< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Zeer afwisselende rondreis met cultuur, natuur en een trektocht in de bergen
 • 4-daagse trektocht door het Annapurnagebied
 • Trektocht inclusief berggids, assistent gidsen en dragers
 • Veel wandelmogelijkheden en andere actieve mogelijkheden zoals mountainbiken
 • Op zoek naar neushoorns in het Chitwan Nationaal Park
 • Verblijf in bijzondere en zeer sfeervolle hotels in Bandipur en Nuwakot

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Aangepaste routes

  Let op: de reizen in het voorjaar en met kerst, vertrekdata 15 april, 22 april en 23 december, zijn 16 dagen in plaats van 17 dagen. Tijdens deze reizen slaap je een nacht minder in Bandipur. Hierdoor vervalt de vrije dag in Bandipur.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Kathmandu

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Aankomst Kathmandu

  image

  Op iedere straathoek van Kathmandu kun je je verwonderen over kunstig bewerkte tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen. Het belangrijkste punt van de stad is Durbar Square, het centrale (paleis) plein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Deze pleinen fungeren bovenal als ontmoetingsplaats. Als je hier even rustig gaat zitten zie je het dagelijkse leven van Nepal in een bonte mengelmoes aan je voorbijtrekken.

 • 3

  Kathmandu - stadstour door Kathmandu

  image

  Onder leiding van een deskundige Nepalese gids bezoeken we vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden in Kathmandu en de Kathmandu vallei (inclusief, zelf betaal je alleen de entreegelden (ongeveer 15 euro)). Naast Kathmandu bevinden zich nog twee andere koningssteden in deze vallei: Patan en Bhaktapur (Bhaktapur bezoeken we aan het eind van de reis). Ook deze steden zijn gebouwd rond een Durbar Square en bezitten een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. 

  image

  De Tibetaanse boeddhistische stupa Bodhnath is één van de belangrijkste centra van het Tibetaanse Boeddhisme. Het is de grootste stupa in Nepal en lijkt op een reusachtige Mandala. Vlakbij Bodhnath ligt de hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmatirivier. Heilige mannen komen hier om te sterven en er vinden dan ook lijkwassingen en -verbrandingen plaats. Niet-hindoes mogen dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heb je een goed zicht op de rituelen die er plaatsvinden.

  image

  Swayambunath wordt “de apentempel” genoemd, omdat er zoveel apen bivakkeren. Na een flinke klim heb je vanaf deze tempel een fraai uitzicht op Kathmandu.

  image

  Vandaag bestaat ook de mogelijkheid om in de namiddag een bezoek te brengen aan Circus Kathmandu. Dit is een ititiatief van ondernemende Nepalese jongeren die het slachtoffer waren geworden van child trafficking. Ze zijn het circus begonnen als bron van inkomsten en als middel om hernieuwd zelfvertrouwen op te bouwen. Tijdens een bezoek aan Circus Kathmandu kun je genieten van indrukwekkende circus acts, waarna je uitleg krijgt over dit indrukwekkende initiatief.

  NB. Deze excursie gaat door bij een minimum van 10 personen. De prijs is ongeveer 13 euro per persoon.

 • 4

  naar Bandipur

  image

  We reizen in vier uur naar Bandipur, een charmant bazaardorpje in een prachtige omgeving. Bandipur is een rustig en autovrij Newari dorpje. De Newari's zijn een bevolkingsgroep in Nepal, die bekend staat om zijn handelsgeest, en prachtige architectuur en houtsnijkunst. Vroeger was Bandipur een welvarende nederzetting op de handelsroute tussen Nepal en India. Dit kun je nog altijd terugzien in de mooie traditionele 18e eeuwse huizen.  We overnachten in een sfeervolle Newari-stijl hotel in het dorpcentrum. Bij helder weer zie je vanaf het terras de besneeuwde toppen van de Himalaya.

 • 5

  Bandipur - vrije dag

  image

  Vandaag kun je een wandeling maken door de uitlopers van de Himalaya naar het dorpje Ramkot. De wandeling gaat door een mooie omgeving langs boerderijtjes en terrassen waar graan op wordt verbouwd. Een goede training voor de trektocht!

 • 6

  naar Pokhara

  image

  We rijden verder naar Pokhara; prachtig gelegen aan het Fewameer. Pokhara ligt aan de voet van het machtige Annapurna massief. Aan de horizon schitteren de witte Himalaya reuzen met toppen tot boven de achtduizend meter, een geweldig gezicht. In Pokhara kun je tal van activiteiten ondernemen. Zo kun je heerlijk roeien over meer, of maak een wandeling naar de witte Peace Pagoda aan de overkant van het meer. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over Pokhara en de Himalaya. Ook is het leuk om om langs het meer te fietsen.

 • 4-daagse trektocht door de Annapurna

  Vier dagen trekken we, begeleid door een Nepalese gids en dragers, te voet het Himalayagebergte in. De tocht leidt ons door het prachtige Annapurna-gebied, met prachtige uitzichten op de Annapurna range. De trek is goed te doen voor zowel de beginnende als de meer ervaren bergwandelaar. De tocht is inspannend, maar nooit echt moeilijk. We lopen vier tot zes uur per dag door het overweldigende berglandschap en slapen in kleine dorpjes in trekkershutten (lodges). De eerste nacht slapen we in een leuk dorpje van de Gurung bevolking. Hier overnachten we in homestays. Zo kom je veel te weten over het dagelijkse leven van de Nepalezen. De overige 2 nachten proberen we kamers te reserveren met eigen (warme) douche en toilet, maar kunnen dit nooit garanderen. De lodges worden beheerd door lokale families, die de trekkers zeer gastvrij en warm onthalen.

  Lopen in de Himalaya is zelden vlak: vrijwel de hele tijd loop je ofwel omhoog of naar beneden. Maar je inspanningen worden ruimschoots beloond met steeds wisselende uitzichten op de groene omgeving en op ’s werelds beroemde bergen als de Annapurna en Machhapuchhare. Het landschap wisselt van dag tot dag. Dromerige dorpjes, heldere watervallen, een rododendron bos, uitgestrekte velden met terrasbouw, hangbruggen over kolkende rivieren en panorama's op de met eeuwige sneeuw bedekte toppen, je komt het allemaal tegen.

 • 7

  Trektocht dag 1: naar Lwang (1440 m)

  image

  Vanaf Pokhara rijden we in iets minder dan een uur naar het startpunt van de trektocht, Minlanchok. We beginnen de trektocht met een gemakkelijke wandeling door een prachtige, subtropische omgeving. Het pad voert door verschillende dorpjes en langs groene terrassen met rijst of tarwe. In de dorpjes wordt nog altijd gebruik gemaakt van eeuwenoude technieken. Zo zie je vaak nog ossen die het land omploegen of mensen die bezig zijn met klusjes als het scheiden van het kaf van het koren in de wind of het weven van tapijten.We lunchen in het dorpje Khoramukh, vlakbij de Mardi Khola rivier. Na de lunch klimmen we naar het dorpje Lwang op 1440 meter.

  image

  Lwang wordt bewoond door de Gurung bevolkingsgroep. De Gurung zijn beroemd geworden door hun deelname aan het elite corps van het Engelse leger, en worden geroemd om hun moed en durf. Daarnaast zijn ze ook enorm gastvrij! Hun gastvrijheid kunnen we persoonlijk ervaren. In het dorpje hebben verschillende families namelijk homestays opgericht en de groep wordt bij verschillende families ondergebracht. De homestays liggen allemaal bij elkaar in de buurt en het is leuk om een kijkje te nemen bij elkaars familie. Ook interessant is een bezoek aan de theevelden boven het dorpje. 

 • 8

  Trektocht dag 2: naar Tolka (1700 m)

  image

  De dag begint met een klim tot boven het dorp. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op het Annapurna massief. Het pad gaat het bos in en klimt gestaag verder. Je loopt door een prachtig bos. Op een gegeven moment komen we aan bij een uitzichtpunt, waar je met helder weer een overweldigend uitzicht hebt op het Annapurna massief. Met name de Annapurna II (7937 m) is indrukwekkend vanaf dit punt. Dit pad ligt buiten de gebaande paden, en je komt hier dan ook maar zelden andere toeristen tegen. Na ongeveer 3 1/2 uur komen we uit op de bekende trail naar het Annapurna Base Camp bij het dorpje Pitam Deurali (2100 m)

  image

  Na de lunch dalen we af door het bos naar ongeveer 1700 meter. Het is daarna vrij vlak lopen naar Tolka, waar we na ongeveer 2 1/2 uur aankomen. We overnachten in een ruim opgezette lodge met een grote, gezellige tuin met prachtig uitzicht over de vallei. 

 • 9

  Trektocht dag 3: naar Ghandruk (2000 m)

  image

  Ook vandaag is weer een prachtige trekkingsdag. De wandeling gaat afwisselend door rododendronbossen en landbouw gebied. De dag begint met een vrij vlakke wandeling naar het dorpje Landruk (1640 m). Vlak na Landruk nemen we het pad afdaalt naar de Modi Khola rivier (1400 m). Na ongeveer 3 uur lopen vanaf Toka komen we aan bij het dorpje Kyumi aan de rivier waar we lunchen. Na de lunch volgt een pittige klim van zo'n anderhalf tot 2 uur naar Ghadruk (2000 m).  Ghandruk is het grootste Gurung dorp in de omgeving. Vanaf onze lodge heb je bij helder weer een geweldig uitzicht op de Annapurna South (7237 m) en Hiunchuli (6434 m). 

 • 10

  Trektocht dag 4: Naar Naya Pul (1070 m) en terug naar Pokhara

  image

  Na ons ontbijt beginnen we alweer met de laatste dag van de trek! We dalen af naar Shyauli Bazar. We lopen door een prachtig gebied vol terrassen met rijst en tarwe. Vanaf Shyauli Bazar is het pad vrij vlak. We volgen de Modi Khola rivier stroomafwaarts tot aan Bhiretanti, waar we lunchen (ongeveer 4 uur vanaf Ghandruk). Na de lunch is het nog een uurtje naar Nayapul, het eindpunt van onze trek. Hier staat onze bus al klaar om ons in ongeveer anderhalf uur terug te brengen naar ons comfortabele hotel in Pokhara. 's Avonds vieren we het afscheid van de bergen en de Nepalese staf met een heerlijke traditionele maaltijd en een gezellig slotfeest.

 • 11

  Pokhara - vrije dag

  image

  Je hebt nog een dag de tijd om bij te komen van de trektocht en de omgeving van Pokhara te verkennen. Aan het Phewa meer vind je vele gezellige terrasjes. Ook een heerlijk ontspannende massage behoort tot de mogelijkheden. Of relax lekker bij het zwembad van ons hotel. 

 • 12

  naar Chitwan Nationaal Park

  image

  We reizen per bus naar het Chitwan Nationaal Park, dat tegen de Indiase grens in de Terai ligt, de zuidelijke en warme laagvlakte van Nepal. De sfeervolle lodge ligt op een prachtige locatie rustiek gelegen aan de rand van het park. Het is heerlijk toeven in de grote tuin van onze lodge.

 • 13

  Chitwan Nationaal Park

  image

  Sinds 1973 is Chitwan een nationaal park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. In het park en in de bufferzones rondom het park kun je onder andere vogels, herten, apenkolonies, beren, tijgers en krokodillen te zien krijgen. Maar Chitwan is vooral bekend om zijn neushoorns, ongeveer 400 in totaal. Per jeep, te voet of zelfs in een uitgeholde boomstam kun je tochten maken in het Nationaal Park en de bufferzone, natuurlijk altijd onder begeleiding van ervaren gidsen. 

  NB. Van juli tot en met september is het nationale park gesloten, de bufferzones zijn echter wel open. De jeepsafari zal in deze maanden gemaakt worden in het gebied van de 20.000 meren, waar eveneens veel neushoorns, herten en ander wilde dieren leven.

  image

  Bezoek ook het Elephant Breeding Centre aan de overkant van de rivier. Het centrum is handen van de overheid en het doel ervan is om de populatie jonge olifanten te vergroten. Je krijgt uitleg van één van de verzorgers en ziet hoe de baby olifanten socialiseren met hun ouders. Ook kun je zien hoe de maaltijden voor de olifanten worden klaargemaakt en hoe ze gevoerd worden.Het subtropische karakter van de laagvlakte en het wildleven van Chitwan zullen een aangename aanvulling zijn op wat je al in Nepal hebt meegemaakt.

 • 14

  naar The Famous Farm in Nuwakot

  image

  In ongeveer vijf uur rijden we naar Nuwakot. Vlak buiten het dorpje ligt een prachtige oude boerderij die helemaal in oude glorie is hersteld: 'The Famous Farm'. De twee gebouwen van de boerderij zijn gebouwd in Newari stijl. Het is een heerlijke plek met sfeervolle kamers en een tuin met prachtig uitzicht over de vallei.

  In de omgeving van de boerderij kun je prachtige wandelingen maken, langs authentieke dorpjes. Ook is het heerlijk relaxen in de tuin van de boerderij met een goed boek. De staff doet er alles aan om het ons naar de zin te maken.Tijdens je verblijf in The Famous Farm zijn het alle maaltijden inclusief.

 • 15

  The Famous Farm in Nuwakot - naar Bhaktapur

  image

  Je hebt nog de hele ochtend om te relaxen in de tuin of om een wandeling in de omgeving te maken. Na de lunch rijden we in een uur of vier naar Bhaktapur.

 • 16

  Bhaktapur

  image

  Bhaktapur wordt door velen de mooiste stad van Nepal genoemd. Het is een aaneenschakeling van pleinen met prachtige tempels. De 30 meter hoge Nyatapola tempel heeft 5 verdiepingen en is de hoogste tempel van Nepal. Het is een prachtig staaltje Newari architectuur. Beklim de tempel voor een mooi uitzicht over het plein. Tegen de schemering wordt de sfeer in Bhaktapur heel bijzonder. Je zult nog maar weinig toeristen zien. Kinderen spelen op het plein en op terrassen van verschillende tempels zitten oudere mannen die chanten voor de goden.

  image

  Of maak een wandeling in de omgeving van Bhaktapur. Zo kun je naar de Changu Narayan tempel lopen, de oudste tempel van de Kathmandu Vallei. Of loop naar het enorme standbeeld van de hindoegod Shiva. Beide wandelingen gaan door het platteland en langs kleine dorpjes. Met helder weer zie je de Himalaya aan de horizon.

 • 17

  Vlucht Kathmandu-Amsterdam

  Heel vroeg in de ochtend vertrekken we nar de luchthaven van Kathmandu. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. 

Familiereis Nepal

Actief in de Himalaya

image
17 dagen vanaf € 1.798 € 1.698
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.