< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Johannesburg

  We vliegen rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar we in een eenvoudig hotel overnachten. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Kruger National Park

  image

  We rijden vandaag oostwaarts richting het beroemde Kruger National Park. We nemen de prachtige Panorama Route waar we verrast worden door verschillende natuurwonderen en spectaculaire uitzichten. Zo kijk je bij God’s Window - als je geluk hebt - vanaf een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn, zien we bij Bourke’s Luck Potholes vreemde cirkelvormige uithollingen in rotsen en bewonderen we de 'drie rondavels' bij Blyde River Canyon. Aan het eind van de middag komen we aan bij onze campsite nabij het Kruger Park. We kamperen hier twee nachten.

 • 3

  Kruger National Park / game drives

  image

  Het Krugerpark staat vooral bekend om de 'Big Five' en is tevens het beroemdste wildpark ter wereld. We rijden in onze eigen bus door het park en er is een aardig grote kans dat we ze alle vijf zullen spotten. We rijden langzaam. Olifanten kruisen ons pad, giraffen kijken ons na en kuddes impala's rennen voor ons uit. Aan de waterkant stoppen we om krokodillen en nijlpaarden te bewonderen. Je camera zal overuren draaien vandaag.

 • 4

  naar Swaziland

  image

  We rijden vandaag in ongeveer twee uur naar de grens met Swaziland. Na wat grensformaliteiten rijden we het koninkrijkje in en zal je merken dat de omgeving snel verandert. Het landschap van Swaziland is zeer afwisselend. Zo kijken we uit over uitgestrekte vlaktes en komen we onderweg langs een gevarieerd landschap met bergen, bossen, suikerrietplantages en watervallen. Overal vind je traditionele Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika.

  image

  Na ruim 1,5 uur komen we aan bij Hlane Royal National Park. Je kunt verschillende activiteiten ondernemen in het relatief kleine park. Maak een mooie wandeling, rijd rond in een 4x4 of stap sportief op de fiets. Natuurlijk wel onder begeleiding van een ervaren gids! In het park leven onder andere olifanten, leeuwen, witte neushoorns en giraffen. We overnachten één nacht op een campsite in de buurt van het park.

 • 5

  naar Kosi Bay / bush walk Hlane NP

  image

  In de ochtend maken we onder leiding van een gids een interessante bush walk door het Hlane National Park. Daarna zullen we in oostelijke richting verder reizen naar het kustplaatsje Kosi Bay wat bekend staat om haar prachtige natuurreservaat. Een ongerept natuurgebied met aan de westkant het Kosi meer en aan de oostkant beboste zandduinen die het dorpje scheiden van de Indische Oceaan. We overnachten twee nachten in een lodge.

 • 6

  Kosi Bay / vrije dag

  image

  Het gebied is erg belangrijk voor de lokale bevolking. Zo vangen de lokale 'zulu vissers' vis uit het meer met zelfgemaakte vallen en verzamelen de vrouwen palmbladeren voor het maken van vlotten en huizen. Er zijn hier genoeg (watersport)activiteiten te ondernemen. Zo kun je per kajak of boot het water op gaan en de omgeving verkennen. Ook de onderwaterwereld is hier prachtig met kleurrijke koraalriffen en tropische vissen die alleen hier voorkomen.

 • 7

  naar St. Lucia

  image

  Na een rustige ochtend rijden we in zuidelijk richting verder naar een ander plaatsje aan de kust. St. Lucia ligt midden in een groot moerasgebied aan de Indische Oceaan. Dit beschermde natuurgebied heeft een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St. Lucia. Lekker uitwaaien op het strand is natuurlijk ook een mogelijkheid. Aan jou de keuze! We kamperen een nacht in een rustige omgeving.

 • 8

  naar Valley of a Thousand Hills

  image

  De naam 'Valley of a Thousand Hills' zegt het eigenlijk al, maar of het er écht 1000 zijn weet echter niemand. Doordat je meteen onder de indruk bent van de uitzichten over het gebied vergeet je te tellen. Het gebied bestaat uit heuvels, bossen, valleien, rivieren en vele natuurreservaten. We overnachten in een homestay bij een 'Zulu' dorpje waar je leert over het leven van deze gemeenschap. De vrouwen zijn verantwoordelijk voor het bereiden van eten, het huishouden en kinderen. De mannen beschermen hun familie en land, worden krijger, maken beslissingen en ontvangen gasten.

 • 9

  naar Drakensbergen

  image

  We vertrekken westwaarts en rijden via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. Dit gedeelte van het gebergte, langs de grens van Lesotho, heeft de World Heritage status en vormt het Ukhahlamba Drakensberg Park. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Midden in het schilderachtige Royal National Park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is.

  image

  De hoogste piek is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan. We kamperen twee nachten nabij het park en kunnen prachtige wandelingen tussen de 2 en 4 uur maken langs diverse uitgezette routes.

 • 10

  Drakensbergen / Royal Natal NP

  image

  We maken vandaag een wandeling door het Royal Natal National Park, wat behoort tot Drakensbergen en Kwazulu-Natal. Het gebied is rijk aan vele beekjes, snel stromende rivieren, watervallen, flora en fauna. Er bevinden zich hier meer dan 900 plantensoorten, 230 vogelsoorten en dieren als bavianen, rietbokken en de kleine Afrikaanse antilope komen hier voor. Een uitstekend gebied voor mooie natuurwandelingen!

 • 11

  naar Lesotho

  image

  Vandaag hebben we een lange, maar bijzonder mooie dag voor de boeg. Langs de noordelijke Drakensbergen, met uitzicht op indrukwekkende tafelbergen, rijden we het prachtige Lesotho binnen, ook wel het `Koninkrijk in de hemel’ genoemd. Dit onafhankelijke koninkrijkje, dat volledig door Zuid-Afrika wordt omringd, ligt op een hoogte tussen de 1400 en de 3500 meter.

  image

  Zodra we Lesotho binnen rijden, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en is het duidelijk dat we ons in een ander land bevinden: het land van de Basotho. Dit is een trots volk die zich kleedt in kleurige dekens en wollen mutsen en dat zich vooral te voet of te paard verplaatst. We verlaten de ‘hoofdweg’ en gaan de bergen in. Tegen de verre heuvels aangeplakt liggen kleine dorpjes. Na een bergachtige en steile weg komen we aan bij onze uniek gelegen lodge.

  Let op: Bij de reis met vertrek op 8 september 2018 kamperen we de nachten in Lesotho.

 • 12

  Lesotho / vrije dag

  image

  Onze accommodatie is de ideale uitvalsbasis voor verschillende activiteiten zoals een wandeling naar de hoogste waterval van Zuidelijk Afrika of een trip per 4x4. Je kunt je ook door de plaatselijke jeugd laten leiden naar verborgen rotstekeningen van bosjesmannen die hier in een ver verleden leefden. Lesotho zal letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van de reis zijn.

 • 13

  naar Cintsa

  image

  Tijd om weer richting de kust te gaan. Het is een eindje rijden naar het zuidelijk gelegen Cintsa. Dit kustplaatsje aan de Indische Oceaan behoort tot de zogenaamde ‘Wild Coast’ met haar ongerepte natuur, prachtige kustlijnen, rustige witte stranden, lagunes, groene bossen en vele vogels. Het gebied is zeer geliefd bij vissers, dus mocht je zin hebben kun je je hengel uitgooien. We verblijven twee nachten op een campsite onder de rivier.

 • 14

  Cintsa / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag die je geheel naar eigen wens kunt invullen. In het gebied kun je mooie wandelingen maken, kanoën op de rivier of op zoek gaan naar wild in het Inkwenkwezi Private Game Reserve. Je hebt hier kans op het spotten van onder andere giraffes, zebra's, neushoorns en kudu’s. Leeuwen en olifanten komen er ook voor, maar alleen in aparte delen van het park.

 • 15

  naar Addo Elephant National Park

  image

  We vervolgen de reis naar één van de weinige wildparken in de Oostkaap en tevens de beste plek in Zuid-Afrika om olifanten te spotten. Addo National Park is opgericht om de bedreigde Kaapse olifant te redden, heeft een oppervlakte van circa 164.000 hectare en beschikt over meer dan 450 dieren. Na aankomst zullen we het park verkennen. Je hebt hier kans om de Big Five te spotten. In de avond heb je de mogelijkheid om een avondsafari te maken. We overnachten op een campsite in het park.

 • 16

  naar Tsitsikamma NP

  image

  Na een dag op safari in Addo NP rijden we verder naar het plaatsje Avontuur. Vanaf hier rijden we de Tsitsikammabergen in en hebben we uitzicht op de Indische Oceaan. Het Tsitsikamma National Park vormt een beschermde kuststrook van zo’n 100 kilometer lang waar het gebergte spectaculair en grillig de zee in verdwijnt. We verblijven twee nachten op een campsite het dorpje nabij het park.

 • 17

  Tsitsikamma NP / vrije dag

  image

  Tsitsikamma kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos) en fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen en zeer veel vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust niet zelden walvissen en dolfijnen gesignaleerd. Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een gedeelte van de Ottertrail langs de kust, door het achterliggende dichte oerbos (‘fynbos’) of naar een waterval.

 • 18

  naar Oudtshoorn / bezoek Cango grotten

  image

  We rijden in Noord-Westelijke richting naar het stadje Oudtshoorn. Een stadje waar je de sfeer van de Zuid-Afrikaanse koloniale tijd nog kunt proeven. We brengen een bezoek aan de Cango grotten ten noorden van Oudtshoorn. Als er nog tijd over is kun je een bezoek brengen aan één van de vele struisvogelfarms waar je de dieren kunt voeren. We overnachten één nacht in een mooi hotel in of nabij Oudtshoorn.

 • 19

  via Cape Agulhas naar Hermanus

  image

  Onderweg naar Hermanus maken we een stop in Kaap Agulhas, het zuidelijkste punt van heel Afrika. Hier ontmoeten de Indische en de Atlantische oceaan elkaar. Doordat de twee stromen elkaar hier ontmoeten, kunnen er golven ontstaan van wel 30 meter hoog. Vanwege de vlakke zeebodem staat deze plek tevens bekend als de beste visvangstgrond van Zuid-Afrika.

  image

  We rijden verder richting Hermanus, door de wijnlanden. Onderweg stoppen we bij twee wijnboerderijen. Je krijgt een uitleg over het wijnproces en uiteraard hoort een proeverij daar ook bij! Hermanus staat bekend als de walvishoofdstad van Zuid Afrika. Ieder jaar tussen juni en december trekt een groot aantal walvissen langs de Zuid-Afrikaanse kust en is Hermanus één van de beste plekken om deze zoogdieren te bekijken.

 • 20

  Hermanus / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Hermanus en zijn ruige kust te ontdekken. Afhankelijk van het seizoen heb je in de ochtend de  mogelijkheid om een bootcruise te maken op zoek naar walvissen. Je kunt ook een mooie wandeling maken langs de kust. Als je een verrekijker bij je hebt bestaat er ook een kans om de reusachtige dieren vanaf de kustlijn te spotten. Liever een dagje uitrusten? Kies een mooi plekje uit op één van de zandstranden van Hermanus en relax.

 • 21

  naar Kaapstad

  image

  Vanuit Hermanus rijden we via de schilderachtige kustroute naar Kaapstad. Het is slechts een klein stukje rijden. Kaapstad is een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of kunt genieten op het terras bij het beroemde 'Waterfront'. Er is een scala aan restaurants waar je 's avonds de heerlijke Kaaps-Maleise keuken proberen en kunt genieten van de Kaapse wijnen. Ook kun je je uitleven in één van de vele Afrikaanse of Westerse clubs of een afzakkertje nemen op een terrasje aan het water.

 • 22

  Kaapstad / vrije dag

  image

  Je hebt genoeg tijd om "de Moederstad” van Zuid-afrika en omgeving te ontdekken. Er is enorm veel te doen en je zult keuzes moeten maken, maar wat eigenlijk niet mag ontbreken is een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Een andere mogelijkheid is een uitstapje per zeiljacht op Tafelbaai. Een tocht van twee uur brengt je aan het eind van de middag vanuit Kaapstad een stuk de zee op, vanwaar je de Tafelberg en de stad bij zonsondergang in alle stilte rood ziet opgloeien.

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (volwassenen)

  image

  De dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijd je langs de kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay.

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 3 personen. Deze dagexcursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het essentieel om deze dagtocht voorafgaand aan je reis te reserveren.

 • 23

  Kaapstad / avondvlucht naar Amsterdam

  image

  De laatste dag van dit kampeer avontuur is aangebroken. Breng een bezoek aan het beroemde Robbeneiland, of beklim de Tafelberg en aanschouw de stad die aan je voeten ligt. Ook al lijkt de berg vanaf de voet een kale rots, dit natuurwonder kent meer dan 500 verschillende soorten flora. ’s Avonds rijden we naar het vliegveld van Kaapstad voor de terugvlucht naar Nederland. 

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • 24

  aankomst Amsterdam

 • Deze reis vindt ook in omgekeerde volgorde plaats. Dan begin je de reis in Kaapstad en je eindigt in Johannesburg. Klik bovenaan deze pagina op de reisroute voor deze reis in omgekeerde volgorde.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Op zoek naar wild tijdens een safari in het beroemde Krugerpark en Addo National Park
 • Uitgebreide wandelmogelijkheden bij Swaziland, Drakensbergen, Lesotho en Tsitsikamma NP
 • Kennismaken met een traditionele Zulu stam inclusief diner en overnachting
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en verblijf in hotels
 • Tocht langs de Panoramaroute met indrukwekkende vergezichten
 • Bezoek aan het koninkrijk Swaziland met zeer vriendelijke bevolking en mooie natuur
 • Wandelen tussen zebra’s, giraffen, impala’s en wildebeesten met een ervaren ranger
 • Genoeg tijd om het bruisende Kaapstad en de omgeving te verkennen
 • Wijnproeverij op een wijnboerderij nabij Hermanus
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende individuele vrijheid

Groepsrondreis Zuid-Afrika - kampeerreis

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar: Jordanië, Israël & Vietnam

Van woestijnovernachtingen in het Midden-Oosten tot aan bruisende steden in Vietnam. In het Webinar op donderdag 21 januari nemen reisexpert Ethan-Rory en Product manager Nynke jullie alvast mee op reis door deze bijzondere bestemmingen.

Het programma:

 • 19:00 -  Jordanië, Israël
 • 19:45 - Vietnam