Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Delhi

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Delhi / vrije dag

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel in Kharol Bagh, het toeristische centrum van Delhi met leuke winkeltjes en restaurants.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Delhi / vrije dag

  image

  In de ochtend kun je optioneel een unieke fietstocht door Oud-Delhi maken. Onder begeleiding van een deskundige gids fiets je door de historische wijk Shahjahanabad en werp je een blik in het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Delhi fietstour / €40,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 4

  via Haridwar naar Rishikesh

  image

  In de ochtend nemen we vanuit Delhi de trein naar Haridwar, waar we rond lunchtijd aankomen. Deze heilige stad is een van de oudste steden in India. Haridwar betekent ‘Toegangsweg naar God’ in het Hindi. De stad ligt aan de heilige rivier de Ganges en trekt pelgrims vanuit heel India. Zij komen naar de stad om op de trappen van de oever (Ghats) in de rivier te baden en te bidden.

  image

  Het is ook de plaats van de beroemde Kumbha Mela, die eens in de 12 jaar plaatsvindt. Kumbha Mela is een groots religieus festival dat ongeveer 10 miljoen Hindoes aantrekt. Vanuit Haridwar rijden we nog 24 kilometer door naar Rishikesh. We overnachten in een eenvoudig hotel net buiten Rishikesh dat ligt aan de oevers van de Ganges.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Rishikesh / vrije dag

  image

  Rishikesh wordt beschouwd als hét spirituele centrum van India. Je voelt een mystieke sfeer in deze plaats. De stad is bezaaid met centra waar de leer van spiritualiteit beoefend wordt; de zogenaamde Ashrams. De vele bezoekers richten zich tot bezinning, gebed, yoga en meditatie. Een andere spirituele plek die je kunt bezoeken is Traveni Ghat. Hier komen drie heilige rivieren (de Ganges, de Yamuna en de Saraswathy) samen. Men gelooft dat wanneer je in aanraking komt met dit heilige water je verlost bent van al je zonden.

  image

  In de avond zijn de activiteiten rondom de rivier altijd een waar spektakel. Het is een indrukwekkend gezicht als de lampen na de zonsondergang iedere avond over de rivier drijven, als onderdeel van de Ganga Aarti ceremonie. Rishikesh biedt een groot scala aan activiteiten: maak een wandeling in de mooie omgeving, bezoek één van de vele tempels, loop over de Laxman Jhoola om de Ganges vanuit een ander perspectief te bekijken of volg het pad van de Beatles die hier in de jaren zestig op zoek waren naar ‘Verlichting’.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Corbett Nationaal Park

  image

  We rijden vandaag in een uur of zeven naar Corbett NP waar we aan het eind van de middag aankomen. Corbett Nationaal Park is vernoemd naar de legendarische jager die laternatuurbeschermer werd: Jim Corbett. Het nationale park was het eerste wildreservaat in India en heeft een oppervlakte van ongeveer 500 vierkante kilometer. Door de overgang van de Himalaya naar de laagvlakte kent het park een grote variatie aan landschappen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner

  Puur Sawadee - TOFT tigers

  TOFT Tigers

  Corbett is één van de negen tijgerreservaten die opgenomen zijn door Project Tiger. Dit project is opgericht in 1973 om de tijgerpopulatie te beschermen. We overnachten in een jungle lodge die is aangesloten bij TOFT Tigers. Door in deze jungle lodge te overnachten draag je bij aan het werk van de organisatie en wordt het leefgebied van de tijger en vele andere diersoorten beschermd. Lees hier meer over TOFT Tigers.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • Indeling jeeps tijdens de safari's

  Tijdens de safari's in de nationale parken wordt de groep opgedeeld in verschillende jeeps. De indeling van de jeeps is in handen van een overkoepelende organisatie. Zij maken deze indeling op basis van de deelnemerslijsten die wij naar de lokale vertegenwoordiger sturen. Indien je samen hebt geboekt, zul je samen in een jeep ingedeeld worden. Voordat de safari's beginnen worden de paspoorten gecheckt, om te kijken of je in de goede jeep zit.

  Daarnaast zijn de parken allemaal ingedeeld in verschillende 'zones' of 'secties'. Elke jeep krijgt willekeurig een zone of sectie toegewezen waarin de gamedrive plaatsvindt. Dit is gedaan ter behoud van het park en om te voorkomen dat er 10 jeeps om 1 tijger heen staan. Dit betekent wel dat het kan gebeuren dat een deel van de groep een tijger ziet, terwijl een ander deel van de groep die niet ziet omdat zij de gamedrive in een andere sectie hebben. Hoewel de kans groot is dat je tijdens deze reis tijgers ziet, kunnen we hiervoor geen garantie geven omdat de natuur zich nu eenmaal niet laat dwingen.

  Zowel Sawadee als ons lokaal agentschap heeft geen zeggenschap over de indeling van de jeeps of over welke jeep in welke sectie de gamedrive maakt.

 • 7

  Corbett Nationaal Park / game drives

  image

  In de ochtend en in de late middag maken we een avontuurlijke jungle safari. Houd je ogen open; het park is namelijk het thuis van Aziatische olifanten, krokodillen, pythons en uiteraard de tijger. Daarnaast wonen er door de gevarieerde flora en fauna nog vele andere diersoorten. Ook kun je op de fiets of te voet omliggende dorpjes verkennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  naar Unchagaon / overnachting Fort

  image

  Vandaag verlaten we Corbett en rijden we richting Agra. Na zes uur komen wij aan in Unchagaon, waar we zullen overnachten in het majestueuse, 19-eeuwse Fort Unchagaon. De huidige Raja Surendra Pal Singh erfde het fort toen hij tien jaar oud was en heeft het laten renoveren. De imposante witte gevel is omgeven door goed verzorgde, weelderige gazons. Met een wandeling door Unchagaon, naar de lokale markt of door omliggende dorpen kun je je onderdompelen in het lokale leven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Agra

  image

  We rijden verder richting Agra. In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk is, een van de zeven architectonische wereldwonderen, de Taj Mahal, gelegen aan de oever van de Yamunarivier. Het wordt omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. We overnachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Agra / vrije dag

  image

  Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer van de Taj Mahal door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik. Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Sjah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  via het Gwalior fort naar Orchha

  image

  We vertrekken in de ochtend met onze bus voor een lange rit naar Orchha. Onderweg maken we een stop bij het indrukwekkende Gwalior fort. Het fort is in de 15e eeuw gebouwd bovenop een hoge rots dat zo'n 100 meter boven de stad uitsteekt. Gwalior Fort spreidt zich uit over een oppervlakte van 3 vierkante km en bestaat uit drie tempels, zes paleizen en een aantal watertanks.

  image

  In Orccha kun je vandaag of morgen heerlijk ronddwalen langs paleizen die de sprookjes vertellen van de heersers in vroegere tijden. De hoogtepunten van Orchha zijn de 17-eeuwse Jehangir Mahal, de Raj Mahal en de Ram Raja Tempel. Schittende gebouwen die je zullen verrassen. We verblijven hier een nacht in een kleinschalig hotel met een fijne tuin op een prachtige plek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Khajuraho

  image

  Het is de moeite waard om 's ochtends nog even naar de rivier te lopen, waar mensen aan het baden of de was aan het doen zijn. Of loop nog even het dorpje in, waar 's ochtends altijd veel bedrijvigheid is. In de loop van de ochtend rijden we in vier tot vijf uur naar Khajuraho. We rijden door akkerbouwgebied met eenvoudige dorpen. In de loop van de middag arriveren we in ons aangename hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Khajuraho / optionele excursie Panna Tiger Reserve

  image

  Je hebt de hele dag de tijd om één van de grootste attracties van India te bezoeken. De tempels van Khajuraho zijn vooral bekend om de vrijmoedige erotische afbeeldingen uit de Kamasutra. Sinds 1986 staat het complex op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je hier een dag per fiets of te voet rondzwerft, zal je verbaasd staan hoe kunstenaars, en dus de bezoekers, al meer dan duizend jaar geleden omgingen met het thema erotiek en sensualiteit.

  image

  Liefhebbers kunnen vandaag een excursie maken naar het Panna Tiger Reserve op ongeveer drie kwartier rijden van Khajuraho. De jeep haalt je op van het hotel. In het park gaan we uiteraard op zoek naar tijgers. Ook leven er herten, antilopen, wilde zwijnen, langoer apen en jakhals. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Bandhavgarh Nationaal Park

  image

  Bandhavgarh Nationaal Park ligt op ongeveer zes uur rijden van Khajuraho. Bandhavgarh is één van de mooiste natuurparken van India. Het landschap is erg divers. Het is een mix van tropische jungle, dreigende rotsformaties en uitgestrekte graslanden. In dit park is de kans op het zien van tijgers het grootst. We overnachten in een junglelodge die aangesloten is bij TOFT Tigers.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  Bandhavgarh Nationaal Park / game drives

  image

  Wij maken twee jeepsafari’s, namelijk in de vroege morgen en in de late middag. Naast de tijgers zijn er ook andere dieren te zien zoals herten, wilde beren, langoer apen en meer dan 150 vogelsoorten. Ook is het mogelijk om een wandeling te maken in de bufferzone van het park. Tijdens de wandeling kun je kennis maken met de lokale flora of de lokale dorpjes. Dit kan ter plaatse geregeld worden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 16

  naar Kanha Nationaal Park

  image

  In de vroege ochtend vertrekken we naar het derde en laatste Nationale Park van deze reis. De weg naar dit park is over het algemeen goed te doen, maar kent wel veel bochten. Rond het middaguur zullen we aankomen in Kanha. Kanha Nationaal Park is een van de grootste parken van India, waar we gedurende ons verblijf twee gamedrives maken. De sal-bossen en de uitgestrekte weiden zijn het thuis van de Bengaalse tijger, de gestreepte hyena, de luipaard, de wilde hond, het zeldzame moerashert en vele vogelsoorten. We overnachten in een junglelodge welke is aangesloten bij Toft Tigers.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 17

  Kanha Nationaal Park / gamedrives

  image

  Ondanks de indrukwekkende grootte, de ontoegankelijkheid en door de grote afstand van grote steden is het park de laatste jaren erg populair geworden. De geuren, de geluiden en de diversiteit van diersoorten maken een bezoek aan dit park een unieke ervaring. Vandaag maken we een gamedrive door Kanha Nationaal Park. Bereid je voor op overweldigend mooie natuur, veel dieren en misschien zelfs wel een tijger!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 18

  nachttrein naar Varanasi

  image

  We rijden naar Jabalpur, waar we in de avond op de nachttrein stappen, die ons binnen 12 uur naar Varanasi brengt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Varanasi / vrije dag

  image

  In de vroege ochtend komen we aan in het indrukwekkende bedevaartsoord Varanasi, sinds eeuwen onbetwist dé belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaats van India. De Engelse auteur Mark Twain schreef ooit: ‘Benares is ouder dan de geschiedenis, ouder dan traditie, nog ouder dan legende en ziet er twee keer zo oud uit als deze drie samen’. We overnachten in een eenvoudig hotel.

  image

  Op de brede trappen naar de Ganges is het altijd een drukte van jewelste met pelgrims. Een lange rij ghats (rituele wasplaatsen) ligt langs de linkerkant van de oever. Bij twee daarvan zie je rookpluimen omhoog kringelen: overledenen worden in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de rivier de Ganges gestrooid, de grootste wens van iedere Hindoe.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  vlucht naar Amsterdam via Delhi

  image

  Een ervaring om nooit te vergeten is 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te lopen en te zien hoe de zeer devote Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren en in de heilige Ganges baden. Of laat je langs de ghats van de Ganges roeien om Varanasi in de rode morgengloed tot leven te zien komen. Vanaf het water heb je een goed uitzicht over de overdonderende taferelen die zich afspelen in deze unieke stad. Na de lunch nemen wij een binnenlandse vlucht naar Delhi. Vanuit Delhi vliegen wij terug naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Een complete en unieke reis waarbij natuur en cultuur evenwichtig worden afgewisseld
 • Bezoek aan maar liefst 3 tijgerparken (hierdoor grotere kans op zien van tijgers)
 • Bezoek aan Rishikesh, de stad van de yoga
 • Ondersteuning van TOFT Tigers ter bescherming van de tijger
 • Bezoek aan verschillende forten zoals Gwalior
 • Bezoek aan de Taj Mahal
 • Zes jeepsafari's in de Nationale Parken
 • Voldoende tijd om plaatsen als Rishikesh en Khajuraho te verkennen
 • Afwisselend vervoer met eigen bus en twee treintrajecten

Groepsrondreis India - tijgerreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven