Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Verenigd Koninkrijk & Ierland
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Leeds

  image

  Vandaag is het zover! Je vliegt vanaf Amsterdam naar Leeds. Na aankomst in Leeds vervolg je de reis richting Yorkshire. We verblijven de komende twee nachten in het graafschap Yorkshire. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Yorkshire / vrije dag

  image

  York, een stad gesticht door de Romeinen. Hier proef je de geschiedenis. We brengen vandaag een bezoek aan het prachtige York Minister, een middeleeuwse gotische kathedraal. Het is de tweede grootste gotische kathedraal van Noord-Europa, na de dom van Keulen. Verder kan je vandaag een prachtige wandeling over de overgebleven stadsmuren maken, die na de val van het Romeinse Rijk opnieuw zijn gebouwd door de Noormannen. Ben je een liefhebber van Harry Potter? Bezoek dan ‘The Shop That Must Not Be Named’ die te vinden is in een prachtige straat, Shambles, met overhangende vakwerkhuizen en oude winkelgevels. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Lake District Nationaal Park

  image

  Vandaag rijden we naar het Lake District Nationaal Park. De komende twee dagen verblijven we in de buurt van dit nationale park. In het Lake District vind je de hoogste berg van Engeland, namelijk Scafell Pike, en het grootse meer van Engeland, Lake Windermere, met een lengte van ongeveer 18 kilometer. Dit gebied is prachtig voor natuurliefhebbers, je kan er prachtige wandelingen maken, kajakken of varen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 4

  Lake District Nationaal Park / vrije dag

  image

  Het Lake District is een uitgetrekt gebied waar veel te beleven is. Vandaag heb je de tijd om dit bijzondere gebied te ontdekken. Maak een wandeling of ga varen op één van de vier wateren in het nationale park. Zin in totaal iets anders? Ontdek dan het museum van Beatrix Potter, dat zich bevindt aan de oostkant van Lake Windermere. Of ga diep ondergronds in de leisteenmijn van Honister, gelegen in het midden van het Lake District. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  naar Edinburgh

  image

  We vervolgen onze reis naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Na aankomst heb je de tijd om de stad zelf te ontdekken. Edinburgh is een indrukwekkende stad met veel middeleeuwse architectuur en niveau verschillen. De stad is verdeeld in een bovenstad en een moderne benedenstad. In elke straat is er wel iets te zien. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige pubs, wandel door de smalle straatjes, bezoek de kastelen, koop een kilt of kom heerlijk tot rust in het park. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Cairngorms Nationaal Park

  image

  Door de Schotse Hooglanden reizen we verder naar het Cairngorms Nationaal Park. Tijdens de rit heb je uitzicht op prachtige natuurlandschappen, en wie weet, zie je af en toe een paar Schotse Hooglanders. In het Cairngorms Nationaal Park kun je prachtig wandelen; door de wildernis, langs meren en rivieren, omringt door hoge bergketens. In dit park kun je ook redelijk goed wild spotten. Met wat geluk zie je bijvoorbeeld ruigpoothoenders, sneeuwhazen, edelherten of misschien zelfs een steenarend. We slapen twee nachten in het nationale park. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  Cairngorms Nationaal Park / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt gaan wandelen in de buurt van de accommodatie. Ook kunnen we het dorpje Braemar, gelegen in het nationale park, bezoeken. Het dorpje is vooral bekend vanwege het 17e-eeuws kasteel dat er staat. Een stukje verder ligt het Balmoral kasteel. Dit kasteel is sinds 1852 bezit van de koninklijke familie. Vanaf april tot eind juni kunnen we het kasteel bezoeken. Daarna kunnen we helaas niet naar binnen, want dan verblijft de familie er zelf. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  naar Cairnryan

  image

  We hebben vandaag een lange reis voor de boeg. Vanuit ons verblijf in het Cairngorms Nationaal park rijden we naar het plaatsje Cairnryan. Dit dorpje ligt ten oosten van Schotland en is de uitvalsbasis vanwaar de ferry naar Belfast vertrekt. We overnachten in Cairnryan en we vertrekken de volgende dag op tijd met de ferry richting Belfast. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  met de veerboot naar Belfast

  image

  Na het ontbijt vervolgen we de reis naar Belfast. We nemen een vroege veerboot die ons brengt naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. In Belfast heb je vrije tijd om de stad te ontdekken. Belfast staat bekend om de strijd tussen de katholieken en de protestanten (The Troubles). Voor een dosis politieke realiteit, loont het zich om de zogenaamde Peace Walls te bekijken. 

  image

  Dit zijn de muren die de katholieke en protestantse wijken nog steeds van elkaar scheiden. Delen van deze muren zijn beschilderd met imponerende muurschilderingen. Gelukkig heeft Belfast zich inmiddels ontwikkeld tot een bruisende stad. Ontdek de grote variatie van een heerlijke afternoon tea tot historische pubs met traditionele livemuziek. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  via Giant's Causeway naar Glenveagh Nationaal Park

  image

  Voor we reizen naar het Glenveagh Nationaal park bezoeken we eerst de Giant Causeway. Hier vind je ongeveer 40.000 zeshoekige basaltpilaren. Hoe zijn deze ontstaan? Er gaan twee verhalen rond. Het eerste verhaal gaat over een reus genaamd Finn McCool, die een andere reus uitdaagde voor een gevecht. Het tweede verhaal is de uitbarsting van een vulkaan, maar liefst 60 miljoen jaar geleden.  

  image

  We bezoeken het bezoekerscentrum waarbij interactieve tentoonstellingen en korte videopresentaties worden gegeven. Voor meer informatie van dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed is er ook een audiogids beschikbaar. Buiten heb je uitzicht op de zee, waarbij je ondertussen over de basaltpilaren loopt. Na het bezoek bepaal jij zelf welk verhaal voor jou de waarheid is. 
  We vervolgen de reis naar Donegal, een graafschap in het noordwesten van Ierland. Hier bevindt zich het Glenveagh Nationaal Park. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  Glenveagh Nationaal Park / vrije dag

  image

  Vandaag duiken we de natuur in van het Glenveagh Nationaal Park, een prachtig wandelgebied. Ons hotel bevindt zich op ongeveer een uur rijden van het park vandaan. Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen, de routes staan duidelijk aangegeven. Als je heel stil bent heb je hier kans op het zien van herten. Het park kenmerkt zich door weelderige groene heuvels en meren. Het grootste meer is Louch Beagh. Aan de oevers van dit meer ligt het Glenveach kasteel. Na het wandelen rijden we terug naar ons hotel in Donegal County.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 12

  naar Sligo

  image

  We rijden in zuidelijke richting naar de stad Sligo, een universiteitsstad in het noordwesten van Ierland. In Ierland heet de plaats Sligeach en betekent 'plaats der schelpen'. Het heeft deze naam gekregen vanwege de grote hoeveelheden schelpen die hier liggen door de rivier Garavogue. Sligo is de uitvalsbasis om de Ben Bulben Mountain en de Glencar Waterfall te ontdekken. De majesteuze Ben Bulben Mountain is een tafelberg dat je een magisch uitzicht geeft op de Wild Atlantic Way. Het heeft een zeer opvallend profiel en behoort bij de bekendste bergen van het land. 

  Ook kan je een bezoek brengen aan de schitterende Glencar Waterfall. Je kan de waterval bereiken na een heerlijke wandeling over de bosrijke paden door de Dartry Mountains. De waterval stroomt naar beneden over de rotsen aan de grens van County Leitrim en ontspringt op de bergkam van Ben Bulben. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 13

  naar Dublin

  image

  We vervolgen onze reis naar de hoofdstad van Ierland, Dublin. Deze heerlijke stad zit vol met gezellige pubs. We brengen een bezoek aan Trinity college, het oudste en beroemdste opleidingsinstituut van Ierland. Het is een prachtig Georgiaans complex dat nu fungeert als nationale bibliotheek van Groot-Britannië en Ierland. Hier vind je onder andere de Book of Kells, een eeuwenoud manuscript uit de vroege middeleeuwen, De versieringen maken het boek ontzettend mooi en bijzonder. De pagina's zijn in een speciale donkere ruimte tentoongesteld, om er voor te zorgen dat het boek zo goed mogelijk bewaard blijft.   

  Verder kun je in Dublin bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Guinness brouwerij of de Teeling Whiskey destilleerderij. Bezoek ook zeker de St. Patrick's kathedraal. 's Avonds speelt er hoogstwaarschijnlijk een live bandje in de beroemde Temple Bar. Daarbij kan een groot glas Guinness natuurlijk niet ontbreken. Ons hotel bevindt zich buiten de stad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  via Holyhead met de veerboot via Beaumaris Castle naar Snowdonia Nationaal Park

  image

  We staan vroeg op en rijden naar de haven van Dublin. Daar stappen we op de veerboot naar Holyhead in Wales. Vanaf Holyhead reizen we verder naar Snowdonia Nationaal Park. Indien de tijd het toelaat bezoeken we onderweg het Beaumaris Castle. De bouw van dit kasteel werd in 1295 gestart door Koning Edward I, maar het is nooit afgebouwd. Snowdonia Nationaal Park is hét wandelparadijs van Wales. Dit ruige park beschikt over diverse wandelroutes langs meren, watervallen, ruige rotsformaties en de hoogste berg van Wales, de Snowdon. 

  In de middag kun je per Snowdon Mountain Railway een prachtige treinrit door het Snowdon National Park maken. Deze trein gaat naar de top van Snowdon. In 1896 gingen de eerste toeristen over deze treinrails naar boven. Eenmaal op de top, kun je genieten van een prachtig uitzicht over het park. Let op, voor de trein kun je alleen een retour ticket kopen. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel, wat op ongeveer een uur rijden van Snowdonia vandaan ligt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner

  Optioneel Snowdon Mountain Railway

  Snowdon Mountain Railway

  Al sinds 1896 trekt de Snowdon Mountain Railway bezoekers naar Llanberis om de ontzagwekkende uitzichten te bewonderen. Van een waterval die de diepte in duikt tot de rotsachtige cliffen van Rocky Valley, tijdens deze bijzondere treinrit kun je genieten van spectaculair uitzicht op het omliggende Snowdonia Nationaal Park. Gedreven door één van de originele stoomlocomotieven uit 1896 boemelen we in een uur tijd omhoog naar het hoogste bezoekerscentrum van het Verenigd Koninkrijk op Snowdon Summit. Daar aangekomen kun je de vergezichten en bergpieken van Noord-Wales tot je nemen voordat we weer dezelfde prachtige rit naar beneden maken. Zorg wel dat je op de weg naar beneden aan de andere kant van de trein gaat zitten - voor de volledige ervaring!

 • 15

  Snowdonia Nationaal Park / vrije dag

  image

  Vandaag duiken we de natuur van dit prachtige park in. Je kunt er voor kiezen de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan! Er zijn verschillende wandelmogelijkheden in het Nationale Park. Ook is het mogelijk om de Snowdon te beklimmen. Vanuit de Pen-y-pass starten we met deze wandeling. Je klimt bijna 1000 meter tot je bij de top bent, het is een zware wandeling maar het uitzicht is het waard. Ook is er een minder zware, maar mooie wandeling mogelijk vanuit Beddgelert. 

  De wandeling naar de top van de Snowdon is 14,5 km retour. Stijgt 975 meter, en duurt 7 uur. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 16

  naar Cardiff

  image

  Het is tijd om Wales nog beter te leren kennen. Dit doen we door een bezoek te brengen aan de hoofdstad Cardiff. Een bezoekje aan het Cardiff Castle mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan deze kastelenstad. Houd je van shoppen? Cardiff Arcades zijn overdekte knusse winkelstraatjes. In de middag is het natuurlijk tijd voor thee en scones. We slapen twee nachten in Cardiff. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 17

  Cardiff / bezoek Brecon Beacons Nationaal Park

  image

  Nadat we in Snowdonia de natuur in het noorden van Wales hebben bezocht, duiken we vandaag de natuur van het zuiden van Wales in. We bezoeken vanuit Cardiff het Brecon Beacons Nationaal Park. Doordat dit park minder hoge bergen heeft dan Snowdonia, zijn de wandelingen wat makkelijker en relaxter. Echt even genieten van de natuur dus. Kijk niet gek op als je schapen of paarden ziet grazen. Tevens vind je in dit park verschillende leuke watervalletjes. Verder maken we vandaag ook een prachtige treinrit door het nationale park. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 18

  via Dartmoor Nationaal Park naar Torquay

  image

  We verlaten Wales en reizen verder naar Zuid-Engeland te beginnen in het Dartmoor Nationaal Park. Dit park bestaat heuvelachtige heidevelden, watervalletjes, bossen, kabbelende riviertjes en middeleeuwse dorpjes. Ook de grazende Dartmoor pony's zie je hier geregeld. In de middag rijden we verder naar Torquay, ook wel de hoofdstad van de Engelse Riviera genoemd. We slapen hier twee nachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Torquay / vrije dag

  image

  Na het drukke programma heb je vandaag een vrije dag en kun je bijvoorbeeld heerlijk genieten van het prachtige strand in Torquay.  Het lijkt hier net of je even niet meer in Engeland bent. Een zacht zeebriesje, palmen, kliffen en een heldere zee. 's Avonds kun je in een van de restaurants genieten van heerlijke visgerechten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  via Bath naar Salisbury

  image

  Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Bath. Deze stad bestaat al meer dan 2000 jaar en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is vooral bekend vanwege de oude Romeinse baden. Het maakt niet uit om welk tijdperk het gaat, Bath ademt historie. Van verschillende tijdperken zijn er musea te vinden. Ook is het gewoon al leuk om door de smalle middeleeuwse straatjes te struinen en een tearoom of pub in te duiken. Na ons bezoek aan Bath rijden we verder naar Salisbury, waar we blijven overnachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 21

  naar Londen / terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid om in de ochtend een bezoek te brengen aan Stonehenge of om wat tijd door te brengen in het levendige stadje Salisbury. Hierna reizen we verder naar Londen voor onze terugvlucht naar Amsterdam. In het vliegtuig heb je de tijd om alles wat je de afgelopen weken hebt gezien goed op je in te laten werken. En dat is een hoop! Wat hebben we ontzettend veel gezien van het Verenigd Koninkrijk en Ierland. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Unieke combi van Verenigd Koninkrijk en Ierland
 • Wandelingen in maar liefst 7 nationale parken
 • Vele maaltijden en entreegelden inclusief
 • Bijzondere treinrit door Brecon Beacon NP
 • Prachtige kustroutes, ruige kliffen, knusse plattelandsdorpjes en mooie nationale parken
 • Pruttelende stew en donkere pints
 • Afwisselend vervoer per bus, veerboten en trein
 • Schotse Hooglanders, Dartmoor pony's en kuddes schapen
 • Ontdek de Engelse Riviera in Devon en Cornwall
 • Inclusief entree voor de spectaculaire Giant's Causeway
 • Inclusief CO2-compensatie

Groepsrondreis Verenigd Koninkrijk & Ierland

Niet boekbaar

Naar boven