Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Uganda
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Entebbe

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Vanaf de luchthaven in Entebbe rijden we naar onze accommodatie in de stad. Entebbe is een leuke plaats aan het Victoriameer.

 • 2

  naar Jinja

  image

  Als je gekozen hebt voor de optionele Ngamba eiland excursie ga je 's ochtends naar het eiland. Met de reizigers die deze excursie niet gekozen hebben, wordt een alternatief programma overlegd (bijv de botanische tuinen van Entebbe). Na het bezoek aan Ngamba Island rijden we naar Jinja. We verblijven twee nachten in een kleinschalige accommodatie met mooie tuin en zwembad.

  NB: Soms verplaatsen we het bezoek aan Ngambe eiland naar de laatste dag van de reis, afhankelijk van de aankomst tijd in Entebbe.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Ngamba eiland / €129,00 per persoon

  image

  Puur Sawadee - Ngamba eiland - Jane Goodall Instituut 

  De mogelijkheid bestaat om vanuit Entebbe een excursie te maken naar Ngamba Island. Dit eiland, midden in het Victoriameer, bestaat uit 40 hectare regenwoud. Het heeft een rijke diversiteit aan wilde dieren, waaronder 120 vogelsoorten, varanen, nijlpaarden en krokodillen. Het Jane Goodall Instituut heeft hier een opvangcentrum voor chimpansees. Dit instituut richt zich op natuuronderzoek en -bescherming en op het welzijn van dieren in het algemeen en chimpansees in het bijzonder. Daarnaast heeft het Jane Goodall Instituut zich ten doel gesteld om kennis en ervaring op het gebied van en www.ngambaisland.org. De chimpansees brengen de hele dag door in het omheind bos dat vol staat met fruitbomen. ’s Morgens en ’s avonds worden ze gevoerd vanuit het opvangcentrum. Dit project wordt gerund door Ugandezen en de inkomsten van de excursie worden direct gebruikt om dit project in stand te houden. We willen je er graag op wijzen dat de kans op het zien van chimpansees 100% is, maar het is en blijft een opvangcentrum.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 3

  Jinja / vrije dag

  image

  Jinja is een historische plaats waar vele ontdekkingsreizigers op zoek zijn geweest naar de bronnen van de Nijl en waar nu de grootste Indische gemeenschap van Uganda is gevestigd. Vanaf hier legt de rivier een lange weg af tot in Egypte. Je kunt er ook voor kiezen om een fietstocht door het dorpje en langs de Nijl te maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Namwendwa

  image

  Na het ontbijt rijden we naar een plek op het platteland waar vrijwel geen toeristen komen. Een lokale gids laat ons uitgebreid kennis maken met het dagelijks leven. Na de lunch gaan we de lokale sauspan fabriek bezoeken. De pannen zijn erg populair in Oeganda en worden door het hele land verkocht. Daarna brengen we een bezoek aan de schorsdoek productie. Werkend onder een open schuur, laten de locals je zien hoe zij dit bijzondere traditionele materiaal verwerken in alledaagse spullen. Het materiaal wordt gemaakt van de Mutuba boom en bestond zelf al voordat weven was uitgevonden. Bij onze laatste excursie vandaag gaan we langs bij een homestead. Hier krijgen we les in het bereiden van lokaal eten zoals Matooke of Posho. 's Avonds sluiten we deze energieke dag af bij het kampvuur met Waragi, Oeganda's zelfgemaakte gin! We kamperen deze nacht in de buurt van het dorpje Namwendwa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  naar Sipi Falls

  image

  In de ochtend maken we een wandeling door het dorpje. Daaromheen liggen vele akkers, waar verschillende gewassen te zien zijn. Je ziet hoe suikerruit wordt geperst en wordt gestookt tot de lokale gin: Waragi. We nemen afscheid van Namwenda en vertrekken naar Kapchorwa, nabij Sipi Falls. Sipi Falls is een weinig bezocht gebied in het oosten. Het gebied wordt gekenmerkt door de vele watervallen, kleurrijke fruitbomen en pittoreske Afrikaanse dorpjes. Na aankomst kun je relaxen met een drankje bij het zwembad van het hotel waar we twee nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Sipi Falls / wandelen

  image

  We rijden naar Sipi Falls en hier kun je een langere of een kortere wandeling maken. Je wandelt langs de watervallen en onderweg kom je prachtige bloemen en fruitplantages tegen en hebben we prachtige vergezichten. Neem een zwembroek en handdoek mee want onder een waterval kun je een douche nemen en meestal kun je boven een andere waterval zwemmen in ijskoud, maar heerlijk fris water! Dit is afhankelijk van het waterniveau. Ga op zoek naar kameleons en drink je eigen gebrouwde kopje koffie. Hoe dan ook, je geniet hier van één van Afrika’s mooiste landschappen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Murchison Falls Nationaal Park

  image

  Vandaag staan we vroeg op om af te reizen naar Murchison Falls Nationaal Park. Het is een lange reisdag, waarbij we af en toe stoppen om de benen te strekken. Murchison Falls ligt in het noordwesten van Uganda, dichtbij de grens met Congo aan het Albertmeer. We verblijven hier drie nachten in vooropgezette tenten met bedden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Murchison Falls Nationaal Park / gamedrives

  image

  Murchison Falls NP is een van de hoogtepunten tijdens de reis in Uganda. In dit park leven 76 soorten zoogdieren en meer dan 450 soorten vogels. We beginnen de dag met een gamedrive waarbij je versteld zult staan van de prachtige vergezichten terwijl je op zoek gaat naar leeuwen, giraffes, hippo's en olifanten. Ook luipaarden worden hier regelmatig gespot. Daarna maken we een boottocht op zoek naar dieren die in het water leven of zich er vaak laten zien. Na de lunch we een wandeling naar de top van de waterval. 

  NB. Tijdens de boottocht zal de reisbegeleider niet mee gaan, maar gaat er een ranger mee die ontzettend veel kennis heeft van het gebied en de dieren. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Murchison Falls Nationaal Park / gamedrives

  image

  Ook vandaag ontdekken we het grootste park van Uganda, Murchison Falls Nationaal Park, verder. De Nijl loopt dwars door dit Nationale Park heen en het zal je daardoor opvallen dat het park erg groen is. We maken vandaag weer verschillende gamedrives. Houd je ogen weer goed open voor troepen olifanten en leeuwen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Kibale Forest

  image

  We staan vroeg op voor een lange, maar mooie rit naar Kibale Forest: het leefgebied van de chimpansees. Vanaf hier worden diverse wandeltochten georganiseerd. In Kibale Forest zie je niet alleen chimpansees, maar ook andere apen, zoals olijfbavianen, roodstaartapen en grijswang-mangabees. Soms kun je de chimpansees al horen roepen en met enige regelmaat zie je unieke vogelsoorten en apen op de overnachtingsplek. Je slaapt twee nachten in simpele en sfeervolle hutjes aan de rand van het regenwoud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Kibale Forest / vrije dag

  image

  Naast de avontuurlijke chimpanseetrekking kun je een mooie wandeling maken langs enkele van de kratermeren die de omgeving rijk is, of lekker relaxen op de overnachtingplaats. Ook is het een absolute aanrader om de moeraswandeling bij Bigodi te maken. Deze wandeling valt onder een ecotoerismeproject dat wordt beheerd door de lokale gemeenschap. In dit gebied leven 138 vogelsoorten, de prachtige Reuzen Toerako is een veelgeziene gast! Je kunt er ook vele apensoorten tegenkomen, waaronder de Black-and-white Colobus en vele bavianen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Chimpanseepermit / €300,00 per persoon

  image

  Het tijdstip waarop je op chimpansee trekking gaat is afhankelijk van de verkregen vergunningen. Soms vertrek je in de ochtend, soms in de middag en ook zou je pas de volgende ochtend de trekking kunnen maken. Je loopt dwars door het oerwoud en gaat af op de geluiden en op de voedselresten die deze prachtige apen achterlaten. Soms hoor je hun typische geschreeuw en dan weet je dat je ze waarschijnlijk snel zult vinden.


  Voor de chimpansees zijn er per dag slechts 36 vergunningen in totaal beschikbaar en zijn daarom op aanvraag. De minimumleeftijd is 12 jaar.

 • 12

  naar Queen Elizabeth Nationaal Park / boottocht

  image

  Tussen Lake Edward en Lake George ligt het prachtige Queen Elizabeth. Het Kazinga kanaal, dat beide meren met elkaar verbindt, heeft waarschijnlijk de grootste nijlpaarddichtheid van Afrika en een overvloed aan (water)vogels, waar onder visarenden, pelikanen, kraanvogels en diverse ooievaar-soorten. In de namiddag maken we een spectaculaire bootsafari op het Kazinga kanaal. Als we geluk hebben zien we zelfs een zeldzame zadelbekooievaar of kuddes olifanten en buffels een bad nemen.We verblijven twee nachten in een eenvoudig safari camp. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Queen Elisabeth Nationaal Park / gamedrives

  image

  In de vroege ochtend maken we onze eerste gamedrive en hebben we de meeste kans om dieren te zien. Je vindt hier onder andere waterbokken, hartebeesten, wrattenzwijnen, boszwijnen en honderden kobs (antilopen). Zelfs leeuwen en luipaarden worden hier regelmatig ‘gespot’. In de namiddag maken we nog een gamedrive. 's Avonds verbreken de dierengeluiden om je heen de Afrikaanse stilte.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Bwindi

  image

  We rijden weer de heuvels in op weg naar Bwindi. Langzaam verandert het landschap in hoge beboste heuvels en graslandschap met kuddes koeien en geiten. We rijden door één van Uganda's mooiste gebieden en we arriveren aan de voet van Gorilla-land, zoals men het hier ook wel noemt. Hier passeert elke reiziger op weg naar één van de te bezoeken gorillagroepen, zowel in Uganda als in Rwanda.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Kisoro / Bwindi NP

  image

  Je kunt de komende dagen op zoek gaan naar berggorilla’s. Een onvergetelijke en soms zware tocht, waarbij je naar gelang de locatie van de gorilla’s, circa twee tot acht uur onderweg bent. Via redelijk steile en soms gladde heuvels ga je op zoek naar de plek waar de gorilla's de laatste nacht geslapen hebben. Gebroken takken, platgedrukt gras en uitwerpselen vertellen welke kant ze op zijn gegaan op zoek naar voedsel. Alle inspanningen zijn echter snel vergeten als je oog in oog staat met deze goedmoedige dieren!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Kisoro / Bwindi NP

  image

  Er zijn verschillende gorilla families die bezoek mogen ontvangen. Per familie mogen acht mensen mee. Deze omgeving is zeer groen en ideaal om mooie wandelingen te maken. Je vindt er bavianen, meerkatten, verschillende soorten vlinders en vogels. Je kan ook een wandeling maken langs verschillende lokale dorpjes en zo het echte Ugandese leven meemaken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Gorillapermit / €900,00 per persoon

  image

  Alleen met een gorillapermit kun je in Bwindi nationaal park op zoek naar gorilla’s. Dit doe je te voet onder begeleiding van een parkwachter. De kans op het zien van een gorillafamilie is 95%, waar je bij het vinden van de familie maximaal een uur mag blijven.

  LET OP Mocht je je paspoort moeten vernieuwen in de tussentijd, geef dan bij boeking je oude paspoortgegevens door en zodra je je nieuwe paspoort hebt, geef dan óók deze gegevens nog aan ons door. Neem in dat geval je oude én je nieuwe paspoort mee op reis! De minimumleeftijd is 15 jaar.


  Wij gaan de komende dagen onder begeleiding van deskundige gidsen te voet op zoek naar berggorilla’s. Een onvergetelijke en soms zware tocht waarbij je naargelang de locatie van de gorilla’s circa twee tot acht uur onderweg bent. Via een redelijk steile en soms gladde heuvel ga je op zoek naar de plek waar de gorilla's de laatste nacht geslapen hebben. Gebroken takken, platgedrukt gras en uitwerpselen vertellen welke kant ze op zijn gegaan op zoek naar voedsel. Dit spoor volg je via soms dikke begroeiing en paadjes van bosolifanten. Alle inspanningen zijn echter snel vergeten als je oog in oog staat met deze goedmoedige dieren. Er zijn verschillende gorillafamilies die bezoek mogen ontvangen. Per familie mogen acht mensen mee. 

  Om de beschikbaarheid van de vergunningen te verruimen hebben we verschillende plaatsen, van waar we de gorilla's kunnen bezoeken. Er zijn verschillende mogelijkheden in het Bwindi NP en afhankelijk van beschikbaarheid van permits en data wordt bepaald waar we overnachten in de omgeving.

  * In sommige gevallen kan een tocht ter plaatse worden geannuleerd. Vaak kun je dan ter plaatse het geld van de permit terugkrijgen van de Ugandan Wildlife Association. De administratiekosten zijn echter niet meer terug te vorderen. Een reden om de gorillatrek af te gelasten is bijvoorbeeld wanneer je een voor de gorilla’s besmettelijke ziekte hebt, zoals zware verkoudheid of griep. De parkwachters zullen je dan de toegang tot het park weigeren. Indien je tijdens de gorillatrek voortijdig terugkeert, krijg je geen geld terug. In het uitzonderlijke geval dat de gorilla’s onvindbaar zijn, krijg je 50% van de permitkosten terug van de Uganda Wildlife Authorithy (Sawadee kan helaas niet verantwoordelijk worden gehouden voor teruggave of bemiddeling).
  * Regels tijdens een bezoek
  Er is een aantal regels waaraan iedereen zich moet houden om ervoor te zorgen dat een bezoek aan de gorilla’s zo min mogelijk hinder voor de dieren oplevert:
  - Praat niet te hard.
  - Alles wat je het park mee in neemt, neem je er ook weer mee uit. Laat niets achter.
  - Bewaar altijd een afstand van minimaal vijf meter tot de gorilla’s. Op deze manier voorkom je dat ze besmet raken met menselijke ziektes.
  - Niet eten, drinken of roken als je bij de gorilla’s bent.
  - Gebruik geen flits.
  - Beweeg je langzaam en maak geen plotselinge bewegingen.
  - Het bezoek bij de gorilla’s duurt maximaal een uur. Indien de gorilla’s nerveus of onrustig zijn, zullen de gidsen besluiten het bezoek eerder te beëindigen.
  - Luister altijd naar de gidsen.

 • 17

  naar Lake Mburo Nationaal Park / gamedrives

  image

  We staan weer vroeg op en rijden in ongeveer zes uur naar Lake Mburo. Hier zetten we voor de laatste keer onze tenten op. In dit park komen bijna geen katachtigen voor en ondernemen we onze laatste gamedrive. De kans om zebra’s, impala’s en misschien zelfs elandantilopen te zien is erg groot. Deze dieren kunnen we tijdens deze reis enkel in Lake Mburo zien. We kamperen hier op een campsite die mooi aan het meer gelegen is. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Ssese Islands

  image

  In ongeveer drie uur rijden we naar oever van het Victoriameer waar we de boot nemen naar een van de Ssese Islands. We sluiten de reis af in een comfortabele lodge met zwembad. Vanuit de lodge zijn er verschillende excursies te ondernemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Ssese Islands / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een hele dag om te genieten van de relaxte sfeer van de Ssese Islands. Helaas kan je niet zwemmen in het Victioria meer, maar in het zwembad kan dat natuurlijk wel! Maak een mooie boottocht over het meer, speel een potje volleybal op het strand of geniet gewoon van het prachtige uitzicht om je heen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Vlucht naar Amsterdam

  We reizen terug naar het vliegveld van Entebbe voor onze terugvlucht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Bootsafari op de Nijl & meerdere safari's inclusief
 • Bezoek paradijselijke Sipi Falls in Oost-Uganda
 • Kamperen in het minder toeristische Lake Mburo NP
 • Bezoek aan Queen Elizabeth NP inclusief boottocht langs de wildrijke oevers
 • Bootsafari op de Nijl & gamedrives in Murchisson falls NP
 • Vervoer per 4x4 minibusjes met pop-up dak; ideaal voor safari's
 • Gamedrive in Queen Elizabeth NP
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Uganda

Door het groene hart van Afrika

image
21 dagen vanaf € 4.099 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven