Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Zuidelijk Afrika Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Kaapstad

  Vandaag pak je het vliegtuig naar Kaapstad waar je, afhankelijk van het vluchtschema, ’s avonds laat aankomt en naar het hotel in het centrum wordt gebracht. Of overnacht in het vliegtuig en op dag 2 aankomt in Kaapstad. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

 • 2

  Kaapstad / vrije dag

  image

  Samen met Pretoria en Bloemfontein is Kaapstad één van de hoofdsteden van Zuid-Afrika: een levendige en liberale stad waar zwart en blank zich op veel punten mengen. De stad is wereldberoemd vanwege de prachtige ligging aan de voet van de majestueuze Tafelberg. Je hebt genoeg tijd om "de Moederstad” van Zuid-Afrika en omgeving te ontdekken. Er is enorm veel te doen en je zult keuzes moeten maken. 

  image

  Je kunt vandaag in de middag Robbeneiland bezoeken; het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. Ook leuk om in de middag een bezoek te brengen aan de kleurrijke Bo-Kaap en eind van de dag, voor zonsondergang, naar de Tafelberg te gaan. Per ‘sweefspoor’ (kabelbaan) ben je binnen no-time boven en hebben jullie prachtig 360 graden panoramisch uitzicht op de stad.

  Let op:

  • Houd er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • 3

  Kaapstad / excursie Kaap de Goede Hoop

  image

  Kaapstad is een hypermoderne, trendy, gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of kunt genieten op het terras bij het beroemde 'Waterfront'. De oude opslaghuizen aan de haven zijn vaak omgebouwd tot winkels, restaurantjes en kroegen waar je 's avonds de heerlijke Kaaps-Maleise keuken kunt proberen onder het genot van een Kaaps wijntje. Ook kun je je uitleven in één van de vele Afrikaanse of Westerse clubs of een afzakkertje nemen op een terrasje aan het water. Wat niet mag ontbreken is een excursie naar Kaap de Goede Hoop die we vandaag zullen doen.

  Dagtocht Kaap de Goede Hoop (inclusief)

  image

  Vandaag gaan we op excursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland: een echte must tijdens je reis! We rijden langs de indrukwekkende kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg.

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Okiep

  image

  We verlaten de stad en rijden dwars door de kaapprovincie noordwaarts richting Namibië. Het ruige landschap varieert vandaag van kale vlaktes tot bergen en je zal je verbazen over de prachtige kleuren. Vooral in juli en augustus ontploft het landschap met bloemen in alle kleuren. Het zou kunnen dat we onderweg al ons eerste wild zien. Aan het eind van de middag arriveren we in het kleine dorpje Okiep waar we een nacht slapen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Oranjerivier

  image

  Na het ontbijt rijden we de laatste kilometers door Zuid-Afrika en komen we bij de Oranjerivier, de grens met Namibië. Na het invullen van wat formulieren is het niet lang meer rijden naar de lodge waar we vanavond overnachten. In tegenstelling tot Kaapstad is het aangenaam rustig hier. In de omgeving kun je verschillende activiteiten ondernemen zoals kanoën over de rivier, vissen, wandelen en fietsen. We slapen hier een nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Ai-Ais hotsprings en Fish River Canyon naar Bethanie

  image

  In de ochtend heb je nog de mogelijkheid de natuurlijke bronnen van de Ai-Ais hotsprings te bezoeken. De naam betekent 'brandend water' in de lokale Nama-taal. Vervolgens rijden we naar de spectaculaire Fish River Canyon met zijn sterke kronkelingen en ruige rotswanden. Sommige mensen noemen de canyon het kleine broertje van de Grand Canyon in Amerika. Je kan hier een korte wandeling maken en genieten van het prachtige uitzicht. Daarna rijden we door naar het kleine stadje Bethanie waar we de komende nacht slapen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Sesriem

  image

  Vandaag rijden we verder naar het noorden richting Sesriem. Onderweg maken we een stop bij het Duwisib Castle wat na de oorlog tussen de Duitsers en de Nama is gebouwd in 1909. We rijden verder en komen aan het eind van de middag aan bij onze accommodatie in de leegte van de Namib. Morgen staan we voor dag en dauw op om één van de absolute hoogtepunten van de reis te aanschouwen: de immens hoge zandduinen van het Namib-Naukluft National Park. Vanavond, als de zon bijna onder is en de gecko's hun kenmerkende 'geblaf' laten horen, is Namibië op z'n mooist.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  bezoek Sossusvlei; naar Solitaire

  image

  We staan vandaag vroeg op voor een bezoek aan een van de hoogtepunten van de reis: de Sossusvlei, gelegen in het Namib-Naukluft National Park. Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Je kunt hier wandelen en duinen beklimmen om dit natuurwonder goed op je in te laten werken. Per reis zal de reisbegeleider bekijken op welk tijdstip de zandduinen het beste te bezoeken zijn in verband met warmte en drukte.

  image

  Ook kun je er ter plaatse nog voor kiezen verder het gebied in te trekken om de prachtige Dead Vlei te bewonderen. Een witte kleivlakte omringd door hoge duinen. Na de klimaatverandering veranderde het landschap en zijn veel bomen gestorven. De overgebleven skelettten van de bomen zijn zo'n 900 jaar oud. Om hier te komen leg je 5 km door het mulle zand af per 4x4 voertuig (ter plaatse betalen). Als het programma het toelaat bezoeken we de Sesriem Canyon. Hierna rijden we door naar Solitaire, waar we de komende nacht overnachten bij Boesman.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Swakopmund

  image

  Boesman is inmiddels een begrip in Namibië geworden. Hij loopt altijd op blote voeten en is opgegroeid in de omgeving van de woestijn, een echte ‘local’ dus. De reisbegeleider kan in de ochtend nog een wandeling voor de groep regelen, dus vraag er zeker naar. Tijdens deze wandeling door de woestijn vertelt hij je alles over de planten, dieren en geschiedenis van de Namib woestijn.

  image

  We trekken door een grote witte vlakte naar een dramatisch maanlandschap. In de Kuiseb Canyon zie je de sporen van gletsjers die hier honderdduizenden jaren geleden over het land schoven. In de loop van de middag bereiken we het 'gemütliche' havenplaatsje Swakopmund. Het 100 jaar oude plaatsje doet vreemd aan, omdat veel mensen nog Duits spreken. Het is bezaaid met historische gebouwen, zoals de vuurtoren en het oude stationnetje. Het museum geeft een overzicht van de geschiedenis en de flora en fauna van Namibië. We verblijven hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Swakopmund / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag die je naar eigen wens in kunt vullen. In de omgeving zijn verschillende leuke activiteiten te doen. Zo kun je een dolfijnenexcursie doen maar ook de zandduinen rondom de stad zijn de moeite waard om te bezichtigen, waar mensen al sandboardend de duinen trotseren. Wil je meer contact met de bevolking, breng dan een bezoek aan een township. Hier ontmoet je de mensen thuis, drink je een biertje in een shebeen (café) en kun je het lokale eten proeven. Ga ook vooral uit eten in één van de vele restaurantjes. Je kunt heerlijk vis eten, maar ook proeven van de Duitse keuken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  via Cape Cross naar de Brandberg

  image

  ’s Ochtends verlaten we Swakopmund en rijden richting de Skeleton Coast, een leeg gebied met zandvlaktes aan de rechterkant en de zee aan de linkerkant. We bezoeken Cape Cross, waar een chaotische kolonie van tienduizenden pelsrobben op het land voor een geweldige herrie zorgt. Jakhalzen lopen vaak langs het strand in de hoop een jonge pelsrob te kunnen verschalken.

  image

  We gaan door en rijden het binnenland in, waar rode granietrotsen lukraak in het landschap lijken te zijn gegooid. Aan het eind van de middag komen we aan bij Uis, een plaatsje dichtbij Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Zijn naam dankt hij aan zijn rode gloed bij zonsopgang. Dit gebied is ook wel bekend om de White Lady rotstekeningen die volgens sommigen wel 20.000 jaar oud zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  via Twyfelfontein naar Kamanjab of Outjo

  image

  Twyfelfontein is de naam van een kleine waterbron, waar overigens niet altijd water uit komt. Ooit leefden hier veel mensen van de San-bevolking. Nergens zijn er nu zo veel rotsgravures van deze vroege bewoners te vinden als bij Twyfelfontein. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een wandeling maken om deze oeroude tekeningen te bekijken. Je wandelt tussen omgevallen rotsblokken met in totaal ongeveer 1500 afbeeldingen. Vervolgens rijden we door naar de logde, gelegen tussen de Brandberg en Etosha Nationaal Park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  optioneel bezoek Himba's; naar Etosha Nationaal Park

  image

  Vandaag kun je een keuze maken. Ga je mee op bezoek bij de Himba’s met een optionele excursie of wil je liever even bijkomen van de reis bij de lodge? Via Outjo rijden we richting Etosha. Aan het begin van de middag arriveren we bij onze accommodatie in de buurt van Etosha. Met een oppervlakte van 22.260 km2 is dit een van de grootste nationale parken van Zuidelijk Afrika. Er zijn dan ook veel dieren te spotten. Na aankomst kun je zelf beslissen wat je graag wilt doen. Als de tijd het toelaat is er misschien ook nog een mogelijkheid om (optioneel) alvast een aantal dieren te spotten in het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Etosha Nationaal Park / gamedrive

  image

  De volgende dag staan we vroeg op voor een dag die in het teken van de safari staat. Vanwege de grootte van Etosha vallen bezoekers niet erg op in het weidse landschap. We rijden met onze eigen bus een aantal uren door boomsavanne en grasland en langs de Etosha Pan; het immense opgedroogde meer waaraan het park zijn naam dankt.

  NB. Indien gewenst kan er ook gekozen worden om de game drives in Etosha in een open safari voertuig te maken. Dit kan ter plaatse geregeld worden. Je zit niet zo hoog als in de bus, maar je hebt wel meer vrijheid en mogelijkheden om foto's te maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Grootfontein / bezoek bosjesmannen

  image

  Na Etosha wordt het landschap steeds groener en overal staan kleine hutjes van leem en riet. Het wordt steeds duidelijker dat je in het stroomgebied van de Okavango rivier bent aangekomen. We slapen in de omgeving van het stadje Grootfontein. Vanuit hier bezoeken we een traditioneel San dorp. Deze excursie brengt je naar het land van de bosjesmannen, zo'n 86 km verderop. Een leuke ervaring.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Rundu

  image

  Na een korte rit komen we in Rundu, een typisch Afrikaanse stad. Onze lodge ligt net voorbij Rundu, aan de Okavango rivier met aan de overkant Angola. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden en je voor te bereiden op de komende twee dagen in de Okavango Delta.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar de Okavango Delta

  image

  Na een korte rit steken we de grens over richting de Okavango Delta in Botswana. Een absoluut hoogtepunt van de reis. De Delta is één van de laatste grote binnenlandse wetlands ter wereld. Hier is de schitterende natuur nog in haar volle glorie te bewonderen. We slapen twee nachten aan de rand van de Delta, de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Aan het eind van de middag maken we een cruise over de Delta waarbij we de zon onder zien gaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 18

  Okavango Delta / mokoro boottocht

  image

  Vandaag varen we naar een ‘polersstation’. Hier stap je over in zogenaamde mokoro’s; door polers voortgeboomde kano’s, die vroeger van uitgeholde boomstammen werden gemaakt maar steeds vaker van polyester zijn om de bomen in de delta te beschermen. Wij voeren het bezoek aan de Delta uit met een lokale organisatie die er voor zorgt dat een deel van de opbrengsten gebruikt wordt om de lokale leefomstandigheden te verbeteren. Met de mokoro’s maak je een ontdekkingsreis door het labyrint van kanalen, eilandjes en rietkragen.

  image

  De geruisloze mokoro’s bieden je bij uitstek de mogelijkheid om het rijke vogelleven te bestuderen en ijsvogels, jacana’s, visarenden en andere soorten van dichtbij te observeren. Afhankelijk van de waterstand, leggen we aan bij één van de eilanden, waar we een wandeling maken onder leiding van een lokale gids op zoek naar groot wild. Onder meer olifanten, buffels, giraffen, antilopen komen hier voor.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 19

  naar de Caprivi strip

  image

  We laten onze lodge achter ons en werpen nog een laatste blik op al het moois wat de Okavango delta te bieden heeft. Hierna steek je de grens met Namibië weer over en reis je door naar een comfortabele accommodatie in de Caprivi strip, een smalle strook Namibisch grondgebied dat de noordkant van Botswana begrenst. We slapen hier een nacht voordat we doortrekken naar Chobe.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 20

  naar Kasane / gamecruise Chobe NP

  image

  Op naar een volgend hoogtepunt: Chobe NP in Botswana, het eerste officiële nationaal park van Botswana. Voor we daar aankomen, rijden we het laatste stukje door de Caprivi strip naar de grens. Na het invullen van een aantal formulieren mogen we door. Let op de vele prachtige Baobab bomen die hier staan. Het is nog maar een klein stukje naar Chobe NP, het derde grootste park van Botswana.

  image

  Chobe staat vooral bekend om zijn ruige natuur en zijn immense olifanten populatie. Vanmiddag maken we een bijzondere gamecruise, een boottocht op de rivier in Chobe N.P. Nijlpaarden, olifanten en vele vogelsoorten bepalen het beeld. Op de vlakten langs de rivier komen grote kuddes buffels en allerlei antilopensoorten voor. Als er vandaag nog tijd over is, kun je ook een gamedrive in het park doen. Dit is ter plaatse te regelen met de reisbegeleider.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  naar Victoria Falls

  image

  ’s Morgens kun je deelnemen aan een optionele gamedrive in Chobe Nationaal Park in jeeps. Je gaat hierbij op zoek naar de vele diersoorten die hier leven. Tijdens de gamedrive zie je weer ander wild dan tijdens de boottocht van gister. Als iedereen terug is van de gamedrive vertrekken we naar het laatste hoogtepunt van de reis: de Victoria watervallen in Zimbabwe. We overnachten twee nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Victoria Falls / vrije dag

  image

  Je ziet van verre al waar de watervallen liggen vanwege een wolk van nevel dat boven het landschap hangt, veroorzaakt door het naar beneden kletterende water. Je zult de imposante Victoria Falls niet snel vergeten. Met een donderend geraas stort het water van de Zambezirivier zich naar beneden van 100 meter hoogte en over een breedte van 1700 meter. 

  image

  De nevel die neerdaalt als een eeuwigdurende regenbui heeft rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. Door de sfeer en de kleuren aan het eind van de middag is een boottocht op de rivier (met een ‘sundowner’ in je hand) een heerlijke manier om de dag af te sluiten. De ideale plaats om onder genot van een drankje alle ervaringen nog eens de revue te laten passeren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Na een laatste blik vanuit het vliegtuig op het prachtige land is de reis echt voorbij en zet het vliegtuig koers naar Johannesburg. Het vliegtuig vertrekt vanuit Victoria Falls of Livingstone, net over de grens met Zambia. ’s Avonds vlieg je door naar Amsterdam. De overstap in Johannesburg is gewoonlijk vrij lang. Als je niet al die tijd op het vliegveld wil doorbrengen, kan je met de handbagage door de douane heen en met de “Gautrain” naar Sandton. Hier is een groot winkelcentrum, en het Nelson Mandela Square waar je makkelijk een paar uurtjes kan vullen met winkelen of een drankje doen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Zuidelijk Afrika te beleven
 • Unieke overnachtingen in de Okavango Delta: omgeven door rust en natuur
 • Game drives in het bijzondere Etosha Nationaal Park
 • Spot veel, heel veel olifanten in Chobe NP tijdens de gamecruise
 • Inclusief excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Goed uitgebalanceerd programma, dus ook tijd om Afrika echt te ontdekken
 • De imposante Victoria Falls vergeet je nooit meer
 • Overnachten in sfeervolle hotels en guesthouses
 • Bezoek aan de oranje zandduinen van de Sossusvlei
 • Per <i>mokoro</i> de Okavango Delta in: een unieke ervaring
 • Dwaal door Kaapstad met zijn beroemde Tafelberg
 • Vervoer per comfortabele safaribus
 • Mogelijkheden tot prachtige game cruises
 • Alle ontbijten inbegrepen

Groepsrondreis Zuidelijk Afrika Hoogtepunten

Zeg hallo tegen Zuidelijk Afrika

image
24 dagen vanaf € 4.199,-
Naar boven