< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Naar het hart van Borneo

Een reis naar Maleisisch Borneo is voor mij een reis naar de jungle. Met kano's en te voet verkennen we verschillende nationale parken. De jungle blijft indrukwekkend en steeds weer is het spannend wat we dit keer gaan zien. Sommige dieren zijn niet te missen: de neusaap, orang-oetans en de prachtige silverleaf-monkeys . Maar ook zien we zeker leguanen en miljoenen vleermuizen. Al dan niet met behulp van de lokale gidsen spotten we echter ook andere bijzondere dieren zoals het lantaarnkevertje, wandelde takken drie keer zo groot hand (zie ik hem nu wel of niet??) , kikkers die blaffen als een hond of, met wat meer geluk, zelfs een python.
Dat maakt het spannend en leuk: niets is zeker, iedere wandeling of boottocht brengt weer wat onverwachts.

Een reis naar Borneo is voor mij ook het ultieme 'in the middle of nowhere' gevoel. Dit gevoel ervaren we op de verlaten strandjes - die je vaak geheel voor je zelf hebt - aan het eind van de wandelingen door bijvoorbeeld het Bako N.P., tijdens de headhunterstrail, of wanneer we op een waar survivor-island de reis afsluiten in een hangmat tussen twee palmbomen.

Een reis naar Borneo is voor mij een reis vol verschillen. We bezoeken een Iban-longhouse waar we altijd weer gastvrij worden onthaald en deel gaan uitmaken van de grote familie die in het longhouse woont. We helpen in de keuken, zwemmen in de rivier of laten het dagelijkse leven heerlijk rustig op de veranda aan ons voorbij trekken. De tegenstelling met het gezellige Kuching en het moderne Kota Kinabalu -twee steden waar we tijdens de reis verblijven - is enorm.

Voeg hier tot slot wat snorkelen, een vulkanisch modderbad, prachtige grotten, moskeeën, Chinese tempels en de vriendelijke mensen aan toe en je reis kan niet meer stuk!

Familiereis Maleisisch Borneo

Naar het hart van Borneo

Familiereis maleisisch borneo
22 dagen vanaf € 2.898
Naar boven
 

Familieweekend 15 t/m 17 februari
Ontvang een cadeaupakket bij boeking

Avontuurlijke families opgelet! Hebben jullie de vakantieplannen voor 2019 nog niet vastgelegd? Dan is dit jullie kans! Boek dit weekend een familiereis en ontvang een leuk cadeaupakket.

Speel de quiz & maak kans op een Bever cadeaukaart t.w.v. €50 of 4 kaartjes voor Pathe!