Uitgebreide reisroute van de Familiereis Marokko Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Casablanca

  image

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Marokko beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Als we een middagvlucht hebben, kunnen we nog een klein uitje in de stad maken na aankomst bij het hotel in Casablanca. Slenter rond in de oude binnenstad waar het lokale leven zich voornamelijk afspeelt of bezoek de wijk Habous waar je leuke souvenirs op de kop kunt tikken.

  NB: Vanwege een restrictie vanuit de Marokkaanse overheid mogen chauffeurs en reisbegeleiders de aankomsthal van de luchthaven niet in. De reisbegeleider en chauffeur staan je dan ook buiten de aankomsthal op te wachten.

 • 2

  via Rabat naar Meknes

  image

  ’s Ochtends kun je de Hassan II Moskee te bezoeken, de grootste moskee van Marokko (en één van de grootste ter wereld). Deze moskee heeft net als een voetbalstadion een dak dat open en dicht kan, is dat niet vreemd? Daarnaast is het één van de weinige moskeeën in het land die voor niet-moslims toegankelijk is. Vervolgens verlaten we de drukke stad en gaan op weg naar de Koningssteden van Marokko.

  image

  We maken een korte stop in de verrassende hoofdstad van Marokko: Rabat. Deze middelgrote stad heeft een gezellig oude medina, genaamd Kasbah des Oudaïa, die is omringd door grote muren. Na wat ronddwalen in de kronkelige smalle steegjes rijden we in anderhalf uur verder naar Meknes, een veel kleinere stad en daardoor een heel relaxte plaats om te verblijven. We slapen hier een nacht in een fijn hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Volubilis naar Fes

  image

  Vanochtend heb je tijd om Meknes te bekijken waar je het prachtige mausoleum van Moulay Ismaïl kunt bewonderen. Of toch liever verdwalen in de oude medina? De keuze is aan jou! Op weg naar Fes komen we langs Volubilis, de best bewaarde Romeinse ruïnes van Marokko. We nemen de tijd om de mozaïeken, oude poorten en muren van deze oude stad te bekijken. Na Volubilis rijden we door naar Fes waar we twee nachten in een comfortabel hotel buiten het centrum slapen. Wie ligt er als eerste in het zwembad?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Fes / vrije dag

  image

  Fès is één van de meest fascinerende steden van Marokko. Hier wordt het leven al eeuwenlang op dezelfde manier geleefd. Kan jij het je voorstellen? Oude poorten geven toegang tot dé attractie van de stad, namelijk de gigantische, knusse, drukke, maar vooral gezellige medina. De rest van de dag heb je de tijd om deze oude koningsstad te verkennen met je familie. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de indrukwekkende, kleurrijke leerlooierij.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Midelt

  image

  Vandaag rijden we in een paar uur naar Midelt. Saai is de rit zeker niet! Je kijkt je ogen uit terwijl de bus je door verschillende landschappen van Marokko brengt. Het landschap verandert al snel van groene velden met cypressen naar dennen- en cederbossen als we langzaam dichterbij de Midden-Atlas komen. Vervolgens dalen we af naar een woestijnachtig plateau waar we de overnachting zullen maken. In de verte zie je de met sneeuw bedekte toppen van de Hoge Atlas. Aan de voet van deze bergen kunnen we wel wat verfrissing gebruiken, dus spring maar gauw het water in.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  naar Erg Chebbi / woestijnovernachting

  image

  Weer een prachtige reisdag met aansluitend een spectaculaire activiteit! We steken namelijk de Hoge Atlas door via een bergtunnel en komen uit bij de woestijn. Na aankomst bij Merzouga maken we kennis met de kamelen en hun drijvers en maken we een woestijntocht door één van de mooiste gebieden van Marokko, Erg Chebbi.

  image

  Iedereen krijgt z'n eigen kameel en al snel beweeg je mee met het ritme van de looppas van de kameel. We wandelen door de duinen en genieten vanaf de rug van een kameel van de prachtige uitzichten. Vervolgens reizen we terug naar het kamp. Na aankomst bij het kamp kunnen we de mooie zonsondergang bekijken en met een beetje geluk laten de kamelendrijvers hun muzikale talenten horen bij het kampvuur. Dat kan nog eens gezellig worden!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar de Todrakloof

  image

  Na afscheid te hebben genomen van onze kamelenvrienden, en misschien wel de meest spectaculaire zonsopkomst ooit te hebben gezien, rijden we in een uur of vier uur naar de Todrakloof. We maken een anderhalf uur durende wandeling door de mooie palmentuinen van Tinerhir. Bijzonder om te zien hoe mensen hier al eeuwen in staat zijn om, te midden van deze droogte, zo'n groen en vruchtbaar gebied in stand te houden. We overnachten hier twee nachten vlakbij de kloof.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  Todrakloof

  image

  Je kunt vandaag nog een mooie korte wandeling maken door de prachtige Todrakloof. Deze duurt ongeveer een halfuur. Gorge de Todra is een driehonderd meter hoge kloof die weids begint en steeds smaller wordt. Je loopt over een verharde weg, langs tuinen met groentes en fruitbomen. Onderweg bezichtigen we eeuwenoude lemen dorpjes en kasbah's. We overnachten weer in ons hotel vlakbij de Todrakloof.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  naar Aït Benhaddou

  image

  Langs de 'Weg van de Duizend Kasbah's' rijden we naar Aït Benhaddou, een dorp in de Hoge Atlas. Hier bezoeken we het beroemde kasbah-complex van Aït Benhaddou. Kasbah’s zijn kleiachtige burchten die vroeger de bewoners beschermden tegen vijandige stammen en dienden als opslagplaats voor de oogsten. Zeker wel spannend om zo’n kasbah te bezoeken met dit in je achterhoofd!

  image

  In Aït Benhaddou bevinden zich zeven kasbah’s bij elkaar, die tegen een heuvel zijn aangebouwd. De nederzetting wordt vaak gebruikt in films en series. Misschien herkennen jullie het van Gladiator of Game of Thrones. Omdat de lemen burchten door de jaren heen erg in verval zijn geraakt, zijn ze recentelijk met UNESCO-geld gerenoveerd. Dwaal door het labyrint van straatjes en bewonder het uitzicht van de hoge torens. Je zult je ogen uitkijken!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 10

  via Tizi n’Tichka pas naar Marrakech

  image

  ’s Ochtends vroeg verlaten we Aït Benhaddou en rijden we via de spectaculaire Tizi n’Tichkapas in ongeveer vijf uur naar Marrakech. We rijden dwars door de Hoge Atlas en raken onder de indruk van adembenemende vergezichten op bergdorpjes die met hun groene akkers fel afsteken tegen de rode aarde. De weg kent vele bochten, dus als je last hebt van reisziekte neem daar dan even een pilletje voor! We dalen af uit de bergen en komen aan in Marrakech, de stad die Marokko zijn naam gaf. Je hebt voldoende tijd om met je familie 'de Rode Stad' te ontdekken.
  Een stad stad vol sfeer en kleur!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Marrakech / vrije dag

  image

  In Marrakech is genoeg te zien en te doen voor jong en oud! De stad is een juweel van de Marokkaans-islamitische bouwkunst. Bekijk de immense medina (oude ommuurde stad), de imposante paleizen, tuinen, vorstengraven of slenter heerlijk door de gezellige straatjes. ‘s Avonds is het heel gezellig op het Djemaa el-Fna plein waar geuren opstijgen van de vele eettentjes en slangenbezweerders, waarzegsters, acrobaten en straatmuzikanten het volk vermaken. Wat een gezelligheid in Marrakech!

  image

  In deze dynamische stad zijn verschillende activiteiten te doen die je samen met je familie kunt ondernemen. Zo kun je een kookworkshop volgen om alles te leren én te proeven van de Marokkaanse keuken, een traditionele hamam bezoeken of een fietstocht maken door de stad? Aan jullie de keuze!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Essaouira

  image

  ’s Ochtends rijden we in een uur of drie naar de Atlantische kust waar we het sfeervolle vissersdorpje Essaouira gaan bezoeken. Het levendige plaatsje is omgeven door dikke stadsmuren en verkeersvrij. Je kunt er heerlijk ronddwalen of het lokale leven aanschouwen op een terrasje. De sfeer is er erg aangenaam. Waar Marrakech de bijnaam “rode stad” heeft, daar zijn in Essaouira alle huizen wit geschilderd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Essaouira / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een dag ter vrije besteding. Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren waar de oceaan op de rotsen beukt, of langs het immense strand. In de kleurrijke haven staat alles in het teken van de visvangst. Er wordt verse vis aangevoerd, vissers zijn bezig met hun netten en er worden grote houten boten gebouwd. Leuk om eens te aanschouwen. Ook kun je aanschuiven bij één van de visstalletjes waar de vis voor je neus wordt bereid, als je de geur aan kunt tenminste!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  via El Jadida naar Casablanca

  image

  In ongeveer vijf uur rijden we naar El Jadida, een ander havenstadje aan de Atlantische Oceaan. Rond 1500 zetten de Portugese zeelui voet aan wal in Marokko waardoor een aantal bezienswaardigheden nog afstammen van deze tijd, zoals het Mazagan fort. Het fort is 250 meter breed en 300 meter lang en de muren zijn wel tien meter dik! Beeld je eens in dat jij je familie beschermt tegen indringers met de aanwezige kanonnen.. Is dat niet spannend?

  image

  Vervolgens rijden we verder naar de stad waar het allemaal begon, Casablanca. Om de reis ontspannen af te sluiten overnachten we in een fijn hotel met zwembad. Neem een laatste duik, geniet van de Marokkaanse zon of proef nog één keer de uitstekende Marokkaanse keuken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Casablanca; vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas zit ons avontuur er weer op. De tijd is waarschijnlijk voorbij gevlogen?  We staan heel vroeg op om na het ontbijt naar het vliegveld van Casablanca te rijden. Onderweg kun je met je medereizigers napraten over de dingen die je van Marokko zult onthouden. Waarschijnlijk de kleuren, de indrukwekkende kasbah's, de geuren, de mystiek en vooral de bijzonder aardige en gastvrije mensen. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Familiereis waarbij je de mooiste plekken van Marokko beleeft
 • Bezoek aan de koningssteden Marrakech, Rabat, Meknes en Fès
 • Overnachting nabij de prachtige zandduinen van Erg Chebbi
 • Immense forten, kleurrijke kasbah´s en gastvrije mensen
 • Wandeling door palmentuinen van Tinerhir en de Todrakloof
 • Het gemak van een groepsreis, individuele vrijheid en een vleugje avontuur
 • Spectaculaire ritten dwars door de Midden-Atlas en de Hoge Atlas
 • Zeer afwisselend: steden, zandduinen, bergen en palmtuinen
 • Vertrekken met Nederlandse tourleader ook een lokale tourleader mee op pad.
 • Kamelenrit in de prachtige zandduinen van Erg Chebbi

Familiereis Marokko Hoogtepunten

Zeg salaam aleikum tegen Marokko

image
15 dagen vanaf € 1.649,-
Naar boven
 

Boek nu je reis & krijg
een Bever cadeaubon t.w.v. €40 p.p.


Boek t/m 31 maart jouw reis en krijg per persoon een Bever cadeaubon t.w.v. €40 om vrij te besteden. Hiermee kan je voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.