een absolute aanrader is het Shaanxi historical museum. Het mooi vormgegeven museum heeft als onderwerp de Chinese dynastieke geschiedenis. Aan het eind van de dag stappen we in de nachttrein naar Chengdu. Spannend zo'n nachttrein!

 • 10

  Chengdu / bezoek Panda centrum

  image

  Vandaag komen we erachter hoeveel kilo bamboe panda´s eten. We bezoeken namelijk het Panda onderzoekscentrum dat ongeveer op een uur rijden vanaf de stad ligt. Hier leven 80 tot 90 panda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving. Een fokprogramma zorgt ervoor dat deze unieke diersoort niet uitsterft. Wat zijn ze schattig! Na het bezoek zal het je niet verbazen dat panda een vertaling is van bamboe-eter. We overnachten in Chengdu in een comfortabel hotel.

 • 11

  Chengdu / vrije dag

  image

  Ook al is Chengdu een miljoenenstad, je vindt ook hier de Chinese gezelligheid in de kleine straatjes. Langs de rivier en rondom de Sichuan universiteit liggen veel theehuizen. Je kan hier heerlijk thee drinken. Het moderne deel van de stad wordt gedomineerd door het immense standbeeld van Mao. Ook bestaat er de mogelijkheid om het immens grote boeddha beeld bij Leshan te bezoeken.

 • 12

  vlucht naar Lijiang

  image

  Om een lange reisdag te vermijden, vliegen we vanaf Chengdu naar Lijiang. Het tijdstip waarop we vliegen is afhankelijk van de beschikbaarheid. Hopelijk is het helder, want het is leuk om China eens van de bovenkant te bekijken. Lijiang, dat eveneens erg populair is onder de Chinese toeristen, is de woonplaats van de Naxi. Een volk waar de vrouw aan het hoofd van het huishouden staat. We overnachten in een comfortabel hotel aan de rand van het centrum van de oude stad.

 • 13

  naar Dali

  image

  In de loop van de ochtend reizen we naar Dali. Van oorsprong is dit het woongebied van de Bai, een kleurrijk volk dat hier al ongeveer 3000 jaar woont. Dali is voor een klein deel ommuurd, met aan de zuid- en oostzijde imposante poorten. De poorten zijn prachtig, met hun leuke typische Chinese daken. Langs de smalle straatjes in het centrum staan de in traditioneel gebouwde huisjes. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van Dali.

 • 14

  Dali / vrije dag

  image

  Vandaag kan je de omgeving van Dali verkennen. Bezoek de Drie Pagodes of de Zhonghe tempel. Het uitzicht op het meer en de wijde omgeving is fenomenaal. Het is een stevige wandeling naar boven, maar je kunt de tempel ook via een stoeltjeslift bereiken. De Drie Pagodes, waarvan de hoogste tot 70 meter reikt, behoorden oorspronkelijk tot het grootste tempelcomplex van Zuidwest-China. Ze zijn echt hoog!

 • 15

  naar Kunming; vlucht naar Guilin

  image

  Vandaag is het een lange reisdag. We rijden in ongeveer vijf uur naar Kunming, vanwaar we ons met een middag- of avondvlucht verplaatsen naar het zuidoosten van China. Als we genoeg tijd hebben kunnen we een bezoek brengen aan Soltary Beauty Peak. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Of duik je liever lekker je bed in? Vannacht slapen we in een comfortabel hotel.

 • 16

  naar Ping’an / Longji N.P.

  image

  We rijden in ongeveer drie uur naar Ping’an. Vannacht slapen we in een schitterend gelegen hotel. Ons hotel ligt in een pittoresk dorpje met houten huizen. Om hier te komen lopen we een stuk omhoog en onze grote bagage laten we achter. Vanuit Ping'an kan je verschillende mooie wandelingen maken door de rijstterrassen. Het is een heerlijke plek om bij te komen.

 • 17

  naar Yangshuo

  image

  Longji, dat “de Rug van de Draak” betekent, ligt in een gebied dat beroemd is vanwege de enorm uitgestrekte rijstterrassen en de vele kleurrijke stammen die er wonen. Kun jij zien waarom het ‘de Rug van de Draak’ betekent? Je hebt hier de ochtend de tijd om te wandelen en de terrassen te beklimmen. Het uitzicht zal steeds weer geweldig zijn. Sommige mensen noemen deze rijstterrassen zelfs het achtste wereldwonder.

  image

  Na de lunch rijden we in ongeveer vier uur naar het levendige Yangshuo, gelegen aan de Li rivier. Er komen veel toeristen op deze plaats en de omgeving is dan ook prachtig. Tussen ontelbare pieken van het wereldberoemde karstgebergte liggen groene rijstvelden en kleine dorpen. Wat een verschil met bijvoorbeeld een Chinese stad als Beijing! Ook dit is China. We slapen de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 18

  Yangshuo / vrije dag

  image

  In Yangshuo heb je een paar dagen om zelf dingen te ondernemen. Er is een leuke markt waar je lekker kunt eten, maar er zijn ook ontelbare kleine restaurantjes, winkels en marktjes. Hou je van wat meer actie? Dan is het geweldig om per fiets de traditionele dorpjes in de omgeving te verkennen. Het fietsen is anders dan in Nederland, maar voor een ervaren fietser als jij is dit geen probleem.

 • 19

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Vandaag kun je in de middag een optionele kookworkshop in Yangshuo volgen. Het eten in Yangshuo is heerlijk, er zijn Chinese gerechten uit alle delen van China verkrijgbaar. Wat vind je het lekkerst? Ook zijn er westerse maaltijden zoals pizza, pannenkoeken en milkshakes aanwezig. ’s Avonds kun je naar een schitterende lichtshow gaan kijken. De bergen in de omgeving worden feeëriek verlicht en het hele dal lijkt op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken komen voorbij. Mooi!

  Optioneel Kookworkshop in Yangshuo / €25,00 per persoon

  image

  's Middags kun je in Yangshuo je kennis van de Chinese keuken uitbreiden. Onder deskundige leiding van een Chinese kok ga je aan de slag met verse ingrediënten. Tijdens de les leer je een complete Chinese maaltijd te bereiden met klassieke gerechten als varkensvlees in zoetzure saus en jonge bamboescheuten met roerei. Aan het einde eet je de gerechten zelf op!

 • 20

  via Guillin naar Shenzen

  image

  Vandaag heb je nog de hele ochtend Yangshuo en die kan je naar eigen wensen invullen. Volg bijvoorbeeld een workshop kalligraferen. Het valt niet mee om zo’n penseel vast te houden en op de juiste manier de schilderstreken te maken. ’s Middags rijden we in anderhalf uur naar Guillin waar we op de Express Train naar Shenzhen stappen. In amper 3 uur raas je zeer comfortabel over de 548 km spoor richting Hong Kong. Voor we doorreizen naar Hong Kong, slapen we in een comfortabel hotel in Shenzhen.

 • 21

  naar Hong Kong

  image

  In de ochtend rijden we verder naar de bruisende stad, Hong Kong. De naam Hong Kong betekent "geurige haven" en de naam is afgeleid van de handel in geurige wierook die in Hong Kong plaatsvond. Deze handelsstad is uitgegroeid tot een jonge en moderne metropool. Kijk eens, hoeveel hoge gebouwen! We verblijven in een comfortabel hotel.

 • 22

  Hong Kong / vrije dag ; vlucht Hong Kong - Amsterdam

  image

  In vergelijking met Yangshuo is Hong Kong een wereld van verschil en de brug tussen oost en west. Gedurende je verblijf is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de Victoria Peak voor een prachtig uitzicht over de skyline. Beoordeel zelf of dit de mooiste skyline is die je ooit gezien hebt. Kies nog een laatste keer je lekkerste Chinese gerecht. Met stokjes eten gaat inmiddels best goed! In de avond vertrekken we naar de luchthaven van Hong Kong. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Op deze dag zijn er een aantal dag kamers gereserveerd in Hong Kong, zodat je je nog even kunt opfrissen voor de vlucht naar Amsterdam. 

  Bij de reizen met vertrek op 24 en 28 juli wordt er overdag terug gevlogen. Bij deze reizen overnacht je ook vandaag nog in Hong Kong. Morgenochtend is de transfer naar het vliegveld.

 • 23

  aankomst Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen!

Familiereis China

Tjaptjoi en babi pangang in overvloed

image
23 dagen vanaf € 2.498
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.