< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Afwisselende familiereis door Andalusië, leuk voor ouders en kinderen
 • Geweldige combinatie van bergen, steden en strand
 • Bezoek aan het prachtige Moorse paleis Alhambra onder leiding van een lokale gids inclusief
 • Verblijf in Grazalema, inclusief wandeltocht door de bergen o.b.v. een lokale gids
 • Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle hotels
 • Bezoek aan de prachtige steden Granada, Córdoba en Sevilla
 • Verblijf van 3 nachten aan de Costa del Sol in hotel dat ideaal is voor gezinnen met kinderen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Málaga

  image

  Jullie avontuur naar Andalusië gaat beginnen! Vandaag vlieg je naar het bekende kuststadje Málaga, waar je je reisbegeleider ontmoet. We reizen in een uurtje met onze bus door naar Lanjarón. Dit dorpje ligt middenin de Alpujarras-bergen. Wandel langs de steegjes en stap een bar in om de beroemde ‘jamon serrano’ van de streek uit te proberen. Een lokaal wijntje of frisje erbij en voetbal op tv: je Spaanse vakantie is begonnen! We slapen in een comfortabel hotel met zwembad. Bommetje!

 • 2

  Lanjarón / vrije dag

  image

  De Alpujarras zijn een uitloper van de Sierra Nevada. Achter liefelijke heuvels, begroeid met citrus- , amandel- en olijfbomen, rozemarijn en cactussen, ontvouwt zich een indrukwekkend berglandschap: wit besneeuwde bergen, slingerende herderspaden, klaterende stroompjes en steile dalen. Je kunt hier fantastisch wandelen over paden en langs irrigatiekanaaltjes die nog door de Moren zijn aangelegd. Misschien zie je een steenbok tegen de hellingen, of wilde berggeiten! 

  image

  Ook het stadje Lanjarón zelf is het verkennen waard. Het is een belangrijk spa-dorpje, en is de plaats waar het bronwater Lanjarón zijn naam van heeft gekregen. Klim naar de ruïnes van het kasteel boven het dorp voor een geweldig uitzicht over de omgeving. Het is even wat klauterwerk, maar dan heb je ook wat! Eenmaal terug in je hotel, kun je een heerlijk verfrissende duik nemen in het zwembad.

  Optioneel Wandeling Alpujarras / €55,00 per persoon

  Optioneel Wandeling Alpujarras (kinderen t/m 12 jr gratis)

  Wandeling Alpujarras

  In Lanjarón kunt je een mooie wandeling maken langs verschillende karakteristieke bergdorpjes van de Barranco del Poqueira, een van de mooiste kloven van de Sierra Nevada. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op de hoogste toppen van dit gebergte zoals de Veleta (3396 m) en Mulhacén (3482 m). Dat is even wat anders dan het platte Nederland! De wandeling gaat langs van oudsher agrarische gebieden met landbouwterrassen. Er groeien onder andere olijfbomen, amandelbomen en eeuwenoude kastanjebomen.

  De wandeling is vrij pittig en voert door (flink) heuvelachtig terrein. Hij is ongeveer 9 km lang en duurt zo ‘n 4 uur. Kom op!

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 8.

 • 3

  naar Granada

  image

  We rijden in ongeveer een uur naar Granada. Hier brengen we twee nachten door in een centraal gelegen hotel in Granada. ‘Er is geen ergere straf dan blind te zijn in Granada’, schreef de dichter Francisco de Icazá al. Gelukkig kun jij alles wel goed zien en kun je dus genieten van deze prachtige stad! Granada ligt op twee uitlopers van de Sierra Nevada; op een ervan ligt de Moorse wijk Albaicín. Daar klim je omhoog en omlaag langs nauwe stegen en met bloemen begroeide muurtjes. Op gezellige pleintjes staan terrassen klaar, en regelmatig heb je uitzicht over het dal, de Alhambra en de enorme kathedraal. 

  image

  Op de andere uitloper is het beroemde Alhambra gebouwd: een sprookjespaleis met rijk gedecoreerde paleiszalen in Arabische stijl. Even lijkt het, alsof je helemaal niet in Europa bent. Er buiten liggen de tuinen van het Generalife, aangelegd volgens geometrische patronen. Een echt wereldwonder! Onder leiding van een lokale gids bezoeken we het Alhambra. Zijn verhalen brengen het paleis tot leven. 's Avonds kun je genieten van een wervelende flamenco show in de zigeunerwijk Sacromonte. Meedansen mag!

 • 4

  via Córdoba naar Sevilla

  image

  In de tiende eeuw was Cordoba de op één na belangrijkste stad ter wereld. De indrukwekkende Mezquita vormt de belangrijkste getuige van die tijd. De Mezquita is dé bezienswaardigheid van de stad. Na de verovering van Córdoba in 711 door de Moren werd hier een prachtige moskee gebouwd. Sinds de herovering van Córdoba in 1236 is de Mezquita als de kathedraal in gebruik. Het is heerlijk rondwandelen door ‘la Juderia’, de oude Joodse wijk. Kronkelstegen langs witte, met hangplantjes versierde muren eindigen hier steevast in mooie uitkijkjes en onverwachte pleinen. Tijd voor een paar mooie foto’s!

  image

  Verder stroomafwaarts langs de Guadalquivir-rivier bereiken we in 2 uur Sevilla, de hoofdstad van Andalusië en een heerlijke stad. In de wijk Santa Cruz wisselen geel en terracotta geschilderde huizen, pleintjes en muren met bougainville elkaar af. Een echte gezellige sfeer! Sevilla is vooral ook de stad van zigeuners en flamenco. Uit de bars klinkt temperamentvolle muziek en op veel plekken worden heel goede live shows gegeven. Stap naar binnen, laat je tafel volladen met worst, kaas en olijven en stamp mee op het ritme! 

 • 5

  ochtend Sevilla / via Ronda naar de kust

  image

  In de ochtend heb je de tijd om Sevilla te bekijken. Prachtig is het Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla, gebouwd in mudéjar architectuur, een bouwstijl die zeer sterk beïnvloed was door de Moorse architectuur. Het lijkt echt op een sproojespaleis! Of breng een bezoek aan de kathedraal, met daarin het grafmonument van Columbus.

  image

  ’s Middags rijden we naar Ronda, dat aan weerszijden van een duizelingwekkende kloof ligt. Steek die via de ‘puente nuevo’ over en ga kijken in de oudste stierenvechters arena van het land! Aan het einde van de middag rijden we naar de kust, waar we de komende dagen kunnen genieten van zon, zee en strand. Even lekker chillen!

 • 6

  Costa del Sol / vrije dag

  image

  Je hebt deze dagen alle tijd om te genieten van de Spaanse zon. We verblijven in een mooi hotel met zwembad. Er worden allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Wie heeft er zin in een potje beach ball?

 • 7

  Costa del Sol / vrije dag

  image

  Een bezoek waard is de prachtige stad Málaga. Málaga is een heerlijke stad met brede avenues en wandel promenades, waar je ook goed kunt shoppen. Misschien zie je wel een leuke souvenir voor je vriendje of vriendinnetje thuis. Breng zeker ook een bezoek aan het beroemde Picasso museum. Liefhebbers kunnen een fietstour maken onder leiding van een Nederlandse gids, langs alle hoogtepunten van deze mooie stad. 

 • 8

  Costa del Sol / vrije dag

  image

  De laatste dag om te genieten van zon, zee en strand. Ook leuk is een bezoekje aan de badplaats Nerja, met zijn prachtige grotten. Geniet nog even van elkaar en van jullie laatste dag, voor je morgen terug vliegt naar Nederland.

 • 9

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag neem je afscheid van Andalusië. Prachtige Moorse steden, de Sierra Nevada, witte dorpen, en strand: in ruim een week heb je een hele wereld beleefd! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij je naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

Familiereis Andalusië

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.