Uitgebreide reisroute van de Familiereis India en Nepal
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: de reis met vertrek op 22 juli 2024 heeft een extra overnachting in Kathmandu op het einde van de reis. Dit is een 21-daagse reis.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Delhi

  We gaan naar India en Nepal, wat spannend! Voor de vluchtgegevens verwijzen we je naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Wat een verschil met Nederland hè. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Bij de markt is een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel in Delhi.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Delhi / optionele fietstour

  image

  Vandaag kunnen jullie lekker zelf op pad gaan in Delhi. Zeer aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants. Ook kun je een fietstocht maken door de stad. Zo kun je op een snelle en leuke manier Delhi verkennen. Waar kiezen jullie voor?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Delhi fietstour / €45,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. 

 • 4

  naar Jaipur

  image

  Vandaag rijden we met onze eigen bus naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd. Heb jij al ontdekt waarom? De rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Paleis der Winden) domineert de hoofdstraat. Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan.

  image

  Het achterliggende paleis huisvest tegenwoordig een museum en in de tuinen vlakbij ligt een interessant observatorium. Dit opvallende, uiterst modern ogende, complex is echter ruim drie eeuwen oud! In Jaipur verblijven we in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur. Het hotel heeft een lekker zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Jaipur / bezoek Amber Fort

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan het Amber Fort, net iets buiten Jaipur gelegen. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer. Daarnaast heb je nog tijd om deze stad in je op te nemen met je familie. De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten en kleine bazaars kun je antiek op de kop tikken. Raj Mandir is wellicht één van de mooiste art deco bioscopen van India.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Fetehpur Sikri naar Agra

  image

  Vandaag reizen we naar Agra, de stad van de Taj Mahal. Onderweg bezoeken we Fatehpur Sikri, de indrukwekkende, maar verlaten hoofdstad van het Mogul Rijk tussen 1570 en 1586. Akbar bouwde deze stad om de geboorte van zijn zoon en toekomstige troonopvolger, keizer Jahangir, te vieren. Hoewel Akbar naar verluidt analfabeet was, had hij grote belangstelling voor kunst en architectuur; Fatehpur Sikri is een van zijn meesterwerken, maar moest worden verlaten wegens een gebrek aan water. Aan het eind van de middag komen we aan in Agra, waar we één nacht verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Agra / bezoek Taj Mahal en Agra Fort / nachttrein naar Varanasi

  image

  Wist je dat in de periode van de Mo (1526-1858) Agra de hoofdstad van India was? Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik.

  image

  Je hebt vandaag de mogelijkheid om de Taj Mahal bij zonsopgang én zonsondergang te zien. Ken je het verhaal achter de Taj Mahal al? Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende fort uitkijken op de Taj Mahal.

  image

  Ook een bezoekje aan Agra Fort is de moeite waard. Binnen de 20 meter hoge muren van het fort bevindt zich een kleine stad met moskeeën, kamers en tuinen. Je hebt er ook een fantastisch uitzicht over de rivier de Yamuna waarachter de Taj Mahal opdoemt. In de avond, nadat je voor de tweede keer een bezoek aan de Taj Mahal hebt kunnen brengen, worden we naar het station gebracht waar we op de nachttrein naar Allahabad, in de buurt van Varanasi, stappen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  aankomst Varanasi / vrije dag

  image

  Hopelijk hebben jullie een mooie ervaring gehad met de nachttrein. De trein komt in de vroegte aan in de plaats Allahabad vanwaar het nog ongeveer twee uur naar Varanasi is. Het indrukwekkende bedevaartsoord Varanasi is sinds eeuwen onbetwist dé belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaats van India. De Amerikaanse auteur Mark Twain schreef ooit: ‘Benares is ouder dan de geschiedenis, ouder dan traditie, nog ouder dan legende en ziet er twee keer zo oud uit als deze drie samen’.

  image

  Op de brede trappen naar de Ganges is het altijd een drukte van jewelste met pelgrims. Een lange rij ghats (rituele wasplaatsen) ligt langs de linkerkant van de oever. Bij twee daarvan zie je rookpluimen omhoog kringelen: overledenen worden in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de rivier de Ganges gestrooid, de grootste wens van iedere Hindoe.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Varanasi / boottocht over de Ganges en bezoek Sarnath

  image

  Een ervaring om nooit te vergeten is 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te lopen en te zien hoe de zeer devote Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren en in de heilige Ganges baden. We laten ons vervolgens langs de ghats van de Ganges roeien om Varanasi in de rode morgengloed tot leven te zien komen. Vanaf het water heb je een goed uitzicht over de overdonderende taferelen die zich afspelen in deze unieke stad

  image

  In de middag brengen we een bezoek aan Sarnath, de moeite waard. Sarnath ligt net even buiten de stad en is een heiligdom voor boeddhisten. Het is de plaats waar Boeddha vijf eeuwen voor de jaartelling voor het eerst zijn volgelingen toesprak. De ruïnes van de stoepa's en tempels zijn erg interessant.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Lumbini (Nepal)

  image

  Het wordt een lange dag vandaag. Eerst stappen we in de trein die ons in ongeveer 4 uur naar Gorakhpur brengt. Vanaf daar rijden we met onze bus naar de grens met Nepal. Na de bijbehorende grensperikelen komen we aan het eind van de dag aan in de geboorteplaats van Boeddha. Lumbini staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt jaarlijks bezocht door vele pelgrims.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  naar Chitwan

  image

  We reizen naar het Chitwan Nationaal Park, dat tegen de Indiase grens in de Terai, de zuidelijke en warme laagvlakte van Nepal, ligt. Sinds 1973 is Chitwan een nationaal park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Je kunt hier onder andere vogels, herten, apen, beren en krokodillen tegenkomen. Met heel veel geluk kun je in Chitwan zelfs een Bengaalse tijger spotten dus hou je ogen goed open! Daarnaast is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Er zijn verschillende mogelijkheden om op zoek te gaan naar wild. Zo kun je een stoere tocht per jeep maken, waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids diep het nationaal park ingaat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  Chitwan / kanotocht

  image

  We maken in Chitwan een tocht over de rivier in een uitgeholde kano, erg leuk om te doen! Onderweg zie je veel vogels en je hebt een goede kans om de indrukwekkende mugger krokodil te spotten. Hou dus wel je handen en voeten binnen boord! Het subtropische karakter van de laagvlakte en het wildleven van Chitwan zullen een aangename aanvulling zijn op wat je al eerder in India hebt meegemaakt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  Chitwan / vrije dag

  image

  We hebben nog een dag om te genieten van de rust van het Chitwan National Park. Uiteraard kun je deze relaxend doorbrengen in het hotel, je kunt ook nogmaals op zoek gaan naar wild. Er zijn verschillende mogelijkheden hiervoor. Zo kun je een stoere tocht per jeep maken, waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids diep het nationaal park ingaat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  naar Pokhara

  image

  Vandaag vertrekken we uit Chitwan om na zo’n vijf uur in Pokhara aan te komen waar we 2 nachten slapen. Pokhara ligt aan het Phewameer, waar vandaan je een mooi uitzicht op de bergtoppen hebt. Pokhara is een overzichtelijk plaatsje en er hangt een hele relaxte sfeer. ‘s Middags kun je de stad alvast verkennen en neem ’s avonds een lekkere duik in het zwembad van ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Pokhara / bezoek Sarangkot en vrije middag

  image

  Vroeg in de ochtend bezoeken we Sarangkot. Vanaf deze plek heb je een adembenemend uitzicht op de zonsopgang over het Annapurnamassief. Ook vanaf het meer is het uitzicht op het water en de witte bergen geweldig. Je kunt er gemakkelijk een bootje huren of rustig door de straten van Pokhara slenteren. Aan de rand van het meer vind je een aantal restaurants waar je heerlijk kunt genieten van een smaakvolle maaltijd. Ook het oude centrum van Pokhara is zeker de moeite waard. Je vindt er hindoe tempels, een boeddhistisch klooster en verschillende kleine musea. Allemaal leuke activiteiten om te doen met je familie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Pokhara / vrije dag

  image

  Ook vandaag staat er een vrije dag op de planning. Deze kan je volledig zelf inplannen. De stad Pokhara is gelegen in het Annapurna gebied waar drie van de tien hoogste bergen ter wereld liggen. Deze bergen zijn vanuit hier ook goed te zien wat voor een mooi uitzicht zorgt. Ook is het leuk om met je gezin de wereldvrede pagode te bezoeken, gelegen op een heuvel aan de andere kant van het meer. Goed te zien vanuit het centrum van Pokhara.

  image

  Met een bootje kun je vanuit Lakeside naar de andere kant van het meer varen. Hier beginnen de trappen naar boven. Zorg voor wat water onderweg! Eenmaal boven word je beloond door prachtig uitzicht over het meer, de vallei en de Annapurna gebied op de achtergrond. Mocht je de pagode graag willen bezoeken maar je hebt even geen energie om te wandelen, dan is een taxi nemen ook mogelijk.

 • 17

  naar Kathmandu

  image

  We reizen verder naar Kathmandu, hier zullen we zo’n zes uur over doen. Onderweg kan je al je foto’s terug kijken. Heb jij al een favoriet vakantiekiekje? Op iedere straathoek van Kathmandu kun je je verwonderen over kunstig bewerkte tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen. Het belangrijkste punt van de stad is Durbar Square, het centrale plein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden.

  image

  Deze pleinen fungeren bovenal als ontmoetingsplaats. Als je hier gaat zitten, krijg je een goed beeld van het gevarieerde dagelijkse leven van Nepal. We overnachten in een comfortabel hotel in de wijk Thamel, met vele gezellige restaurants en winkels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Kathmandu / stadstoer en vrije middag

  image

  We maken in de ochtend een stadstoer door Kathmandu waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken. De Tibetaanse boeddhistische stupa Bodhnath is één van de belangrijkste centra van het Tibetaanse Boeddhisme. Het is de grootste stupa in Nepal en lijkt (vanuit de lucht) op een reusachtige Mandala.

  image

  Vlak bij Bodhnath ligt de hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmatirivier. Heilige mannen komen hier om te sterven en er vinden dan ook lijkwassingen en -verbrandingen plaats. Niet-hindoes mogen dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heb je een goed zicht op de rituelen die er plaatsvinden.

  image

  Swayambunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de vallei. Het wordt wel “de apentempel” genoemd, omdat er zoveel apen rondspringen. Na een flinke klim wordt je beloond met een fraai uitzicht op Kathmandu. In de Kathmanduvallei bevinden zich nog een aantal andere bijzondere tempels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Kathmandu / bezoek Bhaktapur

  image

  Vlakbij Kathmandu bevinden zich nog twee andere koningssteden: Patan en Bhaktapur. Ook deze steden zijn gebouwd rond een Durbar Square en bezitten eveneens een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Bhaktapur ligt ongeveer 15 kilometer van Kathmandu ligt en is makkelijk per taxi te bereiken. Bhaktapur wordt door velen de mooiste stad van Nepal genoemd. Ben jij het hiermee eens?

  image

  Het is een aaneenschakeling van pleinen met prachtige tempels, zoals de 30 meter hoge Nyatapola tempel. Deze tempel heeft 5 verdiepingen en is de hoogste tempel van Nepal. Het is een prachtig staaltje Newari architectuur. Beklim de tempel voor een mooi uitzicht over het plein. Tegen de schemering wordt de sfeer in Bhaktapur heel bijzonder. Je zult nog maar weinig toeristen zien. Kinderen spelen op het plein en op terrassen van verschillende tempels zitten oudere mannen die chanten voor de goden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  vlucht Kathmandu – Amsterdam

  Dat was de India en Nepal rondreis alweer. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Welkom thuis allemaal!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Ontdek de Taj Mahal, de heilige Ganges & de Himalaya
 • Bezoek aan de Gouden Driehoek: Jaipur, Delhi & Agra
 • Unieke kanotocht en op zoek naar wild in Chitwan NP
 • Uitgebreid bezoek aan Pokhara, aan de voet van de machtige Himalaya
 • Genieten van de heerlijke Aziatische keuken
 • Overnachtingen in goede hotels, vaak met zwembad
 • Veel maaltijden inbegrepen in de reissom!
 • Privévervoer mét airconditioning tijdens gehele reis

Familiereis India en Nepal

Op zoek naar de lekkerste curry

image
20 dagen vanaf € 2.849 p.p.

Bijkomende kosten €18,25
p.p. o.b.v. 4 personen

Naar boven