< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Op een ontspannen manier de mooiste hoogtepunten van Thailand beleven
 • Bezoek aan de kleurrijke steden Bangkok en Chiang Mai
 • Relaxte afsluiting met een 3-daags verblijf op het tropische eiland Ko Samet
 • Bezoek aan UNESCO werelderfgoed Ayutthaya en Sukhothai
 • Verblijf bij Kanchanburi op drijvende vlotten aan de River Kwai
 • Alle ontbijten inclusief
 • Ook kennismaking met onbekendere delen van Thailand
 • Leuke optionele excursies te boeken voor jong en oud
 • Mogelijkheid tot verlenging in het strandhotel
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Eindelijk is het zover! Een reis waar je misschien wel lang naar uit hebt gekeken. Op naar het vliegveld waar de familiereis naar Thailand kan gaan beginnen. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bangkok

  image

  Na aankomst rijden we naar ons hotel in het centrum van Bangkok. De rest van de dag kun je bijkomen van de vlucht of alvast met het gezin op pad om de eerste indrukken van Thailand op je in te laten werken. Bangkok is een drukke stad met vele contrasten, kleuren en bijzondere tempels. Je kunt hier heerlijk rondslenteren en je neus achterna gaan. Proef de oosterse lekkernijen van de diverse eetstalletjes. Ooit al eens insecten willen eten? Dan is dit je kans! ‘s Avonds is Bangkok zeer sfeervol met lichtjes, muziek en gezelligheid.

 • 3

  Bangkok / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag de hele dag de tijd om op eigen houtje rond te dwalen. Een leuke manier om samen Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. Ook is het gaaf om in één van de gekleurde tuktuk's rond te scheuren, bijvoorbeeld naar de Chinatown van Bangkok. Deze gezellige wijk kent een drukte van jewelste, dus houd elkaar goed in de gaten!

  image

  Bangkok heeft meer dan 400 tempels waarbij de een nog mooier is dan de ander. Een bezoekje aan de Grand Palace en Wat Phra Kaew zijn zeker de moeite waard. Eens kijken wie de goudgekleurde torens, die boven de paleismuren uitkomen, als eerste spot. Een spectaculair aanzicht! Eenmaal binnen bevindt zich een groot complex met gouden tempels, stenen beelden en prachtig versierde torens. Je kijkt je ogen uit.

  Optioneel Fietstocht Bangkok / €28,00 per persoon

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend vertrekken we en steken we samen met een gids de oude Chao Phraya rivier over. Aan de overzijde van deze voor Bangkok belangrijke rivier, bevind je je meteen in de buitenwijken van de stad waar het moderne leven nauwelijks aanwezig is. Je fietst langs de klongs die zo kenmerkend zijn voor Bangkok. Tijdens de tocht passeert het moderne en het authentieke Bangkok, een overdaad aan geuren en kleuren prikkelen je zintuigen.

 • 4

  naar Kanchanaburi via drijvende markt Lao Tak Lak

  image

  Hopelijk is vroeg opstaan voor jullie geen probleem! In de vroege morgen gaan we op weg naar de drijvende markt van Lao Tak Lak. Deze markt is een minder drukbezochte markt in vergelijking met de bekende Damnoen Saduak. Aanschouw hier het werk en het traditionele leven van de Thaise bevolking. Vanuit bootjes verkopen marktlieden hun handelswaar aan de locals, een prachtig gezicht! Leuke ervaring om met het gezin ook in een bootje te stappen en een rondje te maken.

  image

  Ook bezoeken we vandaag het Nang Yai Wat Khanon National Museum. In de vorm van een tentoonstelling wordt de Thaise geschiedenis verteld. We vervolgen onze weg via Photharam naar Wat Kongkaram, een etnische Mon tempel met gedetailleerde muurschilderingen. Eind van de middag komen we aan in Kanchanaburi waar we twee nachten verblijven op drijvende vlotten aan de River Kwai. De rest van de middag en avond heb je ter vrije besteding en kun je relaxen in en aan de rivier.

 • 5

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Deze dag kan naar eigen wens ingevuld worden. Kanchanaburi is beroemd om de prachtige Erawan watervallen, maar vooral ook om de heftige geschiedenis. De wereldberoemde ´Bridge over the River Kwai´ is een enorme klus geweest. En dan te bedenken dat arbeiders in zeer armoedige omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, aan moesten leggen. Lijkt het je interessant om hier meer over te weten? Bezoek dan het JEATH Museum en het Thailand–Burma Railway Centre museum.

  Optioneel Erawan Watervallen en Hellfire Pass / €65,00 per persoon

  image

  Tijdens de dagexcursie naar de Erawan watervallen kun je de 7 prachtige terraswatervallen bewonderen in een groene, jungle-achtige, idyllische omgeving. Hoe hoger, hoe mooier. We wandelen in ongeveer 1,5 uur langs de waterval naar het hoogste niveau. Je kunt zelf bepalen op welk niveau je een verfrissende duik in het water neemt. Na een lokale lunch zullen we doorrijden naar de Hellfire Pass.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog wensten de Japanners een veilige bevoorradingsroute tussen het voormalige Birma (Myanmar) en Siam (Thailand) en lieten een 400 kilometer lange spoorlijn aanleggen. Midden door de Thaise jungle en bergketens. In helse omstandigheden werden krijgsgevangenen gedwongen deze weg uit te graven. Na de bouw kreeg de Birma-spoorlijn de naam 'Death Railway' omdat er meer dan 100.000 levens verloren gingen bij de aanleg. Na het bezoek aan het museum bewandelen we de Hellfire Pass met een gids.

  Inclusief bij de excursie zijn de transfers, de entreegelden, de gids en de lunch.


  NB: deze excursie gaat pas door bij een minimale deelname van 5 personen.

 • 6

  Ayutthaya / nachttrein naar Chiang Mai

  image

  We rijden in 3 uur naar Ban-Pa In voor een bezoek aan de Wat Niwet Thammaprawat, die alleen te bereiken is per kabelbaan en uitgevoerd wordt door monniken. Een leuke ervaring! We vervolgen onze weg naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. Ruim 400 jaar geleden een machtig koninkrijk wat later is geplunderd door de Birmezen. Nadat Bangkok tot nieuwe hoofdstad is uitgeroepen bleef Ayutthaya achter met geruïneerde tempelcomplexen. Deze historische stad barst van de tempel-
  ruïnes en Boeddhabeelden en heeft een Historical Park dat
  uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed.

  image

  De tempels liggen verspreid over het park waardoor het een leuke zoektocht is. Daarom maken we gebruik van Tuk-Tuks om onszelf te verplaatsen. Ook bezoeken we Baan Hollanda en leren we meer over de gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Thailand. Het museum is geheel in Nederlandse stijl met Delfts blauw, stroopwafels en zelfs bitterballen! Eind van de dag worden we afgezet bij het treinstation om de nachttrein naar Chiang Mai te pakken.

 • 7

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Na aankomst met de trein kun je meteen de stad verkennen. Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand en erg populair onder vele reizigers. Binnen de voormalige stadsmuren- en poorten bevindt zich een levendig centrum met vele lokale restaurants en gezellige markten waar je heerlijk kunt rondslenteren en leuke souvenirs kunt kopen. Ook een bezoek aan de Doi Suthep, wat net buiten de stad ligt, is zeker een aanrader. Dit gouden heiligdom is te bereiken via een bijzondere ‘slangentrap’. De trap is lang... Is jouw conditie goed op pijl?

 • 8

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  De Thaise keuken is geliefd bij jong en oud. Wie geniet er nou niet van een overheerlijke Pad Thai of curry met verse groente? Je leert veel over de Thaise keuken tijdens een optionele kookcursus, ook erg leuk om met het onbekende eten bezig te zijn. Mocht je geen genoeg krijgen van tempels, bezoek dan Chiang Mai's oudste tempel; Wat Chiang Man. Liever iets actiever? Je kunt ter plaatse een excursie boeken naar de avontuurlijke jungle of een leuke fietstocht maken. Afkoelen na de drukke dag kan daarna heerlijk in het zwembad van het hotel.

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd / €20,00 per persoon

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

  Optioneel Bezoek Thai Elephant Care Center / €55,00 per persoon

  elephant care center

  In het olifant vriendelijke Thai Elephant Care Center kun je tijdens deze halve dag excursie olifanten in hun natuurlijke omgeving bewonderen en leren over hun leven en gedrag. In speciale ‘Mahout’-kleding verzorg je de olifanten, maak je eten en voer je hen. De olifanten vinden het heerlijk om het modderbad in te gaan en vervolgens gewassen te worden. Daarnaast bezoeken we een olifanten begraafplaats. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf het hotel naar het park en terug, de entreegelden en de gids.

 • 9

  fietstocht Sukhothai / naar Phitsanulok

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg, maar daar krijg je zeker iets voor terug! Allereerst rijden we in zo’n vier uur naar Sukhothai waar we sportief per fiets het historische park verkennen. Sukhothai staat bekend om de vele tempelruïnes en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We bezichtigen de overblijfselen die het verhaal vertellen over het succes en de ondergang van Sukhothai. In de middag bezoeken we een Buddhafabriek en vervolgen onze weg naar Phitsanulok. Bij de avondbazaar langs de rivier kun je niet alleen sfeer proeven,
  maar ook vele Thaise specialiteiten!

 • 10

  boottocht Bueng Boraphet / naar Lopburi

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer 2 uur zuidwaarts richting Bueng Boraphet. Tijdens een korte boottocht op Thailand's grootste moeras- en merengebied bevinden we ons als ware vogelspotter tussen rietbossen, lotussen en lelies. Pak de camera bij de hand. Wie spot de meeste vogels? De Bueng Boraphet is ook een trekpleister vanwege de enorme ark met daarin verschillende aquaria en volières.

  image

  Na de boottocht rijden we in een uurtje naar Uhtai Thani, waar we een oud bronzen Boeddhabeeld bezoeken in de Wat Sangkat Rattana Khiri. Na nog eens 1,5 uur rijden zullen we Lopburi bereiken. Deze sfeervolle, oude stad in Centraal-Thailand staat bekend om zijn honderden Makaken. Deze apensoort wordt als heilig gezien omdat ze in en rond de tempels leven. Ze zijn grijpgraag, dus let maar goed op je spullen!

 • 11

  naar Ko Samet

  image

  Vanuit Lopburi rijden we in een uur of vijf naar het haventje van Ban Phe om op de boot te stappen naar het eiland Ko Samet. Vanaf nu wordt het alleen nog maar ontspannen! Het boottochtje duurt ongeveer 20 minuten, kijk goed om je heen want de omgeving is fantastisch! De komende drie nachten verblijven we in een comfortabel hotel met zwembad. Dat je binnen een paar stappen op het mooie witte strand staat is natuurlijk heerlijk en maakt dit verblijf zeer aangenaam om de reis af te sluiten.

 • 12

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Ko Samet is een klein eiland van ongeveer 7 km lang en 3 km breed. Officieel is het een natuurpark, maar vandaag de dag meer een eiland om te relaxen. Hoe fijn is dat na alle inspanningen van de laatste dagen?Hoewel Ko Samet niet heel groot is, heeft het maar liefst 14 zandstranden verspreid over het eiland. Zacht, wit zandstrand, een helderblauwe zee... Ideaal om lange strandwandelingen te maken of te genieten van de zon en de zee.

 • 13

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een laatste volle dag om heerlijk te relaxen. Ga te water met snorkelset en ontdek de onderwaterwereld met haar vele kleurrijke vissen! Kijk uit dat ze niet aan je tenen gaan knabbelen. In de buurt van Ko Samet liggen verschillende kleine eilandjes die te bereiken zijn met een bootje. Huur met elkaar een bootje en verken de omgeving; het windje op zee is zeer aangenaam. Je kunt tijdens deze tocht ook een schildpaddenopvang bezoeken. De keuze is helemaal aan jullie!

 • 14

  naar Bangkok / vlucht naar Amsterdam

  image

  Aan al het moois komt helaas altijd een einde. Ons Thaise avontuur zit er vandaag op en we zullen het eiland moeten verlaten. Wat is de tijd snel gegaan hè? Hopelijk kijken jullie terug op een mooie reis. Met de boot keren we terug naar het vasteland waar onze privéchauffeur ons op staat te wachten en ons naar de luchthaven zal brengen.

 • 15

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Welkom terug in Nederland!

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse strandverlenging op Ko Samet

  strandverlenging Ko Samet

  In de zomerperiode is het mogelijk om je reis met drie dagen te verlengen op het eiland Ko Samet. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de laatste dagen van de reis overnacht. De prijs is inclusief 3 hotelovernachtingen met ontbijt, boottransfer van het eiland en transfer naar het vliegveld.


  - 3-daagse strandverlenging op Ko Samet (obv 2p) 3 dagen € 150,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 14

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 15

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 16

  Ko Samet / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 17

  vlucht naar Bangkok

 • 18

  vlucht naar Amsterdam

Familiereis Thailand Hoogtepunten

Zeg sawadee tegen Thailand

image
15 dagen vanaf € 1.398
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.