< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Yangon

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar Myanmar beginnen! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yangon

  image

  Bij aankomst in Yangon staat jullie reisbegeleid(st)er al te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Yangon is de voormalige hoofdstad van Myanmar en nog steeds het kloppend hart van het land. De bus brengt ons in ongeveer 45 minuten naar ons hotel, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Vanuit het hotel zijn leuke bezienswaardigheden per (fiets)taxi gemakkelijk te bereiken. Alleen al het rondrijden in een fietstaxi is een hele belevenis!

 • 3

  Yangon / bezoek Shwedagon pagode

  image

  Yangon kun je niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan de Shwedagon pagode. In de ochtend nemen we dan ook de tijd om kennis te maken met dit pronkstuk. Wist je dat dit de grootste pagode van Myanmar is? Samen met de gids nemen we eerst een kijkje in de kloosters die rondom de Shwedagon pagode liggen. Daarna hebben we alle tijd om de tempel zelf te bezoeken. Wat een hoop goud is er gebruikt bij het bouwen van deze pagode! Het is zeker de moeite om tegen zonsondergang terug te keren om de mystieke sfeer tijdens de schemering te ervaren. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  vlucht naar Lashio; naar Kyaukme

  image

  Na een binnenlandse vlucht rijden we vanaf Lashio in ongeveer drie uur naar het minder toeristische Kyaukme. Het noorden van Myanmar herbergt de mooiste landschappen dus vervelen zullen jullie je zeker niet. Omdat we met een eigen bus reizen, kunnen we regelmatig stoppen voor een fotostop. In de loop van de middag arriveren we in Kyaukme, waar we overnachten in een eenvoudig guesthouse.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via het Gokteik viaduct naar Pyin Oo Lwin

  image

  Een spectaculaire treinrit is het zeker. We hebben het dan over de vijf uur durende treinrit, die je van Kyaukme naar Pyin Oo Lwin brengt. Een geweldige ervaring voor jong en oud. We boemelen langzaam door spectaculaire landschappen, voordat we na ongeveer anderhalf uur bij het beroemde Gokteik viaduct aankomen. Het uitzicht vanaf het viaduct is overweldigend. Aan het eind van de middag komen we aan in Pyin Oo Lwin; een historisch dorp waar de bevolking zich nog vaak met paard en wagen verplaatst. Het lijkt wel alsof je terug gaat in de tijd. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Mandalay

  image

  In de ochtend kunnen jullie zelf bepalen wat jullie in Pyin Oo Lwin willen doen. Aan het eind van de ochtend rijden we met carpool taxi’s in ongeveer anderhalf uur naar Mandalay; na Yangon de grootste stad van Myanmar. Na je verblijf in het historische Pyin Oo Lwin voelt Mandalay waarschijnlijk modern aan. Vanavond kan je naar een van de vele barbecue restaurants die Mandalay rijk is. Lekker! De komende drie nachten slapen we in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Mandalay / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie een vrije dag en in de tweede stad van Myanmar is genoeg te doen. Aan de zuidkant van de stad liggen de schitterende Mahumuni tempel, het houten Shwe In Bin Kyaung klooster en de Jademarkt. Tenslotte kun je ook naar Yankin Hill waar veel apen zitten. De apen zien er schattig uit, maar zijn best brutaal. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de talloze markten die de stad te bieden heeft. Kortom, in Mandalay zul je je zeker niet vervelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Mandalay / vrije dag

  image

  Fietsen door Birma is geweldig; buiten de steden is het redelijk rustig en bovendien fietsen Birmezen net als Nederlanders zelf ook veel. Een erg leuke excursie voor het hele gezin! Indien je niet mee gaat met de optionele fietstocht dan heb je naast de middag, ook de ochtend vrij te besteden in Mandalay. Mandalay heeft haar naam te danken aan de heuvel Mandalay Hill. Als je naar boven klimt heb je vooral bij zonsondergang een prachtig uitzicht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht bij Mandalay

  image

  Per fiets is een leuke manier om Mandalay en zijn omgeving te verkennen. Je kan in de ochtend mee op een fietstocht die je kennis laat maken met het platteland van Myanmar. We zien boeren hun akkers bewerken en buffels in modderpoelen. We stoppen bij een markt en de gids vertelt ons over de lokale producten. De fietstocht eindigt voor de lunch en de namiddag kan je vrij besteden. 

  Je fietst ongeveer 25 kilometer over vlakke wegen.

 • 9

  naar Monywa / boottocht naar Mingun

  image

  Trossen los, want na het ontbijt maken we een riviercruise over de Ayeyarwaddy rivier naar Mingun. Mingun is een voormalige koningsstad. Vooral de Mingun pagode met zijn vier poorten is zeer fotogeniek. De pagode ziet er anders uit dan de pagodes die we eerder tijdens deze reis hebben gezien. Wist je dat de Mingun Bel de grootste koperen bel ter wereld is (vier meter hoog en een omtrek van vijf meter)? We varen stroomafwaarts weer terug naar Mandalay. Per bus rijden we in ongeveer 4 uur naar het minder toeristische Monywa, dat bekend staat om de mooie aanwezige pagodes en levendige markten. In Monywa kun je hele grote Boeddhabeelden vinden, waarvan één beeld wel 116 meter hoog is! Het duurde wel 11 jaar om dit beeld te bouwen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Bagan

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer vier uur naar Bagan. Een bezoek aan Bagan is een onmiskenbaar hoogtepunt van deze reis; we blijven hier dan ook meerdere dagen. Ga met paard en wagen, te voet of per fiets langs de indrukwekkende pagodes, tempels en ruïnes. Hier schiet je de mooiste foto’s. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Bagan / vrije dag

  image

  Over een gebied van 40 km² liggen zo'n 4000 tempels verspreid, die herinneren aan het rijk van Bagan. De reden dat er zoveel indrukwekkende tempels zijn, komt omdat opeenvolgende koningen elkaar probeerden te overtreffen door steeds mooiere en grotere tempels te bouwen. Destijds waren dit echte statussymbolen; nu zijn het schitterende historische objecten waar wij volop van mogen genieten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Beleef Bagan

  image

  In de ochtend kan je deelnemen aan de excursie: Beleef Bagan. Met paard en wagen en een gids bezoek je de mooiste tempels van Bagan. Onderweg wisselen indrukwekkende tempels en prachtige landschappen elkaar af. Deze excursie is bij uitstek geschikt om het gebied alvast te verkennen en je te oriënteren op wat je de komende dagen verder nog wilt zien. De entreegelden voor de tempels en bezienswaardigheden tijdens de excursie zijn exclusief.

 • 12

  Bagan / vrije dag

  image

  Vandaag kun je je eigen tijd indelen en de tempels van je eigen keuze bezoeken. Bagan is vrij toeristisch en de meeste toeristen bezoeken veelal dezelfde plekken. Zoek je het wat verderop dan heb je de tempels soms helemaal voor jezelf. Van de 2743 religieuze gebouwen mogen er een aantal worden beklommen. Even klauteren dus, maar bovenaan is het uitzicht echt adembenemend mooi; zo ver het oog reikt, ligt de vlakte bezaaid met tempels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Kalaw

  image

  Een van de langere reisdagen staat voor de boeg. In ongeveer zeven uur reizen we van Bagan naar Kalaw. Onderweg zie je het landschap langzaam veranderen van droge naar een bergachtige omgeving. Kalaw is een oud Brits ‘Hill Station‘ en straalt nog altijd een koloniale sfeer uit. Het dorp was tijdens de Britse overheersing zeer geliefd bij de Britten vanwege het aangename (koelere) klimaat dat hier heerst. Ook voor jullie is dit toch wel even lekker na die hitte. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Kalaw / bezoek olifantenproject

  image

  We rijden in ongeveer anderhalf uur naar Magwe. In dit dorpje bezoeken we een olifant-vriendelijk olifanten- en herbebossingsproject. Wie wilt er meehelpen de olifanten te wassen? Je kunt op deze dag ook een prachtige wandeltocht van ongeveer twee uur door het regenwoud maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - olifanten project Kalaw

  image

  Een aantal lokale jongeren uit Kalaw hebben dit olifantvriendelijke project opgezet. Hier worden gepensioneerde of invaliden olifanten opgevangen om rustig van hun oude dag te genieten en de nodige zorg te krijgen. Als je het leuk vindt, mag je de mahouts (olifantendrijvers) helpen met het voeren van de olifanten of assisteren bij hun dagelijkse wasbeurt. Naast de olifantenzorg worden stukken bos herplant en krijgen lokale bergstammen educatie over de natuur.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 15

  naar Inle meer

  image

  Een van de hoogtepunten tijdens de reis in Myanmar is een bezoek aan het Inle meer. We rijden in twee uur van Kalaw naar het Inle meer. De komende dagen hebben jullie de tijd om te ontspannen bij en rondom het meer. Even relaxen! Het Inle meer heeft een aangenaam koel klimaat. We overnachten de komende twee nachten in Nyaung Shwe.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Inle meer / vrije dag

  image

  Iedereen aan boord? Een mooie boottocht is de route naar Inthein, waar je een prachtig klooster kunt bezoeken. Grote kans dat je op het meer de vissende beenroeiers ziet. De Intha's staan bekend als de 'beenroeiers'. Die bijnaam danken ze aan hun bijzondere roeitechniek. Terwijl ze achter op hun boot staan, bewegen ze de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst. Een merkwaardig gezicht. Doe dat maar eens na.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Inle meer / vrije dag

  image

  Onderweg passeren we per boot enkele mooie dorpjes en drijvende tuinen. Het is leuk om het leven van de lokale bevolking van zo dichtbij te zien. De boot brengt ons tenslotte naar een zeer bijzondere overnachtingsplek; de paalwoningen. De lokale Intha bevolking bouwt hun huizen op palen, die complete drijvende dorpen in het meer vormen. Met modder en waterplanten creëren ze daarnaast drijvende akkers waarop ze groente en fruit kweken. We slapen vannacht in een hotel gelegen aan het Inle meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Heho; vlucht naar Yangon

  image

  Als je vroeg op staat kan je in de ochtendgloren genieten van het nog stille meer. De buschauffeur staat op ons te wachten om ons in ongeveer een uur naar Heho te rijden. Vanaf hier nemen we een binnenlandse vlucht naar Yangon. Zo zie je Myanmar een keer van bovenaf. Geniet hier zeker van een laatste Birmese maaltijd voordat jullie naar huis gaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Gevarieerde route met de mooiste hoogtepunten en minder toeristische plaatsen
 • Twee volle dagen in de meest indrukwekkende tempel zone in Azië: Bagan
 • Boottocht Inle meer en overnachting in een hotel aan het Inle meer
 • Spectaculaire treinrit Kyaukme - Pyin Oo Lwin over het bekende Gokteik viaduct
 • Bezoek bijzonder olifantenproject in Kalaw
 • Afwisselend vervoer: eigen bus, boot én binnenlandse vluchten
 • Bezoek Yangon, inclusief rondleiding bij betoverende gouden Shwedagon pagode
 • Optionele bijzondere fietstocht rondom Mandalay

Familiereis Myanmar

Niet boekbaar

Naar boven