< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Málaga

  image

  Vandaag vliegen jullie naar het bekende kuststadje Málaga, waar jullie de reisbegeleider en reisgenootjes ontmoeten. Na een korte rit komen we aan in Granada. Hier brengen we twee nachten door in een centraal gelegen hotel in Granada. ‘Er is geen ergere straf dan blind te zijn in Granada’, schreef de dichter Francisco de Icazá al. Kun jij zien waarom?

 • 2

  Granada / bezoek Alhambra

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan het beroemde Alhambra. Een hoogtepunt die je moet hebben gezien! Aangrenzend liggen de prachtige tuinen van het Generalife, aangelegd volgens geometrische patronen. We bezoeken het Alhambra onder leiding van een lokale gids. Zijn verhalen brengen het paleis tot leven. De rest van de dag kun je vrij besteden. Dwaal rond door de nauwe straatjes van de Arabische wijk Albaicín, bezoek de zigeunerwijk Sacromonte, en ontdek de Spaanse grandeur in het centrum met de prachtige kathedraal en gezellige pleinen. 's Avonds kun je genieten van een wervelende flamenco show in de zigeunerwijk Sacromonte.

  image

  Granada ligt op de uitlopers van de Sierra Nevada; op een ervan ligt de Moorse wijk Albaicín. Daar klim je omhoog en omlaag langs nauwe stegen en met bloemen begroeide muurtjes. Op gezellige pleintjes staan terrassen klaar, en regelmatig heb je uitzicht over het dal, de Alhambra en de enorme kathedraal. Op de andere uitloper is het beroemde Alhambra gebouwd: een sprookjespaleis met rijk gedecoreerde paleiszalen in Arabische stijl. ‘Er is geen ergere straf dan blind te zijn in Granada’, schreef de dichter Francisco de Icazá al.

  Omdat de lokale overheid het aantal entrees per dag voor het Alhambra aan een absoluut maximum heeft gebonden, kunnen wij een bezoek hieraan niet 100% garanderen. Gelukkig lukt het ons voor de meeste van onze reizen wel om tickets te bemachtigen voor het gehele complex of een gedeelte ervan. Wanneer we geen tickets voor je kunnen regelen, laten we je dat uiteraard zo spoedig mogelijk weten. Soms is het dan nog wel mogelijk om online een individueel ticket te kopen. Wanneer we onverhoopt geen bezoek kunnen brengen aan het Alhambra, regelen we in plaats daarvan een bezoek aan de kathedraal van Granada en de Koninklijke Kapel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Córdoba naar Sevilla

  image

  In de tiende eeuw was Cordoba de op één na belangrijkste stad ter wereld. De indrukwekkende Mezquita vormt de belangrijkste getuige van die tijd. De Mezquita is dé bezienswaardigheid van de stad. Na de verovering van Córdoba in 711 door de Moren werd hier een prachtige moskee gebouwd. Sinds de herovering van Córdoba in 1236 is de Mezquita als de kathedraal in gebruik. Het is heerlijk rondwandelen door ‘la Juderia’, de oude Joodse wijk. Kronkelstegen langs witte, met hangplantjes versierde muren eindigen hier steevast in mooie uitkijkjes en onverwachte pleinen.

  image

  Verder stroomafwaarts langs de Guadalquivir-rivier bereiken we in 2 uur Sevilla, de hoofdstad van Andalusië en een heerlijke stad. In de wijk Santa Cruz wisselen geel en terracotta geschilderde huizen, pleintjes en muren met bougainville elkaar af. Sevilla is vooral ook de stad van zigeuners en flamenco. Uit de bars klinkt temperamentvolle muziek en op veel plekken worden heel goede live shows gegeven. Stap naar binnen, laat je tafel volladen met worst, kaas en olijven en stamp mee op het ritme!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Sevilla / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om Sevilla te bekijken. Prachtig is het Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla, gebouwd in mudéjar architectuur, een bouwstijl die zeer sterk beïnvloed was door de Moorse architectuur. Of breng een bezoek aan de kathedraal, met daarin het grafmonument van Columbus. De Arabische invloeden, de oude binnenstad en de smalle straatjes geven Sevilla haar unieke charme. 

  De Arabische invloeden, de oude binnenstad, de warmte en de smalle straatjes van de oude wijken zullen zeker te weten indruk op je maken als je Sevilla bezoekt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Tickets Alcázar (zelf vooraf boeken)

  tickets Alcazar

  Wil je in Sevilla het Alcázar Paleis bezoeken? Dan raden we je aan om voor vertrek entreetickets online te bestellen. Boek je niet vooraf, dan loop je de kans dat je, vanwege de grote populariteit, tickets misloopt of in een lange wachtrij terecht komt. Tickets voor het Alcázar Paleis boek je hier.

  Let op: wij adviseren om tickets te reserveren voor de namiddag (ongeveer rond 2 uur 's middags), om overlap met andere dagactiviteiten te voorkomen.

 • 5

  ochtend Sevilla / via Ronda naar Grazalema

  image

  Vandaag rijden we naar Ronda, dat aan weerszijden van een duizelingwekkende kloof ligt. Steek die via de ‘puente nuevo’ over en ga kijken in de oudste stierenvechters arena van het land! Later op de dag rijden we verder naar Grazalema, dat ligt in en prachtige omgeving. We overnachten hier twee nachten in een comfortabel hotel, dichtbij het centrum. Het dorp wordt omgeven door het Sierra del Endrinal-gebergte. De ideale plek om een glas Spaanse wijn te drinken terwijl de zon achter de bergen weg zakt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Grazalema / wandeltocht / naar Málaga

  image

  Vanuit Grazalema maken we een prachtige wandeling door het Grazalema natuurpark onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende gids. Het Grazalema natuurpark is een prachtig groen en rotsachtig gebied met grillige karstbergen. In het natuurpark groeien veel dennenbomen. Met enig geluk zie je de vale gier boven je zweven, een indrukwekkend gezicht. Onderweg geeft de gids uitleg over de vorming van het karstgebergte en de flora en fauna van het gebied.

  image

  We rijden in ongeveer twee en een half uur naar de kust van Málaga. Jullie hebben deze dagen alle tijd om te genieten van de Spaanse zon. We verblijven in een sfeervol hotel aan de kust. Wie heeft er zin in een potje beach ball?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Málaga / vrije dag

  image

  Vandaag kun je met het gezin genieten van zon, zee en strand. Gaan jullie lekker de hele dag chillen op het strand? Of willen jullie nog meer cultuur snuiven? Alles is mogelijk deze dagen. Málaga is een heerlijke stad met brede avenues en wandel promenades, waar je ook goed kunt shoppen. Breng zeker ook een bezoek aan het beroemde Picasso museum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Málaga / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie een leuke fietstocht maken door de stad. Een leuke en actieve manier om in een halve dag alle hoogtepunten van Málaga te zien. In de avond kunnen jullie genieten van een mooie zonsondergang vanaf een van de terrasjes onder het genot van verschillende tapas.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht Málaga / €26,00 per persoon

  Fietstocht Málaga

  De fietstocht begint bij de haven van Málaga. We fietsen in een rustig tempo door door de Alameda Principal (hoofdweg) van de stad naar de kathedraal. Hier begint het historische centrum van de stad. De smalle weggetjes zijn vlak en fietst gemakkelijk. We fietsen langs de San Agustin kerk, het Picasso museum, het La Merced plein, het Romeinse amfitheater, het huis van Picasso en nog veel meer hoogtepunten van de stad. Onderweg stoppen we bij een restaurantje voor een drankje en een overheerlijke tapa. De fietstocht duurt ongeveer drie uur.

  Inclusief: gids, fiets, drankje en tapa.
  Let op: de fietstocht gaat door bij een minimum van tien personen.

 • 9

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag neem je afscheid van Andalusië. Prachtige Moorse steden, de Sierra Nevada, witte dorpen, strand en je nieuwe vrienden: in ruim een week heb je een hele wereld beleefd! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij je naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Afwisselende familiereis door sprookjesachtig Andalusië, leuk voor het hele gezin
 • Geweldige combinatie van bergen, steden en strand
 • Bezoek aan het prachtige Moorse paleis Alhambra onder leiding van een lokale gids inclusief
 • Verblijf in Grazalema, inclusief wandeltocht door de bergen o.b.v. een lokale gids
 • Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle hotels
 • Bezoek aan de prachtige steden Granada, Córdoba en Sevilla
 • Ontspannen afsluiter aan de kust van Málaga, heerlijk voor jong en oud
 • Mogelijk om een leuke fietstocht te maken in Málaga

Familiereis Andalusië

Niet boekbaar

Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zondag 22 juni 2019

 • Laat je inspireren door diverse reispresentaties over o.a. India&Nepal, Australië en Costa Rica. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.