< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Bijzondere reis door Colombia met haar uitbundige en gastvrije bevolking
 • Meerdaags bezoek aan Nationaal Park Tayrona; een ongerept natuurparadijs
 • Bezoek aan het kleurrijke en pittoreske Guatapé
 • Volop tijd om de bruisende koloniale havenstad Cartagena te ontdekken
 • Bezoek aan koloniale stadjes, Caribische stranden en archeologische vindplaatsen
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het straatkinderenproject in Medellín
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een nog producerende koffieboerderij
 • Een binnenlandse vlucht van Medellín naar Santa Marta

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Bogotá

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

 • 2

  Bogotá, stadstour

  image

  Tijdens een stadstour maken we een eerste kennismaking met de stad Bogotá. We brengen een bezoek aan Cerro Monserrate, een kerk op een bergtop uitkijkend over de stad. Deze kerk staat bekend om de wonderen die eraan worden toegeschreven. Ook wandel je door “La Candelaria” , het koloniale centrum van de stad waar veel musea, restaurants en culturele bezienswaardigheden zijn. Plaza Bolivar is het centrale plein van Bogotá, omringd door historische gebouwen als de kathedraal en het paleis van de kardinaal. We overnachten in een comfortabel koloniaal hotel in het centrum van de stad.

 • 3

  naar Tatacoa woestijn

  image

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Villavieja. Na zo'n zes uur rijden komen we aan in het dorpje Aipe, vanwaar we per kano in zo'n vijf á tien minuten de Magdalena Rivier oversteken. Bij Villavieja ligt de Tatacoa Woestijn, een spectaculair gebied met vele verschillende cactussoorten en zandvormingen. We kamperen een nacht in de woestijn, een bijzondere ervaring.

 • 4

  Tatacoa Woestijn - naar San Agustín

  image
  Zeer vroeg in de ochtend beginnen we met een wandeling door de Tatacoa Woestijn. Het kleurrijke zand, de torenhoge cactussen en interessante zandformaties zijn adembenemend. Bij een natuurlijke waterbron kun je een verfrissend bad nemen.

  's Middags rijden we naar San Agustín. De komende drie nachten verblijven we in een hacienda (Colombiaanse boerderij) net buiten San Agustín.

 • 5

  San Agustín

  image
  San Agustín is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. In deze prachtige omgeving vind je talloze stenen pré-columbiaanse beeldhouwwerken. Er is maar weinig bekend over de cultuur waaruit deze beelden afkomstig zijn. Men vermoedt dat het gaat om graven van priesters, stamhoofden en andere belangrijke personen, gezien de bijzondere zorg waarmee deze doden bij hun begrafenis zijn omringd. De meeste graven zijn prachtig gelegen, zoals de graven op de heuvel van de godenbeelden, 'El Alto de los Ídolos'. De beelden zijn soms levensgroot en staan symbool voor dieren of personen die werden vereerd.

  In de ochtend bezoeken we het bekende archeologische park van San Agustín. 's Middags kun je per jeep of 'Chiva' (lokale typisch Colombiaanse bus) andere verschillende archeologische plekken bezichtigen in de omgeving van San Agustín.

 • 6

  San Agustin / vrije dag

  image

  Vandaag kun je op eigen gelegenheid of met een optionele tour de omgeving van San Agustin verkennen. Zo kun je een een tour met de Chiva maken naar watervallen en de Río Magdalena, de grootste rivier van Colombia. 

 • 7

  naar Popayán

  image

  Vandaag rijden we naar Popayán, waar we na een rit van zo'n zeven uur aankomen. Popoyán is één van de mooiste koloniale steden van Colombia. De stad ontleent zijn bijnaam 'de witte stad' aan de vele koloniale witgekleurde gebouwen die het centrum van de stad rijk is. Voordat Cali opkwam was Popayán vooral een religieus en politiek centrum. De stad ligt aan de voet van de vulkaan Puracé en heeft veel gezellige restaurants en (koffie)bars. 

  We verblijven één nacht in een goed eenvoudig hotel in het koloniale centrum van Popoyán.
 • 8

  naar Cali via Silvia

  image

  Zo'n zestig kilometer van Popayán ligt Silvia, het centrum van de Guambiano indianen. De Guambiano indianen worden beschouwd als één van de meest traditionele indianenvolkeren van Colombia. Ze spreken hun eigen taal en dragen speciale kleding. Op dinsdag komen ze per 'Chiva' of per paard uit hun dorpjes naar de kleurrijke markt. Hier zijn naast groente en fruit ook allerlei handgemaakte spullen te koop, zoals poncho's, truien en sjaals.

  In de middag rijden we door naar Cali, de stad van de salsa. Veel bekende Colombiaanse salsa-bands komen hier vandaan. De uitbundige Caleños (de bewoners van Cali) zoeken 's avonds de terrassen op of gaan dansen in één van de vele salsotecas. Vanavond kun je genieten van een salsashow en als je wilt, kun je tijdens een korte salsales ook zelf even de heupen losgooien. We overnachten in een gezellig hotel in een koloniale wijk van de stad.

 • 9

  naar koffieboerderij nabij Armenia

  image

  De komende dagen brengen we door in de koffiestreek rondom Salento en Armenia. Vandaag rijden we vanuit Cali in zo'n vijf uur naar een als hotel ingerichte koffieboerderij ( finca) in de omgeving van Armenia. Hier zullen we de komende drie nachten verblijven. Bij de finca stroomt een mooi riviertje met een waterval. Daar kun je zwemmen in natuurwater en genieten van de omgeving. In de omgeving van de finca kun je wandelingen maken door de koffievelden. Ook is het mogelijk om op één van de een finca's in de omgeving het koffieproces te bekijken. Aan het eind van iedere dag komen de plukkers terug van hun zware arbeid om de geplukte koffiebonen te laten wegen (afhankelijk van het seizoen: okt/nov en mei/juni).

 • 10

  Cocora vallei en Salento

  image

  In deze koffieregio ligt ook de Cocora vallei die wordt beschouwd als één van de mooiste valleien in de regio bezaaid met Palmas de Cera (waxpalm), die wel 55 meter hoog kunnen worden. Vandaag rijden we eerst naar Salento, een typisch koffiestreekdorpje met koloniale gebouwen en een sfeervol plein. Vanuit Salento rijden we met een willy (een typische jeep voor publiek transport in het koffiegebied) naar de Cocora vallei. Hier kun je een mooie wandeling maken. We sluiten de wandeling af met een kopje ecologische fairtrade koffie. We overnachten vandaag weer op de koffieboerderij.

 • 11

  Koffieboerderij nabij Armenia / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om een mooie wandeling te maken, heerlijk te relaxen of je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de nabijgelegen botanische tuinen of deelnemen aan een 'koffieproeverij'.

 • 12

  naar Medellín

  image

  Vandaag rijden we naar Medellín, na Bogotá de grootste stad van Colombia. Medellín wordt wel de stad van de eeuwige lente genoemd vanwege het zeer aangename klimaat. De bevolking heeft een bijzonder zonnig humeur; Medellín is een stad van feest, van dans en van aguardiente - de plaatselijke anijsborrel. Overal in de stad klinkt vrolijke muziek. Je kunt een wandeling door het centrum maken en een rit in de metro en metro-cable.

  We verblijven de komende twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van Medellín.

 • 13

  vrije dag Medellín

  image
  Het is vandaag mogelijk om een bezoek te brengen aan het straatkinderenproject 'Stichting Club Deportivo'. Deze stichting is opgericht om kinderen, achtergesteld door armoede, verslaving, geweld en/of gedragsproblemen, de mogelijkheid te bieden mee te doen als deelnemer of (mede)organisator aan sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. Zo kunnen deze kinderen leren via iets wat ze graag doen. Denk aan het vergroten van het zelfvertrouwen, meer vertrouwen in de mensen om hen heen, de manier van communiceren, het oplossen van conflicten, accepteren van regels, etc.

  Meer info kun je vinden op deze site. Of klik hier voor een filmpje van twee Nederlandse fietsers die afgelopen zomer een bezoek brachten aan het project. 

 • 14

  naar Guatapé

  image

  In de ochtend rijden we in ongeveer tweeëneenhalf naar het pittoreske dorpje Guatapé, gelegen aan de rand van een groot stuwmeer. Vlakbij dit kleurrijke dorpje kun via meer dan 700 treden de enorme steen el Peñol beklimmen. Boven aangekomen heb je een fantastisch uitzicht over Guatapé en het meer. Ook kun je een boottochtje over het meer maken.  

 • 15

  vlucht naar Santa Marta - Taironaka

  image
  In de ochtend rijden we naar het vliegveld van Medellín en vliegen we in zo'n anderhalf uur naar Santa Marta, de oudste stad van Colombia. Santa Marta is een relaxte stad waar het het gehele jaar door tropisch warm is. In 1525 werd de stad gesticht door de Spanjaarden omdat zij wisten dat de Tayrona Indianen die in dit gebied woonden, over enorme goudschatten beschikten. Na vele jaren strijd waren de Tayrona's bijna uitgeroeid en hun vele prachtige gouden voorwerpen omgesmolten en naar Spanje verscheept.

  We rijden door naar Taironaka, een nog relatief onbekend natuurpark. Hier, in de uitlopers van de bergen van de Sierra Nevada, liggen een paar prachtige hutjes aan de Don Diego rivier. Deze kristalheldere rivier komt van de hoger gelegen gletsjers en stroomt zo de zee in. Het is een ideale plek om te genieten van de rust en de omgeving. Ook kun je naar de stranden die verder stroomafwaarts van de Don Diego rivier liggen.

 • 16

  Taironaka

  image

  We laten ons vandaag, samen met een lokale gids, met meegebrachte autobanden van de Don Diego afzakken over de rivier. Eerst wandelen we in ongeveer een uur naar het startpunt. Na een toer van zo'n 2,5 uur over de rivier komen we aan op het strand. Onderweg zie je apen en veel verschillende soorten vogels. Na een tijdje relaxen op het strand worden we opgehaald met de boot en gaan we weer terug naar de accommodatie.

 • 17

  naar Nationaal Park Tayrona

  image

  Na de lunch rijden we naar het Nationaal Park Tayrona, een ongerept natuurparadijs met de mooiste stranden van de Caribische kust, kristalhelder water en een achterland vol oerwoud. We lopen ongeveer een uur door de jungle om bij onze slaapplek, Arrecifes, te komen. Hier slapen we in hangmatten. Het is bij Arrecifes vanwege zeer sterke onderstroming te gevaarlijk om te zwemmen. Maar na een korte wandeling van zo'n 15 minuten kom je bij een ander strand, waar het wel mogelijk is om te zwemmen.

  Tijdens de overnachting in hangmatten kan het 's avonds best afkoelen, wat extra warme kleding zoals een fleece trui kan dan van pas komen.

  NB: Het grootste deel van je bagage blijft achter in Santa Marta, je neemt alleen een dagrugzak mee naar Tayrona.

 • 18

  Nationaal Park Tayrona

  image

  Naast luieren in je hangmat, kun je ook een pittige maar prachtige wandeltocht maken naar 'Pueblito' in de bergen; een dorp waar vroeger Tayrona Indianen woonden. Het is een tocht van ongeveer vijf uur die grotendeels gaat over een pad van grote stenen. Onderweg heb je een schitterend uitzicht over het groene regenwoud, de prachtige stranden en de blauwe zee.

 • 19

  naar Cartagena

  image

  Vandaag rijden we in zo’n 6 á 7 uur naar Cartagena, één van de mooiste steden van Latijns Amerika. Door UNESCO is deze stad uitgeroepen tot historisch erfgoed. In de koloniale tijd werden van hieruit goud en andere rijkdommen naar Spanje vervoerd. De stad is bijna geheel ommuurd om de schatten die in de stad opgeslagen lagen tegen zeerovers te beschermen. Je kunt uren ronddwalen in het oude gedeelte van de stad met nauwe straatjes, koloniale huizen, schaduwrijke patio's en overhangende balkonnetjes of een wandeling maken over de vestingmuren. 

 • 20

  Cartagena

  image

  Cartagena ademt historie. De roman 'Liefde in de tijden van Cholera' van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez speelt zich hier af. Hier dwaalde hoofdpersoon Florentino Ariza vijftig jaar rond, hondstrouw wachtend op zijn grote liefde.We maken samen met een lokale gids een stadswandeling door Cartagena, waarbij je tevens een bezoek brengt aan het Goud Museum en het Paleis van de Inquisitie.

  Ook de moeite waard is een bezoek aan "La Vecina", een project van een deels Nederlandse stichting die een school in een sloppenwijk runt. De kinderen krijgen gratis les en twee keer per dag eten. De wandeling door de sloppenwijk zal een diepe indruk achterlaten.

 • 21

  Cartagena

  image

  Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met witte stranden, wuivende palmen en mooie snorkelplekken. Ook de moeite waard is een tour naar de moddervulkaan van Totumo, waar je kunt baden in een krater van modder. Of breng een bezoek aan de verlaten stranden van La Boquilla, op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Cartagena. Je kunt hier met een kano varen door de mangroven en daarna heerlijk uitrusten in een hangmat op het strand of een vers-gevangen vis eten.

 • 22

  Cartagena - Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Familiereis Colombia

Boekbaar vanaf 15-10-2016.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 750!

De herfst is in aantocht.. Dagen worden korter, het wordt kouder.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Sawadee reisvoucher t.w.v. € 750!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!