Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Naar het hart van Borneo

Een reis naar Maleisisch Borneo is voor mij een reis naar de jungle. Met kano's en te voet verkennen we verschillende nationale parken. De jungle blijft indrukwekkend en steeds weer is het spannend wat we dit keer gaan zien. Sommige dieren zijn niet te missen: de neusaap, orang-oetans en de prachtige silverleaf-monkeys . Maar ook zien we zeker leguanen en miljoenen vleermuizen. Al dan niet met behulp van de lokale gidsen spotten we echter ook andere bijzondere dieren zoals het lantaarnkevertje, wandelde takken drie keer zo groot hand (zie ik hem nu wel of niet??) , kikkers die blaffen als een hond of, met wat meer geluk, zelfs een python.
Dat maakt het spannend en leuk: niets is zeker, iedere wandeling of boottocht brengt weer wat onverwachts.

Een reis naar Borneo is voor mij ook het ultieme 'in the middle of nowhere' gevoel. Dit gevoel ervaren we op de verlaten strandjes - die je vaak geheel voor je zelf hebt - aan het eind van de wandelingen door bijvoorbeeld het Bako N.P., tijdens de headhunterstrail, of wanneer we op een waar survivor-island de reis afsluiten in een hangmat tussen twee palmbomen.

Een reis naar Borneo is voor mij een reis vol verschillen. We bezoeken een Iban-longhouse waar we altijd weer gastvrij worden onthaald en deel gaan uitmaken van de grote familie die in het longhouse woont. We helpen in de keuken, zwemmen in de rivier of laten het dagelijkse leven heerlijk rustig op de veranda aan ons voorbij trekken. De tegenstelling met het gezellige Kuching en het moderne Kota Kinabalu -twee steden waar we tijdens de reis verblijven - is enorm.

Voeg hier tot slot wat snorkelen, een vulkanisch modderbad, prachtige grotten, moskeeën, Chinese tempels en de vriendelijke mensen aan toe en je reis kan niet meer stuk!

Familiereis Maleisisch Borneo

Naar het hart van Borneo

Familiereis maleisisch borneo
21 dagen vanaf € 3.249
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win!  

Wij verloten €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.