< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Zeer afwisselende route van Noord- naar Midden-Thailand
 • Veel rust in het programma door meerdere nachten op één plaats te verblijven
 • Optionele tweedaagse wandeltocht naar de bergvolken
 • Optioneel bezoek aan het Elephant Nature Park
 • Mogelijkheid om in Bangkok een bijzondere fietstocht te maken
 • Afwisselende vormen van vervoer: eigen bus, de trein en de boot
 • Ontspannen afsluiting op een tropisch eiland
 • Speciale reis tijdens de mei- en kerstvakantie
 • Inclusief fietstocht langs de tempels van Ayutthaya
 • Bezoek aan de drijvende markt inbegrepen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Bangkok

  Een familieavontuur naar Bangkok! Hebben jullie er zin in? Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Bangkok / vrije dag

  image

  Vandaag een vrije dag, wat gaan jullie doen? Eén van de mooiste bezienswaardigheden is de tempel Wat Arun en de liggende boeddha. Zijn jullie fietsliefhebbers? Dan kunnen jullie een optionele fietstocht maken. Je fietst dwars door Chinatown en langs de rivier om de stad vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Een bezoek aan het Koninklijk Paleis is zeer bijzonder en de moeite waard. De bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te bezoeken per stadsbus, gewone taxi of stap met je familie in een tuk tuk. Zorg ervoor dat je van te voren een goede prijs afspreekt.

  Optioneel Fietstocht Bangkok / €28,00 per persoon

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend vertrekken we en steken we samen met een gids de oude Chao Phraya rivier over. Aan de overzijde van deze voor Bangkok belangrijke rivier, bevind je je meteen in de buitenwijken van de stad waar het moderne leven nauwelijks aanwezig is. Je fietst langs de klongs die zo kenmerkend zijn voor Bangkok. Tijdens de tocht passeert het moderne en het authentieke Bangkok, een overdaad aan geuren en kleuren prikkelen je zintuigen.

 • 3

  Bangkok / drijvende markt

  image

  In de ochtend rijden we naar Damnoen Saduak om de drijvende markt te bezoeken. Vanuit bootjes verkopen marktlieden hun handelswaar aan locals, een prachtig gezicht! Wees niet verlegen om zelf ook een rondje met een bootje te maken. Wie scoort er als eerste een typische Thaise rieten hoed? De rest van de dag kan je doen wat jij leuk vindt.

 • 4

  Bangkok / nachttrein naar Chiang Mai

  image

  In de ochtend kun je de laatste uren doorbrengen in Bangkok. Aan het eind van de middag stappen we in de nachttrein. We slapen in comfortabele bedden die je kunt afsluiten met een gordijn. In de trein maak je snel contact met de vriendelijke Thai en kun je de taal nog wat oefenen. Een erg leuke ervaring!

 • 5

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Je kunt ervoor kiezen om samen met je familie een tweedaagse trekking te maken in de omgeving van Chiang Mai. Kies je niet voor de trekking dan kan je vandaag Chiang Mai verkennen. Je kan vandaag ook alles leren over het leven en het gedrag van een van de gaafste dieren, de olifant! Wil je deze kans niet mislopen, boek dan de optionele excursie naar het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary. 


  Optioneel Tweedaagse trekking nabij Chiang Mai / €60,00 per persoon

  image

  Hieronder vind je het programma als je kiest voor de optionele trekking nabij Chiang Mai.

  Dag 5 

  We beginnen aan onze tweedaagse trekking. We maken een wandeltocht door heuvelachtig gebied met hoogteverschillen tot 400 meter. We lopen ongeveer twee tot drie uur per dag. We lopen door de mooie natuur over soms steile paden en waden door riviertjes. Verwacht geen luxe, want we slapen op schuimrubberen matjes op gevlochten bamboevloeren in houten of bamboehutten op palen, waaronder vaak varkens lopen te knorren. Het is echter erg leuk om in zo’n bijzonder dorp te slapen. De Thaise gids is ook onze kok, hij kan veel vertellen over de levenswijze van de bergvolken.

  Dag 6 

  In deze streek is een scala aan bergvolkeren vertegenwoordigd in de dorpen van de Karen, Akha, Palong, Lahu, en Lisu. De Shanbevolking, een van oorsprong etnische minderheid uit Birma, heeft er ook nederzettingen. Deze wandeltocht is een intensieve, maar uiterst fascinerende belevenis. Een kennismaking met de levenswijze van een unieke groep mensen, die je op een andere manier nooit zou ontmoeten. We rijden terug naar Chiang Mai waar het zwembad lonkt!

  In de prijs van deze optionele excursie is rekening gehouden met de gemiste overnachting in Chiang Mai. Inbegrepen zijn: het lokale vervoer, de maaltijden, een Thaise gids en dragers.

  Optioneel Bezoek Elephant Jungle Sanctuary, incl. lunch / €62,00 per persoon

  Elephant Jungle Sanctuary

  Puur Sawadee - Elephant Jungle Sanctuary

  In het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary kun je olifanten in hun natuurlijke omgeving bewonderen en veel leren over hun leven en gedrag. Het park ligt prachtig omsloten door bergen en is erg groen. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 6

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Heb je niet voor de tweedaagse trekking gekozen dan heb je vandaag weer een vrije dag om Chiang Mai en omgeving nog beter te leren kennen. In en om het centrum kun je de fraaiste tempels bezoeken, waarvan er zeker tien een bezoek waard zijn. Chiang Mai heeft een eigen taal, keuken, dans en tradities en daardoor een geheel eigen sfeer. Op de gezellige avondmarkt kun je allerlei lekkers eten en de meest uiteenlopende handgemaakte voorwerpen vinden. Ben jij ook zo onder de indruk van de unieke sfeer in deze stad?


 • 7

  nachttrein naar Ayutthaya

  image

  In de ochtend kun je nog kiezen voor een kookworkshop. Wie heeft de Thaise keuken het snelst onder de knie? In de namiddag checken we uit en gaan we naar het treinstation. Bereid je voor op een bewegelijke nacht in de nachttrein naar Ayutthaya. Iedereen heeft zijn eigen slaapcabine en op het ritme van de rijdende trein van je al snel in slaap.

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

 • 8

  bezoek Ayutthaya

  image

  ’s Ochtends vroeg, nog voor de zonsopgang, komen we aan in Ayutthaya. Hebben jullie ook zo’n trek? We gaan eerst lekker ontbijt voor we aan onze fietstocht beginnen. Vervolgens maken we per fiets een toer langs de belangrijkste tempels van deze stad. We stoppen zeker even bij het Boeddhabeeld in de boom.

 • 9

  naar Kanchanaburi

  image

  We rijden in ongeveer 3 uur naar Kanchanaburi. Eenmaal aangekomen heb je vrije tijd. Je kan de Bridge over the River Kwai bezoeken of er zelfs per trein overheen rijden. Deze brug is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke erbarmelijke omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd. Je kan het Thailand– Burma Railway Centre museum bezoeken, waar je meer leert over de Birma spoorlijn en zijn geschiedenis. Erg interessant voor jong & oud!

 • 10

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Nog een dag in Kanchanaburi die je zelf mag indelen. Je kunt er ook voor kiezen om een dagexcursie te maken naar de Erawan watervallen. Dit zijn 7 verschillende watervallen waar je heerlijk kunt zwemmen, maar schrik niet van de kleine visjes die graag aan je voeten knabbelen. Wat een kriebelig gevoel.

 • 11

  naar Samut Songkhram

  image

  We gaan vroeg op pad voor een bijzondere uitstap naar het uiterste zuiden van Bangkok, waar we overstappen op smalle boten. Je vaart door smalle kanalen langs huizen op palen. De rivier is heel belangrijk en wordt niet alleen gebruikt voor transport van goederen en mensen maar ook om de afwas te doen, kleren te wassen en lekker te badderen. Je ziet her en der drijvende restaurantjes en op een piepklein bootje met een hele keuken aan boord kun je noodles bestellen. Dat wordt smullen! Na een uurtje varen door de omgeving, leggen we aan bij een familie die suiker maakt uit de kokospalm.

  image

  We wandelen tussen de kokosnootpalmen en als je wilt kun je zelf een kokosnoot uit de boom halen. Aan het eind van de middag arriveren we bij onze gastfamilies. We splitsen op en elk gezin slaapt bij een eigen familie. Misschien kom je hier wel leeftijdgenootjes tegen. Je slaapt in de woonkamer op matjes op de grond. 's Avonds maken we een boottrip en gaan we op zoek naar vuurvliegjes.

 • 12

  naar Ko Samet

  image

  Als je het leuk vindt, kun je even voor zes uur opstaan om te zien hoe monniken uit een nabijgelegen tempel langs de huizen gaan om eten in ontvangst te nemen. De gastvrouw die al veel eerder is opgestaan heeft een kom rijst en allemaal zakjes met eten klaargezet. Na het ontbijt, dat in Thailand bestaat uit rijstsoep en noodles, pakken we onze spullen en varen en rijden we naar het paradijselijke Ko Samet.

  Bereid je voor op parelwitte stranden en een helder blauwe zee. Wisten jullie dat het eiland vernoemd is naar de Cajeput bomen (witte bomen) op dit eiland? Het Thaise woord voor deze bomen is Samet. We verblijven hier maar liefst drie nachten.

 • 13

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Officieel is Ko Samet een natuurpark. Het is een klein eiland van ongeveer 7 km lang en 3 km breed, maar vervelen zal je er zeker niet. Roep de families bij elkaar en ga lekker volleyballen op een van de 14 zandstranden van dit eiland. De komende dagen zal je veel zandkastelen maken en heel veel zwemmen. Ons hotel ligt vlak aan het strand en heeft een buitenzwembad. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijk strandverblijf zijn aanwezig op Ko Samet.

 • 14

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een laatste volle dag om heerlijk te relaxen aan het strand of bij het zwembad. Het is een must om vanaf Ko Samet de zonsondergang te bekijken. Ga met je gezin naar het zuidwestelijk deel van het eiland, want daar zie je de zonsondergang het beste. Maar er zijn in dit gebied verschillende schitterende plekken om rustig te kunnen genieten van de zonsondergang onder het genot van een lekker drankje! 

 • 15

  naar Bangkok; vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas is deze prachtige familiereis door Thailand bijna aan z’n einde. In de loop van dag 15 verlaten we Ko Samet per boot om met onze eigen bus terug te reizen naar Bangkok. Vanaf Bangkok vliegen we terug naar Amsterdam, waar we op dag 16 aankomen. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Welkom terug in ons kikkerlandje! Hebben jullie een mooie vakantie gehad?

Familiereis Thailand Voorjaar & Kerst

Jungle en parelwitte stranden

image
16 dagen vanaf € 2.448
Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zondag 22 oktober 2017

 • Laat je inspireren door diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.