< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Afwisselende familiereis door Andalusië, leuk voor ouders en kinderen
 • Geweldige combinatie van bergen, steden en strand
 • Bezoek aan het prachtige Moorse paleis Alhambra onder leiding van een lokale gids inclusief
 • Verblijf in Grazalema, inclusief wandeltocht door de bergen o.b.v. een lokale gids
 • Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle hotels
 • Bezoek aan de prachtige steden Granada, Córdoba en Sevilla
 • Verblijf van 3 nachten aan de Costa del Sol in hotel dat ideaal is voor gezinnen met kinderen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Málaga

  image

  Vandaag vlieg je naar het bekende kuststadje Málaga, waar je je reisbegeleider ontmoet. Na een korte rit komen we aan in Granada. Hier brengen we twee nachten door in een centraal gelegen hotel in Granada. ‘Er is geen ergere straf dan blind te zijn in Granada’, schreef de dichter Francisco de Icazá al. 

 • 2

  Granada / bezoek Alhambra

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan het beroemde Alhambra. Aangrenzend liggen de prachtige tuinen van het Generalife, aangelegd volgens geometrische patronen. We bezoeken het Alhambra onder leiding van een lokale gids. Zijn verhalen brengen het paleis tot leven. De rest van de dag kun je vrij besteden. Dwaal rond door de nauwe straatjes van de Arabische wijk Albaicín, bezoek de zigeunerwijk Sacromonte, en ontdek de Spaanse grandeur in het centrum met de prachtige kathedraal en gezellige pleinen. 's Avonds kun je genieten van een wervelende flamenco show in de zigeunerwijk Sacromonte.

  image

  Granada ligt op de uitlopers van de Sierra Nevada; op een ervan ligt de Moorse wijk Albaicín. Daar klim je omhoog en omlaag langs nauwe stegen en met bloemen begroeide muurtjes. Op gezellige pleintjes staan terrassen klaar, en regelmatig heb je uitzicht over het dal, de Alhambra en de enorme kathedraal. Op de andere uitloper is het beroemde Alhambra gebouwd: een sprookjespaleis met rijk gedecoreerde paleiszalen in Arabische stijl. ‘Er is geen ergere straf dan blind te zijn in Granada’, schreef de dichter Francisco de Icazá al.

 • 3

  via Córdoba naar Sevilla

  image

  In de tiende eeuw was Cordoba de op één na belangrijkste stad ter wereld. De indrukwekkende Mezquita vormt de belangrijkste getuige van die tijd. De Mezquita is dé bezienswaardigheid van de stad. Na de verovering van Córdoba in 711 door de Moren werd hier een prachtige moskee gebouwd. Sinds de herovering van Córdoba in 1236 is de Mezquita als de kathedraal in gebruik. Het is heerlijk rondwandelen door ‘la Juderia’, de oude Joodse wijk. Kronkelstegen langs witte, met hangplantjes versierde muren eindigen hier steevast in mooie uitkijkjes en onverwachte pleinen.

  image

  Verder stroomafwaarts langs de Guadalquivir-rivier bereiken we in 2 uur Sevilla, de hoofdstad van Andalusië en een heerlijke stad. In de wijk Santa Cruz wisselen geel en terracotta geschilderde huizen, pleintjes en muren met bougainville elkaar af. Sevilla is vooral ook de stad van zigeuners en flamenco. Uit de bars klinkt temperamentvolle muziek en op veel plekken worden heel goede live shows gegeven. Stap naar binnen, laat je tafel volladen met worst, kaas en olijven en stamp mee op het ritme!

 • 4

  Sevilla / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om Sevilla te bekijken. Prachtig is het Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla, gebouwd in mudéjar architectuur, een bouwstijl die zeer sterk beïnvloed was door de Moorse architectuur. Of breng een bezoek aan de kathedraal, met daarin het grafmonument van Columbus. De Arabische invloeden, de oude binnenstad en de smalle straatjes geven Sevilla haar unieke charme. 

  De Arabische invloeden, de oude binnenstad, de warmte en de smalle straatjes van de oude wijken zullen zeker te weten indruk op je maken als je Sevilla bezoekt.

 • 5

  ochtend Sevilla / via Ronda naar Grazalema

  image

  Vandaag rijden we naar Ronda, dat aan weerszijden van een duizelingwekkende kloof ligt. Steek die via de ‘puente nuevo’ over en ga kijken in de oudste stierenvechters arena van het land! Later op de dag rijden we verder naar Grazalema, dat ligt in en prachtige omgeving. We overnachten hier twee nachten in een comfortabel hotel, dichtbij het centrum. Het dorp wordt omgeven door het Sierra del Endrinal-gebergte. De ideale plek om een glas Spaanse wijn te drinken terwijl de zon achter de bergen weg zakt.

 • 6

  Grazalema / wandeltocht / naar Costa del Sol

  image

  Vanuit Grazalema maken we een prachtige wandeling door het Grazalema Nationaal Park onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende gids. Het Grazalema Nationaal Park is een prachtig groen en rotsachtig gebied met grillige karstbergen. In het nationaal park groeien veel kurkeiken en dennenbomen. Met enig geluk zie je de vale gier boven je zweven, een indrukwekkend gezicht. Onderweg geeft de gids uitleg over de vorming van het karstgebergte en de flora en fauna van het gebied.

  image

  We rijden in ongeveer twee en een half uur naar de kust. Je hebt deze dagen alle tijd om te genieten van de Spaanse zon. We verblijven in een mooi hotel met zwembad. Er worden allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Wie heeft er zin in een potje beach ball?

 • 7

  Costa del Sol / vrije dag

  image

  Een bezoek waard is de prachtige stad Málaga. Málaga is een heerlijke stad met brede avenues en wandel promenades, waar je ook goed kunt shoppen. Breng zeker ook een bezoek aan het beroemde Picasso museum. Liefhebbers kunnen een fietstour maken onder leiding van een Nederlandse gids, langs alle hoogtepunten van deze mooie stad.  

 • 8

  Costa del Sol / vrije dag

  image

  De laatste dag om te genieten van zon, zee en strand. Ook leuk is een bezoekje aan de badplaats Nerja, met zijn prachtige grotten.

 • 9

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag neem je afscheid van Andalusië. Prachtige Moorse steden, de Sierra Nevada, witte dorpen, en strand: in ruim een week heb je een hele wereld beleefd! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij je naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

Familiereis Andalusië

Het was aan de Costa del Sol...

image
9 dagen vanaf € 1.098
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.