< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Buenos Aires

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

 • 2

  Buenos Aires

  image

  In de ochtend van dag 2 komen we aan in het bruisende Buenos Aires. Buenos Aires is een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. Het meest bekende plein is Plaza de Mayo, waar de bekende ‘dwaze moeders’ nog elke donderdag demonstreren om de ware gebeurtenissen tijdens het schrikbewind van generaal Videla boven tafel te krijgen. 

  image

  De stad heeft verschillende wijken die elk hun eigen sfeer hebben. Misschien wel de leukste en in elk geval de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires is La Boca. Deze plek waar de eerste kolonisten uit Europa zich vestigden en schamele huisjes bouwden van scheepsafval en golfplaten, is inmiddels uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek. We verblijven in een centraal gelegen hotel. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Buenos Aires / vrije dag

  image

  Overal in Buenos Aires word je geconfronteerd met de Argentijnse passie voor de tango. In het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd wel een paar straatmuzikanten te vinden die de omstanders aansporen een dansje te maken. In de chique buurt La Recoleta vind je naast chique winkels en restaurants een enorme begraafplaats met monumentale graven, waaronder dat van Evita Perón. Een leuke manier om de stad te verkennen is een stadstour per fiets, waarbij bijzondere anecdotes over de stad verteld worden. In de avond kun je een tangoshow bezoeken,

  zeker een aanrader.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  vlucht naar Salta (1180 meter)

  image

  Vandaag vliegen we naar Salta, een mooie stad in het noordwesten van Argentinië. In de omgeving van Salta zie je aan de indiaanse bevolking, de lama’s en de typische lemen huizen dat Bolivia vlakbij is. We overnachten in een goed hotel net buiten of in het centrum van de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Cafayate (1585 meter)

  image

  We verlaten Salta voor een tweedaags bezoek aan het gebied rond Cafayate. De streek is niet alleen bekend om het ‘Grand Canyon'-achtige natuurschoon, maar ook omdat hier de beste wijnen van Argentinië vandaan komen. Onderweg zien we kleine nederzettingen met lemen huisjes en af en toe een kapelletje. In dit gebied groeien enorme cactussen. Met wat geluk zien we onderweg vicuña’s, familie van de lama, maar kleiner en ranker van gestalte en met een zachtere vacht. Het is de leverancier van ’s werelds zachtste wol. Helaas worden deze dieren met uitsterven

  bedreigd. We overnachten in een gezellig hotel in het stadje Cafayate.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Cafayate / terug naar Salta

  image

  Deze ochtend kun je een facultatieve wandeling maken door het prachtige landschap en een wijnbodega bezoeken. Vervolgens rijden we terug naar Salta door een gebied met grillig gevormde bergen die worden doorsneden door diepe kloven. Het gesteente is door de aanwezigheid van verschillende mineralen opvallend gekleurd. Sommige grillig gevormde rotsen dragen namen als ‘de monnik’,‘het amfitheater’ en ‘de kikker’.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Salta (1180 meter) / vrije ochtend - Tilcara

  image

  Deze dag in Salta kun je naar eigen inzicht besteden. Er is een aantal interessante musea te bezichtigen, zoals het antropologisch museum. De prachtige kathedraal en de San Franciscokerk zijn schoolvoorbeelden van de koloniale bouwstijl. Het is heerlijk om op de Plaza het plaatselijk leven aan je voorbij te zien trekken. Geniet ook van de salteñas (hartige broodjes) waar Salta bekend om staat.

  image

  We rijden door het prachtige gebied ten noorden van Salta en stoppen onderweg in Purmamarca, voor een bezoek aan de 7 kleurenberg. Het grootste gedeelte van de bevolking bestaat uit Quechua sprekende indianen. Hierna rijden we naar het dorpje Tilcara, waar we overnachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Uyuni (Bolivia) (3650 meter)

  image

  We maken een lange maar overweldigende rit over de hoogvlakte, waarbij we ongetwijfeld vele lama's en alpaca's (familie van de lama) zullen zien. In La Quiaca, aan de grens met Bolivia, gaan we lopend de grens over naar Villazon. Vanaf hier reizen we door naar Uyuni, gelegen op ruim 3600 meter hoogte aan de rand van het zoutmeer. We overnachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  expeditie zoutvlakte (3650 meter)

  image

  We maken een tweedaagse tocht over het uitgestrekte Uyuni-zoutmeer en omgeving. Met onze terreinwagens steken we de vlakte over, die wordt gevormd door een miljard ton zout! In dit ‘meer' ligt het zeer bijzondere eiland Isla de Pescadores (Visserseiland). Het dankt deze naam aan zijn vorm en is volledig begroeid met enorme cactussen. Op het hoogste punt van het eiland hebben we een prachtig uitzicht over de letterlijk schitterende zoutvlakte, die zich uitstrekt tot aan de horizon. 

  image

  Deze geïsoleerde regio heeft echter nog veel meer aan natuurschoon te bieden. Rijdend over de hoogvlakte langs vulkanen en meren gaan we op zoek naar flamingo's. Met een beetje geluk komen we ook kleine kuddes vicuñas tegen, die hier in het wild voorkomen. Ook leven in deze regio nandoes, op struisvogels lijkende loopvogels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  expeditie zoutvlakte

  image

  Overdag heb je zonnebrandolie en een zonnebril nodig, 's avonds handschoenen, sjaals en dikke jassen en 's nachts een aantal warme dekens. Het kan vooral in de maanden juli en augustus behoorlijk (tot ver onder het vriespunt) afkoelen. De zonsop- en ondergang over het meer met zijn schitterende zoutkristallen is spectaculair. We overnachten in een eenvoudige accommodatie aan de rand van het zoutmeer en na afloop van de expeditie overnachten we weer in het comfortabele hotel in Uyuni.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 11

  naar Potosí (4050 meter)

  image

  ‘s Morgens nemen we de bus naar Potosí. Het is een prachtige rit door een indrukwekkend weids landschap. Herders leiden hun kudde lama's op zoek naar iets eetbaars. Ook mensen weten zich in leven te houden in dit op een maanlandschap lijkend gebied. In de namiddag arriveren we in Potosí. We overnachten in een sfeervol hotel in koloniale stijl in het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Potosí, naar Sucre

  image

  Dankzij de beroemde zilvermijnen van de Cerro Rico (rijke berg) is Potosí een stad met allure, rijkversierde gebouwen en kerken. De stad is door Unesco tot cultureel monument verklaard. Als gevolg van de enorme rijkdommen aan zilver groeide Potosí in de zeventiende eeuw uit tot de grootste stad van Latijns-Amerika en één van de grootste ter wereld. Aan het eind van de negentiende eeuw daalde de zilverprijs enorm, en momenteel bestaat de export voornamelijk uit tin. In de loop van de middag nemen we de bus naar Sucre, waar we verblijven in een sfeervol hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Sucre (2790 meter) / vrije dag

  image

  Sucre is een prachtige stad waarvan het koloniale karakter vrijwel geheel intact is gebleven, inclusief de kenmerkende witte kleur van de gebouwen. In de koloniale periode was het één van de belangrijkste steden van Latijns-Amerika en het was dan ook hier dat op 6 augustus 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen. De nieuwe republiek werd vernoemd naar de grote held uit de onafhankelijkheidsstrijd Simón Bolívar. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Sucre/ vlucht naar La Paz

  image

  In de ochtend rijden we naar de luchthaven van Sucre. Een korte vlucht brengt ons van Sucre naar La Paz, wat ons een lange reisdag bespaart. Het is een belevenis om dwars over de Andes te vliegen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Coroico of Takesi trail

  image

  Je kunt vandaag de optionele driedaagse Takesi trekking maken die start vanuit La Paz. Als je de trekking niet doet, reis je met het openbaar vervoer vanuit La Paz via een kronkelende weg langs diepe ravijnen af naar het stadje Coroico (1470 meter) in de Yungas, het subtropische overgangsgebied tussen Andes en Amazonegebied. We verblijven twee nachten in een sfeervol hotel met zwembad. Het is heerlijk relaxen aan het zwembad met uitzicht op de groene heuvels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Takesi Trail / €330,00 per persoon

  Takesi Trail

  De driedaagse Takesi trail is één van de hoogtepunten in de reis. Vanuit La Paz rijden we naar de verlaten mijn van San Francisco (4200 meter), waar we beginnen met onze wandeltocht over eeuwenoude, goed bewaard gebleven Incapaden. Het grootste deel van de bagage laten we achter in het hotel in La Paz en de rest (slaapzak, matje, kleding, tenten en eten) wordt op lama’s, op paarden of op ezels geladen die de trail met ons meelopen. Zelf draag je een dagrugzakje met warme kleding, regenkleding, je camera, en iets te eten en te drinken.

  We overnachten in tweepersoonstenten. Er gaat een lokale Engelstalige gids mee en een kok die de heerlijkste gerechten voor ons klaarmaakt.

  Het is een prachtige tocht, met een enorme variatie in natuur.  De eerste twee dagen lopen we ongeveer vijf à zeven uur per dag, de laatste dag lopen we ongeveer twee uur. De tocht is voor iedereen met een behoorlijke conditie en doorzettingsvermogen goed te doen. Houd echter wel rekening met pittige afdalingen!

  Dag 18: Takesi trail - dag 1
  De eerste dag is meteen de zwaarste, omdat we een pas over moeten van 4650 meter, ongeveer tweeënhalf uur klimmen. Dit is de enige hoge pas in de tocht. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de omringende sneeuwtoppen. We hebben alle tijd, dus doe je het liever rustig aan dan kan dit. Hierna is het overwegend dalen. De eerste nacht overnachten we in het dorpje Takesi op een hoogte van 3600 meter, hier kan het 's nachts behoorlijk koud zijn.

  Dag 19: Takesi trail - dag 2
  Gedurende de tocht zien we het landschap veranderen van ruig hooggebergte met vrijwel geen vegetatie tot een weelderige tropische omgeving. Omdat we overwegend dalen, wordt het ook steeds warmer. We overnachten op 2600 meter.

  Dag 20: Takesi trail - dag 3
  In de loop van de ochtend bereiken we het eindpunt van de trek, het dorpje Yanacachi (2000 m). Tijdens de lunch kun je heerlijk bijkomen van alle inspanningen, voordat we met onze bus terugrijden richting La Paz.

  NB1. Het minimale aantal deelnemers voor deze trektocht is 7. Bij minder dan 7 deelnemers geldt er een toeslag. In dat geval wordt er rond een maand voor vertrek contact met je opgenomen.
  NB2. Alle maaltijden zijn in de tocht inbegrepen.
  NB3. De reisbegeleider gaat in principe mee naar Coroico, tenzij iedereen voor de trail gekozen heeft.

 • 16

  Coroico / vrije dag of Takesi trail

  image

  In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken door de met sinaasappel- en bananenbomen begroeide heuvels rondom Coroico. Ook kun je een bezoekje brengen aan één van de cocaplantages waar de Yungas zo bekend om staan. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Coroico/ naar La Paz

  image

  Ook vandaag heb je de mogelijkheid om de omgeving verder te ontdekken. In de loop van de dag nemen we de bus terug naar La Paz, waar de groep weer samenkomt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  La Paz (3830 meter) / vrije dag

  image

  In La Paz heb je een volle dag om de geneugten van deze stad te proeven. Overdag kun je naar musea, de basiliek van San Francisco of souvenirs kopen in de Calle Sagárnaga. Een echte aanrader is een bezoek aan het cocamuseum of de heksenmarkt, waar Aymaravrouwen met hun bolhoeden, wijde rokken en felgekleurde omslagdoeken allerlei kruiden en voorwerpen die genezing of geluk brengen verkopen.

  image

  Naast deze heksenmarkt zijn in La Paz nog veel meer markten. Prettige bijkomstigheid van La Paz is dat het centrum vrij klein is zodat je alles kunt belopen. 's Avonds kun je lekker eten in een peña (café waar vaak live optredens plaatsvinden van folkloristische groepen) en genieten van de typische Andesmuziek.

  image

  Vanuit La Paz kunnen diverse uitstapjes gemaakt worden naar bijvoorbeeld de hoogste skipiste ter wereld, Chacaltaya, of de Maanvallei. Een andere leuke dagexcursie vormt een bezoek aan Bolivia's belangrijkste archeologische vindplaats, Tiahuanaco. Er is nog weinig bekend over de Tiahuanacocultuur, waarvan deze plaats het ceremoniële centrum was. Het rijk strekte zich uit over half Bolivia, zuidelijk Peru, Noord-Chili en Noordwest-Argentinië. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  via Copacabana naar Puno (3810 meter)

  image

  We rijden in ongeveer vier uur naar Copacabana. Het is een prachtige rit langs het Titicacameer. Aangezien het meer aan de voet van de Andesketen ligt, heb je een schitterend uitzicht op de hoge bergen. Het Titicacameer ligt op ruim 3800 meter hoogte en wordt beschouwd als het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Volgens de overlevering is het Titicacameer de bakermat van de Incacultuur. 

  image

  We steken de grens met Peru over en vervolgen onze reis naar Puno. In Puno kun je met wat geluk één van de regelmatig voorkomende feesten meemaken waarbij de dansers gekleed zijn in kleurige kostuums en groteske maskers dragen. We overnachten in een hotel in het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Titicacameer: Uros Titinos eilanden en Amantaní (3800 meter)

  image

  We staan vroeg op om naar de haven te gaan, voor een tocht over het Titicacameer. Allereerst varen we naar de Uros Titino eilanden, die op ongeveer 1,5 uur varen vanuit de haven in Puno gelegen zijn. Hier worden we ontvangen door lokale families die je alles vertellen over hun leefwijze op de eilanden, hoe ze de huizen bouwen en hoe ze het riet gebruiken voor hun tradities. Zij hebben deze eilanden eeuwen geleden gebouwd toen ze op de vlucht waren voor de vijand. Wees erop voorbereid dat de eilanden worden bezocht door toeristen en de bewoners je graag hun handgemaakte spullen verkopen. Toch is het bijzonder om te zien hoe de lokale bevolking hier een bestaan heeft opgebouwd en hoe bijna alles van riet is: van boten tot huizen, tot complete eilanden. Het spreekt voor zich, dat vooral de eilanden zelf snel wegrotten. De bodem moet dan ook voortdurend worden aangevuld met een nieuwe laag riet. 

  image

  Na het bezoek aan de Uros Titino eilanden varen we in ongeveer 2 uur door naar het rustige eiland Amantaní. We overnachten bij een familie op het eiland, de groep wordt over verschillende families verdeeld. De bevolking is vrij arm en de overnachting is dan ook erg eenvoudig. De families verzorgen eveneens de lunch en het avondeten. In de middag kun je een mooie wandeling maken naar de top van het eiland voor een prachtig uitzicht over het meer. Bovendien zijn hier de resten van een pré-Incaruïne te zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Titicacameer: Taquile (3800 m) / naar Puno

  image

  In de ochtend varen we naar een ander mooi eiland: Taquile. De klederdracht van de mensen hier verschilt van die van de mensen van Amantaní. We maken een wandeling over paden tussen de terrassen met kleine stenen huisjes, die her en der tussen de hoge eucalyptusbomen verspreid liggen. Onderweg komen we breiende mannen tegen. Je waant je in een vredige uithoek van het Incarijk van zo'n 800 jaar geleden. Vervolgens varen we terug naar Puno, waar we weer overnachten in een comfortabel hotel.

 • 22

  naar Cuzco (3325 meter)

  image

  We nemen de bus naar Cuzco, een prachtige rit dwars door de Andes. We hebben mooie uitzichten over de ruige bergen en de hoogvlakten. Onderweg maken we een aantal mooie stops. Zo bezoeken we Sillustani, een schiereiland in het Umayomeer. Hier vind je chullpas, stenen graftorens tot twaalf meter hoogte. Ze dateren uit de twaalfde tot vijftiende eeuw, en werden gebouwd door de Colla's, een van de vele pre-Columbiaanse volkeren uit de Andes.

  image

  Het uitzicht op het woeste landschap rond het Umayomeer is indrukwekkend. Daarnaast maken we een stop op het hoogste punt, bij de pas La Raya (4320 meter). Ook brengen we een bezoek aan de Inca-ruïnes van Raqchi. Aan het eind van de middag arriveren we in Cuzco.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  vrije ochtend Cuzco (3325 m) / via de Heilige Vallei naar Ollantaytambo

  image

  Cuzco was ooit de hoofdstad van het machtige Incarijk en de stad ademt de sfeer van dit roemrijke verleden. Ook de Spaanse overheersing heeft zijn sporen nagelaten. Uit de hoogtijdagen van de Inca's dateert de Coricanchatempel. Van dit vroeger met goud overdekte, rijkelijk versierde heiligdom is weinig meer te zien dan een aantal stenen muren. Deze doen nu dienst als fundament voor de Santo Domingokerk. 

  image

  Incamuren tref je ook aan in het nauwe Loretosteegje, dat uitkomt op het beroemde Plaza de Armas. Aan dit plein, tijdens de Incatijd ook al het hart van de stad, staan de grote kathedraal en de Compañíakerk. Het

  het Machu Picchu museum en het Inka museum trekken daarnaast veel bezoekers. De omgeving van Cuzco is rijk aan ruïnes uit de Incatijd. Je kunt deze gemakkelijk op eigen gelegenheid bezoeken. 

  image

  In de ochtend heb je de tijd om rond te lopen in Cuzco. Na de lunch stappen we in de bus en rijden we via de Heilige Vallei naar Ollantaytambo, waar we vanavond zullen overnachten. Dit is een prachtige rit waarbij we meerdere stops maken bij verschillende uitzichtpunten. We komen over twee dagen weer terug in Cuzco, dus het is aan te raden om een deel van je bagage achter te laten in het hotel. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  met de trein naar Aguas Calientes (2300 m) of optionele Camino Real trek

  image

  Je kunt er voor kiezen om vandaag de Camino Real te lopen, een mooie wandeling naar Machu Picchu. Om 7:30 uur nemen we de trein naar het startpunt van deze trek. Indien je de Camino Real niet loopt, heb je de mogelijkheid om in de ochtend Ollantaytambo te verkennen, voordat je 's middags met de trein naar Aguas Calientes vertrekt. Je ontmoet de rest van de groep 's avonds weer in het hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Camino Real / €185,00 per persoon

  Camino Real

  Een schitterende trek brengt ons vandaag naar Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's. Per trein reizen we naar het beginpunt van de wandeltocht. Vergezeld door een lokale gids beginnen we onze tocht naar de ruïnes van Machu Picchu. We lopen in totaal zo’n zes à zeven uur door een jungleachtige omgeving over een oud Incapad, waarbij we soms klimmen en soms dalen. We komen onderweg diverse Inca-ruïnes tegen waarvan Wiñay Wayna ongetwijfeld de mooiste is. Vanaf Wiñay Wayna lopen we in anderhalf uur naar het hoogtepunt van de trek, de majestueuze Machu Picchu (2360 m). We bezoeken het complex vandaag niet, dat staat voor morgen op het programma. We nemen de bus naar Aguas Calientes, waar we overnachten in een eenvoudig hotel. Hier ontmoet je je reisgenoten die de Camino Real niet hebben gelopen.

  Voor de Incatrail en de Camino Real geldt een maximum deelname van 500 personen per dag, inclusief gidsen, dragers en koks. Lopers van de 4-daagse Incatrail en de Camino Real worden bij elkaar geteld. Wij kunnen pas plaatsen reserveren als we de volledige persoonsgegevens van de deelnemers hebben. Wij hebben de volgende gegevens nodig: je volledige namen zoals in het paspoort vermeld, geboortedatum, nationaliteit en je paspoortnummer. Geef dit dus bij je boeking meteen door! Dit betekent dat we het lopen van de Camino Real niet altijd kunnen garanderen. Mocht de tocht niet door kunnen gaan dan volg je het reguliere programma: je reist per trein naar Aguas Calientes en gaat de volgende ochtend vroeg met de bus naar Machu Picchu. Gezien de hoge annuleringskosten van de trail, kunnen wij de trail pas aanvragen als de reis zeker doorgaat. In het geval dat wij de trail niet meer voor je kunnen reserveren, nemen we hierover contact met je op. Het niet kunnen lopen van de trail heeft niet tot gevolg dat de trail kosteloos geannuleerd mag worden. Reserveringen staan op naam en zijn non-refundable.


  LET OP: v
  oor de treinreserveringen naar Machu Picchu en de reserveringen van de Camino Real gelden strenge regels. Wij kunnen de Camino Real en het bezoek van Machu Picchu pas reserveren wanneer we de volgende gegevens hebben: volledige voor- en achternaam zoals in het paspoort vermeld, paspoortnummer, plaats en datum van uitgifte en geldigheidsduur. Beschikken we niet over deze gegevens, dan kan dit dus betekenen dat je niet mee kunt naar Machu Picchu. Geef bovenstaande gegevens dan ook meteen bij boeking aan ons door!

  Indien de geldigheidsduur van je paspoort niet meer toereikend is ten tijde van je reis, dan is het noodzakelijk om direct een nieuw paspoort aan te vragen en deze gegevens aan ons door te geven via service@sawadee.nl.

  Gezien de hoge annuleringskosten van de trail, kunnen wij de trail pas aanvragen als de reis zeker doorgaat. Wij verwerken de boeking inclusief kosten voor Camino Real, dit is zichtbaar op de factuur. We kunnen dit pas bevestigen als de reis gegarandeerd wordt. Het niet kunnen lopen van de trail heeft niet tot gevolg dat de reis kosteloos geannuleerd mag worden. 

  CAMINO REAL in de regentijd (november t/m maart):

  Houd er rekening mee dat het tijdens het lopen van de Camino Real in de periode november t/m maart regenachtig kan zijn.

 • 25

  Machu Picchu; terug naar Cuzco

  image

  Vandaag gaan we met de bus naar Machu Picchu en heb je de mogelijkheid om alles rustig te bekijken. De gids kan je een hoop uitleg geven over Machu Picchu en de Inca’s. De tempels, ceremoniële baden, trappen en pleinen bieden vanaf verschillende punten een majestueus uitzicht over de omgeving en Machu Picchu zelf. Later in de middag reizen we per trein terug naar Cuzco, waar we weer in ons hotel overnachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 26

  Cuzco (3325 meter)

  image

  Cuzco is dé plaats om lekker te eten en alle indrukken die je tijdens deze reis hebt opgedaan te laten bezinken, en om je laatste souvenirs te kopen. Cuzco is het centrum van de Peruaanse weefkunst, je vindt er dan ook prachtige truien, mutsen en poncho’s.

  image

  Ook heb je de mogelijkheid om een dagtrip naar de Rainbow Mountain, Vinicunca, te maken. Deze berg op meer dan 5000 m hoogte is de afgelopen jaren wereldberoemd geworden door haar prachtige kleuren, welke lang bedekt waren onder een dikke laag sneeuw. Het is een pittige tocht, maar een uniek verschijnsel! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 27

  Cuzco - Lima - Amsterdam

  image

  Vandaag vliegen we van Cuzco naar Lima. Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking. In de vroege avond stappen we op de terugvlucht naar Amsterdam. Tijd om afscheid te nemen van dit mooie land, gelukkig heb je de mooie foto's nog om naar terug te kijken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 28

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Unieke combinatie van 3 Latijns-Amerikaanse landen
 • Kennismaking met cultuur en natuur van de Andes
 • Optie om Takesi Trail én Camino Real te hiken
 • Geleidelijk verloop qua hoogteaanpassing
 • Bezoek aan het unieke Machu Pichu
 • Prachtige tweedaagse tocht door het gebied rondom Salta, de Grand Canyon van Latijns-Amerika
 • In de grotere steden overnachtingen in comfortabele hotels, vaak in koloniale sfeer
 • Twee vrije dagen in het bruisende Buenos Aires
 • Spectaculaire tweedaagse expeditie over het zoutmeer van Uyuni
 • Vluchten met KLM/Air France

Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru

De ruige hoogvlaktes van de Andes

image
28 dagen vanaf € 4.599 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Avontuur-Plus
Naar boven