< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Kaapstad

  image

  De reis naar Zuid-Afrika begint! Wilde dieren spotten, prachtige stranden, heerlijk eten en mooi weer. Zuid-Afrika heeft het allemaal. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Bij aankomst worden we opgewacht door de reisbegeleider en rijden we met onze eigen bus naar het hotel in Kaapstad. We verblijven drie nachten in een stijlvol 4-sterren boetiek hotel in de wijk Green Point, op loopafstand van het Waterfront en de binnenstad. Een mooie plek om bij te komen van de vlucht en in het ritme van Zuid-Afrika te raken.   

 • 2

  Kaapstad / vrije dag

  image

  We hebben twee volle dagen om een van de mooiste steden ter wereld te ontdekken. Van moderne architectuur tot pittoreske straten, van een trendy haven tot een ruige kustlijn. Er is ontzettend veel te ontdekken in Kaapstad. Geniet van een drankje op het terras bij ‘Waterfront’ en laat je zintuigen het werk doen wanneer je de Kaaps-Maleise keuken proeft. Ook het oude centrum van Kaapstad is de moeite waard, met de markt op Greenmarket Square, de hippe Bree Street en Longstreet met gezellige restaurants en bars. Of breng een bezoek aan Robbeneiland; het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. 

  image

  Hét decor van de stad, de Tafelberg, mag natuurlijk niet worden overgeslagen. Deze berg met platte bovenkant is vanuit de wijde omgeving te zien. Je kunt per 'sweefspoor' (kabelbaan) naar boven waar je op heldere dagen wordt beloond met uitzichten over Kaapstad en de oceaan. 

  Let op:

  • Houd er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  • Vanwege jaarlijks onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg in de maanden juli en august gesloten. De precieze datum in 2024 dat de kabelbaan sluit is van 15 juli tot 1 september.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 4 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

  Let op: De website voor het aanschaffen van de tickets dien je zelf in de gaten te houden. Mochten er voor een bepaalde maand geen tickets worden weergegeven, komt dit omdat die tickets dan nog niet zijn vrijgegeven. Voorbeeld: in de maand mei kan je pas tickets boeken voor onder andere de maand juni.

 • 3

  Kaapstad / Peninsula Tour

  image

  Er staat een leuke tour voor vandaag op het programma. We maken een dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop, het Kaapse schiereiland en de pinguïn kolonie bij Boulders Beach. De excursie begint met een tocht langs de indrukwekkende kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. De eerste stop is het pittoreske vissersdorpje Hout Bay.

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Ook groeien hier honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien. Na het bezoek aan Kaappunt worden we teruggebracht naar Kaapstad voor de laatste overnachting.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Nuy Valley Winelands / sunset tractor drive

  image

  Geniet van nog een paar vrije uren in Kaapstad voordat we deze stad achter ons laten en vertrekken richting de Kaapse wijnvelden. We rijden via Stellenbosch, door de wijnvelden naar een werkende wijnboerderij in Nuy Valley, in de omgeving van Worcester. Deze wijnboerderij is tevens de overnachtingsplek voor vandaag. 

  image

  Na aankomst kan je optioneel mee met een wijnproeverij. Proef de verschillende smaken en zie hoe de wijnen bewaard worden in de wijnvaten in de nieuwe wijnkelder van de boerderij. Vervolgens gaan we op pad waarbij je in een trailer achter de tractor door de prachtige wijngaarden rijdt terwijl je geniet van een glas wijn tijdens de ondergaande zon. 

  Let op, de reis met vertrek op 27 november 2024 verblijft tijdens de overnachting in de wijnstreek op dag 4 in het Val du Charron Guesthouse in de plaats Wellington. Omdat een sunset tractor drive hier niet mogelijk is, is als alternatief een wijnproeverij en cellar tour inbegrepen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Oudtshoorn

  image

  We hebben vandaag een mooie reisdag voor de boeg door een schitterend landschap richting Oudtshoorn. Tijdens de rit merk je dat het landschap van groen en weelderig verandert naar droog en kaal. Dankzij het warme en droge klimaat in de omgeving van Oudtshoorn is dit de ideale leefomgeving voor struisvogels.

  image

  In Oudtshoorn proef je de sfeer van de Zuid-Afrikaanse koloniale tijd. Er zijn verschillende interessante musea. Bijvoorbeeld het Arbeidsgenot museum. Hier kom je meer te weten over de schrijver van het voormalig volkslied, C.J. Clangenoten. Ook kun je vandaag een bezoek brengen aan de Cango grotten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Oudtshoorn / vrije dag

  image

  Vandaag kun je kennismaken met de stokstaartjes en struisvogels waar dit gebied zo bekend om staat. Je wordt door een open gamedrive voertuig opgehaald en naar het privé wildreservaat gebracht onder leiding van een ervaren gids. Hier ontmoeten we de stokstaartjes familie. 

  image

  Of kies voor een rondleiding door een van de grootste struisvogelboerderijen ter wereld. Leer meer over het proces en waarom deze dieren hier zo geliefd zijn. Ook is het mogelijk om mee te gaan op optionele excursie naar de Cango Caves.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar Plettenberg Baai / Knysna boot excursie

  image

  We reizen vandaag verder naar Plettenberg Baai, nabij het Tsitsikamma Nationaal Park. Onderweg maken we een tussenstop in Knysna (spreek uit ‘nijs-na’), een gezellig klein stadje aan een lagune die tussen twee zandstenen kliffen, ’The Knysna Heads’ met de zee in verbinding staat. Een bezoek aan Knysna is niet compleet zonder een boottocht rond de Knysna lagune. Met de wind in de haren genieten we van snacks en oesters terwijl we uitkijken over het turquoise water bij Featherbed Bay en op de bekende Knysna Heads.

  image

  Na ons bezoek aan Knysna vervolgen we de reis richting Plettenberg Baai. We verblijven drie nachten in een guesthouse aan de Tuinroute van Zuid-Afrika. Het guesthouse ligt in de meest romantische setting aan zee, bij Lookout Beach. Je hebt direct toegang tot het strand en een prachtig uitzicht over de oceaan en de Tsitsikamma Mountains.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Plettenberg Baai / walvisexcursie of marine eco-tour

  image

  Een leerzame en leuke excursie staat op het programma van vandaag. De excursie varieert, afhankelijk van de maand van je reis. Hieronder kun je meer lezen over de passende mogelijkheden. 

  image

  Tours die worden uitgevoerd in de maanden juni tot en met november gaan mee op walvisexcursie. Na een spannende lancering door de branding ga je op zoek naar walvissen. Elke tocht is uniek en de routes worden bepaald door waarnemingen, de zee en de weersomstandigheden. De twee soorten die we hopen te zien zijn de zuidkapers en de bultruggen. Als de tijd het toelaat, bezoeken we ook de Kaapse pelsrobbenkolonie, met de extra mogelijkheid om grote witte haaien te zien. 

  image

  Tours die worden uitgevoerd in de maanden december tot en met mei gaan mee met de marine eco-tour. Tijdens deze tour gaan we op zoek naar zeeleven. Er zijn meerdere soorten dolfijnen die regelmatig op de tochten worden gezien waaronder tuimelaars. Af en toe heb je de kans om verschillende zeevogels te spotten voordat we aankomen bij de Kaapse pelsrobbenkolonie op het Robberg schiereiland. De tour eindigt met een spannende landing op het strand, waarna je wordt teruggebracht naar het beginpunt van de excursie. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Tsitsikamma Nationaal Park / bezoek Storms River NP

  image

  Diepe kloven, hoge bergen, watervallen en machtige bossen, dit is wat je vandaag te wachten staat. Tsitsikamma kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos') en fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen die boven je hoofd slingeren en zeer veel exotische vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust niet zelden walvissen en dolfijnen gesignaleerd. 

  image

  Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken. Wandel bijvoorbeeld een gedeelte van de indrukwekkende Ottertrail langs de kust. Deze wandeling start bij de Storms River Mouth in Storms River National Park, een gedeelte wat we vandaag bezoeken. We maken er een wandeling door het achterliggende dichte oerbos of naar 'the big tree'. 

  De meeste vertrekken gaan na het bezoek aan Storms River NP terug naar de accommodatie in Plettenberg Baai. Maar indien je reist met de tour die vertrekt op 4 oktober 2024 of 11 oktober 2024, rij je door naar Jeffreys Bay voor een overnachting in een mooi guesthouse aldaar. Dit heeft geen invloed op de geplande excursies van die dag.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Addo Elephant Nationaal Park / Sunset gamedrive

  image

  Geniet in de ochtend van vrije tijd rondom Plettenberg Baai of Jeffreys Bay. Vervolgens rijden we naar het Addo Elephant Nationaal Park, gelegen ten noorden van Port Elizabeth, waar we in de middag aankomen. In dit park gaan we voor het eerst op safari. Het park staat bekend om de grote hoeveelheid olifanten, maar naast de olifanten is het ook mogelijk om de complete "Big Five" te spotten, al is de kans op katachtigen in dit park kleiner.

  image

  We overnachten twee nachten in een lodge nabij het park. Je overnacht in een chalet vanwaar je vanaf het terras al de mogelijkheid hebt op het spotten van wilde dieren. Stel je dit eens voor met een glas Zuid-Afrikaanse pinotagewijn in de hand, luxe ten top!  

  image

  Na aankomst in de accommodatie maken we direct een eerste gamedrive bij zonsondergang, in het privé reservaat van de lodge. Zien we vandaag al de eerste olifanten, giraffen of wildebeesten? We sluiten de dag af op een speciale manier, met een buffetstijl-diner op een besloten locatie ergens in de wildernis van het reservaat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  Addo Elephant Nationaal Park / gamedrive

  image

  We brengen een halve dag door in het Addo Elephant Nationaal Park. Met open terreinwagens gaan we op zoek naar giraffen, blauwe gnoes, zebra's en antilopensoorten zoals kudu's, springbokken, impala's en waterbokken. De gids deelt onderwijl interessante feiten over de unieke fauna en flora van de Oost-Kaap. Als de gelegenheid zich voordoet, heb je zelfs de kans om in de buurt van giraffen, zebra's en andere antilopen te wandelen. De verdere dag kun je bijkomen van de opgedane indrukken aan het fijne zwembad of rust uit in een van de openbare ruimtes met een goed boek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht Port Elizabeth – Durban / naar St. Lucia

  image

  We laten Addo Elephant achter ons en rijden verder naar Port Elizabeth, vanwaar we een vlucht nemen naar Durban, aan de oostkust van Zuid-Afrika. Vandaar rijden we naar het kustplaatsje St. Lucia. Dit kleine dorpje is ingeklemd tussen een rivier en de Indische oceaan en ligt bij het iSimangaliso Wetland Park. Het is een levendig dorpje met vele excursiemogelijkheden. De omgeving van St. Lucia kent een enorme diversiteit aan flora en fauna, waarvan de bekendste bewoners de krokodillen en nijlpaarden zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  St. Lucia / vrije dag

  image

  Deze dag heb je ter vrije besteding en kun je invullen zoals je zelf wenst. Kom je tot rust aan het zwembad van de accommodatie? Ga je de omgeving per fiets verkennen of kies je voor een tour naar Cape Vidal Nature Reserve? In dit natuurgebied bevindt zich klein wild in een prachtig duinachtig landschap. Cape Vidal, gelegen op de punt van het schiereiland, herbergt het mooiste strand in de buurt van St. Lucia en ontleent zich uitstekend voor het maken van een strandwandeling, lekker luieren op het zand is natuurlijk ook een optie! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Mkuze / Hluhluwe Nationaal Park Gamedrive

  image

  Vanuit St. Lucia is het ongeveer twee uur rijden naar het Hluhluwe Nationaal Park. In deze heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Wie weet komen we deze dieren tegen tijdens de gamedrive. Vervolgens rijden we door naar Mkuze waar we 2 nachten zullen verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Mkuze / cruise Jozini lake

  image

  Een leuke excursie staat voor vandaag op het programma. We gaan mee op cruise over de Jozini lake. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur waarbij je over de Jozini dam vaart. Deze dam ligt aan de voet van de Lebombo bergen en is een van de grootste dammen van Zuid-Afrika. Onderweg kom je verschillende prachtige kloven tegen en een grote verscheidenheid aan vogels. Aan de westkant van de dam kun je olifanten, neushoorns, nijlpaarden en krokodillen zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar eSwatini

  image

  We rijden naar de grens met eSwatini, een klein land in Afrika waar van alles te beleven is. Na wat grensformaliteiten rijden we het koninkrijk in en merk je dat de omgeving snel verandert. Het landschap van eSwatini is zeer afwisselend. Zo kijken we uit over uitgestrekte vlaktes en komen we onderweg langs een gevarieerd landschap met bergen, bossen, suikerrietplantages, watervallen en natuurlijk wilde dieren. Je vindt er traditionele Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. Op een landgoed in de bergen ligt de accommodatie waar we de komende twee nachten verblijven. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  eSwatini / vrije dag

  image

  Op deze vrije dag kun je Mlilwane nationaal park verkennen. Het heuvelachtige landschap van Mlilwane ontleent zicht uitstekend voor het maken van een wandeling waarbij je kunt kiezen uit verschillende trails. De kans is groot dat je verschillende hertsoorten en zebra's tegenkomt. Ook kun je per mountainbike een rondje om het meer en in het park fietsen. In dit meer heb je zelfs kans op het spotten van nijlpaarden en krokodillen.

  image

  Liever in voor een cultureel uitje? Bezoek dan de markten in eSwatini of het Mantenga Cultural Village. Dit laatste is een openluchtmuseum dat is opgericht om zowel lokale bewoners als toeristen bekend te maken met de traditionele cultuur. De 16 hutten in de vorm van een bijenkorf zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals: palen, riet, gras, zand en koeienmest. Elke hut en plaats binnen het dorp heeft zijn eigen functie en er is een kraal waar dieren veilig de nacht kunnen doorbrengen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar White river / Krugerpark

  image

  Vanuit eSwatini is het ongeveer 4 uur rijden naar een bijzonder hoogtepunt van de reis: het Krugerpark. Een van Afrika's oudste en bekendste wildparken. Het park is enorm groot: qua oppervlakte beslaat het ¾ van Nederland. 

  image

  We verblijven drie nachten in een lodge op ongeveer een uur rijden van Kruger, met permanente, luxe safaritenten die tegen de heuvel aan zijn gebouwd. Vanaf de safaritent en het aangrenzende houten terras heb je een adembenemend uitzicht op het Afrikaanse Bushveld en kun je giraffen, zebra's of nyala's, een antilope-soort, spotten.

  Let op, de reis met vertrek op 27 september 2024 verblijft in White River in een andere accommodatie, namelijk de Ndhula lodge. Dit heeft geen invloed op de geplande excursies van die dagen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 19

  White River / Panoramaroute

  image

  We maken een uitstapje naar de prachtige route die de Panorama Route genoemd wordt. Deze route brengt ons langs spectaculaire vergezichten. Dit gebied ontvangt de meeste regenval in Zuid-Afrika en is hierdoor uizonderlijk mooi groen. 

  image

  Onderweg stoppen we bij verschillende punten. Zo kijk je bij God’s Window - als je geluk hebt - vanaf een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn, zien we bij Bourke’s Luck Potholes vreemde cirkelvormige uithollingen in rotsen en bewonderen we de 'drie rondavels' bij Blyde River Canyon. Aan het einde van de route, rijden we terug naar onze accommodatie in White River voor de overnachting. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 20

  White River / ochtend én avond gamedrive + bush braai

  image

  We staan vanmorgen vroeg op en beginnen met koffie en beschuit tegen de eerste trek, alvorens we naar het Krugerpark vertrekken waar we vandaag met open terreinwagens op zoek gaan naar wild. We lunchen nabij het Skukuza Rest Camp midden in het Krugerpark. Hier heb je een aantal uur ter vrije besteding om te relaxen bij het zwembad of de spa.

  image

  In de late middag vertrekken we voor een tweede gamedrive, maar nu tijdens zonsondergang, gevolgd door een traditionele ‘bush braai’ in het hart van het Kruger park. Na het diner rijden we terug naar onze accommodatie in White River voor de laatste overnachting. Een te gekke afsluiter van deze prachtige reis!    

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 21

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, de reis zit er alweer op. Hopelijk heb je genoten van al het moois wat Zuid-Afrika te bieden heeft. We nemen afscheid van White River en rijden naar de luchthaven van Johannesburg. Onderweg maken we een stop bij een hotel waar enkele dagkamers geregeld zijn. Hier heb je de mogelijkheid om jezelf nog even op te frissen voordat je het vliegtuig instapt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  aankomst Amsterdam

  Je komt weer aan op Schiphol, welkom thuis!


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Reis door Zuid-Afrika in een kleine groep
 • Vele maaltijden, excursies & entreegelden inclusief
 • Overnachten in stijlvolle accommodaties
 • Inclusief gamedrives met stoere open terreinwagens in Kruger NP, Addo Elephant en Hluhluwe Game Reserve
 • Directe en comfortabele vluchten met KLM
 • Alle entreegelden en vele activiteiten inclusief in de reissom
 • Bezoek aan de ruige Panoramaroute
 • Twee volle dagen om Kaapstad te ontdekken, inclusief de peninsula
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van/naar Port Elizabeth

Groepsrondreis Zuid-Afrika (Premium)

Comfortabel en in stijl door het land van de impala, pinotage en savanne

image
22 dagen vanaf € 4.549 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven