< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op, de reis met vertrek op 26 april 2024 is een 18-daagse reis. Het betreft een avondvlucht waarbij je overnacht in het vliegtuig en op dag 2 aankomt in Johannesburg. Op dag 3 rijden we naar Kruger en zo schuift het hele programma een dag op.


  Let op, de reis met vertrek op 20 november 2024 verblijft 1 nacht in Hermanus. Op dag 13 rijden we in de middag naar Kaapstad en overnachten we daar in plaats van in Hermanus. 

 • 1

  vlucht naar Johannesburg

  Vandaag begint ons Zuid-Afrikaanse avontuur! Bij aankomst worden we opgewacht door de reisbegeleider en rijden we met onze eigen bus naar het nabij gelegen hotel. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 

 • 2

  naar Kruger Nationaal Park

  We verlaten het stedelijk gebied van Johannesburg en rijden naar het oosten, naar de provincie Mpumulanga. Deze provincie wordt ook wel “Plek waar de zon opkomt" genoemd. Ons hotel ligt op ongeveer een kwartier rijden van de ingang van het Kruger Nationaal Park. Het Kruger Park staat vooral bekend om de ‘Big Five’, er is een redelijk grote kans dat we ze alle vijf zullen ‘spotten’, hoewel het zien van de luipaard vaak wat moeilijker is. We slapen drie nachten in Hazyview.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Kruger Nationaal Park / game drive per safari voertuig

  Het park is enorm groot: qua oppervlakte beslaat het ¾ van Nederland. Vroeg in de ochtend en later in de middag, als de temperatuur niet te hoog is zijn de dieren het meest actief. Op deze tijdstippen stappen we in open terreinwagens en rijden we door het park op zoek naar het wild. Tijdens deze gamedrives zoeken we ook drinkplaatsen op, waar veel dieren in de loop van de dag naar toe komen.

  Olifanten kunnen zomaar ons pad kruisen en we stoppen bij nijlpaarden en krokodillen. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  Kruger Nationaal Park / vrije dag

  Vandaag hebben we de tijd om bij te komen van de afgelopen reisdagen. Je kan ervoor kiezen om nog een keer het Kruger Park in te duiken. De gamedrive bij zonsondergang inclusief een braai is een mooie afsluiting van dit Nationaal Park. Of je kiest voor de ultieme ontspanning bij het zwembad van de accommodatie. 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Sunset gamedrive Krugerpark (incl braai) / €140,00 per persoon

  Krugerpark sunset gamedrive

  De Sunset gamedrive is een avontuurlijke activiteit, die van start gaat voor zonsondergang en eindigt in het donker. Met een drankje in de hand en uitzicht over een drinkplaats van wilde dieren, ben je vanuit de 4x4 jeep getuige van een prachtige Zuid-Afrikaanse zonsondergang.De gids/chauffeur is getraind in het spotten van dieren in het donker. De oplichtende ogen en dierengeluiden geven de gamedrive een spannend tintje.. Met wat mazzel zien we dieren die overdag minder actief zijn, zoals stekelvarkens, civet katten, luipaarden, leeuwen en grazende nijlpaarden. 

  image

  Als afsluiting genieten we met elkaar van een traditionele bushbraai (bbq) rondom het kampvuur, bereid door onze gekwalificeerde chef-kok. Met het geluid van de dieren om ons heen krijgen we allerlei lekkernijen voorgeschoteld, terwijl je naar de sterren van de spectaculaire Afrikaanse nacht kijkt. Beter kan de dag niet eindigen!

 • 5

  naar Ermelo / Panoramaroute

  Vanaf Kruger is het niet ver rijden naar Ermelo en omgeving. Ook dit is een prachtige route langs de beroemde Panoramaroute. We stoppen bij verschillende punten, zoals spectaculaire watervallen en uitzichtpunten. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan God’s Window niet. Hier kijk je - als je geluk hebt - van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen. We verblijven één nacht in de omgeving van Chrissiemeer waar we verdeeld worden over twee accommodaties die op korte afstand van elkaar gelegen zijn. De accommodaties worden gerund door één familie die bekend staat om hun warme, Zuid Afrikaanse gezelligheid. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  vlucht Johannesburg - Port Elizabeth / naar Addo Elephant NP

  Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. We verlaten het noorden van Zuid-Afrika en beginnen aan de beroemde tuinroute. Vanuit Ermelo rijden we naar het vliegveld van Johannesburg. We vliegen binnen 2 uur naar Port Elizabeth. Bij aankomst rijden we verder naar Addo Elephant Nationaal Park. We overnachten twee nachten nabij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Addo Elephant Nationaal Park / gamedrive

  We brengen een halve dag door in het Nationaal Park. Met onze eigen bus gaan we op zoek naar de Big Five. Houd je ogen goed open. Er kan zo maar eens een groep olifanten uit de bosjes komen die voor de bus de weg willen oversteken. De middag is ter vrije besteding bij het verblijf. Je kan ook optioneel deelnemen aan een rivier-safari op de Sundays River. Peddel over de zachte stromingen van deze schilderachtige rivier, omringd door rustgevende geluiden van de natuur. De ideale manier om jezelf onder te dompelen in de natuurlijke wonderen van de Oostkaap. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Tsitsikamma Nationaal Park

  We verlaten Addo Elephant nationaal park en rijden langs de kust verder de Tsitsikammabergen in. Onderweg hebben we uitzicht op de Indische Oceaan. Het Tsitsikamma National Park vormt een beschermde kuststrook van zo’n 100 kilometer lang waar het gebergte spectaculair en grillig de zee in verdwijnt. We verblijven twee nachten in een comfortabele accommodatie in de omgeving van Tsitsikamma.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Tsitsikamma Nationaal Park / vrije dag

  Tsitsikamma kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos') en fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen en zeer veel vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust niet zelden walvissen en dolfijnen gesignaleerd. Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een gedeelte van de Ottertrail langs de kust, door het achterliggende dichte oerbos of naar een waterval.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  via Knysna naar Oudtshoorn

  We rijden vandaag naar Oudtshoorn via Knysna (spreek uit ‘nijs-na’), een gezellig klein stadje aan een lagune die tussen twee zandstenen kliffen, ’The Heads’ met de zee in verbinding staat. Je kunt een mooie wandeling maken langs de kliffen. Op verschillende punten heb je een prachtig uitzicht. In Knysna, nabij de gezellig haven van de stad, vind je leuke winkels, restaurants en barretjes. We vervolgen onze weg naar Oudtsthoorn en overnachten in Rust, nabij Oudtshoorn. 's Avonds kunnen we genieten van een gezellige braai (barbecue).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Oudsthoorn / vrije dag

  Vandaag hebben we de hele dag in Oudtsthoorn. Hier kun je de sfeer proeven van de Zuid-Afrikaanse koloniale tijd. In Oudtshoorn zijn verschillende interessante musea. Bijvoorbeeld het Arbeidsgenot museum. Hier kom je meer te weten over de schrijver van het voormalig volkslied, C.J. Langenhoven. Ook kun je vandaag een bezoek brengen aan de Cango grotten of een van de vele struisvogelfarms waar Oudtshoorn bekend om staat. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Hermanus

  Vandaag rijden we over de Tuinroute en langs Swellendam naar het kustplaatsje Hermanus. Hermanus staat bekend om het spotten van walvissen. Binnen het seizoen (juni t/m november) is dit een van de beste plekken om deze reusachtige dieren te kunnen zien. Ben je hier buiten het seizoen? Geen punt. Hermanus is ook gewoon een gezellig, typisch Zuid-Afrikaans stadje. We verblijven twee nachten in een hotel aan de kust.

   Afhankelijk van het seizoen, kun je vandaag een walvissafari maken. Ook vanaf de kust heb je kans om walvissen te zien. Vergeet daarom zeker niet een verrekijker mee te nemen tijdens een wandeling langs de rotspartijen. Ook kun je vandaag heerlijk luieren op de zandstranden van Hermanus of struinen door de straten met witten huizen in het kustplaatsje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Hermanus vrije dag

  Vandaag kan je nog een dag genieten in het relaxte Hermanus. Zo kun je heerlijk luieren op de zandstranden van Hermanus of struin door de straten met witte huizen in het kustplaatsje. Bezoek de vele koffietentjes en restaurants of bezoek het walvismuseum. Vanuit Hermanus heb je tevens de mogelijkheid om een wijngaard te bezoeken, met uiteraard een heerlijke wijnproeverij.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Kaapstad

  Het is slechts een klein stukje rijden naar Kaapstad. Een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of met een drankje vanaf een terras in het beroemde ‘Waterfront’ naar de bezigheden in de haven kunt kijken. Ook het oude centrum van Kaapstad is de moeite waard, met de markt op Greenmarket Square, de hippe Bree Street en Longstreet met gezellige restaurants en bars. Probeer de heerlijke Kaaps-Maleise keuken uit en geniet van de Kaapse wijnen. ’s Avonds kun je je uitleven in één van de vele Afrikaanse of Westerse clubs of een afzakkertje nemen op een terrasje aan het water.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Kaapstad / vrije dag

  Je hebt twee volle dagen om “de Moederstad” en omgeving te ontdekken. Er is enorm veel te doen en je zult keuzes moeten maken, maar wat eigenlijk niet mag ontbreken is een excursie naar Kaap de Goede Hoop (zie optionele excursies hieronder). Een andere mogelijkheid is een uitstapje per zeiljacht op Tafelbaai. Een tocht van twee uur brengt je aan het eind van de middag vanuit Kaapstad een stuk de zee op, vanwaar je de Tafelberg en de stad bij zonsondergang in alle stilte rood ziet opgloeien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (volwassenen) / €80,00 per persoon

  image

  De dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijd je langs de kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay.

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 4 personen. Deze dagexcursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het essentieel om deze dagtocht voorafgaand aan je reis te reserveren. 

 • 16

  Kaapstad / vrije dag / avondvlucht naar Amsterdam

  Vandaag heb je nog een laatste dag om het prachtige Kaapstad te ontdekken. Bezoek de bekende Tafelberg, waar je met een ‘sweefspoor’ (kabelbaan) omhoog kan voor een adembenemend uitzicht over Kaapstad en de oceaan. Als het weer het toelaat, kun je nog een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. ’s Avonds rijden we na het avondeten naar het vliegveld van Kaapstad voor onze vlucht terug naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Let op: De kabelbaan op de Tafelberg is in de periode van 15 juli 2024 tot 1 september 2024 gesloten vanwege jaarlijks onderhoud.

  Let op: 

  • Houd er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  • Vanwege onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg in de periode van begin juli/eind august gesloten. De precieze data worden in mei bekend gemaakt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

  Let op: De website voor het aanschaffen van de tickets dien je zelf in de gaten te houden. Mochten er voor een bepaalde maand geen tickets worden weergegeven, komt dit omdat die tickets dan nog niet zijn vrijgegeven. Voorbeeld: in de maand mei kan je pas tickets boeken voor onder andere de maand juni.

 • 17

  aankomst Amsterdam

  Aan het eind van de ochtend kom je aan op Schiphol.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Incl. dagkamers, dagelijks ontbijt & entreegelden
 • Gamedrives in Addo Elephant én Kruger Nationaal Park
 • Twee nachten verblijf nabij Addo Elephant NP
 • Twee nachten verblijf in Hermanus met mogelijkheid tot het spotten van walvissen
 • Verblijf nabij Tsitstikamma NP voor een optimale beleving
 • Directe en comfortabele vluchten met KLM
 • Langs de indrukwekkende en ruige Panoramaroute
 • Wandelen langs Storms River in Tsitsikamma
 • Twee volle vrije dagen in Kaapstad
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van/naar Port Elizabeth

Groepsrondreis Zuid-Afrika Tuinroute & Kruger

Safari en de mooiste kustroute

image
17 dagen vanaf € 2.899 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven