< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Kaapstad

  Vandaag pak je het vliegtuig naar Kaapstad waar je ’s avonds laat aankomt en naar het hotel in het centrum wordt gebracht. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

 • 2

  Kaapstad / excursie Kaap de Goede Hoop

  image

  Samen met Pretoria en Bloemfontein is Kaapstad één van de hoofdsteden van Zuid-Afrika: een levendige en liberale stad waar zwart en blank zich op veel punten mengen. De stad is wereldberoemd vanwege de prachtige ligging aan de voet van de majestueuze Tafelberg. Je hebt genoeg tijd om "de Moederstad” van Zuid-Afrika en omgeving te ontdekken. Er is enorm veel te doen en je zult keuzes moeten maken, maar wat niet mag ontbreken is een excursie naar Kaap de Goede Hoop die we vandaag zullen doen.

  Dagtocht Kaap de Goede Hoop (inclusief)

  image

  Vandaag gaan we op excursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland: een echte must tijdens je reis! We rijden langs de indrukwekkende kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg.

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Kaapstad / vrije dag

  image

  Kaapstad is een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of kunt genieten op het terras bij het beroemde 'Waterfront'. De oude opslaghuizen aan de haven zijn vaak omgebouwd tot winkels, restaurantjes en kroegen waar je 's avonds de heerlijke Kaaps-Maleise keuken proberen en kunt genieten van de Kaapse wijnen. Ook kun je je uitleven in één van de vele Afrikaanse of Westerse clubs of een afzakkertje nemen op een terrasje aan het water.

  image

  Je kunt vandaag in de ochtend Robbeneiland bezoeken; het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten.Ook leuk om in de middag een bezoek te brengen aan de kleurrijke Bo-Kaap en eind van de middag, voor zonsondergang, naar de Tafelberg te gaan. Per ‘sweefspoor’ (kabelbaan) ben je binnen no-time boven en hebben jullie prachtig 360 graden panoramisch uitzicht op de stad.

  Let op:

  • Houd er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  • Wegens groot onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg dit jaar gesloten van 7 tot 26 juli. Je kunt deze periode alleen te voet de Tafelberg op en af. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • 4

  naar Okiep

  image

  We verlaten de stad en rijden dwars door de kaapprovincie noordwaarts richting Namibië. Het ruige landschap varieert vandaag van kale vlaktes tot bergen en je zal je verbazen over de prachtige kleuren. Vooral in juli en augustus ontploft het landschap met bloemen in alle kleuren. Het zou kunnen dat we onderweg al ons eerste wild zien. Aan het eind van de middag arriveren we in het kleine dorpje Okiep waar we een nacht slapen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Ai-Ais

  image

  Na het ontbijt rijden we de laatste kilometers door Zuid-Afrika en komen we bij de Oranjerivier, de grens met Namibië. Na het invullen van wat formulieren is het niet lang meer rijden naar ons doel van vandaag: Ai-Ais. De naam betekent 'brandend water' in de lokale Nama-taal. Even heerlijk bijkomen van de lange reisdag. We overnachten de komende nacht in een hotel in de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Fish River Canyon naar Bethanie

  image

  In de ochtend heb je nog de mogelijkheid de natuurlijke bronnen van de Ai-Ais hotsprings te bezoeken. Dan rijden we naar de spectaculaire Fish River Canyon met zijn sterke kronkelingen en ruige rotswanden. Sommige mensen noemen de canyon het kleine broertje van de Grand Canyon in Amerika. Je kan hier een korte wandeling maken en genieten van het prachtige uitzicht. Daarna rijden we door naar het kleine stadje Bethanie waar we de komende nacht slapen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Sesriem

  image

  Vandaag rijden we verder naar het noorden richting Sesriem. Onderweg maken we een stop bij het Duwisib Castle wat na de oorlog tussen de Duitsers en de Nama is gebouwd in 1909. We rijden verder en komen aan het eind van de middag aan bij onze accommodatie in de leegte van de Namib. Morgen staan we voor dag en dauw op om één van de absolute hoogtepunten van de reis te aanschouwen: de immens hoge zandduinen van het Namib-Naukluft National Park. Vanavond, als de zon bijna onder is en de gecko's hun kenmerkende 'geblaf' laten horen, is Namibië op z'n mooist.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Sesriem / Namib-Naukluft National Park

  image

  We staan vandaag vroeg op zodat we vlak na zonsopkomst door de gate naar de duinen kunnen. ’s Ochtends vroeg zijn de duintoppen op hun mooist en het is er dan een paradijs voor fotografen. Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Als je wilt kun je ‘Dune 45’ opklimmen voor een adembenemend uitzicht. Een duin opklimmen lijkt makkelijk, maar neem er je tijd voor.

  image

  Na de beklimming rijden we door naar de Dead Vlei waar je de tijd hebt om dit natuurwonder in je op te nemen. Om je dag compleet te maken rijden we vanmiddag na de lunch naar de Sesriem canyon, waar je een kleine wandeling in de canyon kunt maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via Solitaire naar Swakopmund

  image

  Het is een klein stukje rijden naar Solitaire, dat eens niet meer was dan een verlaten benzinepomp. Inmiddels is er een campsite, een lodge en een heerlijke bakkerij die bekend staat om zijn appeltaart waar je zeker een stukje van moet proeven. Na een korte stop rijden we door naar het havenplaatsje Swakopmund.

  image

  Het stadje doet vreemd aan omdat veel mensen nog Duits spreken. De polka die hier soms uit de supermarktspeakers schalt, versterkt dit gevoel nog eens. Swakopmund is bezaaid met historische gebouwen, zoals de vuurtoren en het oude stationnetje. We slapen hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Swakopmund / vrije dag

  image

  Vandaag kun je het stadje verkennen of je in een café of ‘Konditorei’ installeren voor koffie met ‘Sachertorte’ of ‘Apfelstrudel’. De kuststrook ten noorden van Swakopmund tot aan de grens met Angola staat bekend als de Skeleton Coast vanwege de vele scheepswrakken die hier aan land spoelden. Het gebied is onder invloed van de koude Antarctische Golfstroom een van de droogste woestijnen ter wereld, terwijl voor deze droge kust een van de rijkste viswateren ter wereld stroomt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  via Cape Cross naar de Brandberg

  image

  We verlaten de kust, maar niet zonder een bezoek te brengen aan Cape Cross. Daar bevindt zich één van de 24 kolonies van pelsrobben langs de kust van Namibië en Zuid-Afrika. Het is fascinerend om deze dieren van dichtbij te bekijken en hun gedrag op het land en in het water gade te slaan. Er leven er hier zo’n 100.000 wat zorgt voor het nodige lawaai (en stank…). 

  image

  We zetten koers naar het kleine plaatsje Uis. De omgeving waar we doorheen rijden wordt steeds vlakker en je bent nu echt in de woestijn. Waar je ook kijkt, er is alleen maar zand! Uis ligt in de schaduw ligt van Namibië’s hoogste berg, de Brandberg. Deze staat bekend om The White Lady rotstekeningen die volgens sommigen wel 20.000 jaar oud zijn!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  via Twyfelfontein naar Kamanjab

  image

  Voordat we richting Kamanjab in Damaraland gaan, rijden we langs Twijfelfontein. In Twijfelfontein kunnen we de grootste verzameling rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) in Zuidelijk Afrika bewonderen. Een bijzondere combinatie van tekeningen én gravures. Je wandelt tussen omgevallen rotsblokken met in totaal ongeveer 1500 afbeeldingen.

  image

  Ook komen we langs het versteende woud waar we een korte stop kunnen maken. Sommige bomen zijn wel 260 miljoen jaar oud! Afhankelijk van de tijd, komen we in de middag aan bij onze lodge.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Etosha Nationaal Park

  image

  Via Outjo rijden we richting Etosha. Aan het begin van de middag arriveren we bij onze accommodatie in de buurt van Etosha. Met een oppervlakte van 22.260 km2 is dit een van de grootste nationale parken van Zuidelijk Afrika. Er zijn dan ook veel dieren te spotten. Na aankomst kun je zelf beslissen wat je graag wilt doen. Ga je mee op bezoek bij de Himba’s met een optionele excursie of wil je liever even bijkomen van de reis bij de lodge? Als de tijd het toelaat is er misschien ook nog een mogelijkheid om (optioneel) alvast een aantal dieren te spotten in het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Etosha Nationaal Park / gamedrive

  image

  Vandaag staan we vroeg op om Etosha in haar ochtendglorie te bewonderen. We rijden in onze bus door boomsavanne en grasland langs de Etosha Pan; het immense opgedroogde meer waaraan het park zijn naam dankt. We gaan op zoek naar springbokken, gemsbokken, zebra’s en blauwe wildebeesten. Bij de waterplaatsen zie je vaak grote kuddes olifanten baden en ook giraffen en koedoes stillen hier hun dorst. Ook bevinden zich in het park ongeveer 300 zwarte neushoorns. Het aantal dieren varieert gedurende het jaar, afhankelijk van migratiepatronen en vooral de beschikbaarheid van water.

  NB. Je kunt er ook voor kiezen om Etosha te verkennen in een open jeep. Dit kan ter plaatse bij de accommodatie geregeld worden. Je zit niet zo hoog als in de bus, maar je hebt wel meer vrijheid en mogelijkheden om foto's te maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar omgeving Grootfontein

  image

  We verlaten Etosha en al snel zie je dat landschap steeds groener wordt en dat er overal kleine hutjes staan van leem en riet. Vanuit de accommodatie waar we vanavond slapen kun je een bezoek brengen aan een traditioneel San dorp. Een leuke ervaring om op deze manier in contact te komen met de lokale bevolking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Rundu

  image

  Na een korte rit komen we in Rundu, een typisch Afrikaanse stad. Onze lodge ligt net voorbij Rundu, aan de Okavango rivier met aan de overkant Angola. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden en je voor te bereiden op de komende twee dagen in de Okavango Delta.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar de Okavango Delta

  image

  Na een korte rit steken we de grens over richting de Okavango Delta in Botswana. Een absoluut hoogtepunt in de reis! De Delta is één van de laatste grote binnenlandse wetlands ter wereld. Hier is de schitterende natuur nog in haar volle glorie te bewonderen. We slapen twee nachten aan de rand van de Delta, de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Aan het eind van de middag is het mogelijk om een optionele zonsondergang cruise over de Delta te maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 18

  Okavango Delta / vrije dag

  image

  Vandaag varen we naar een ‘polersstation’. Hier stap je over in zogenaamde mokoro’s; door polers voortgeboomde kano’s, die vroeger van uitgeholde boomstammen werden gemaakt maar steeds vaker van polyester zijn om de bomen in de delta te beschermen. Wij voeren het bezoek aan de Delta uit met een lokale organisatie die er voor zorgt dat een deel van de opbrengsten gebruikt wordt om de lokale leefomstandigheden te verbeteren. Met de mokoro’s maak je een ontdekkingsreis door het labyrint van kanalen, eilandjes en rietkragen.

  image

  De geruisloze mokoro’s bieden je bij uitstek de mogelijkheid om het rijke vogelleven te bestuderen en ijsvogels, jacana’s, visarenden en andere soorten van dichtbij te observeren. Afhankelijk van de waterstand, leggen we aan bij één van de eilanden, waar we een wandeling maken onder leiding van een lokale gids op zoek naar groot wild. Onder meer olifanten, buffels, giraffen, antilopen komen hier voor.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 19

  naar de Caprivi strip

  image

  We laten onze lodge achter ons en werpen nog een laatste blik op al het moois wat de Okavango delta te bieden heeft. Hierna steek je de grens met Namibië weer over en reis je door naar een comfortabele accommodatie in de Caprivi strip, een smalle strook Namibisch grondgebied dat de noordkant van Botswana begrenst. We slapen hier een nacht voordat we doortrekken naar Chobe.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 20

  naar Kasane / gamecruise Chobe NP

  image

  Op naar een volgend hoogtepunt: Chobe NP in Botswana, het eerste officiële nationaal park van Botswana. Voor we daar aankomen, rijden we het laatste stukje door de Caprivi strip naar de grens. Na het invullen van een aantal formulieren mogen we door. Let op de vele prachtige Baobab bomen die hier staan. Het is nog maar een klein stukje naar Chobe NP, het derde grootste park van Botswana.

  image

  Chobe staat vooral bekend om zijn ruige natuur en zijn immense olifanten populatie. Vanmiddag maken we een bijzondere gamecruise, een boottocht op de rivier in Chobe N.P. Nijlpaarden, olifanten en vele vogelsoorten bepalen het beeld. Op de vlakten langs de rivier komen grote kuddes buffels en allerlei antilopensoorten voor. Als er vandaag nog tijd over is, kun je ook een gamedrive in het park doen. Dit is ter plaatse te regelen met de reisbegeleider.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  naar Victoria Falls

  image

  ’s Morgens kun je deelnemen aan een optionele gamedrive in Chobe Nationaal Park in jeeps. Je gaat hierbij op zoek naar de vele diersoorten die hier leven. Tijdens de gamedrive zie je weer ander wild dan tijdens de boottocht van gister. Als iedereen terug is van de gamedrive vertrekken we naar het laatste hoogtepunt van de reis: de Victoria watervallen in Zimbabwe. We overnachten twee nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Victoria Falls / vrije dag

  image

  Je ziet van verre al waar de watervallen liggen vanwege een wolk van nevel dat boven het landschap hangt, veroorzaakt door het naar beneden kletterende water. Je zult de imposante Victoria Falls niet snel vergeten. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezirivier zich naar beneden van 100 meter hoogte en over een breedte van 1700 meter. 

  image

  De nevel die neerdaalt als een eeuwigdurende regenbui heeft rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. Door de sfeer en de kleuren aan het eind van de middag is een boottocht op de rivier (met een ‘sundowner’ in je hand) een heerlijke manier om de dag af te sluiten. De ideale plaats om onder genot van een drankje alle ervaringen nog eens de revue te laten passeren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Na een laatste blik vanuit het vliegtuig op het prachtige land is de reis echt voorbij en zet het vliegtuig koers naar Johannesburg. ’s Avonds vlieg je door naar Amsterdam. De overstap in Johannesburg is gewoonlijk vrij lang. Als je niet al die tijd op het vliegveld wil doorbrengen, kan je met de handbagage door de douane heen en met de “Gautrain” naar Sandton. Hier is een groot winkelcentrum, en het Nelson Mandela Square waar je makkelijk een paar uurtjes kan vullen met winkelen of een drankje doen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Vic Falls

  Kan je niet genoeg krijgen van de indrukwekkende watervallen en het gezellige stadje? Het is mogelijk je reis met 2 nachten te verlengen. Deze extra dagen geven je alle tijd om de watervallen aan beide kanten van de grens goed te kunnen zien en om optimaal gebruik te maken van de vele activiteiten die hier worden aangeboden. Je blijft in hetzelfde hotel als waar je met de groep eindigt op basis van logies en ontbijt. Je transfer naar de luchthaven is inbegrepen. 


  - 2-daagse verlenging Vic Falls 2 dagen v.a. € 165,-
  - 2-daagse verlenging Vic Falls (single) 2 dagen v.a. € 255,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 23

  Victoria Falls

  Vrij verblijf

 • 24

  Victoria Falls

  Vrije dag

 • 25

  vlucht naar Amsterdam

  Via Johannesburg vlieg je terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 26

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Zuidelijk Afrika te beleven
 • Unieke overnachtingen in de Okavango Delta: omgeven door rust en natuur
 • Game drives in het bijzondere Etosha Nationaal Park
 • Spot veel, heel veel olifanten in Chobe NP tijdens de gamecruise
 • Inclusief excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Goed uitgebalanceerd programma, dus ook tijd om Afrika echt te ontdekken
 • De imposante Victoria Falls vergeet je nooit meer
 • Overnachten in sfeervolle hotels en guesthouses
 • Bezoek aan de oranje zandduinen van de Sossusvlei
 • Per mokoro de Okavango Delta in: een unieke ervaring
 • Dwaal door Kaapstad met zijn beroemde Tafelberg
 • Vervoer per comfortabele safaribus
 • Mogelijkheden tot prachtige game cruises
 • Alle ontbijten inbegrepen

Groepsrondreis Zuidelijk Afrika Hoogtepunten

Zeg hallo tegen Zuidelijk Afrika

image
24 dagen vanaf € 3.519
Naar boven
 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
 • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen