Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Noord- en Zuid-India
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Delhi

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst in Delhi worden we naar ons hotel gebracht, waar we twee nachten verblijven.

 • 2

  aankomst Delhi / vrije dag

  image

  Vandaag maken we kennis met de bruisende wereldstad Delhi. Dompel je onder in het voor India zo kenmerkende avontuur: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars. We overnachten in een comfortabel hotel in Kharol Bagh, het toeristische centrum van Delhi met leuke winkeltjes en restaurants.

 • 3

  vrije dag Delhi

  image

  Tijd om Delhi nog beter te leren kennen! Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  vrije dag Delhi / vlucht naar Varanasi

  image

  Vanochtend is er nog tijd om Delhi te verkennen. Ontdek de stad te voet, per riksja of ga mee met een optionele fietstour. Dat is een leuke manier om de stad te verkennen! Een aanrader is Humayun’s graftombe, een indrukwekkend bouwwerk van rood zandsteen. Of ontdek de verschillen van de stad in het moderne Delhi, waar je rondom Connaught Place een groot plein vindt met veel winkeltjes en gezellige restaurants. 

  image

  Afhankelijk van de vluchttijden worden we in de loop van de middag naar de luchthaven gebracht voor onze korte vlucht naar Varanasi. Deze stad is al eeuwen de belangrijkste pelgrimsplaats van India voor het Hindoeïsme. De Engelse auteur Mark Twain beschreef de stad ooit op mooie manier: ‘Benares is ouder dan de geschiedenis, ouder dan traditie, nog ouder dan legende en ziet er twee keer zo oud uit als deze drie samen’.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Varanasi / boottocht op de Ganges / vrije dag

  image

  Dompel je onder in het overweldigende Varanasi. In de ochtend maken we in alle vroegte een boottocht over de Ganges om het leven op en aan de heilige rivier te aanschouwen. Op de trappen die leiden naar de bekende Ganges rivier verzamelen zich elke dag grote groepen pelgrims. Een lange rij ghats (rituele wasplaatsen) ligt langs de linkerkant van de oever.

  image

  Een lange rij ghats ligt langs de linkerkant van de oever. Bij twee daarvan zie je rookpluimen omhoog kringelen: overledenen worden in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de rivier de Ganges gestrooid, de grootste wens van iedere Hindoe. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Varanasi / nachttrein naar Agra

  image

  Een ervaring om nooit te vergeten is 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te lopen en te zien hoe de zeer devote Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren en in de heilige Ganges baden. Of ga nogmaals het water op en  laat je langs de ghats van de Ganges roeien om Varanasi in de rode morgengloed weer tot leven te zien komen.

  image

  We maken vandaag een excursie naar Sarnath, even buiten de stad. Sarnath is een heiligdom voor boeddhisten. Het is de plaats waar Boeddha vijf eeuwen voor de jaartelling voor het eerst zijn volgelingen toesprak. Nu zijn er van de rijkdom aan stoepa's en tempels alleen nog ruïnes over die erg interessant zijn. We overnachten in de nachttrein die ons van Varanasi naar Agra brengt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Agra / bezoek Agra Fort en Taj Mahal

  image

  In de ochtend arriveren we op het treinstation van Agra. In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad van India. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik. 

  image

  Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal.

  image

  Ook ons bezoek aan Agra Fort is de moeite waard. Binnen de 20 meter hoge muren van het fort bevindt zich een kleine stad met moskeeën, kamers en tuinen. Je hebt er ook een fantastisch uitzicht over de rivier de Yamuna waarachter de Taj Mahal opdoemt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Jaipur via Fatehpur Sikri en Abhaneri Step Well

  image

  Een mooie reisdag vandaag. Onderweg naar Jaipur maken we eerst een stop in Fatehpur Sikri. Deze stad was In de zestiende eeuw de hoofdstad van het islamitische Mogolrijk. Dit duurde echter niet lang, de stad was voor veertien jaar bewoond en werd daarna compleet verlaten. De stad is in goede staat en heeft sinds 1986 een plek op de Unesco Werelderfgoedlijst. De in rood zandsteen opgetrokken paleizen en andere bouwwerken zijn typerend voor de Mogol-architectuur. De Jama Masjid, een grote moskee is de trekpleister van de verlaten stad. Dit is één van de grootste moskeeën van India.

  image

  De bijzondere stepwell in Abhaneri, de grootste trapput ter wereld, is de volgende stop. Een trapput is een uniek concept uit India, en lijkt op een omgekeerde pyramide. In de namiddag komen we aan in Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Jaipur wordt ook wel ‘de roze stad’ genoemd, vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken bouwwerken.

  image

  De hoofdstraat van Jaipur wordt gedomineerd door de rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Windpaleis). Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven in de gaten houden. Breng zeker ook een bezoek aan het paleis achter de Hawa Mahal, waar tegenwoordig een museum is gevestigd. In de omliggende tuinen ligt het grootste stenen observatorium ter wereld. Jantar Mantar is een opvallend, uiterst modern ogend, complex van ruim drie eeuwen oud!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Jaipur / vrije dag

  image

  In de ochtend bezoeken we het bekende Amber Fort, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over het Maotha meer. Het fort diende destijds als verblijfsplaats van de keizers van het Mogolrijk. Het is mogelijk om het fort op eigen houtje te verkennen, maar je kunt ook een gids huren die je veel kan vertellen over dit eeuwenoude fort.

  image

  In de middag kun je je laten verassen in de stad zelf. Proef de smaakvolle keuken en probeer lokale gerechtjes uit. De bevolking is vriendelijk en de chaos van de brede straten geeft je het echte India-gevoel. Altijd al een Bollywood-film in stijl willen zien? Dit is je kans! Raj Mandir is één van de mooiste art-deco bioscopen die je ooit gaat zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Mandawa / Shekhawathi

  image

  Het is een rit van ongeveer 5 uur naar de regio Shekhawathi. Dit gebied maakte vroeger deel uit van een belangrijke handelsroute. Hierdoor kwam het vanaf de 14e eeuw tot grote economische bloei. Kruiden, katoen en opium waren de belangrijkste handelswaar wat voor grote rijkdom zorgde. Door deze rijkdom is het gebied bekend om zijn haveli's, Rajasthaanse koopmanshuizen die rijk versierd zijn met houtsnijwerk en fresco's. In de middag nemen we de tijd om de omgeving te ontdekken.


  image

  De handel heeft in Shekhwathi een grote rol gespeeld. Er was in die tijd geen goede weg om van A naar B te komen, dus lieten de koopmanslieden de zogenoemde ‘haveli’s’ bouwen. Deze panden schilderden zij in een kleurrijk pallet, om de kleurrijke omgeving van thuis naar Shekhawathi te halen. In deze regio zie je nog het typische Indiase leven, zoals het al eeuwen geleefd wordt. Hier en daar komen herders met hun kuddes voorbij en op de markt zie je de ambachtslieden armbandjes maken en groenten en fruit verkopen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Bikaner

  image

  Met onze eigen bus vertrekken we na het ontbijt richting Bikaner. Dit is een levendige stad met een karakteristiek oud centrum in het uiterste westen van de Thar woestijn. De stad ligt aan de vroegere karavaanroute van Afrika naar Centraal-Azië. De door kamelen getrokken karren die door de smalle straten rijden doen aan deze tijd terugdenken. De woestijnstad staat tevens bekend om de jaarlijkse kamelenmarkt en de diversiteit aan culturele activiteiten, zoals dansvoorstellingen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Jaisalmer via Deshnok

  image

  Met onze eigen bus gaan we op weg naar Jaisalmer. Onderweg bezoeken we de curieuze rattentempel in Deshnok. Het complex wordt bewoond door duizenden ratten die door de Hindoes als reïncarnaties en dus als heilig beschouwd worden. In de loop van de middag komen we aan in Jaisalmer, een stadje in de Thar woestijn die vanwege de zandkleurige, gouden gebouwen ook wel de Gouden Stad genoemd wordt.

  image

  Ook in Jaisalmer zie je de inmiddels bekende ‘haveli’s’. Deze waren in het bezit van rijke bewoners in tijden van de handelskaravanen. Het Patwon Ki Haveli is een van de mooiste met zijn schitterende gevel en muurschilderingen. Ook het driehonderd jaar oude Salim Singh Ki Haveli, de voormalige residentie van de eerste minister mag je niet overslaan. Sluit de dag af met een heerlijk dinertje in een van de vele restaurantjes en zie de zon onder gaan achter het immense fort. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Jaisalmer / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om het sprookjesachtig Jaisalmer te verkennen. Jaisalmer is misschien wel de mooiste stad van Rajasthan. Met haar honingkleurige gevels en jainistische tempels. Ook is hier een immens Gouden Fort gebouwd. Opgetrokken uit geel zandsteen is dit het enige bewoonde fort in India. Doordat er vele woningen en winkeltjes zijn gevestigd lijkt het net een stad op zich. Je kunt hier uren slenteren door de nauwe steegjes. Binnenin bevindt zich het Maharadja paleis en er zijn diverse bewerkte Jaïntempels te bewonderen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Woestijnovernachting Jaisalmer

  image
  Liefhebbers kunnen één nacht in tenten doorbrengen tussen de prachtige zandduinen in de woestijn van Jaisalmer. Wiegend op een kameel (‘het schip van de woestijn'), geniet je van het mooie woestijnlandschap. Vanaf een duintop kijken we naar de zonsondergang, die meestal erg spectaculair is. De kamelenrit duurt ongeveer 1 uur en je slaapt in tenten, voorzien van een bed in de woestijn. Bij goed weer kun je ook in de open lucht slapen, met boven je alleen de sterren. Avondeten en ontbijt zijn inbegrepen. Slaapzak of matras zijn niet nodig.
 • 14

  naar Jodhpur

  image

  Na een vroeg ontbijt rijden we in onze eigen bus naar Jodhpur, waar we aan het begin van de middag aankomen. Jodhpur is de blauwe stad, wat slaat op vele huizen die blauw zijn geschilderd. Oorspronkelijk werden de huizen van de Brahmin (priester) kaste blauw geverfd, maar later volgde ook de rest van de huizen. Een inwoner van Jodhpiur zal je nu waarschijnlijk vertellen dat de stad zich wil onderscheiden van de roze (Jaipur) en de gouden stad (Jaiselmer).

  image

  Jodhpur heeft het meest imposante fort van Rajasthan, dat bijna honderd meter boven de oude stad uittorent. in de middag kun je een bezoek brengen aan het fort. Het is ook heerlijk om de stad wandelend te verkennen en rond te dwalen op de kleurrijke bazaar. In Jodhpur zitten de beste antiquairs van India en voor relatief weinig geld vervoeren ze oude meubels per schip naar het verre Europa. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Udaipur

  image

  Na het ontbijt rijden we met onze eigen bus door naar Udaipur. Onderweg stoppen we bij de indrukwekkende Jaïn Tempel van Ranakpur. Het Jaïnisme is een oude Indiase religie waarin karma, reïncarnatie en geweldloosheid belangrijke elementen zijn. Het complex ligt op een weelderige berghelling en omvat een reeks tempels uit de 15e eeuw, allemaal gebouwd van wit marmer en met prachtige decoratieve details.

  image

  Aan het eind van de middag komen we aan in Udaipur, een sfeervolle stad aan het Lake Pichola, waar je uren kunt ronddwalen door een wirwar aan straatjes. Het stadje staat vol met tempels, haveli’s en vooral paleizen. We verblijven hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Udaipur / vrije dag

  image

  Vandaag is er genoeg tijd om de magische stad Udaipur te ontdekken. Kijk je ogen uit bij het schitterend gedecoreerde ‘City Palace’ en het witte ‘Lake Palace’ welke tevens het zomerpaleis was van de toenmalige maharadja. Dit paleis is bekend geworden door de James Bond film. 

  image

  Aan de rand van de stad ligt Lake Pichola. Dit meer is omringd door schitterende bergen en het adembenemende City Palace. Een leuke manier om Udaipur te beleven is per boot. Huur een bootje en geniet van het uitzicht op de stad vanaf het water. Pak je de zonsondergang mee vanaf het meer? Lake Pichola is dan op z'n allermooist!

  image

  Voor een mooi uitzicht over de stad wandel je naar de top van de heuvel richting het ‘Monsoon Palace’. Vermaak genoeg in de avonduren, je kunt bijvoorbeeld een traditionele dansvoorstelling bijwonen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Vlucht naar Chennai / naar Mamallapuram

  image

  In de ochtend rijden we naar het kleine vliegveld van Udaipur voor de  binnenlandse vlucht van ongeveer 2,5 uur naar Chennai (Madras). Na aankomst rijden we naar de kustplaats Mamallapuram. De relaxte sfeer komt ons tegemoet. Kleurrijke vissersboten en koeien op zoek naar verkoeling vormen het decor van deze gemoedelijke kustplaats. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Mamallapuram / vrije dag

  image

  In de ochtend maken we een leuke fietstocht door Mamallapuram en de omgeving. Naast de relaxte sfeer aan de kust staat Mamallapuram tevens bekend om haar culturele hoogtepunten, deze staan op de werelderfgoedlijst. Een van de bekendere hoogtepunten is de Shore tempel met haar prachtige uitzicht over de baai van Bengalen. Een bezoek aan het park met uit de rotsen gehakte tempels en reliëfs is ook de moeite waard. In de middag heb je de tijd om op eigen gelegenheid op verkenning te gaan of lekker even te relaxen aan het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Kumbakonan

  image

  Vandaag rijden we naar Kumbakonam, een klein Indiaas stadje aan de rivier de Cauvery. Kumbakonan staat bekend om de vele prachtige Chola-tempels, verspreid over de stad. Na aankomst bezoeken we de Dharasuram-tempel, gebouwd ter nagedachtenis aan de Witte Olifant Airavath, die door Indra - de God van alle goden - gekozen werd om op te rijden. 


  image

  Na dit tempelbezoek maken we kennis een ambachtelijke specialiteit van de stad, het weven. We ontmoeten de wevers en zien in hun vriendelijke gezichten de trots over het vakmanschap. Geniet 's avonds van een vegetarische Tamil-maaltijd met een kopje lokale Kumbakonam-koffie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  bezoek aan Thanjavur / naar Madurai

  image

  Vanuit Kumbakonan is het een korte rit naar Thanjavur, de voormalige hoofdstad van het Chola rijk. We bezoeken de imposante Brihadishwara Temple, een UNESCO-werelderfgoed monument. De tempel bevindt zich op de gronden van het Maratha-paleiscomplex en herbergt één van de grootste Nandi van Azië. Een Nandi is in de hindoeïstische mythologie de stier die fungeert als poortwachter van Shiva en Parvati. Vervolgens bezoeken we de bronzen galerij in het Palace Museum. Het gestileerde bronswerk waardoor de stad beroemd is, wordt nog steeds geproduceerd.

  image

  In de middag rijden we naar de prachtige tempelstad Madurai. Op elke hoek kom je kleermakers tegen die in de smalle straten en drukke bazaars hun waar aanbieden. Het is een wirwar van riksja’s en ossenkarren. Geniet van de geuren en kleuren van de Zuid-Indiase keuken in een van de vele restaurantjes, terwijl je het dagelijks leven aanschouwt. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in Madurai.

 • 21

  Madurai / vrije dag

  image

  Hoogtepunt van Madurai is de extravagante Sri Meenakshi tempel van eind 16e eeuw, gewijd aan de liefde tussen de hindoegod Shiva en zijn vrouw Parvati. Het is een enorm complex met maar liefst 12 tempeltorens tot wel 50 meter hoog, allen druk versierd met kleurrijke beelden van goddelijke figuren en dieren. Van heinde en verre komen families hun offerandes brengen aan de met felle kleuren beschilderde godenbeelden. Bij binnenkomst in de hal geeft de geur van wierook, jasmijnbloemen en brandende olielampen je een mystiek gevoel. In de avond wordt met veel ceremonie het beeld van Shiva naar de kamer van Parvati gebracht om daar de nacht door te brengen. Heel vroeg in de ochtend moet hij weer terug naar zijn eigen deel van de tempel.

  image

  's Avonds vinden in de tempel soms klassieke Indiase dansvoorstellingen plaats. Er is echter nog veel meer te zien in Madurai, zoals het Ghandhi Memorial Museum en het Paleis van Tirumalai Nayak, het paleis is enigszins vervallen is, maar een goede indruk geeft van de vroegere grandeur. In Madurai maken we ook een tocht per fiets riksja, een leuke manier om de stad te verkennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  naar Periyar National Park / boottocht

  image

  We verlaten de tempelstad Madurai en rijden in ongeveer 4 uur naar Periyar Nationaal Park. Geniet onderweg van de schitterende route door bergen, groenen heuvels en plantages vol specerijen. Laat je zintuigen het werk doen en vang de geuren op van kardemom, vanille, kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel. Ontdek hoe de kruiden verbouwd worden en ervaar hoe de kruiden en specerijen hier ‘gewoon’ aan de boom groeien.

  image

  Het Periyar Nationaal Park wordt ook wel Periyar Wildlife Sanctuary genoemd. Dit beschermd natuurgebied ligt in de bergen van de Western Ghats en herbergt een grote variëteit van inheemse diersoorten. Het gebied staat bekend om zijn grote populatie olifanten, maar er zijn ook verschillende apensoorten, zwijnen, otters en herten en er is een grote variëteit aan vogelsoorten. Ook de tijger behoort tot de bewoners van de Wildlife Sanctuary , maar de kans om deze te zien is heel erg klein.

  image

  In het park ligt een groot stuwmeer, Lake Periyar. We maken hier een boottocht  om zo de olifanten langs de oevers te observeren. ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Periyar wordt gevonden door enorme populaties trekvogels die vanuit de omliggende laagvlakten en verder naar de hellingen van dit park vliegen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  naar Munnar

  image

  We gaan vandaag richting een wat koeler klimaat. Munnar is een zogenaamd ‘Hill Station’, waar de Britten in koloniale tijden verkoeling zochten. Nog steeds zoeken veel mensen hier de verkoeling op. Overal waar je kijkt zie je eindeloze theeplantages afgewisseld met watervallen. We blijven twee nachten in deze prachtige plek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  wandeling omgeving Munnar

  image

  Na het ontbijt is het tijd om ons in het groene landschap te wanen. We maken een wandeling van ongeveer vier uur door het groene landschap van theeplantages en graslanden. Geniet van de rustige omgeving en de schitterende uitzichten. Ook bezoeken we een thee plantage en -museum. Na deze mooie wandeling heb je in de middag de tijd om nog wat door het stadje struinen of te relaxen bij het hotel. Hier kom je even heerlijk tot rust. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 25

  naar Kochi

  image

  Vandaag rijden we naar Kochi. Kochi is een fijne mix van koloniale architectuur, lokale kunst en prachtige natuur. De voormalige Europese handelspost Kochi is vooral bekend vanwege de enorme Chinese visnetten die in de haven opgesteld staan en ooit door Chinese handelslieden zijn geïntroduceerd.

  image

  Heb je heimwee naar Nederland? In het “Dutch Palace” zijn muurschilderingen uit de Nederlandse tijd te bezichtigen en er is ook een Nederlandse begraafplaats. Bezoek ook de St. Franciskerk, de oudste kerk in India die in 1563 door de Europese kolonisten is gebouwd of de oude Portugese Synagoge uit 1568.

  image

  In de avond kun je een voorstelling van de wereldberoemde Kathakalidans bijwonen (optioneel). Dit is een typische dansvorm uit Kerala, waarbij vooral de handgebaren en oogbewegingen bijzonder imponerend zijn. Voorafgaand aan de voorstelling worden de dansers uitgebreid opgemaakt. We overnachten in een hotel in het oude centrum van Kochi.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 26

  Backwater boottocht

  image

  We rijden naar Alleppey (Alappuzha), het vertrekpunt van een ontspannende boottocht door de backwaters van Kerala. Achter de kustlijn ligt een enorm kanalenstelsel met een totale lengte van wel 1500 km. Op de stukjes grond tussen de kanalen zijn kleine, schilderachtige dorpjes ontstaan, omgeven door rijstvelden en palmbomen. De belangrijkste bron van inkomsten is er dan ook de handel in kokosproducten.

  image

  Er heerst enorme bedrijvigheid op het water. In kleine bootjes van bamboe en hout worden producten via het water naar de stad gebracht om verkocht te worden. Op een rustige plaats gaan we voor anker en brengen we de nacht door aan boord. Ontbijt, lunch en diner zijn inclusief.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 27

  naar Kovalam Beach

  image

  Na het ontbijt gaan we van boord en rijden we door richting Kovalam Beach, een ontspannen kustplaatsje voor een mooie en relaxte afsluiting van de reis. De komende twee nachten verblijven we in een comfortabel resort aan het strand. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 28

  Kovalam Beach / vrije dag

  image

  Tijd voor zon, zee en ontspanning! Kovalam is een charmant kustdorp aan de Arabische Zee dat bekend staat om de heerlijke stranden, palmbomen en een relaxte sfeer. Aan het eind van deze indrukwekkende reis door India kun je genieten van het strand of lekker luieren aan het zwembad van het hotel. Of misschien wil je je laten masseren in een van de vele Ayurveda salons. 's Avonds is het heerlijk eten in het hotel of een van de restaurantjes in het dorp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 29

  Kovalam Beach / vrije dag

  image

  We hebben nog een laatste dag om heerlijk te relaxen aan het strand van Kovalam. Doe met de dag wat je wilt, maar vergeet niet te genieten van de laatste zonsondergang in de Arabische Zee. We houden onze hotelkamers aan totdat we 's avonds naar de luchthaven van Trivandrum vertrekken voor onze vlucht naar Amsterdam. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 30

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de intercontinentale vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Nieuw: Unieke en zeer complete rondreis door Noord- én Zuid-India
 • Bezoek aan diverse forten in Rajasthan en de wereldberoemde Taj Mahal
 • Verblijf in de heilige stad Varanasi aan de Ganges
 • De mooiste tempels van Tamil Nadu en theeplantages bij <i>hillstation</i> Munnar
 • Overnachting op een <i>houseboat</i> in de backwaters van tropisch Kerala
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Entreegelden van alle inbegrepen excursies inclusief
 • Vervoer met eigen bus mét airconditioning en een nachttrein
 • Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle hotels
 • Inclusief alle ontbijten tijdens de reis

Groepsrondreis Noord- en Zuid-India

Niet boekbaar

Naar boven