< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Complete, afwisselende reis door indrukwekkende steden en mooie natuur
 • Ontdek de 3 steden van de Gouden Driehoek: Jaipur, Delhi en Agra
 • Bezoek aan het tempelcomplex van Khajuraho (UNESCO World Heritage)
 • Goede hotels, vaak met zwembad
 • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal
 • Genieten van de heerlijke Aziatische keuken
 • Op zoek naar tijgers en neushoorns in Chitwan Nationaal Park
 • Heerlijk ontspannen het meer van Pokhara
 • Privévervoer mét airconditioning tijdens gehele reis

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Delhi

  We gaan naar India en Nepal, wat spannend! Voor de vluchtgegevens verwijzen we je naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Wat een verschil met Nederland hè. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel in Kharol Bagh, het toeristische centrum van Delhi met leuke winkeltjes en restaurants.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Delhi / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie lekker zelf op pad gaan in Delhi. Zeer aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants. Waar kiezen jullie voor?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Delhi fietstour

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 4

  naar Jaipur

  image

  Vandaag rijden we met onze eigen bus naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd. Heb jij al ontdekt waarom? De rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Paleis der Winden) domineert de hoofdstraat. Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan.

  image

  Het achterliggende paleis huisvest tegenwoordig een museum en in de tuinen vlakbij ligt een interessant observatorium. Dit opvallende, uiterst modern ogende, complex is echter ruim drie eeuwen oud! In Jaipur verblijven we in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur. Het hotel heeft een lekker zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Jaipur / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag de tijd om deze stad in je op te nemen met je familie. De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten en kleine bazaars kun je antiek op de kop tikken. Raj Mandir is wellicht één van de mooiste art deco bioscopen van India Hou jij van films? Dan is dit de plek om in stijl een Bollywood film te zien. 

  image

  Vergeet ook het bekende Amber Fort niet, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Karauli

  image

  We reizen in zo’n zes uur naar Karauli, een pittoresk, levendig dorpje. Wat een leuk gezicht al die kleurrijk beschilderde huizen en winkels! Het dorp oogt Middeleeuws, want alles loopt hier door elkaar: koeien, apen, varkens, kamelen. Je kunt hier een bezoek brengen aan het oude Stadspaleis en heerlijk dolen door de straatjes van Karauli. Je overnacht hier in een charmant oud paleis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Agra (Taj Mahal)

  image

  We reizen in de loop van de ochtend naar Agra. Wist je dat in de periode van de mogols (1526-1858) Agra de hoofdstad van India was? Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik.

  image

  Ken jij het verhaal achter de Taj Mahal al? Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Orcha

  image

  We nemen de Shatabdi Express van Agra naar Jhansi. Dit is een comfortabele airconditioned trein en reizigers worden voorzien van snacks en water. Na ongeveer 3 uur komen we aan het eind van de ochtend aan in Jhansi. Het is nog een half uur rijden naar ons hotel in Orcha. In de middag kun je heerlijk ronddwalen langs paleizen die de sprookjes vertellen van de heersers in vroegere tijden. Hoogtepunten in Orcha zijn de 17-eeuwse Jehangir Mahal, de Raj Mahal en de Ram Raja Tempel. We overnachten in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Khajuraho

  image

  Het is de moeite waard om 's ochtends nog even naar de rivier te lopen, waar mensen aan het baden zijn of de was aan het doen zijn. Of loop nog even het dorpje in. Wat zijn de mensen hier actief ’s ochtends!

  In de loop van de ochtend rijden we in vijf tot zes uur naar Khajuraho. We rijden door akkerbouwgebied met eenvoudige dorpen. In de loop van de middag arriveren we in ons aangename hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Khajuraho, nachttrein naar Varanasi

  image

  Jullie hebben de hele dag de tijd om één van de grootste attracties van India te bezoeken. De tempels van Khajuraho zijn vooral bekend om de vrijmoedige erotische afbeeldingen uit de Kamasutra. Sinds 1986 staat het complex op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kan hier de hele dag per fiets of te voet ronddwalen en genieten van al het moois. In de avond rijden we naar het station van Khajuraho waar we op de nachttrein stappen naar Varanasi.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Varanasi

  image

  Hoe was de ervaring in de nachttrein? Voor een ontbijtje in de trein wordt gezorgd. In de ochtend komen we aan in het indrukwekkende bedevaartsoord Varanasi, sinds eeuwen onbetwist dé belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaats van India. De Engelse auteur Mark Twain schreef ooit: ‘Benares is ouder dan de geschiedenis, ouder dan traditie, nog ouder dan legende en ziet er twee keer zo oud uit als deze drie samen’.

  image

  Op de brede trappen naar de Ganges is het altijd een drukte van jewelste met pelgrims. Een lange rij ghats (rituele wasplaatsen) ligt langs de linkerkant van de oever. Bij twee daarvan zie je rookpluimen omhoog kringelen: overledenen worden in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de rivier de Ganges gestrooid, de grootste wens van iedere Hindoe.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Varanasi / vrije dag

  image

  Vandaag kan je wat langer blijven liggen en zelf beslissen wat je gaat doen. Ben je niet zo’n uitslaper? Een ervaring om nooit te vergeten is 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te lopen en te zien hoe de zeer devote Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren en in de heilige Ganges baden. Of laat je langs de ghats van de Ganges roeien om Varanasi in de rode morgengloed tot leven te zien komen. Vanaf het water heb je een goed uitzicht over de overdonderende taferelen die zich afspelen in deze unieke stad. 

  image

  Even buiten de stad ligt Sarnath, een heiligdom voor boeddhisten. Het is de plaats waar Boeddha vijf eeuwen voor de jaartelling voor het eerst zijn volgelingen toesprak. Zo lang geleden al! Nu zijn er van de rijkdom aan stoepa's en tempels alleen nog ruïnes over die erg interessant zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Lumbini (Nepal)

  image

  Het word een lange dag vandaag: we rijden naar de grens met Nepal. Na de bijbehorende grensperikelen komen we aan het eind van de dag aan in de geboorteplaats van Boeddha. Lumbini staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt jaarlijks bezocht door vele pelgrims.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 14

  naar Chitwan

  image

  We reizen per bus naar het Chitwan Nationaal Park, dat tegen de Indiase grens in de Terai, de zuidelijke en warme laagvlakte van Nepal, ligt. We verblijven in een mooi hotel net buiten het dorpje. Het is heerlijk toeven in de grote tuin en het zwembad van het hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  Chitwan / vrije dag

  image

  Sinds 1973 is Chitwan een nationaal park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Je kunt hier onder andere vogels, herten, apenkolonies, beren, en krokodillen tegenkomen. Met heel veel geluk kun je in Chitwan zelfs een Bengaalse tijger spotten dus hou je ogen goed open! Daarnaast is het park vooral bekend om zijn neushoorns, ongeveer 400 in totaal. Er zijn verschillende mogelijkheden om op zoek te gaan naar wild. Zo kun je een stoere tocht per jeep maken, waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids diep het nationaal park ingaat.

  image

  Een tocht over de rivier in een uitgeholde kano is ook een aanrader. Onderweg zie je veel vogels en je hebt een goede kans om de indrukwekkende mugger krokodil te spotten. Hou dus wel je handen en voeten binnen boord! Het subtropische karakter van de laagvlakte en het wildleven van Chitwan zullen een aangename aanvulling zijn op wat je al eerder in India hebt meegemaakt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 16

  naar Pokhara

  image

  Vandaag vertrekken we uit Chitwan om na zo’n vijf uur in Pokhara aan te komen waar we 2 nachten slapen. Pokhara ligt aan het Phewameer, waar vandaan je een mooi uitzicht op de bergtoppen hebt. Pokhara is een overzichtelijk plaatsje en er hangt een hele relaxte sfeer. ‘s Middags kun je de stad alvast verkennen en neem ’s avonds een lekkere duik in het zwembad van ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Pokhara / vrije dag

  image

  's Ochtends vroeg is het uitzicht van de opgaande zon op het water en de witte bergen op de achtergrond geweldig. Je kunt er gemakkelijk een bootje huren of rustig door de straten slenteren. Aan de rand van het meer vind je een aantal restaurants waar je heerlijk kunt genieten van een smaakvolle maaltijd. Ook het oude centrum van Pokhara is zeker de moeite waard. Je vindt er hindoe tempels, een boeddhistisch klooster en verschillende kleine musea. Allemaal leuke activiteiten om te doen met je familie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Kathmandu

  image

  We reizen verder naar Kathmandu, hier zullen we zo’n zes uur over doen. Onderweg kan je al je foto’s terug kijken. Heb jij al een favoriet vakantiekiekje? Op iedere straathoek van Kathmandu kun je je verwonderen over kunstig bewerkte tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen. Het belangrijkste punt van de stad is Durbar Square, het centrale plein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden.

  image

  Deze pleinen fungeren bovenal als ontmoetingsplaats. Als je hier gaat zitten, krijg je een goed beeld van het gevarieerde dagelijkse leven van Nepal. We overnachten in een comfortabel hotel in de wijk Thamel, met vele gezellige restaurants en winkels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Kathmandu / vrije dag

  image

  De Tibetaanse boeddhistische stupa Bodhnath is één van de belangrijkste centra van het Tibetaanse Boeddhisme. Het is de grootste stupa in Nepal en lijkt (vanuit de lucht) op een reusachtige Mandala. Vlak bij Bodhnath ligt de hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmatirivier. Heilige mannen komen hier om te sterven en er vinden dan ook lijkwassingen en -verbrandingen plaats. Niet-hindoes mogen dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heb je een goed zicht op de rituelen die er plaatsvinden.

  image

  Swayambunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de vallei. Het wordt wel “de apentempel” genoemd, omdat er zoveel apen rondspringen. Na een flinke klim wordt je beloond met een fraai uitzicht op Kathmandu. In de Kathmanduvallei bevinden zich nog een aantal andere bijzondere tempels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Kathmandu / bezoek Bhaktapur

  image

  Vlakbij Kathmandu bevinden zich nog twee andere koningssteden: Patan en Bhaktapur. Ook deze steden zijn gebouwd rond een Durbar Square en bezitten eveneens een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Bhaktapur ligt ongeveer 15 kilometer van Kathmandu ligt en is makkelijk per taxi te bereiken. Bhaktapur wordt door velen de mooiste stad van Nepal genoemd. Ben jij het hiermee eens?

  image

  Het is een aaneenschakeling van pleinen met prachtige tempels, zoals de 30 meter hoge Nyatapola tempel. Deze tempel heeft 5 verdiepingen en is de hoogste tempel van Nepal. Het is een prachtig staaltje Newari architectuur. Beklim de tempel voor een mooi uitzicht over het plein. Tegen de schemering wordt de sfeer in Bhaktapur heel bijzonder. Je zult nog maar weinig toeristen zien. Kinderen spelen op het plein en op terrassen van verschillende tempels zitten oudere mannen die chanten voor de goden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vlucht Kathmandu – Amsterdam via Delhi

  Dat was de India en Nepal rondreis alweer. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Welkom thuis allemaal!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Familiereis India en Nepal

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

 • Kom op zaterdag 8 september naar Amsterdam
 • Bezoek onze inspiratiedag in Zwolle op 13 oktober
 • Of kom naar ons grote Reisevent in Utrecht op 25 november

Meld je gratis & vrijblijvend aan.