Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Sumatra, Java en Bali
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Het extra vertrek van 11 september is een 28-daagse reis. Tijdens deze reis verblijf je één nacht in Lovina (in plaats van twee) en vervalt het verblijf en de activiteiten in Munduk. Voor het overige is het programma zoals hieronder beschreven.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Medan

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Medan; naar Tangkahan

  image

  Bij aankomst in de dampende tropenstad Medan stappen we in minibusjes en rijden we in een uur of vijf meteen door naar Tangkahan. Je maakt al direct kennis met Sumatra, onderweg zijn er nogal wat hobbels in de weg te voelen. De weg voert je langs palmolieplantages, die vaak nog door de Nederlanders zijn aangelegd. Tangkahan ligt vlak aan het Gunung Leuser nationaal park, één van de laatste stukken regenwoud.

  image

  Je vindt hier grote aantallen gigantische bomen en zeldzame flora en fauna zoals de orang-oetan en met wat geluk vind je de rafflesia reuzenbloem (de grootste bloem ter wereld). Andere bedreigde diersoorten als tijgers, olifanten en neushoorns struinen hier nog rond. De komende twee nachten slapen we in een eenvoudige maar schone lodge met uitzicht over de rivier. De plek nodigt uit tot relaxen aan de rand van de rivier. Ook kun je er zwemmen of baden in de hete bron.

 • 3

  Tangkahan / vrije dag

  image

  Het Gunung Leuser Nationaal Park wordt gevormd door bergketens en primair regenwoud. Je kunt onder begeleiding van een lokale gids het regenwoud verkennen. Er zijn verschillende wandeltochten te maken die verschillen in duurte en zwaarte. Zo is het mogelijk om een drie of een zes uur durende wandeling te maken. De wandelingen gaan over zichtbare en oneffen paden. Het kan dus voorkomen dat je over een pad van takken, bladeren en stronken loopt. 

  image

  Wil je liever niet wandelen, dan is het mogelijk om achter te blijven en later aan te sluiten voor de lunch aan de rand van de rivier. Eén van de andere hoogtepunten van een bezoek aan het Gunung Leuser is een bezoek aan het project waar olifanten ingezet worden voor woudbeheer. Hier kun je helpen de olifanten te wassen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Bukit Lawang

  image

  Vanaf Tangkahan rijden we in jeeps over een slechte weg door plantages in een uur of vier naar Bukit Lawang. Bukit Lawang is een klein dorp aan de oevers van de Bahorok rivier. We komen rond lunchtijd aan in Bukit Lawang, je kunt er voor kiezen om een becak tour te maken of een wandeling door het dorp te maken. We overnachten twee nachten in een sfeervolle eco-lodge.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Bukit Lawang / vrije dag

  image

  In de ochtend kun je een mooie jungletocht in de omgeving maken. Je kunt een drie uur of een zes uur durende jungletocht maken met grote kans op het zien van orang-oetans. Ook deze wandelingen gaan over zichtbare en oneffen paden. Het kan dus voorkomen dat je over een pad van takken, bladeren en stronken loopt en soms wat moet klimmen. Je komt aan het begin van de middag weer terug bij de lodge. Je kunt een verfrissende duik in de rivier nemen of vanaf je terras de vele junglegeluiden uit het woud in je opnemen. Er bestaat geen betere plek om de belevenissen van de afgelopen dagen te laten bezinken. Langs de rivier vind je talloze gezellige restaurantjes waar het 's avonds goed vertoeven is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Berastagi

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg, we rijden door de Karo Hooglanden naar Berastagi. Onderweg zie je het lokale leven aan je voorbij trekken, we passeren plantages en kleine dorpen. De Karo Hooglanden liggen op een groot en vruchtbaar plateau, geflankeerd door verschillende vulkanen. Door het koele klimaat was het een geliefde verblijfplaats voor de Nederlanders in koloniale dagen. 's Avonds moet je hier dan ook echt je trui aantrekken. Na aankomst in Berastagi heb je nog tijd om de beroemde fruitmarkt te bezoeken. We overnachten in een eenvoudige accommodatie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Tobameer

  image

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we over een lange, kronkelende weg door de Karo-hooglanden naar Prapat, dat aan het Tobameer ligt. Onderweg stoppen we in het dorp Dokan, waar de Batak Baro stam woont. Hier kunnen we een kijkje nemen binnen in een van de traditionele huizen. Na deze koffiestop vervolgen we onze weg en komen we aan bij de Si-Piso-Piso waterval. Het laatste deel van de weg geeft spectaculaire uitzichten op het Tobameer, het grootste en diepste kratermeer van Zuidoost-Azië. Via haarspeldbochten dalen we de kraterrand in. We schepen in voor de overtocht naar het schiereiland Samosir, waar we aan het eind van de dag aankomen. Ons hotel waar we drie nachten verblijven, is prachtig gelegen aan het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Tobameer / vrije dag

  image

  Samosir, dat wordt omringd door steile bergwanden, is een heerlijke plek om zelf per fiets of wandelend te verkennen. Het eiland wordt bewoond door de Batak Toba. Tot aan het begin van deze eeuw waren ze koppensnellers en kanibalen en ook nu nog kent hun dagelijks leven vele animistische trekjes. Verspreid over het eiland staan 'huisjes voor altijd', waarin de beenderen van overleden familieleden worden bewaard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Tobameer / vrije dag

  image

  Het is mogelijk om een boottocht te maken waarbij je historische plekken bezoekt en meer te weten komt over deze bijzondere bevolkingsgroep. Tijdens de boottocht stop je o.a. bij het indrukwekkende koningsgraf in Tomok en bij Ambarita, waar je de stenen stoelen en tafels ziet waaraan vroeger recht werd gesproken. Onderweg kun je heerlijk zwemmen in het meer. 's Avonds kun je in één van de kleine restaurants zien en horen waar de Batak in Indonesië beroemd om zijn: hun zangkunst en hun vrolijke natuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Sipirok

  image

  Een lange busrit door de Bukit Barisan, het gebergte dat als een ruggengraat Sumatra in de lengte doorsnijdt. Het uitzicht onderweg varieert van adembenemende vergezichten tot drukke markten, groene rijstvelden, moslimscholen en stukken regenwoud. We zullen deze lange reisdag af en toe onderbreken, onder andere door een bezoek te brengen aan de kleurrijke markt van Balige. We slapen een nacht in een hotel in het hooggelegen Sipirok. Vanuit het hotel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Bukittinggi

  image

  Het is nog een flink stuk rijden naar Bukittinggi maar de route is schitterend! In Bonjol steken we de evenaar over. Aan het eind van de dag dalen we af naar Bukittinggi, dat mooi gelegen is in een kom tussen twee vulkanen in. Bukittinggi is het administratieve en culturele centrum van de Minangkabau. Aan de rand van de stad heb je uitzicht op de immense Ngarai Canyon, oftewel het Karbouwengat. Het is mogelijk morgen hier een prachtige wandeling te maken onder begeleiding van een lokale gids.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Bukittinggi / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een mooie optionele wandeling maken. Vanaf het uitzichtpunt op de immense Ngarai Canyon, oftewel het Karbouwengat, daal je af naar beneden en vervolgens weer te klimmen naar het dorpje Kota Gadang. Dit dorpje is bekend vanwege zijn zilversmeden die filigraanzilver maken. Het is een liefelijk dorp met nog veel houten huizen in de Nederlandse stijl. We wandelen verder langs de rijstvelden en dalen via een bamboe bos af naar de rivier die je oversteekt. Per truck keer je terug naar het hotel.

  image

  Ook is het mogelijk om een facultatieve tocht per minibusje te maken om kennis te maken met allerlei facetten van de Minangkabause levenswijze. Evenals de Batak hebben de Minangkabau een eigen stijl van huizenbouw. Je bezoekt plantages met kruidnagel- en kaneelbomen en koffiestruiken, bezoekt verscholen dorpen met Minangkabause huizen en als hoogtepunt het enorme koninklijke paleis met de karakteristieke puntdaken, die op buffelhorens lijken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  vlucht naar Yogyakarta

  image

  Vanaf Padang vliegen we via Jakarta naar Yogyakarta, waar we de komende drie nachten in een gezellig hotel met zwembad logeren. Het hotel ligt in een buurt met talrijke restaurants en winkels. Yogyakarta is een vriendelijke, ontspannen stad en je zult meteen merken hoe enthousiast de Indonesiërs reageren op je aanwezigheid. Doordat we in één keer naar Midden-Java vliegen sparen we een aantal lange reisdagen uit en hebben we ruim de tijd om een aantal interessante plekken op Midden- en Oost-Java te bezoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  Je zult tijd te kort komen in Yogyakarta, de sultanstad en het eeuwenoude artistieke centrum van Java. In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle stille straatjes. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. Daarna is het leuk om per becak een aantal kleinschalige galerieën en handwerkplekken te bezoeken. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. 

  image

  Yogyakarta is het centrum van oud Javaanse kunst zoals batik en het maken van wayangpoppen. Het maakt de stad bij uitstek geschikt voor het kopen van souvenirs. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro en te eten in één van de vele gezellige restaurants.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en de Borobudur

  image

  Vandaag bezoeken we de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld en is 300 jaar ouder dan Angkor Wat en 200 jaar ouder dan de Notre Dame. De Borobudur werd in 1815 herontdekt, opgegraven en in zijn oorspronkelijke glorie hersteld. Je kan het prachtige complex vanaf beneden aanschouwen. Verder kan je heerlijk wandelen in de grote tuin die eromheen ligt. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen of een gids inhuren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Candirejo

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad dat vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 16

  naar Tawangmangu / wandeling

  image

  We beginnen vandaag vroeg met een bezoek aan de Prambanan een andere indrukwekkende tempel in de buurt van Yogya. In tegenstelling tot de Borobudur is dit een hindoeïstisch bouwwerk. De drie hoofdtempels zijn prachtig gelegen. Langs tabak- en suikerrietvelden rijden we verder naar de mysterieuze, erotische Sukuhtempel, die hoog boven de vlakte gebouwd is. Ver beneden je ligt de laagvlakte van Centraal-Java te dampen in het tropenlicht. 

  image

  We maken een mooie wandeling van ongeveer drie uur door dit ongerepte berggebied naar Tawangmangu. Dit deel van Java wordt weinig bezocht door Europeanen en je zult heel wat bekijks trekken. Als er tijd is, nemen we aan het eind van onze wandeltocht nog een verfrissende duik in de buurt van een hoge waterval. We slapen hier in een eenvoudig hotel in het hoogelegen Tawangmangu.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Malang

  image

  Via een steile pas rijden we naar Madiun om van daar uit door Oost-Java te rijden. Aan het eind van de middag arriveren we in de koele stad Malang waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. We overnachten in een gezellig guesthouse in het centrum van Malang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  We vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar we al jaren te gast zijn. Hier gaan we op koffievisite bij een familie. In dit dorpje wisselen we van vervoermiddel. Onze bus maakt plaats voor stevige open jeeps, waarop we staand een avontuurlijke rit maken door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze trektocht.

  image

  We dalen af in de grote krater, waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand. Als je geen zin hebt in deze wandeling kun je ook een gedeelte met paardjes afleggen of met de jeeps doorrijden. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kunnen we naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of vijf naar Kalibaru. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur. Dit is een heerlijke plek om twee nachten bij te komen aan de rand van het zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Na de lange dag van gisteren is het vandaag heerlijk om bij te komen aan de rand van het zwembad. Ook kun je door de plantages wandelen en zien hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. De omgeving is schitterend, met felgroene rijstterrassen overschaduwd door een imposante vulkaan, maar het allerleukst is de lokale bevolking. Deze dag kun je heerlijk bijkomen en ben je helemaal klaar voor het volgende eiland dat we vanaf morgen gaan bezoeken, namelijk Bali. Je kan er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar zeeschildpadden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Op zoek naar zeeschildpadden - Sukamade / €85,00 per persoon

  Op zoek naar zeeschildpadden - Sukamade

  Puur Sawadee - Op zoek naar zeeschildpadden

  Je kan er voor kiezen om in Sukamade op zoek te gaan naar zeeschildpadden. Als je voor deze optionele excursie kiest, ziet het programma er als volgt uit:

  image

  Dag 20 - Naar Sukamade

  We rijden per jeep via koffie- en cacaoplantages door het Meru Betiri natuurpark naar Sukamade. We stoppen aan het strand bij een klein vissersdorp, een ideale plek voor een picknicklunch. We maken een wandeling (+/- 2 uur) door de jungle waar we kans hebben om toekans en langoer-apen te zien. We vervolgen onze spectaculaire hobbelrit over onverharde wegen en soms door riviertjes naar het dorpje Sukamade midden in de jungle. We verblijven in een zeer eenvoudige accommodatie waar je met maximaal 5 personen de kamer deelt. Na het diner gaan we naar Pantai Penyu. Op dit strand komen regelmatig zeeschildpadden hun eieren leggen en de kans is groot dat je hiervan getuige bent, mits je heel stil bent. Vooral tijdens het graven van een hol mogen de schildpadden niet gestoord worden! Pas als ze bezig zijn met eieren leggen, kun je een kijkje nemen. De leatherback turtles die hier voorkomen kunnen wel 1,5 meter in doorsnee worden.

  image

  Dag 21 - Naar Ketapang

  We rijden naar Ketapang en vervoegen we ons weer bij de rest van de groep.

  Let op: het zou kunnen dat Meru Betiri niet bereikbaar is door zware regenval. Dan gaat het keuzeprogramma niet door.

  Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is 2 personen. In de prijs voor dit keuzeprogramma is er al rekening gehouden met de gemiste overnachting in Ketapang. Inbegrepen zijn de entreegelden, vervoer, lunch, diner en ontbijt. Een eenpersoonkamer is hier helaas niet mogelijk.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 21

  naar Ketapang

  image

  Vanaf Kalibaru rijden we in twee uur naar Ketapang. Hier verblijven we de komende nacht in een mooi hotel aan het strand met zwembad. Vanuit Ketapang kun je Bali al zien liggen. Ketapang ligt nabij het levendige stadje Banyuwangi en het is mogelijk optioneel een tour door de stad te maken per becak. Dit is ook de uitvalsbasis voor de beklimming van de Ijen-vulkaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  naar Lovina / beklimming Ijen vulkaan

  image

  Voor dag en dauw vertrekken we per jeep naar één van de mooiste vulkanen: de Ijen. In ongeveer vijf kwartier loop je over een steil zand/grindpad naar de kraterrand. Het is niet alleen de natuur, het kratermeer en de vulkaan die deze tocht bijzonder maken, maar het zijn vooral de zwaveldragers die je tegenkomt. Uit de krater worden brokken zwavel gehakt die eerst uit de krater omhoog worden gedragen en vervolgens naar beneden naar een verzamelpunt. Dit is een zware klus en het is ongelofelijk dat de meeste dragers tussen de 70 en 100 kilo sjouwen. 

  image

  Na de wandeling rijden we met de jeep terug naar Ketapang en stappen weer over in de bus. Het is nog maar een heel klein stukje naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Aan de Balinese noordkust verblijven we 2 nachten. Het hotel ligt pal aan het strand dat hier overigens uit zwart vulkaanzand bestaat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  Lovina / vrije dag

  image

  Ons hotel ligt pal aan het strand dat hier uit zwart lavazand bestaat. De komende paar dagen staan in het teken van zon en strand! Voor de kust kun je prima snorkelen en wil je écht mooi snorkelen dan is een dagtrip naar Pulau Menjangan aan te raden. Misschien wel de mooiste snorkelplek van Bali. Wil je iets actiever, dan kun je ook mooie wandelingen maken in het achterland.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  naar Munduk

  image

  Na twee dagen strand is het weer tijd voor iets actiever! We rijden naar Munduk, hoog in de bergen, prachtig gelegen in de rijstvelden. We verblijven in een zeer bijzondere accommodatie. Traditionele rijstschuren (lumbung) zijn omgebouwd tot comfortabele cottages van alle gemakken voorzien. Het is heerlijk om hier op je terras te zitten en van het uitzicht over de bergen en valleien te genieten. Munduk is een ideale uitvalsbasis om een mooie facultatieve wandeling door de ongerepte binnenlanden te maken. Vergeet niet naar de zonsondergang te gaan kijken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 25

  naar Ubud

  image

  Dwars door de hooglanden dalen we af naar Ubud. In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is veel te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. Je kan 's avonds een dansvoorstelling bijwonen. We slapen twee nachten in een hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 26

  Ubud / vrije dag

  image

  Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).


  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 27

  naar Sanur

  image

  Sanur, aan de oostkust van Bali, is een ideale plek om deze reis af te sluiten. De toeristische faciliteiten zijn er perfect, maar het is er niet zo hectisch als in de badplaatsen aan de westkust. Wil je Kuta of Legian bezoeken dan kun je makkelijk een taxi nemen. We hebben de laatste twee nachten een aangenaam hotel met tuin en zwembad dat op een aantal minuten rijden van het strand ligt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 28

  Sanur / vrije dag

  image

  Sanur heeft een mooi en breed strand waarlangs het heerlijk wandelen is en ook op winkelgebied is alles aanwezig. 's Avonds kun je kiezen uit een keur van restaurantjes maar we raden je aan om ook een keer op de pasar malam (de avondmarkt) te gaan eten: de sateetjes hier zijn misschien wel de lekkerste van de hele archipel!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 29

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag is de laatste dag in Indonesië en vliegen we terug naar Nederland. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 30

  aankomst AmsterdamWaarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Afwisselende rondreis met veel wandelmogelijkheden
 • Spot orang-oetangs in de jungle van Gunung Leuser
 • Spectaculaire tocht naar de Bromovulkaan
 • Bezoek aan Candirejo, een traditionele Javaanse kampong
 • Snorkelen boven prachtige riffen bij de minder toeristische kust van Noord-Bali
 • Heerlijke afsluiting aan het strand van Sanur
 • Uitgebalanceerde route met voldoende rustpunten
 • Optioneel bezoek aan Sukamade NP met kans op het zien van zeeschildpadden
 • Mogelijkheid tot maken van een mooie fietstocht op Bali

Groepsrondreis Sumatra, Java en Bali

Jungle, tempels en rijstvelden

Groepsrondreis Indonesië - Borobudur
30 dagen vanaf € 2.599 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven