Uitgebreide reisroute van de Familiereis Nepal
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Kathmandu

  We gaan naar Nepal! Hebben jullie er al zin in? Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Aankomst Kathmandu

  image

  Welkom in Kathmandu, waar je op iedere straathoek een kunstig bewerkte tempel, huis met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen tegenkomt. Het belangrijkste punt van de stad is Durbar Square, het centrale (paleis) plein met tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Ga lekker zitten op een bankje en geniet van alle verschillende indrukken van Nepal.

 • 3

  Kathmandu / stadstour door Kathmandu

  image

  Onder leiding van een deskundige Nepalese gids bezoeken we vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden in Kathmandu en de Kathmandu vallei (inclusief, zelf betaal je alleen de entreegelden van ongeveer €15). Naast Kathmandu bevinden zich nog twee andere koningssteden in deze vallei: Patan en Bhaktapur. Ook deze steden zijn gebouwd rond een Durbar Square en bezitten een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst.

  image

  Wist je dat de Tibetaanse boeddhistische stupa Bodhnath één van de belangrijkste centra van het Tibetaanse Boeddhisme is? Het is de grootste stupa in Nepal en lijkt op een reusachtige Mandala. Gaaf hè! Vlakbij Bodhnath ligt de hindoeïstische tempel Pashupatinath aan de Bagmatirivier. Heilige mannen komen hier om te sterven en er vinden dan ook lijkwassingen en -verbrandingen plaats. Niet-hindoes mogen dit tempelcomplex niet betreden, maar vanaf een heuvel tegenover het heiligdom heb je een goed zicht op de rituelen die er plaatsvinden.

  image

  Swayambunath wordt “de apentempel” genoemd, omdat er zoveel apen rond springen. Na een flinke klim wordt je beloond met een fraai uitzicht op Kathmandu.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Bandipur

  image

  We reizen in vier uur naar Bandipur, een charmant bazaardorpje in een prachtige omgeving. Bandipur is een rustig en autovrij Newari dorpje. Dat is gek, geen auto’s op straat. De Newari's zijn een bevolkingsgroep in Nepal, die bekend staat om zijn handelsgeest, prachtige architectuur en houtsnijkunst. Vroeger was Bandipur een welvarende nederzetting. Dit kun je nog altijd terugzien in de mooie traditionele 18e eeuwse huizen. Bij helder weer zie je vanaf het terras van het hotel de besneeuwde toppen van de Himalaya.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  Bandipur / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een wandeling maken door de uitlopers van de Himalaya naar het dorpje Ramkot. De wandeling gaat door een mooie omgeving langs boerderijtjes en terrassen waar graan op wordt verbouwd. Een goede training voor de trektocht!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  naar Pokhara

  image

  We rijden verder naar Pokhara, prachtig gelegen aan het Fewameer. Pokhara ligt aan de voet van het machtige Annapurna massief. Aan de horizon schittert de witte Himalaya met haar toppen tot boven de achtduizend meter, een geweldig gezicht! Vergeet geen foto’s te maken. In Pokhara kun je tal van activiteiten ondernemen. Zo kun je heerlijk roeien over het meer, of maak een wandeling naar de witte Peace Pagoda aan de overkant van het meer. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over Pokhara en de Himalaya. Ook is het leuk om langs het meer te fietsen. Waar kiezen jullie voor?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4-daagse trektocht door de Annapurna

  De trektocht gaat beginnen, jongens! Vier dagen trekken we te voet het Himalayagebergte in, begeleid door een Nepalese gids en dragers. De tocht leidt ons door het prachtige Annapurna-gebied, met prachtige uitzichten op de Annapurna range. De trek is goed te doen voor zowel de beginnende als de meer ervaren bergwandelaar. De tocht is inspannend, maar nooit echt moeilijk. We lopen vier tot zes uur per dag door het overweldigende berglandschap en slapen in kleine dorpjes in trekkershutten (lodges): een rijke ervaring! De eerste nacht slapen we in een leuk dorpje van de Gurung bevolking. Hier overnachten we in homestays. Zo kom je veel te weten over het dagelijkse leven van de Nepalezen. De overige twee nachten proberen we kamers te reserveren met eigen (warme) douche en toilet, maar we kunnen dit nooit garanderen. De lodges worden beheerd door lokale families, die de trekkers zeer gastvrij en warm onthalen.

  Lopen in de Himalaya is zelden vlak, vrijwel de hele tijd loop je ofwel omhoog of naar beneden. Maar je inspanningen worden ruimschoots beloond met steeds wisselende uitzichten op de groene omgeving en op ’s werelds beroemde bergen als de Annapurna en Machhapuchhare. Het landschap wisselt van dag tot dag. Dromerige dorpjes, heldere watervallen, een rododendronbos, uitgestrekte velden met terrasbouw, hangbruggen over kolkende rivieren en panorama's van met sneeuw bedekte toppen: je komt het allemaal tegen. Zijn jullie er klaar voor?

 • 7

  Trektocht dag 1: naar Lwang (1440 m)

  image

  Vanaf Pokhara rijden we in iets minder dan een uur naar het startpunt van de trektocht, Minlanchok. We beginnen de trektocht met een gemakkelijke wandeling door een prachtige, subtropische omgeving. Het pad voert door dorpjes en langs groene terrassen met rijst of tarwe. In de dorpjes wordt nog altijd gebruik gemaakt van eeuwenoude technieken. Zo zie je vaak ossen het land omploegen of mensen die bezig zijn met het weven van tapijten. Wat een harde werkers hè! We lunchen in het dorpje Khoramukh, vlakbij de Mardi Khola rivier. Na de lunch klimmen we naar het dorpje Lwang op 1440 meter.

  image

  Lwang wordt bewoond door de Gurung bevolkingsgroep. De Gurung zijn beroemd geworden door hun deelname aan het elite corps van het Engelse leger en worden geroemd om hun moed en durf. Daarnaast zijn ze ook enorm gastvrij! In het dorpje hebben verschillende families homestays opgericht. De groep wordt vandaag bij verschillende families ondergebracht. De homestays liggen allemaal bij elkaar in de buurt en het is leuk om een kijkje te nemen bij elkaars familie. Misschien wonen er ook wel leeftijdgenootjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Trektocht dag 2: naar Tolka (1700 m)

  image

  De dag begint met een klim tot boven het dorp. Het pad gaat het bos in en klimt gestaag verder. Op een gegeven moment komen we aan bij een uitzichtpunt, waar je met helder weer een overweldigend uitzicht hebt op het Annapurna massief. Dus duimen dat het weer mee zit! Met name de Annapurna II (7937 m) is indrukwekkend vanaf dit punt. Dit pad ligt buiten de gebaande paden, en je komt hier dan ook maar zelden andere toeristen tegen. Na ongeveer 3,5 uur komen we uit op de bekende trail naar het Annapurna Base Camp bij het dorpje Pitam Deurali (2100 m).

  image

  Na de lunch dalen we af door het bos naar ongeveer 1700 meter. Het is daarna vrij vlak lopen naar Tolka, waar we na ongeveer 2,5 uur wandelen aankomen. We overnachten in een ruim opgezette lodge met een grote, gezellige tuin met prachtig uitzicht over de vallei. We zijn alweer op de helft van deze gave trektocht!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Trektocht dag 3: naar Ghandruk (2000 m)

  image

  Ook vandaag is weer een prachtige trekkingsdag. De wandeling gaat afwisselend door rododendronbossen en landbouw gebied. De dag begint met een vrij vlakke wandeling naar het dorpje Landruk (1640 m). Vlak na Landruk nemen we het pad dat afdaalt naar de Modi Khola rivier (1400 m). Na ongeveer 3 uur lopen vanaf Toka komen we aan bij het dorpje Kyumi, waar we lunchen. Lekker smullen! Na de lunch volgt een pittige klim van zo'n twee uur naar Ghadruk (2000 m). Ghandruk is het grootste Gurung dorp in de omgeving. Vanaf onze lodge heb je bij helder weer een geweldig uitzicht op de Annapurna South (7237 m) en Hiunchuli (6434 m).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Trektocht dag 4: Naar Naya Pul (1070 m) en terug naar Pokhara

  image

  Na ons ontbijt beginnen we alweer met de laatste dag van de trek! We dalen af naar Shyauli Bazar en lopen door een prachtig gebied vol terrassen met rijst en tarwe. Vanaf Shyauli Bazar is het pad vrij vlak. We volgen de Modi Khola rivier stroomafwaarts tot aan Bhiretanti, waar we lunchen (ongeveer 4 uur vanaf Ghandruk). Na de lunch is het nog een uurtje naar Nayapul, het eindpunt van onze trek. Hier staat onze bus klaar om ons terug te brengen naar ons hotel in Pokhara. 's Avonds nemen we in stijl afscheid van de bergen en de Nepalese gidsen met een heerlijke traditionele maaltijd en een slotfeest. Wat een gezelligheid!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  Pokhara / vrije dag

  image

  Zo, dat was nog eens een trektocht hè! Vandaag kun je lekker uitrusten. Aan het Phewa meer vind je veel gezellige terrasjes. Ook een heerlijk ontspannende massage behoort tot de mogelijkheden. Of relax lekker bij het zwembad van ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Nuwakot

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer 6 uur naar Nuwakot. Op een bergkam aan de rand van de Kathmandu vallei ligt ons hotel met een prachtig uitzicht. Op een heldere dag kan je vanuit het hotel de hoge toppen van de Himalaya zien oprijzen. Het is een heerlijke plek om bij te komen met een prachtig uitzicht over de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Nuwakot / naar Bhaktapur

  image

  Jullie hebben in de ochtend de tijd om te genieten van de omgeving, alvorens we naar Bhaktapur vertrekken. Je kunt onder andere rondslenteren in het dorpje en het dagelijkse leven aanschouwen. Na de lunch rijden we in ongeveer vier uur naar Bhaktapur. We slapen vannacht in een sfeervol hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Bhaktapur

  image

  Bhaktapur wordt door velen de mooiste stad van Nepal genoemd. En ze kunnen nog wel eens gelijk hebben, vind je ook niet? Het is een aaneenschakeling van pleinen met prachtige tempels. De 30 meter hoge Nyatapola tempel heeft 5 verdiepingen en is de hoogste tempel van Nepal. Beklim de tempel voor een prachtig uitzicht over het plein. Tegen de schemering wordt de sfeer in Bhaktapur heel bijzonder. Je zult nog maar weinig toeristen zien. Kinderen spelen op het plein en op terrassen van verschillende tempels zitten oudere mannen die chanten voor de goden. Wat een ander straatbeeld dan overdag hè!

  image

  Jullie kunnen vandaag ook een wandeling in de omgeving van Bhaktapur maken. Zo kun je naar de Changu Narayan tempel lopen, de oudste tempel van de Kathmandu Vallei. Of loop naar het enorme standbeeld van de hindoegod Shiva. Beide wandelingen gaan door het platteland en langs kleine dorpjes. Met helder weer zie je de Himalaya aan de horizon. Een leuke ervaring voor jong & oud!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Heel vroeg in de ochtend vertrekken we naar de luchthaven van Kathmandu en dan zit het avontuur er helaas alweer op. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Zeer afwisselende rondreis met cultuur, natuur en een trektocht in de bergen
 • 4-daagse trektocht door het Annapurnagebied
 • Trektocht inclusief berggids, assistent gidsen en dragers
 • Veel wandelmogelijkheden en andere actieve mogelijkheden zoals mountainbiken
 • Verblijf in bijzonder sfeervol hotel in Bandipur
 • Veel ontbijten inclusief

Familiereis Nepal

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven