< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Prachtige reis, bezoek de hoogtepunten en veel contact met de lokale bevolking
 • Twee volle dagen om de boeiende stad Caïro te ontdekken
 • Ontspannen zeiltocht per traditionele felucca op de Nijl, inclusief High Tea
 • Overnachtingen in comfortabele viersterren hotels
 • Inclusief bezoek aan het Egyptisch museum, de piramides en de Islamitische wijk
 • Ontmoet een Egyptische familie tijdens een traditioneel diner bij de familie thuis
 • Heerlijk strandverblijf aan de Rode Zee aan het einde van de reis
 • Ruim de tijd om Luxor en de mooie omgeving uitgebreid te verkennen
 • Inclusief tijdbesparende binnenlandse vlucht van Hurghada naar Caïro

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Caïro

  Vandaag begint jullie familiereis naar Egypte. Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenootjes tegenkomen. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst worden we naar ons hotel in het centrum van Cairo gebracht.

 • 2

  Caïro / vrije dag

  image

  Cairo is de grootste stad van Afrika en heeft evenveel inwoners als heel Nederland! We beginnen de reis rustig door de stad op ons gemak te verkennen. Vanaf de hooggelegen Citadel heb je een prachtig uitzicht op de enorme metropool die Cairo is. Weet je al wat een citadel is? Bij helder weer kun je zelfs de piramides in de verte zien. Een bezoek aan de Koptische wijk is een aanrader, het is hier mogelijk verschillende kerken en een klooster te bezoeken om zo de cultuur te leren kennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Caïro / bezoek Egyptisch museum, piramides en Islamitische wijk

  image

  Vandaag gaan we de grootste geheimen van Cairo ontdekken. We beginnen de dag met een bezoek aan het Egyptisch museum. Hier vind je de schatten van Toetanchamon en nog zoveel meer uit de zeer rijke geschiedenis van het faraonische Egypte. Het museum staat vol met bijna 100.000 stukken uit de Faraonische periode waaronder het beroemde dodenmasker, de stoel van Toetanchamon en rijkversierde mummies. Het is allemaal nog spannender en mysterieuzer dan je had verwacht.

  image

  Verder bezoeken we de piramides van Gizeh! Op het piramidecomplex bevindt zich ook de beroemde Spfinx. Hier schiet je de mooiste foto’s. Tevens maken we vandaag een wandeling door de Islamitische wijk en de Khan el Khalili. Deze Islamitische wijk is de oudste wijk en hier vind je het ‘echte Cairo’ met prachtig gerestaureerde huizen en moskeeën. In de wijk ligt de Khan-Al-Khalili, de grootste soek (overdekte markt) ter wereld, die we ook zeker gaan bezoeken. Aan het begin van de avond vertrekken we naar het station waar we de nachttrein naar Luxor nemen. Best spannend zo’n nachttrein. Al snel maken jullie van de coupé een eigen huisje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 4

  Luxor / tocht per felucca

  image

  Aan het begin van de ochtend kom je aan in Luxor. In deze stad waan je, je in een totaal andere wereld dan die van het drukke Cairo. We verblijven twee volle dagen in Luxor waar je alle tijd hebt om de bezienswaardigheden te zien. Ruim 2000 jaar voor Christus werd dit de hoofdstad van de farao’s. De stad is rijk aan tempelcomplexen en koningsgraven.

  image

  Trossen los! ’s Middags maken we een tocht met een felucca, een traditionele boot met enorme zeilen. Het leven aan boord is ontspannen: je kletst, leest, geniet van de zon en ondertussen zie je het Nijllandschap langzaam aan je voorbij trekken. Langs de Nijl is er volop leven, vrouwen die de was doen, mannen die aan het vissen zijn en spelende kinderen. Aan boord kunnen we genieten van een High Tea met Egyptisch gebak en thee. De komende twee nachten slaap je in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner

  Puur Sawadee - Diner bij een Egyptische familie thuis

  image

  Rond zonsondergang leggen we aan en staat er een heerlijke maaltijd op ons te wachten bij een Egyptische familie thuis. Een leuke ervaring voor jong en oud. 


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 5

  Luxor / vrije dag

  image

  Eén van de hoogtepunten in Luxor is ongetwijfeld Karnak, een immens tempelcomplex gewijd aan de god Amon. In de loop der jaren werden steeds weer nieuwe tempels bijgebouwd en voorzien van nog meer reliëfs en decoraties. Ook kun je vandaag een excursie naar de Westbank maken. Een echte aanrader is een bezoek aan de Vallei der Koningen. Meer dan zestig graven van farao’s zijn inmiddels gevonden, de één nog rijker gedecoreerd dan de andere. Het bekendste graf is dat van Toetanchamon, dat in 1922 werd gevonden.

  image

  Een andere mogelijkheid is om op een kameel een tocht te maken door een paar dorpjes die langs de Nijl liggen. Je torent boven de suikerrietplantages en bananenplanten uit en hebt een prachtig uitzicht op de kleine lemen straatjes. Zo tegen de avond is het leuk om deze tempel te bezoeken, die na zonsondergang heel mooi wordt belicht en je kunt hier de geluid- en lichtshow bekijken. 's Avonds kun je eten in een van de vele restaurantjes in Luxor en een shisha (= waterpijp) roken in een Egyptisch koffiehuis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Excursie Westbank (excl. entree) / €20,00 per persoon

  image
  Je kunt vandaag een excursie naar de Westbank maken waarbij je drie bezienswaardigheden gaat bezoeken. Deze worden ter plaatse bepaald in overleg met de reisbegeleider. Een echte aanrader is een bezoek aan de Vallei der Koningen. Meer dan zestig graven van farao’s zijn inmiddels gevonden, de één nog rijker gedecoreerd dan de andere. Het bekendste graf is dat van Tutanchamon, dat in 1922 werd gevonden. Na een aantal tombes te hebben gezien, kun je een stevige bergwandeling maken over de berg naar de terrastempel van Hatsjepsut, één van de weinige vrouwelijke farao's. Er is ook voldoende tijd om het Dal der Koninginnen te bezoeken.
 • 6

  naar de Rode Zee

  image

  In de ochtend rijden we per bus in ruim vier uur naar de Rode Zee. Het eerste uur rijden we door vruchtbaar groen landschap met mooie dorpjes, vervolgens rijden we door uitgestrekt woestijnlandschap. Het laatste stukje rijden we langs ruige rotspartijen en dan zien we de zee. Onderweg maken we een korte stop om iets te drinken. Aangekomen in het hotel kun je direct een duik in het zwembad nemen. De laatste drie nachten vertoeven we in een rustig hotel aan het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Rode zee / vrije dag

  image

  De Rode Zee behoort tot de mooiste snorkel- en duikgebieden. Bij het hotel is een professionele duikschool waar je je volledige duik- of snorkeluitrusting kunt huren. Het is ook mogelijk om met de groep een fantastische boottocht te maken waarbij je vanaf de boot kunt duiken en snorkelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker uit te rusten of  te zwemmen bij het hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Excursie snorkeltocht Rode Zee / €35,00 per persoon

  image
  Liefhebbers van snorkelen kunnen hun hart in de wateren van de Rode Zee ophalen. Door de overvloed aan koraal en de veelkleurige vissen is dit één van de beroemdste onderwater tuinen ter wereld. De snorkeltocht is inclusief snorkelmateriaal.
 • 8

  Rode zee / vrije dag

  image

  Vandaag kun je nog de laatste souvenirs voor je vriendje of vriendinnetje thuis kopen. Of plons nog een keer lekker in het zwembad en de zee!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Bij aankomst op Schiphol nemen jullie afscheid van jullie groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

Familiereis Egypte

Ontmoet farao's, kamelen en tropische vissen

image
9 dagen vanaf € 1.098
Naar boven
 

Familie vlogwedstrijd
Familiereizigers zomer 2018

Gaan jullie deze zomer met ons op reis en vindt je kind het leuk om zijn/haar belevenissen te filmen? Breng hem / haar dan op de hoogte van onze vlogwedstrijd! De vloggers maken kans op te gekke prijzen, namelijk:

 • GoPro HERO6 Black
 • Jaar lang gratis naar de bioscoop bij Pathé
 • Workshop vloggen voor de hele klas