< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Delhi

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars. We overnachten in een comfortabel hotel in Kharol Bagh, het toeristische centrum van Delhi met leuke winkeltjes en restaurants.

 • 3

  Delhi / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf op op pad gaan In Delhi. Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. Wil je Delhi op een bijzondere manier ontdekken? Een aanrader is een fietstocht door het het oude centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Delhi fietstour / €45,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 4

  naar Jaipur

  image

  We vertrekken op tijd voort de rit van ongeveer 5 uur in onze eigen bus naar Jaipur. Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. De rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Paleis der Winden) domineert de hoofdstraat. Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan.

  image

  Het achterliggende paleis huisvest tegenwoordig een museum en in de tuinen vlakbij ligt een interessant observatorium. Dit opvallende, uiterst modern ogende complex is echter ruim drie eeuwen oud! We blijven twee nachten in Jaipur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Jaipur / Amber Fort

  image

  Vandaag bezoeken we het Amber Fort, dat net iets buiten Jaipur ligt (exclusief entreegeld). Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer. We bezoeken het Fort in de ochtend en  hebben de middag ter vrije besteding in Jaipur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Agra via Abhaneri Step Well en Fatehpur Sikri

  image

  We reizen in de vroege ochtend naar Agra. Onderweg bezoeken we de bijzondere stepwell in Abhaneri, de grootste trapput ter wereld. Een trapput is een uniek concept uit India, en lijkt op een omgekeerde pyramide. Ook bezoeken we de verlaten stad Fatehpur Sikri.

  image

  Fatehpur Sikri is de indrukwekkende, maar verlaten hoofdstad van het Mogul Rijk tussen 1570 en 1586. Akbar bouwde deze stad om de geboorte van zijn zoon en toekomstige troonopvolger, keizer Jahangir, te vieren. Hoewel Akbar naar verluidt analfabeet was, had hij grote belangstelling voor kunst en architectuur; Fatehpur Sikri is een van zijn meesterwerken, maar moest worden verlaten wegens een gebrek aan water.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Agra (Taj Mahal)

  image

  In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad van India. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik.

  image

  Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Orcha

  image

  We nemen de Shatabdi Express van Agra naar Jhansi. De Shatabdi Express is een comfortabele airconditioned trein, en reizigers worden voorzien van snacks en water. Na ongeveer 3 uur komen we aan het eind van de ochtend aan in Jhansi, waar onze bus weer op ons staat te wachten. Het is nog een half uur rijden naar ons hotel in Orcha waar we twee nachten verblijven.

  image

  In de middag heb je tijd om Orcha te ontdekken. Je kunt hier heerlijk ronddwalen langs paleizen die de sprookjes vertellen van de heersers in vroegere tijden. Hoogtepunten zijn de 17-eeuwse Jehangir Mahal, de Raj Mahal en de Ram Raja Tempel. Het is ook de moeite waard om naar de rivier te lopen, waar mensen aan het baden of de was aan het doen zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Khajuraho

  image

  Het is de moeite waard om 'in alle vroegte nog even naar de rivier te lopen, waar mensen aan het baden of de was aan het doen zijn. Na een eveneens vroeg ontbijt vertrekken we voor de rit van vijf tot zes uur naar Khajuraho. We rijden door akkerbouwgebied met eenvoudige dorpen. Aan het begin van de middag arriveren we en kunnen we inchecken in ons hotel waar we twee nachten verblijven.

  image

  Het is vandaag mogelijk een optionele jeepsafari te maken in het Panna National Park, in de buurt van Khajuraho. Hier leeft een groot scala aan wild zoals gazelles, beren, herten, luipaarden en zo'n 200 vogelsoorten. Er zijn ook een aantal tijgers en hoewel deze moeilijk te spotten zullen zijn, is het gebied wel aangewezen als zogenaamd tiger reserve.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Khajuraho / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag de tijd om één van de grootste attracties van India te bezoeken. De tempels van Khajuraho zijn vooral bekend om de vrijmoedige erotische afbeeldingen uit de Kamasutra. Sinds 1986 staat het complex op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je hier een dag per fiets of te voet rondzwerft, zal je verbaasd staan hoe kunstenaars, en dus de bezoekers, al meer dan duizend jaar geleden omgingen met het thema erotiek en sensualiteit. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Allahabad

  image

  Het is een flinke rit naar Allahabad vandaag, we zullen het grootste deel van de dag onderweg zijn. Allahabad is een vrij onbekende stad en voor ons een tussenstop onderweg naar Varanasi. Maar de stad heeft nog genoeg te bieden, in Allahabad komen twee iconische rivieren, de Ganges en de Yamuna samen. Hierdoor is het een belangrijk cultureel, politiek en religieus centrum geworden. In de 16de eeuw namen de Moghols de stad over en werd de naam gewijzigd in Allahabad. We blijven hier één nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Allahabad / naar Varanasi

  image

  In de ochtend hebben we nog even de tijd om Allahabad te ontdekken. Je kunt naar de Triveni Sangam gaan, de locatie waar de Ganges en Yamuna rivieren bij elkaar komen. Een derde rivier is mythisch, de Saraswati, die volgens de overlevering miljoenen jaren geleden opgedroogd is. Op deze plek wordt eens in de twaalf jaar een 3 maanden durend en 2000 jaar oud festival gehouden (Maha Kumbh Mela) waar miljoenen mensen op af komen. Ook de Anand Bhavan, een museum gewijd aan de Nehru familie, is de moeite waard om te bezoeken.

  image

  In de middag rijden we in ongeveer drie uur naar Varanasi, de heilige stad aan de Ganges. Dit indrukwekkende bedevaartsoord is sinds eeuwen onbetwist dé belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaats van India. De Engelse auteur Mark Twain schreef ooit: ‘Benares is ouder dan de geschiedenis, ouder dan traditie, nog ouder dan legende en ziet er twee keer zo oud uit als deze drie samen’. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in de stad.

 • 13

  Varanasi / vrije dag

  image

  Een ervaring om nooit te vergeten is 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te lopen en te zien hoe de zeer devote Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren en in de heilige Ganges baden. Of laat je langs de ghats van de Ganges roeien om Varanasi in de rode morgengloed tot leven te zien komen. Vanaf het water heb je een goed uitzicht over de overdonderende taferelen die zich afspelen in deze unieke stad.

  image

  Op de brede trappen naar de Ganges is het altijd een drukte van jewelste met pelgrims. Een lange rij ghats (rituele wasplaatsen) ligt langs de linkerkant van de oever. Bij twee daarvan zie je rookpluimen omhoog kringelen: overledenen worden in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de rivier de Ganges gestrooid, de grootste wens van iedere Hindoe.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Varanasi / vrije dag / vlucht naar Delhi

  image

  Als het vluchtschema het toelaat heb je nog een vrije dag in Varanasi. Een bezoek waard is Sarnath. Sarnath ligt net even buiten de stad en is een heiligdom voor boeddhisten. Het is de plaats waar Boeddha vijf eeuwen voor de jaartelling voor het eerst zijn volgelingen toesprak. De ruïnes van de stoepa's en tempels zijn erg interessant. Aan het eind van de middag of 's avonds nemen we het vliegtuig naar Delhi om in de nacht door te vliegen naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de intercontinentale vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Noord-India te beleven
 • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal
 • Ontdek de 3 steden van de Gouden Driehoek: Jaipur, Delhi en Agra
 • Bezoek aan de indrukwekkende stad Varanasi
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van Varanasi naar Delhi
 • Bezoek aan het tempelcomplex van Khajuraho (UNESCO World Heritage)
 • Prima hotels, soms met zwembad
 • Privévervoer per bus mét airconditioning tijdens gehele reis
 • Alle ontbijten inbegrepen

Groepsrondreis Noord-India Hoogtepunten

Zeg Namasté tegen Noord-India

image
15 dagen vanaf € 1.399
Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
 • Lezing door reisjournalist Sander Groen
 • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
 • Een schaatsbaan!
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.