Uitgebreide reisroute van de Familiereis Thailand Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 0

  Let op: de reizen met onderstaande vertrekdata hebben op de terugreis vanuit Bangkok een vlucht in de avond, waardoor je pas de volgende dag in Amsterdam aankomt. Dit zijn 16-daagse reizen. 

  • 12 juli 2023
  • 17 juli 2023
  • 27 juli 2023
  • 6 augustus 2023
 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Eindelijk is het zover! Een reis waar je misschien wel lang naar uit hebt gekeken. Op naar het vliegveld waar de familiereis naar Thailand kan gaan beginnen. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bangkok

  image

  Na aankomst rijden we naar ons hotel in het centrum van Bangkok. De rest van de dag kun je bijkomen van de vlucht of alvast met het gezin op pad om de eerste indrukken van Thailand op je in te laten werken. Bangkok is een drukke stad met vele contrasten, kleuren en bijzondere tempels. Je kunt hier heerlijk rondslenteren en je neus achterna gaan. Proef de oosterse lekkernijen van de diverse eetstalletjes. Ooit al eens insecten willen eten? Dan is dit je kans! ‘s Avonds is Bangkok zeer sfeervol met lichtjes, muziek en gezelligheid.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Bangkok / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag de hele dag de tijd om op eigen houtje rond te dwalen. Een leuke manier om samen Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. Ook is het gaaf om in één van de gekleurde tuktuk's rond te scheuren, bijvoorbeeld naar de Chinatown van Bangkok. Deze gezellige wijk kent een drukte van jewelste, dus houd elkaar goed in de gaten!

  image

  Bangkok heeft meer dan 400 tempels waarbij de een nog mooier is dan de ander. Een bezoekje aan de Grand Palace en Wat Phra Kaew zijn zeker de moeite waard. Eens kijken wie de goudgekleurde torens, die boven de paleismuren uitkomen, als eerste spot. Een spectaculair aanzicht! Eenmaal binnen bevindt zich een groot complex met gouden tempels, stenen beelden en prachtig versierde torens. Je kijkt je ogen uit.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht Bangkok / €42,00 per persoon

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend (of begin van de middag) vertrek je vanaf het startpunt in één van de meest klassieke wijken van Bangkok, Bang Rak. De gids leidt je door deze multiculturele wijk. Tijdens de tocht van Bangkok naar de oude stad Koh Rattanakosin passeer je het moderne en het authentieke Bangkok. Je komt langs eeuwenoude tempels, typische markten en bezoekt kenmerkende gebouwen. Geniet van de geuren en kleuren van de stad die je zintuigen prikkelen.

 • 4

  Bangkok / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie nog een dag de tijd om zelf in te delen hoe je Bangkok wilt ontdekken. Misschien vinden jullie het wel leuk om richting Chinatown te gaan in één van de gekleurde tuktuk’s. Avontuur gegarandeerd! Ook kun je een leuke boottocht maken door de Klongs, de kanalen die de zijtakken vormen van de machtige Chao Praya Rivier. Dit is een unieke manier om kennis te maken met het leven in de stad, ver van de wolkenkrabbers en grote winkelcentra. Met een longtailboot vaar je door de smalle kanalen langs goed bewaard gebleven houten huizen, winkeltjes en historische, maar niet-toeristische tempels. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Kanchanaburi via drijvende markt Lao Tak Lak

  image

  Hopelijk is vroeg opstaan voor jullie geen probleem! In de vroege morgen gaan we op weg naar de drijvende markt van Lao Tak Lak. Dit is een minder drukbezochte markt, maar geeft wel toegang tot de bekende Damnoen Saduak Floating Market. Aanschouw hier het werk en het traditionele leven van de Thaise bevolking. Vanuit bootjes verkopen marktlieden hun handelswaar aan de locals, een prachtig gezicht! Leuke ervaring om met het gezin ook in een bootje te stappen en een rondje te maken.

  image

  Ook bezoeken we vandaag het Nang Yai Wat Khanon National Museum. In de vorm van een tentoonstelling wordt de Thaise geschiedenis verteld. We vervolgen onze weg via Photharam naar Wat Kongkaram, een etnische Mon tempel met gedetailleerde muurschilderingen. Eind van de middag komen we aan in Kanchanaburi waar we twee nachten verblijven op drijvende vlotten aan de River Kwai. De rest van de middag en avond heb je ter vrije besteding en kun je relaxen in en aan de rivier.

  Tijdens de reis met vertrek op 3 augustus 2023 verblijf je niet op drijvende vlotten in de rivier, maar in een resort aan de rivier.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Deze dag kan naar eigen wens ingevuld worden. Kanchanaburi is beroemd om de prachtige Erawan watervallen, maar vooral ook om de heftige geschiedenis. De wereldberoemde ´Bridge over the River Kwai´ is een enorme klus geweest. En dan te bedenken dat arbeiders in zeer armoedige omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, aan moesten leggen. Lijkt het je interessant om hier meer over te weten? Bezoek dan het JEATH Museum en het Thailand–Burma Railway Centre museum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Erawan Watervallen en Hellfire Pass / €50,00 per persoon

  image

  Tijdens de dagexcursie naar de Erawan watervallen kun je de 7 prachtige terraswatervallen bewonderen in een groene, jungle-achtige, idyllische omgeving. Hoe hoger, hoe mooier. We wandelen in ongeveer 1,5 uur langs de waterval naar het hoogste niveau. Je kunt zelf bepalen op welk niveau je een verfrissende duik in het water neemt. Na een lokale lunch zullen we doorrijden naar de Hellfire Pass.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog wensten de Japanners een veilige bevoorradingsroute tussen het voormalige Birma (Myanmar) en Siam (Thailand) en lieten een 400 kilometer lange spoorlijn aanleggen. Midden door de Thaise jungle en bergketens. In helse omstandigheden werden krijgsgevangenen gedwongen deze weg uit te graven. Na de bouw kreeg de Birma-spoorlijn de naam 'Death Railway' omdat er meer dan 100.000 levens verloren gingen bij de aanleg. Na het bezoek aan het museum bewandelen we de Hellfire Pass met een gids.

  Inclusief bij de excursie zijn de transfers, de entreegelden, de gids en de lunch.


  NB: deze excursie gaat door bij een minimale deelname van 5 personen.

 • 7

  Ayutthaya / nachttrein naar Chiang Mai

  image

  We rijden in 3 uur naar Ban-Pa In voor een bezoek aan de Wat Niwet Thammaprawat, die alleen te bereiken is per kabelbaan en uitgevoerd wordt door monniken. Een leuke ervaring! We vervolgen onze weg naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. Ruim 400 jaar geleden een machtig koninkrijk wat later is geplunderd door de Birmezen. Nadat Bangkok tot nieuwe hoofdstad is uitgeroepen bleef Ayutthaya achter met geruïneerde tempelcomplexen. Deze historische stad barst van de tempel-
  ruïnes en Boeddhabeelden en heeft een Historical Park dat
  uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed.

  image

  De tempels liggen verspreid over het park waardoor het een leuke zoektocht is. Daarom maken we gebruik van Tuk-Tuks om onszelf te verplaatsen. Ook bezoeken we Baan Hollanda en leren we meer over de gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Thailand. Het museum is geheel in Nederlandse stijl met Delfts blauw, stroopwafels en zelfs bitterballen! Eind van de dag worden we afgezet bij het treinstation om de nachttrein naar Chiang Mai te pakken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Na aankomst met de trein kun je meteen de stad verkennen. Na aankomst met de trein kun je meteen de stad verkennen. Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand en erg populair onder vele reizigers. Binnen de voormalige stadsmuren- en poorten bevindt zich een levendig centrum met vele lokale restaurants en gezellige markten waar je heerlijk kunt rondslenteren en leuke souvenirs kunt kopen. Ook een bezoek aan de Doi Suthep, wat net buiten de stad ligt, is zeker een aanrader. Dit gouden heiligdom is te bereiken via een bijzondere ‘slangentrap’. De trap is lang... Is jouw conditie goed op pijl?

  Optioneel Tweedaagse trekking Chiang Mai - Karen Village / €65,00 per persoon

  image

  Tijdens deze tweedaagse trekking maak je een intensieve, maar prachtige hike langs de verschillende Karen dorpen. In deze streek is een scala aan bergvolkeren vertegenwoordigd in de dorpen van de Karen, Akha, Palong, Lahu, en Lisu. Je krijgt een unieke kijk in het
  leven van deze verschillende stammen. Een kennismaking met de levenswijze van een
  unieke groep mensen, die je op een andere manier nooit zou ontmoeten.

  In de prijs van deze optionele excursie is rekening gehouden met de gemiste overnachting in Chiang Mai. Inbegrepen zijn: het lokale vervoer, de maaltijden, een Thaise gids en dragers. De excursie gaat door bij minimaal 6 deelnemers.


  Je hoeft alleen bagage mee te nemen voor deze twee dagen, de rest laat je achter in het hotel in Chiang Mai.

  image

  Dag 1

  Het avontuur gaat beginnen! We beginnen bij een typisch Thaise markt waar de gids alvast inkopen doet voor onze maaltijden de komende dagen. Laat je zintuigen het werk doen en proef de lokale specialiteiten! Vervolgens rijden we richting het startpunt van de wandeling. Vandaag is een pittige dag, we wandelen (bijna) alleen maar omhoog. 

  image

  Om even goed af te koelen maken we een stop bij de watervallen waar je kunt zwemmen, vergeet dus ook je zwemkleding niet! Na de lunch trekken we verder de bergen in naar het eerste Karen-dorp. Ontmoet hier de locals......varkens! 

  Aan het einde van de middag komen we, na een wandeling door het bos, aan bij het laatste Karen dorp van vandaag, en tevens onze overnachtingsplek. Geniet van het lokale leven tijdens een heerlijk diner.

  image

  Dag 2

  We worden wakker gemaakt door het gekraai van de hanen. Na een stevig ontbijt bij de lokale familie is het tijd om afscheid te nemen van het dorp en te beginnen aan de afdaling terug naar de bewoonde wereld. We trekken door het bos, langs de rijstvelden tot we aankomen bij het volgende Karen-dorp. In de jungle genieten we van een picknick om deze prachtige dag af te sluiten in de verkoelende watervallen. Na een korte tocht komen we weer aan bij ons vervoer welke ons terugbrengt naar Chiang Mai. 

 • 9

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  De Thaise keuken is geliefd bij jong en oud. Wie geniet er nou niet van een overheerlijke Pad Thai of curry met verse groente? Je leert veel over de Thaise keuken tijdens een optionele kookcursus, ook erg leuk om met het onbekende eten bezig te zijn. Mocht je geen genoeg krijgen van tempels, bezoek dan Chiang Mai's oudste tempel; Wat Chiang Man. Liever iets actiever? Je kunt ter plaatse een excursie boeken naar de avontuurlijke jungle of een leuke fietstocht maken. Afkoelen na de drukke dag kan daarna heerlijk in het zwembad van het hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd / €32,00 per persoon

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

 • 10

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  De op één na grootste stad van Thailand heeft nog zoveel te ontdekken. Je kunt vandaag zelf kiezen wat je vandaag nog wilt bezoeken. Hebben jullie de Thapae Gate, één van de vier oorspronkelijke stadspoorten, al bezocht? Of breng een bezoek aan het Thai Elephant Care Center. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen lekker bij te komen aan het zwembad van ons hotel. 

  Indien je graag alle 3 de excursies in Chiang Mai wilt ondernemen, is het mogelijk om de kookcursus in de ochtend op dag 10 te doen en in de middag Chang Chill olifantenopvang te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat dit een druk programma is en de kookcursus iets wordt ingekort.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bezoek Chang Chill olifantenopvang - incl. lunch / €60,00 per persoon

  Chang Chill

  Puur Sawadee - Chang Chill olifantenopvang

  De olifantvriendelijke Chang Chill opvang is een unieke plek op ongeveer anderhalf uur van Chiang Mai. De prachtige groene omgeving aan de Mae Puai rivier vormt het decor voor deze opvang. Chang Chill staat voor 'relaxte olifant' in het Thais, wat precies laat zien wat deze opvang voor olifanten betekent.

  image

  Olifantvriendelijk betekent in Chang Chill dat olifanten door bezoekers niet bereden, niet gewassen en niet direct gevoerd worden; er is dus geen direct contact met de dieren. Wel krijg je een kijkje in het dagelijks leven van de olifanten en kun je ze bewonderen in hun natuurlijke omgeving vanaf de uitkijkpost met uitzicht op de prachtige vallei. De gidsen vertellen je uitgebreid over de Aziatische olifant en je maakt kennis met de mahouts.

  Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

  image

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 11

  vlucht naar Bangkok / naar Ko Samet

  image

  Vanuit Chiang Mai nemen we een binnenlandse vlucht naar Bangkok. Vanaf de luchthaven rijden we in ongeveer drie uur naar het haventje van Ban Phe om op de boot te stappen naar het eiland Ko Samet. Vanaf nu wordt het alleen nog maar ontspannen! Kijk tijdens de boottocht goed om je heen want de omgeving is fantastisch! De komende drie nachten verblijven we in een comfortabel hotel met zwembad. Dat je binnen een paar stappen op het mooie witte strand staat is natuurlijk heerlijk en maakt dit verblijf zeer aangenaam om de reis af te sluiten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Ko Samet is een klein eiland van ongeveer 7 km lang en 3 km breed. Officieel is het een natuurpark, maar vandaag de dag meer een eiland om te relaxen. Hoe fijn is dat na alle inspanningen van de laatste dagen? Hoewel Ko Samet niet heel groot is, heeft het maar liefst 14 zandstranden verspreid over het eiland. Zacht, wit zandstrand, een helderblauwe zee... Ideaal om lange strandwandelingen te maken of te genieten van de zon en de zee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Ko Samet / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een laatste volle dag om heerlijk te relaxen. Ga te water met snorkelset en ontdek de onderwaterwereld met haar vele kleurrijke vissen! Kijk uit dat ze niet aan je tenen gaan knabbelen. In de buurt van Ko Samet liggen verschillende kleine eilandjes die te bereiken zijn met een bootje. Huur met elkaar een bootje en verken de omgeving; het windje op zee is zeer aangenaam. Je kunt tijdens deze tocht ook een schildpaddenopvang bezoeken. De keuze is helemaal aan jullie!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Bangkok / vlucht naar Amsterdam

  image

  Aan al het moois komt helaas altijd een einde. Ons Thaise avontuur zit er vandaag op en we zullen het eiland moeten verlaten. Wat is de tijd snel gegaan hè? Hopelijk kijken jullie terug op een mooie reis. Met de boot keren we terug naar het vasteland waar onze privéchauffeur ons op staat te wachten en ons naar de luchthaven zal brengen.

  Let op:

  Bij de reizen met een dagvlucht van Bangkok naar Amsterdam op dag 15 verblijven we nog een nacht in The Cottage Suvarnabhumi. Dit hotel is in de buurt van de luchthaven van Bangkok.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Welkom terug in Nederland!


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Op een ontspannen manier de mooiste hoogtepunten van Thailand beleven
 • Bezoek aan de kleurrijke steden Bangkok en Chiang Mai
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van Chiang Mai naar Bangkok
 • Verblijf bij Kanchanaburi op drijvende vlotten aan de River Kwai
 • Relaxte afsluiting met een 3-daags verblijf op het tropische eiland Ko Samet
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Bezoek aan UNESCO werelderfgoed Ayutthaya
 • Leuke optionele excursies te boeken voor jong en oud
 • Optioneel bezoek aan de Chang Chill olifantenopvang
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur

Familiereis Thailand Hoogtepunten

Zeg sawadee tegen Thailand

image
15 dagen vanaf € 2.039,- p.p.

Bijkomende kosten €26,25 p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven