< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Zeer afwisselende reis met bergen en mooie steden
 • Voldoende rustpunten en vrijheid om er zelf op uit te gaan
 • Veel contact met de gastvrije bevolking
 • Bijzondere overnachtingen, ondermeer bij de mensen thuis
 • Verblijf bij het beroemde kasbah-complex van Aït Benhaddou
 • Wandeltocht in de bergen met muilezels voor de kinderen (1 per 2 kinderen)
 • Bezoek aan de fascinerende koningsstad Marrakech

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Agadir

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. In Agadir slapen we in een comfortabel hotel.

 • 2

  via Taroudannt naar Tioute

  image

  We verlaten de stad en rijden het binnenland in via de Souss-vallei, het centrum van de Marokkaanse citrusteelt. Na iets meer dan een uur brengen we een bezoek aan Taroudannt, dat aan de voet van de machtige Atlas ligt. Het charmante plaatsje wordt omringd door okerkleurige stadsmuren. Je kunt door de souks dwalen waar handwerklui hun spullen aan de man brengen. Het is een aanrader om op het centrale plein te lunchen. Op alle terrasjes zijn de tajines (traditionele stoofpotten) verrukkelijk en wordt de muntthee gul geschonken. Daarna rijden we in een half uur naar het kleine dorpje Tioute, waar we overnachten in een gîte. We slapen in knusse, grote gemeenschappelijke slaapzalen.

 • 3

  Tamelakoute (1800 m), wandeling Adrar Lizat

  image

  Na het ontbijt rijden we in een paar uur naar Tamelakoute in het Sirwagebergte. Het landschap tussen de dorpjes onderweg is leeg en ruig. We passeren Taliouine, het centrum van de saffraanteelt. In de herfst worden hier de kostbare stampertjes van de saffraancrocus geoogst. Het stadje Tazenahkt ligt in een gebied waar de vrouwen thuis kleurrijke tapijten weven. De geverfde wol wordt aan de huizen te drogen gehangen, wat een bont palet aan kleuren oplevert. Na de lunch in Tamelakoute maken we een makkelijke wandeling langs amandel- en walnootbomen in de omgeving van Adrar Lizat.

 • 4

  wandeling Vallee de Tamazight en Anzal

  image

  We maken een tweede prachtige wandeling, ditmaal van ongeveer vijf uur. Er gaan muilezels mee voor de kinderen (één muilezel voor twee kinderen). We lopen in de Tamazight vallei, door kleine dorpjes, langs akkertjes en over hellingen waar herders hun kuddes laten grazen. In de verte zie je de besneeuwde top van de Toubkal (4167 meter). Tussen de middag houden we een lange pauze en verzorgt de kok een picknick. We overnachten opnieuw in de gite. Tamelakoute is een heel aardig dorpje dus als je geen zin hebt om te wandelen kun je vandaag ook in Tamelakoute blijven.

 • 5

  naar Aït Benhaddou

  image

  We reizen in ongeveer 2 uur naar het beroemde kasba-complex van Aït Benhaddou. Kasba’s zijn lemen burchten die vroeger de bewoners bescherming boden tegen vijandige stammen en dienden als opslagplaats voor de oogsten. In het zuiden van Marokko zijn er honderden. In Aït Benhaddou bevinden zich zeven kasba’s bij elkaar, die tegen een heuvel zijn aangebouwd. Al vele malen dienden ze als decor voor films, waaronder The Jewel of the Nile, Gladiator en The Sheltering Sky. De lemen burchten, waarvan sommigen 500 jaar oud, zijn recentelijk door Unesco gerenoveerd.

 • 6

  via Tizi n’Tichka pas naar Marrakech

  image

  We rijden dwars door de Hoge Atlas naar Marrakech. Hiervoor moeten we de spectaculaire Tizi n’Tichkapas van 2200 meter over. Deze voert dwars door de Hoge Atlas en biedt adembenemende vergezichten op bergdorpjes die met hun groene akkers fel afsteken tegen de rode aarde. De weg telt vele bochten dus als je last van wagenziekte hebt neem dan voor vertrek een pilletje in. Na ongeveer vier uur komen we aan in Marrakech. De middag en de gehele volgende dag heb je de tijd om 'de Rode Stad' te bezoeken.

 • 7

  Marrakech / vrije dag

  image

  Marrakech is een juweel van Marokkaans-islamitische bouwkunst. Bekijk de immense medina met de kleurrijke markt, de imposante paleizen, tuinen en de vorstengraven. Wie wil kan een bezoek brengen aan de werkplaatsen van de handwerklieden in de souk of een calèchetour maken (rit met paard en wagen) langs de stadswallen. ‘s Avonds is het heel gezellig op het Jmaa El Fna plein, waar geuren opstijgen van de vele eettentjes en waar slangenbezweerders, waarzegsters, acrobaten en muzikanten het toegestroomde volk vermaken.

 • 8

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, het zit erop. Wat je van Marokko zult onthouden zijn de felle kleuren, de imposante kasba's, de geuren, het heerlijke eten en de mystiek, maar vooral de bijzonder aardige en gastvrije mensen. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Marokko

Maak kennis met de gastvrije Berberbevolking

image
8 dagen vanaf € 998
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.