Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Delhi

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. We overnachten in een comfortabel hotel aan de zuidkant van Delhi.

 • 2

  Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars. We maken vandaag een stadstour om kennis te maken met deze boeiende stad.

  image

  Als je tijd over hebt dan kun je een bezoek brengen aan Humayun's Mausoleum of Qutab Minar, een van de eerste moskeeën in India, die gebouwd is in Afghaanse stijl.
  Wil je een stukje van modern Delhi zien? Ga dan naar Connaught Place, een zaken- en financiële wijk waar vele winkels en goede restaurants te vinden zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Delhi / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf op op pad gaan In Delhi. Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. Wil je Delhi op een bijzondere manier ontdekken? Een aanrader is een fietstocht door het het oude centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Delhi fietstour / €45,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 4

  naar Mandawa / regio Shekhawathi

  image

  Het is een rit van ongeveer 6 uur naar de regio Shekhawathi. Dit gebied maakte vroeger deel uit van een belangrijke handelsroute. Hierdoor kwam het vanaf de 14e eeuw tot grote economische bloei. Kruiden, katoen en opium waren de belangrijkste handelswaar wat voor grote rijkdom zorgde. In de loop van de de middag komen we aan en hebben we nog even de tijd om de omgeving te ontdekken. We slapen één nacht in Mandawa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Jaipur

  image

  In de ochtend hebben we nog tijd om de dorpse omgeving van Mandawa te ontdekken. Door de 14e eeuwse rijkdom is het gebied bekend om zijn haveli's, Rajasthaanse koopmanshuizen die rijk versierd zijn met houtsnijwerk en fresco's. Ook is het een schatkamer voor kunstverzamelaars, die jagen op handgemaakte relikwieën in de bazaars. Na de lunch vertrekken we voor de rit van ongeveer 3 uur naar Jaipur. 

  image

  Omringd door de ruige Aravali-heuvels, is Jaipur de hoofdstad en grootste stad in de noordelijke staat Rajasthan van India. Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. De rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Paleis der Winden) domineert de hoofdstraat. Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan. 

  image

  Het achterliggende paleis huisvest tegenwoordig een museum en in de tuinen vlakbij ligt een interessant observatorium. Dit opvallende, uiterst modern ogende complex is echter ruim drie eeuwen oud en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst! Als we in Jaipur aankomen hebben we een korte oriëntatie van de stad. We blijven hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Jaipur / Amber Fort

  image

  Vandaag bezoeken we het Amber Fort, dat net iets buiten Jaipur ligt (exclusief entreegeld). Het ligt op zo'n 10 kilometer van de stad en is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over het Maotha meer. Het fort diende destijds als verblijfsplaats van de keizers van het Mogolrijk. 

  image

  Na het bezoek aan het Amber Fort heb je de rest van de dag de tijd om deze stad in je op te nemen. De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten vind je vele straatverkopers en kleine bazaars waar je antiek op de kop kunt tikken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Agra via Abhaneri Step Well en Fatehpur Sikri

  image

  We reizen in de vroege ochtend naar Agra. Onderweg bezoeken we de bijzondere stepwell in het oude dorpje Abhaneri. De Chand Baori is de grootste trapput ter wereld. Een trapput is een uniek concept uit India en wordt gebruikt als water reservoir. Deze indrukwekkende put lijkt op een omgekeerde pyramide. Ook bezoeken we de verlaten stad Fatehpur Sikri. 

  image

  Fatehpur Sikri (UNESCO werelderfgoed) is de indrukwekkende, maar verlaten hoofdstad van het Mogul Rijk tussen 1570 en 1586. Akbar bouwde deze stad om de geboorte van zijn zoon en toekomstige troonopvolger, keizer Jahangir, te vieren. Hoewel Akbar naar verluidt analfabeet was, had hij grote belangstelling voor kunst en architectuur; Fatehpur Sikri is een van zijn meesterwerken, maar moest worden verlaten wegens een gebrek aan water.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Agra (Taj Mahal)

  image

  In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad van India. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. We gaan vroeg op pad om dit wereldwonder te bezoeken. Bij zonsopgang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik.

  image

  Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal.

  image

  Na de Taj Mahal bezoeken we het Agra Fort, ook zeer de moeite waard. Binnen de 20 meter hoge muren van het fort bevindt zich een kleine stad met moskeeën, kamers en tuinen. Je hebt er ook een fantastisch uitzicht over de rivier de Yamuna waarachter de Taj Mahal opdoemt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Orcha

  image

  We nemen de Shatabdi Express van Agra naar Jhansi. De Shatabdi Express is een comfortabele airconditioned trein, en reizigers worden voorzien van snacks en water. Na ongeveer 3 uur komen we aan het eind van de ochtend aan in Jhansi, waar onze bus weer op ons staat te wachten. Het is nog een half uur rijden naar ons hotel in Orcha waar we een nacht verblijven.

  image

  In de middag heb je tijd om Orcha te ontdekken. Je kunt hier heerlijk ronddwalen langs paleizen die de sprookjes vertellen van de heersers in vroegere tijden. Hoogtepunten zijn de 17-eeuwse Jehangir Mahal, de Raj Mahal en de Ram Raja Tempel. Het is ook de moeite waard om naar de rivier te lopen, waar mensen aan het baden of de was aan het doen zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Khajuraho

  image

  In de ochtend heb je nog tijd om Orchha verder te verkennen. Zo kun je in alle vroegte nog even naar de rivier te lopen, waar mensen hun dag starten. Aan het eind van de ochtend vertrekken we voor de rit van ongeveer vijf uur naar Khajuraho. We rijden door akkerbouwgebied met eenvoudige dorpen. Aan het eind van de middag arriveren we en kunnen we inchecken in ons hotel waar we twee nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Khajuraho / bezoek tempels

  image

  In de ochtend nemen we de tijd om India's grootste collectie van tempels te bezoeken. De tempels van Khajuraho zijn vooral bekend om de vrijmoedige erotische afbeeldingen uit de Kamasutra. Sinds 1986 staat het complex op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je hier een dag per fiets of te voet rondzwerft, zal je verbaasd staan hoe kunstenaars, en dus de bezoekers, al meer dan duizend jaar geleden omgingen met het thema erotiek en sensualiteit. In de middag is er de mogelijkheid een optionele fietstocht door de landelijke omgeving van Khajuraho te maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht naar Varanasi

  image

  In de vroege ochtend is het mogelijk een optionele jeepsafari te maken in het Panna National Park, in de buurt van Khajuraho. Hier leeft een groot scala aan wild zoals gazelles, beren, herten, luipaarden en zo'n 200 vogelsoorten. Er zijn ook een aantal tijgers en hoewel deze moeilijk te spotten zullen zijn, is het gebied wel aangewezen als zogenaamd tiger reserve.

  image

  In de middag worden we naar de kleine luchthaven van Khajuraho gebracht voor de korte vlucht naar Varanasi, de heilige stad aan de Ganges. Dit indrukwekkende bedevaartsoord is sinds eeuwen onbetwist dé belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaats van India. De Engelse auteur Mark Twain schreef ooit: ‘Benares is ouder dan de geschiedenis, ouder dan traditie, nog ouder dan legende en ziet er twee keer zo oud uit als deze drie samen’. 

  image

  Varanasi staat ook bekend om zijn delicatessen, die zo lekker zijn dat je stiekem je vingers wilt aflikken. Vergeet dan ook zeker niet om wat uit te proberen bij een van de traditionele eetkraampjes. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Varanasi / vrije dag

  image

  In de vroege gaan we naar de Ganges voor een boottocht. Bij zonsopgang varen we langs de ghats (rituele wasplaatsen) en zien we hoe Varanasi in de rode morgengloed tot leven komt. De devote Hindoes voeren hun ochtendrituelen uit en baden in de heilige rivier. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over deze overdonderende taferelen die zich afspelen in deze unieke stad. Op de brede trappen naar de Ganges is het altijd een drukte van jewelste met pelgrims.

  image

  Bij twee van de ghats zie je rookpluimen omhoog kringelen: overledenen worden in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de rivier de Ganges gestrooid, de grootste wens van iedere Hindoe. In de avond gaan we opnieuw naar de oevers van de Ganges voor de bijzondere Aarti Ceremonie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Varanasi / bezoek Sarnath / vlucht naar Delhi

  image

  In de ochtend brengen we een bezoek aan Sarnath. Dit heiligdom voor boeddhisten ligt net even buiten de stad en is de plaats waar Boeddha vijf eeuwen voor de jaartelling voor het eerst zijn volgelingen toesprak. De ruïnes van de stoepa's en tempels zijn erg interessant. Aan het eind van de middag of 's avonds nemen we het vliegtuig naar Delhi om in de nacht door te vliegen naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de intercontinentale vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Noord-India te beleven
 • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal
 • Ontdek de 3 steden van de Gouden Driehoek: Jaipur, Delhi en Agra
 • Bezoek aan de indrukwekkende stad Varanasi
 • Tijdbesparende binnenlandse vluchten Khajuraho - Varanasi en Varanasi - Delhi
 • Bezoek aan de landelijke regio Shekhawathi met zijn rijk versierde koopmanshuizen
 • Bezoek aan het tempelcomplex van Khajuraho (UNESCO World Heritage)
 • Prima hotels, vaak met zwembad
 • Vervoer per bus mét airconditioning tijdens gehele reis
 • Alle ontbijten inbegrepen

Groepsrondreis Noord-India Hoogtepunten

Zeg Namasté tegen Noord-India

image
15 dagen vanaf € 1.299
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!