< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Zeer afwisselende route van Noord- naar Midden-Thailand
 • Veel rust in het programma door meerdere nachten op één plaats te verblijven
 • Optionele tweedaagse wandeltocht naar de bergvolken
 • Optioneel bezoek aan het Elephant Nature Park
 • Mogelijkheid om in Bangkok een bijzondere fietstocht te maken
 • Afwisselende vormen van vervoer: eigen bus, de trein en de boot
 • Ontspannen afsluiting op een tropisch eiland
 • Speciale reis tijdens de mei- en kerstvakantie
 • Inclusief fietstocht langs de tempels van Ayutthaya
 • Bezoek aan de drijvende markt inbegrepen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Bangkok

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vlucht naar Chiang Mai

  image

  Na aankomst in Bangkok vliegen we meteen door naar Chiang Mai. Je kunt heerlijk bijkomen aan het zwembad. We overnachten vier nachten in een comfortabel hotel buiten het centrum. Met een tuk tuk ben je zo in het centrum van Chiang Mai of bij de Doi Suthep. Dit heiligdom op een heuvel is te bereiken via een prachtige 'slangentrap'. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.

 • 3

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Wil je alles leren over het leven en het gedrag van olifanten, boek dan zeker de optionele excursie naar het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary. Je kunt er ook voor kiezen om Chiang Mai te verkennen. In en om het centrum kun je de fraaiste tempels bezoeken, waarvan er zeker tien een bezoek waard zijn. Chiang Mai heeft een eigen taal, keuken, dans en tradities en daardoor een geheel eigen sfeer.

  Optioneel Bezoek Elephant Jungle Sanctuary, incl. lunch / €62,00 per persoon

  Elephant Jungle Sanctuary

  In het olifantvriendelijke Elephant Jungle Sanctuary kun je olifanten in hun natuurlijke omgeving bewonderen en veel leren over hun leven en gedrag. Het park ligt prachtig omsloten door bergen en is erg groen. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

 • 4

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Je kunt ervoor kiezen om een tweedaagse trekking te maken in de omgeving van Chiang Mai. Wil je dit liever niet dan heb je twee vrije dagen om Chiang Mai en omgeving nog beter te leren kennen. Op de gezellige avondmarkt kun je allerlei lekkers eten en de meest uiteenlopende handgemaakte voorwerpen vinden.

  Optioneel Tweedaagse trekking nabij Chiang Mai / €60,00 per persoon

  image

  Hieronder vind je het programma als je kiest voor de optionele trekking nabij Chiang Mai.

  Dag 4 

  We beginnen aan onze tweedaagse trekking. We maken een wandeltocht door heuvelachtig gebied met hoogteverschillen tot 400 meter. We lopen ongeveer twee tot drie uur per dag. We lopen door de mooie natuur over soms steile paden en waden door riviertjes. Verwacht geen luxe, want we slapen op schuimrubberen matjes op gevlochten bamboevloeren in houten of bamboehutten op palen, waaronder vaak varkens lopen te knorren. Het is echter erg leuk om in zo’n bijzonder dorp te slapen. De Thaise gids is ook onze kok, hij kan veel vertellen over de levenswijze van de bergvolken.

  Dag 5 

  In deze streek is een scala aan bergvolkeren vertegenwoordigd in de dorpen van de Karen, Akha, Palong, Lahu, en Lisu. De Shanbevolking, een van oorsprong etnische minderheid uit Birma, heeft er ook nederzettingen. Deze wandeltocht is een intensieve, maar uiterst fascinerende belevenis. Een kennismaking met de levenswijze van een unieke groep mensen, die je op een andere manier nooit zou ontmoeten. We rijden terug naar Chiang Mai waar het zwembad lonkt!

  In de prijs van deze optionele excursie is rekening gehouden met de gemiste overnachting in Chiang Mai. Inbegrepen zijn: het lokale vervoer, de maaltijden, een Thaise gids en dragers.

 • 5

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  In en om Chiang Mai vind je tientallen fabriekjes waarin allerlei ambachten worden bedreven. Het leukste is om ze per gehuurde bromfiets te bezoeken. Of wat denk je van een fietstocht op een mountainbike in de omgeving van Chiang Mai?

 • 6

  nachttrein naar Ayutthaya

  image

  In de ochtend kun je nog kiezen voor een kookworkshop. Aan het eind van de middag stappen we in de trein. We slapen in comfortabele bedden die je kunt afsluiten met een gordijn. In de trein maak je snel contact met de vriendelijke Thai en kun je de taal nog wat oefenen.

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

 • 7

  naar Kanchanaburi / bezoek Ayutthaya

  image

  ’s Ochtends vroeg, nog voor de zonsopgang, komen we aan in Ayutthaya. Voor we aan onze fietstocht beginnen, gaan we eerst ontbijten. Vervolgens maken we per fiets een toer langs de belangrijkste tempels van deze stad. We stoppen zeker even bij het Boeddhabeeld in de boom. Na de lunch rijden we in ongeveer drie uur naar Kanchanaburi. We slapen hier twee nachten vlakbij de beroemde brug over de Kwai rivier.

 • 8

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Vandaag een heerlijke vrije dag. Neem zeker een keer de boemeltrein die over de brug rijdt. Wil je graag nog meer leren over de spoorlijn naar Birma en zijn geschiedenis, bezoek dan het Thailand– Burma Railway Centre museum. Je kunt er ook voor kiezen om een dagexcursie te maken naar de Erawan watervallen. Dit zijn 7 verschillende watervallen waar je heerlijk kunt zwemmen, maar schrik niet van de kleine visjes die graag aan je voeten knabbelen.

 • 9

  via drijvende markt naar Bangkok

  image

  In de ochtend rijden we naar Damnoen Saduak om de drijvende markt te bezoeken. Vanuit bootjes verkopen marktlieden hun handelswaar aan locals, een prachtig gezicht! Wees niet verlegen om zelf ook een rondje met een bootje te maken en misschien scoor je nog een typische Thaise rieten hoed. Daarna rijden we door naar Bangkok. We verblijven twee nachten in deze bruisende hoofdstad.

 • 10

  Bangkok / vrije dag

  image

  Vandaag kun je je dag zelf indelen. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is de tempel Wat Arun en de liggende boeddha. Je kunt een optionele fietstocht maken. Je fietst dwars door Chinatown en langs de rivier om de stad vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Een bezoek aan het Koninklijk Paleis is zeer bijzonder en de moeite waard. De bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te bezoeken per stadsbus, gewone taxi of tuk tuk. Zorg ervoor dat je van te voren een goede prijs afspreekt.

  Optioneel Fietstocht Bangkok / €28,00 per persoon

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend vertrekken we en steken we samen met een gids de oude Chao Phraya rivier over. Aan de overzijde van deze voor Bangkok belangrijke rivier, bevind je je meteen in de buitenwijken van de stad waar het moderne leven nauwelijks aanwezig is. Je fietst langs de klongs die zo kenmerkend zijn voor Bangkok. Tijdens de tocht passeert het moderne en het authentieke Bangkok, een overdaad aan geuren en kleuren prikkelen je zintuigen. Het beginpunt ligt vlakbij het Nouvo City Hotel.

 • 11

  naar Samut Songkhram

  image

  We gaan vroeg op pad voor een bijzondere uitstap naar het uiterste zuiden van Bangkok, waar we overstappen op smalle boten. Je vaart door smalle kanalen langs huizen op palen. De rivier is heel belangrijk en wordt niet alleen gebruikt voor transport van goederen en mensen maar ook om de afwas te doen, kleren te wassen en lekker te badderen. Je ziet her en der drijvende restaurantjes en op een piepklein bootje met een hele keuken aan boord kun je noodles bestellen. Na een uurtje varen door de omgeving, leggen we aan bij een familie die suiker maakt uit de kokospalm.

  image

  We wandelen tussen de kokosnootpalmen en als je wilt kun je zelf een kokosnoot uit de boom halen. Aan het eind van de middag arriveren we bij onze gastfamilies. We splitsen op en elk gezin slaapt bij een eigen familie. Je slaapt in de woonkamer op matjes op de grond. 's Avonds maken we een boottrip en gaan we op zoek naar vuurvliegjes.

 • 12

  naar Ko Samet

  image

  Als je het leuk vindt, kun je even voor zes uur opstaan om te zien hoe monniken uit een nabijgelegen tempel langs de huizen gaan om eten in ontvangst te nemen. De gastvrouw die al veel eerder is opgestaan heeft een kom rijst en allemaal zakjes met eten klaargezet. Na het ontbijt, dat in Thailand bestaat uit rijstsoep en noodles, pakken we onze spullen en varen en rijden we naar het paradijselijke Ko Samet.

 • 13

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Ko Samet is een klein eiland van ongeveer 7 km lang en 3 km breed. Officieel is Ko Samet een natuurpark. Er zijn maar liefst 14 zandstranden verspreid over het eiland. Ideaal om te volleyballen, zandkastelen te maken en heel veel te zwemmen. Ons hotel ligt vlak aan het strand en heeft een buitenzwembad. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijk strandverblijf zijn aanwezig op Ko Samet.

 • 14

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een laatste volle dag om heerlijk te relaxen aan het strand of bij het zwembad. Het is een must om vanaf Ko Samet de zonsondergang te bekijken. De zonsondergang is het beste te bekijken vanaf het zuidwestelijk deel van het eiland. In dit gebied zijn er schitterende locaties om rustig te kunnen genieten van de zonsondergang onder het genot van een lekker drankje!

 • 15

  naar Bangkok; vlucht naar Amsterdam

  image

  In de loop van dag 15 verlaten we Ko Samet per boot om met onze eigen bus terug te reizen naar Bangkok. Vanaf Bangkok vliegen we terug naar Amsterdam, waar we op dag 16 aankomen.

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Thailand Voorjaar & Kerst

Jungle en parelwitte stranden

image
16 dagen vanaf € 1.798
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!