< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Actieve vakantie in een prachtig deel van zuid-Turkije, ver van de grote steden
 • Veel spannende activiteiten mogelijk: kajakken, canyoning en snorkelen
 • Afwisselende vakantie zonder lange reisdagen met veel vrijheid
 • Overnachtingen in kleinschalige familiehotels met zwembad
 • Drie dagen ontspannen in Kaş aan het einde van de reis
 • Overnachting bij een Turks gastgezin in een bergdorpje
 • Bezoek aan de Saklikent Kloof

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Dalaman; transfer naar Dalyan

  image

  Vandaag begint jullie familiereis naar Turkije. De vluchttijden staan vermeld bij de vluchtinformatie. Op het vliegveld zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. Na aankomst staat de reisbegeleid(st)er al op jullie te wachten om je naar het gezellige familiehotel met zwembad te brengen. Dalyan ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf de luchthaven en we verblijven hier drie nachten.

 • 2

  Dalyan / vrije dag en optionele boottocht

  image

  Dalyan is een sfeervolle plaats, gelegen aan de Dalyan Çayi rivier. Deze rivier verbindt het Itzuzu strand met een zoetwatermeer. Het Itzuzu strand is volgens sommige het beste strand van Europa, komen jullie het zelf beoordelen? De omgeving van Dalyan is groen en nodigt uit voor mooie wandel- en boottochten. Vandaag kun je mee op een boottocht over de rivier in combinatie met een bezoek aan de modderbaden.

  Optioneel Boottocht – Dalyan / €40,00 per persoon

  image

  Het is lekker koel aan boord op de boot. We varen over de rivier naar de modderbaden iets buiten Dalyan. Als je altijd al een moddergevecht hebt willen houden, dan is dit je kans! Je kunt je helemaal insmeren met de glibberige klei en je op laten drogen. Vervolgens varen we door de rietvelden in zo’n 45 minuten naar het strand van Dalyan waar we kunnen zwemmen. Ook op de boot kan je op het dek waar matrassen liggen lekker luieren en genieten van de uitzichten. De lunch is inclusief en nuttigen we aan boord. In de middag varen we terug naar Dalyan.

  Deze boottocht is geschikt voor alle leeftijden. In tegenstelling tot andere tours die ter plekke worden aangeboden, hebben we alleen onze eigen groep aan boord.

 • 3

  Dalyan / vrije dag en optionele jeepsafari

  image

  Jullie kunnen mee op een spannende jeepsafari in de omgeving van Dalyan. Als je hier niet voor kiest heb je een vrije dag die je naar eigen wensen in kan vullen. Ga met het gezin op smaakexpeditie; de bittere koffie, zoete granaatappelsapjes en nog zoetere toetjes zijn een explosie voor je tong.

  Mochten de optionele boot- of jeeptocht op een zaterdag vallen, dan worden die activiteiten op een andere dag georganiseerd.

  Optioneel Jeep safari - Dalyan (vanaf 7 jaar) / €35,00 per persoon

  image
  Je bent de hele dag op pad en ziet onderweg Turkse bergdorpjes en katoenvelden. We stoppen voor een wandeling naar de verborgen bron van de Yuvarlak rivier en doorkruisen daarbij de rivier. Na de lunch, die inclusief is, rijden we een heel ander Turkije binnen en gaan we offroad! We vervolgen onze weg door de bergen en eindigen aan het strand waar je een lekkere verfrissende duik in de zee kunt nemen.
 • 4

  naar Arsaköy / bezoek Saklikent Kloof

  image

  Onderweg bezoeken we de Saklikent kloof. Een enorm diepe en smalle kloof, waarbinnen het lekker koel is. Als je het aandurft ga je mee met de avontuurlijke wandeling door de kloof. Op het eerste gedeelte komt het water bijna tot je middel en staat er een flinke stroming. Hoe dieper we de kloof inlopen hoe rustiger het water wordt. Na de wandeling kun je op een autoband de snelstromende rivier afzakken, ook wel tuben genoemd.

  image

  Aan het einde van de middag rijden we verder naar Arsaköy. De omgeving biedt mooie uitzichten over de Xanthosvallei en de Akdagbergketen. We slapen met zijn allen de komende twee nachten bij een Turkse familie. De overnachting is in een gemeenschappelijke ruimte en bij lekker weer kun je ook buiten op het terras in de open lucht slapen. ’s Avonds genieten we van een heerlijke lokale maaltijd.

 • 5

  naar Kaş / bezoek klimpark High Rope Park

  image

  Het is ongeveer twee uur rijden naar Kaş. Maar eerst kijken we hoeveel moed iedereen heeft in het klimpark High Rope Park. ‘Vliegend’ hoog boven de grond slinger je van boom naar boom. Uiteraard vergezeld met klimtouwen, een tuigje en een helm. Goede moed zorgt vandaag voor een gezonde dosering adrenaline. Het park is voor elke leeftijd geschikt, maar als je liever met beide benen op de grond blijft staan kan dat natuurlijk ook. Hierna rijden we verder naar ons hotel in Kaş, waar we de laatste drie nachten van de reis zullen doorbrengen.

 • 6

  Kaş / vrije dag en optioneel zeekajakken

  image

  De komende drie dagen kunnen jullie volledig naar eigen wensen invullen. In Kaş hebben ze heerlijke gözleme (pannekoek), een pannenkoek die op traditionele wijze gerold en gebakken wordt. Op de vrijdagen is de wekelijkse markt. Er is vooral veel groente en fruit te koop. Vandaag kun je ook weer de zee op, ga je mee? Dit keer per zeekajak.

  Optioneel Zeekajakken - Kas (vanaf 8 jaar) / €40,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een gids ga je kajakken door het ondiepe kustwater rondom eilandjes en baaien. Je kunt kiezen uit een één- of tweepersoons kajak. Een uitgebreide lunch is ook inclusief de excursie. In de middag zijn we weer terug in Kaş.

  NB: Kinderen onder de 12 jaar moeten worden vergezeld door een volwassenen. Je gaat dan samen in een tweepersoonskajak. Het is mogelijk om tegen bijbetaling een extra gids mee te nemen indien er niet voldoende volwassenen zijn. Iedereen die mee gaat moet kunnen zwemmen. Er zijn zwemvesten aanwezig en er gaat een vissersbootje mee voor de bagage.

 • 7

  Kaş / vrije dag en optioneel canyoning

  image

  Kaş is een heerlijke plaats om de laatste dagen van deze reis te vertoeven. Drink rustig een kopje thee in een van de theetuinen, met uitzicht op de haven waar grote zeilschepen aanmeren. Of laat je met het gezin naar een mooie plek varen. Rondom Kaş vind je rustige kiezelstrandjes en er zijn ook genoeg plaatsen waar je actief bezig kan zijn. Waterfietsen, kanoën en bijvoorbeeld canyoning.

  Optioneel Canyoning - Kas (vanaf 12 jaar) / €45,00 per persoon

  image

  Als je vandaag zin hebt in avontuur, dan ga je mee met de canyoning excursie. Professionele gidsen begeleiden deze avontuurlijke dagexcursie en geven duidelijke instructies. Zodra je je wetsuit aan hebt, kan de pret beginnen: abseilen door watervallen, zwemmen tussen smalle kloven, klimmen over rotsen en wandelen door de grotten.

  NB: De minimale leeftijd is 12 jaar en je moet kunnen zwemmen. De lunch is inclusief. Onderschat deze excursie niet; het is een vrij zware tocht. Als je hoogtevrees hebt, dan kan je deze excursie beter niet maken.

 • 8

  naar Dalaman; vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! De rit van Kaş naar de luchthaven van Dalaman duurt ongeveer drie uur. Vanaf Dalaman stappen we op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij de vluchtinformatie.

Familiereis Zuid-Turkije Familiereis - voorjaar en najaar

De Turkooizen Kust

image
8 dagen vanaf € 898
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.