< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Buenos Aires

  Voor de vluchtgegevens van deze reis verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Buenos Aires

  image

  Vandaag komen we aan in het bruisende Buenos Aires; de hoofdstad van Argentinië. Het is een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. Sinds Argentinië hersteld is van de economische crisis in 2001, heeft Buenos Aires zijn armen geopend voor toeristen en is de stad uitgegroeid tot de ideale plek om te leren over de buitengewone cultuur en te genieten van lekker eten en uitstekende wijnen. 

 • 3

  Buenos Aires / vrije dag

  image

  De stad heeft verschillende wijken, met elk een eigen sfeer. Misschien wel de leukste en in elk geval de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires is La Boca. De eerste kolonisten uit Europa bouwden hier hun schamele huisjes van scheepsafval en golfplaten en gaven die een leuk kleurtje. Inmiddels is La Boca uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek.

  image

  Overal in Buenos Aires kom je de Argentijnse passie voor de tango tegen. In La Boca en in het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd wel straatmuzikanten te vinden die omstanders aansporen een dansje te maken. La Recoleta is een chique wijk. Naast winkels en restaurants vind je hier een enorme begraafplaats met monumentale graven, waaronder dat van Evita Perón.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  vlucht naar Puerto Madryn

  image

  In Puerto Madryn kun je uitwaaien op het strand of lekker een terrasje pakken met uitzicht op zee en de vissershaven. In de haven heb je al de kans om de eerste bruine zeeleeuwen te zien. De komende twee nachten slapen we in een hotel in Puerto Madryn. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Puerto Madryn / vrije dag / optioneel bezoek aan Peninsula Valdés

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan het schiereiland en natuurreservaat Peninsula Valdés. De zeeleeuwen en zeeolifanten kolonies zijn hier het hele jaar door te zien. De stranden van het schiereiland worden door deze enorme zeezoogdieren gebruikt om te zonnen en te rusten. Op het steppeachtige binnenland komen bijzondere diersoorten voor zoals de guanaco, de mara (Patagonische haas, familie van cavia), de choique (Zuid Amerikaanse struisvogel) en de armadillo (gordeldier).

  image

  Liefhebbers kunnen vanuit het haventje Puerto Piramides ook een boottocht maken om walvissen te bezichtigen. Elk jaar tussen juni en half december trekken zo’n 1600 walvissen (zuidkapers, ofwel southern right-whales) vanuit hun zuidelijke voedselgronden naar de baaien van Valdés om te paren en hun jongen te baren. Na de geboorte blijven de walvismoeders nog een aantal weken met hun jongen in ondiep water voordat ze terugkeren naar de oceaan. De walvissen laten hun brede donkere staart boven het wateroppervlak zien en als je geluk hebt springt een walvis soms zelfs helemaal uit het water.


  De volgorde en het uiteindelijk doorgaan van deze excursies is afhankelijk van het seizoen, de weersomstandigheden en het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  vrije dag / nachtbus naar Esquel

  image
  Als je wilt, kun je een bezoek brengen aan de pinguïnkolonie van

  Punta Tombo. Afhankelijk van het seizoen kun je hier kleine of grote groepen Magelhaen-pinguïns zien. Ze zijn zeer nieuwsgierig en erg fotogeniek. Je kunt hier tussen deze grappige vogels doorwandelen. 

  image

  Ook een bezoek aan Trelew is ook de moeite waard. Trelew is de grootste en meest dichtbevolkte stad in de lage vallei van de rivier Chubut. Bijna twee eeuwen geleden vestigden Welshe kolonies zich hier in het droge woestijnland, om hun nalatenschap te behouden.De nacht brengen we door in de nachtbus van Puerto Madryn naar Esquel. Deze busreis duurt ongeveer negen uur. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Los Alerces NP naar Bariloche

  image

  Via een van de meest ongerepte gebieden van de hele Andes, bestaand uit bossen en meren, Nationaal Park Los Alerces, reizen we vandaag af naar Bariloche. Los Alerces is gelegen aan de westkant van de provincie Chubut. Dit Nationale Park staat bekend om haar schoonheid en de honderden jaren oude Lariksbomen.

 • 8

  Bariloche / vrije dag

  image

  Bariloche ligt aan het Nahuel Huapi meer en is dé wintersportplaats van Argentinië. Door de mooie ligging tussen de vele meren en het aangename klimaat, is deze plaats ook in de zomer erg geliefd. Het is een mondain en uitnodigend stadje. De culinaire specialiteiten van het stadje zijn kaasfondue en chocola. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  vlucht naar El Calafate

  image

  Na het ontbijt vliegen we naar de gezellige stad El Calafate waar we de komende nacht verblijven. El Calafate ligt vlakbij de Chileense grens aan het Argentinomeer en is vooral een uitvalsbasis voor excursies naar het Los Glaciares Nationaal Park. El Calafate dankt haar naam aan een blauwe bes die alleen in Argentinië groeit. Volgens velen zorgt het eten van deze bes ervoor dat je ooit terug gaat naar Patagonië.

  NB: Tijdens de reis zullen we meerdere malen terugkeren naar El Calafate. Je kunt een groot deel van je bagage in het hotel achterlaten en verder reizen met een kleine rugzak.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  El Calafate / bezoek Perito Moreno gletsjer

  image

  We gaan vandaag naar de Perito Moreno gletsjer. Na de Iguazú watervallen is de gletsjer de meest bezochte natuurlijke attractie in Argentinië. De reusachtige ijswand van de gletsjer die vanuit het Andesgebergte langzaam het azuurblauwe Lago Argentino inschuift, is zeldzaam fotogeniek. Dat schuiven gaat overigens behoorlijk snel, dagelijks verdwijnen er flinke stukken gletsjerijs in het meer met een oorverdovend geweld! Vanaf de overkant van het meer kun je het spektakel prima bewonderen.

  image

  Als je wilt, kun je ook een korte trektocht over de Perito Moreno gletsjer maken waarbij je met crampones (stijgijzers) de spectaculaire gletsjerspleten en ijsgrotten verkent (leeftijdslimiet tot 65 jaar). De reisbegeleider kan je er meer over vertellen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Minitrekking Perito Moreno (ter plaatse betalen)

  image

  Vanuit el Calafate rijden we naar de haven Bajo de las Sombras waar je aan boord gaat van een schip om de Lago Rico over te steken. In ongeveer 20 minuten varen bereiken we de zuidkant van de Perito Moreno gletsjer. Eenmaal aan land, lopen we naar een hut dat het startpunt van de trekking is. We beginnen met een wandeling langs de kust van het meer, waarbij we prachtig uitzicht hebben op de gletsjer. 

  image

  Wanneer we de gletsjer bereiken, word je voorzien van de benodigde spullen om op het ijs te kunnen lopen. Tijdens deze wandeling zal het ijsoppervlak wat onregelmatig zijn, maar wel stevig. Je loopt over het prachtige, blauw-gekleurde ijs met diepe scheuren en turquoise-gekleurde meren. Aan het einde van de trekking loop je over het gebied rond de gletsjer, waarbij je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de omringde bergen en het meer. 

  image

  Later keren we langs een pad terug en voltooien we de wandeling. Teruggekomen bij de hut krijgt iedereen een warm drankje om weer op te warmen. Kort daarna stap je aan boord van het schip en vaar je terug naar de haven, om vanaf daar nog een laatste keer te genieten van het mooie uitzicht. 


  Deze excursie duurt in totaal 9,5 uur. Van deze tijd ben je daadwerkelijk 1 uur op de gletsjer. Vanwege de intensiteit van de wandeling, geldt er een maximale leeftijd voor deze excursie van 64 jaar. Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan. Kosten: ong. € 150, -. Aangezien deze excursie snel vol kan lopen, verzoeken wij je vriendelijk om bij boeking door te geven of je aan deze excursie deel wilt nemen, zodat wij de excursie van tevoren voor je kunnen reserveren. Een kopie van je paspoort ontvangen wij graag om de reservering te kunnen maken. 

 • 11

  vrije dag / eind van de middag naar El Chaltén

  image

  Vandaag kun je een interessante en afwisselende optionele boottocht maken naar o.a. de Upsala gletsjer. Bij boeking kun je aangeven of je deze excursie wilt maken. In de omgeving van El Calafate zijn verschillende andere excursiemogelijkheden en wandelingen. Ook een bezoek aan het gletsjer museum met ijsbar is de moeite waard.


  image

  Aan het einde van de middag rijden we vanuit El Calafate in ongeveer vier uur naar El Chaltén, de toegangspoort tot het park Los Glaciares. Dit unieke park is door Unesco op de lijst van Werelderfgoederen geplaatst. De vijftig gletsjers die het park rijk is, vormen tezamen een gigantische ijsmassa die het Zuid Patagonische IJsveld wordt genoemd. We overnachten in een comfortabel hotel in El Chaltén.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Todos Glaciares (ter plaatse betalen)

  image

  Je stapt aan boord van een grote moderne catamaran en je vaart langs verschillende imposante gletsjers zoals de Upsala (grootste in het park) en de Spegazinni (hoogste in het park) en ijsbergen. De uitzichten vanaf de boot op de gletsjers zijn fenomenaal. In het Lago Argentino drijven tientallen metershoge ijsschotsen die door de lichtinval spectaculaire blauw- en groentinten krijgen. Op een gegeven moment dalen we af naar de Spegazzini basis waar we uitstappen. Hier begin je aan een wandeling door het bos waar je vervolgens uitkomt bij de Spegazzini hut. Je kunt hier lunchen of een korte wandeling maken door het Patagonische Andesbos. Uiteindelijk keren we weer terug naar Puerto Punta Bandera. 

  Kosten: ong. € 150, - (plus ong. €25,- voor de entree van het NP). Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.

 • 12

  Nationaal Park Los Glaciares/ optioneel wandelen

  image

  Je kunt de komende twee dagen wandelen door een gevarieerd landschap van azuurblauwe meren, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rotspieken. De Cerro Fitzroy en de Cerro Torre torenen hoog uit boven de valleien.
  Per dag wandel je ongeveer zeven tot acht uur, zowel stijgen als dalen. Het is ook mogelijk om hier korte, lichtere wandelingen maken. Je kunt naar het Laguna de los Tres wandelen dat een schitterend uitzicht biedt op de gletsjers Piedras Blancas en Río Blanco. Op de achtergrond de toppen van de Fitz Roy en Poincenot.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  vrije dag / eind van de middag naar El Calafate

  image

  Vandaag kun je bijvoorbeeld gaan wandelen naar de Laguna Torre, een meer waarin twee gletsjers, Glaciar Torre en Glaciar Grande, uit komen. Op de achtergrond domineert de Cerro Torre, een spectaculair gevormde rotsformatie. Aan het eind van de middag rijden we terug naar El Calafate. Onderweg kunnen we stoppen voor een koffie en een empanada in de ranch La Leona, waar Butch Cassidy en the Sundance Kid zich in 1905 een maand verborgen hielden nadat ze een aantal banken hadden beroofd in Rio Gallegos.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  El Calafate / vrije dag

  image

  Vandaag kun je bijvoorbeeld een mooie wandeling maken of een excursie maken naar een Estancia (Patagonische Ranch) in de omgeving. Op sommige ranches worden demonstraties van het scheren van schapen gegeven. Hier kun je meer leren over de wolproductie en het exportproces. Op de meeste Estancias worden heerlijke Patagonische lunches en diners bereid. Zoals bijvoorbeeld een typische Patagonische lamsbarbeque of huisgemaakte empanadas met een heerlijk glas Chileense of Argentijnse wijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  per truck naar Torres del Paine

  image

  Per truck steken we de Patagonische steppe over en komen na zo'n drie uur aan in het spectaculaire Nationale Park Torres del Paine. We maken deze dag verschillende prachtige stops bij meren, watervallen en spotten vast guanacos (een wilde lamasoort) en misschien ook vossen. 


  image

  We maken tevens een paar korte wandelingen naar panoramische uitzichtpunten. We overnachten de komende 2 nachten in een lodge aan de rand van het Nationale Park. De uitzichten vanuit de lodge zijn prachtig. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 16

  Torres del Paine / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag en kun je een wandeling maken langs prachtig gekleurde meren, brede gletsjers en met sneeuw bedekte bergtoppen. Het landschap is enorm afwisselend: ruig en onherbergzaam en dan weer vriendelijk met glooiende valleien en bloeiende vegetatie.

  image

  Het landschap wordt bepaald door gletsjers, brede valleien en jong, grillig gebergte. Het wildleven in het park is door de grote variatie aan landschappen bijzonder. Rond de heldere gletsjermeren en rivieren leven veel vogelsoorten: ganzen, zwartnek zwanen, flamingo's en arenden. Ook de condor heeft er zijn domein, het is een indrukwekkend gezicht om deze majestueuze vogel door de bergen te zien zweven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Punta Arenas

  image

  Na het ontbijt vertrekken we vanuit de lodge naar Punta Arenas waar we de komende nacht verblijven. Onderweg kunnen we in het Nationale Park nog enkele fotostops maken.  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Ushuaia

  image

  Vandaag rijden we naar de meest zuidelijke stad ter wereld. Ushuaia ligt op Vuurland aan het Beaglekanaal en wordt omgeven door besneeuwde bergtoppen. De houten huizen met gekleurde golfplaten en de kleine restaurantjes en winkels geven de stad een gezellige uitstraling. Ushuaia is vertrekplaats voor veel reizen naar Antarctica. Vuurland of Tierra del Fuego wordt door de Straat van Magallanes gescheiden van de rest van het Zuid Amerikaans continent en ligt tussen de Atlantische en Grote Oceaan in.

  image

  In Ushuaia heb je twee vrije dagen, waarop je verschillende excursies kunt maken. Afhankelijk van het vluchtschema, heb je nog een derde vrije dag. De volgorde en het uiteindelijk doorgaan van de excursies is afhankelijk van het seizoen, de weersomstandigheden en het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Ushuaia / vrije dag

  image

  Voordat de Spanjaarden arriveerden, bewoonden de Yamana-Indianen Vuurland en de eilanden in het Beaglekanaal. Vuurland dankt zijn naam aan deze Indianen, die niet gekleed waren en zich warmden aan vuurtjes, die zij in hun kano’s stookten. Het kleine maar fijne ‘Museo del fin del Mundo’ in Ushuaia is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de Yamana indianen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Beagle kanaal (ter plaatse betalen)

  image

  Vanuit Ushuaia kun je in de ochtend of in de middag een boottocht door het Beagle kanaal maken. In zo'n 4 uur vaar je langs het mini-eiland Isla de los Lobos, waar grote groepen zeeleeuwen en aalscholvers huizen. 


  Kosten: ong. € 60, - (plus ong. €2,- voor de entree van het NP). Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.


  Aangezien deze excursie snel vol kan lopen, verzoeken wij je vriendelijk om bij boeking door te geven of je aan deze excursie deel wilt nemen, zodat wij de excursie van tevoren voor je kunnen reserveren.

 • 20

  Ushuaia / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een excursie maken naar het Nationale Park Tierra del Fuego. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers, in dit woud- en merengebied komen ruim 150 vogelsoorten voor. Maar ook wanneer je niet zo'n vogelliefhebber bent, kun je hier diverse prachtige korte wandelingen maken. Onderweg wisselen adembenemende uitzichten zich na elke bocht af. Je vindt hier vele meren, beverdammen en veenmoerassen. 

  Expeditiecruise naar Antarctica

  Nu je in Ushuaia bent, heb je ook de mogelijkheid om de reis spectaculair af te sluiten met een 'once in a lifetime experience', namelijk een cruise naar Antarctica! Per expeditieschip steek je de Zuidelijke IJszee over om een week lang tussen ijsbergen, fjorden, kraters en natuurlijk duizenden pinguïns, robben en walvissen te varen. Zelfs kamperen op het ijs en kajakken in het ijskoude poolwater behoort tot de mogelijkheden. Zie onze poolreis naar Antarctica voor meer informatie. Wij adviseren graag over de mogelijkheden en prijzen.   

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vlucht naar Buenos Aires

  image

  We vliegen vandaag weer terug naar Buenos Aires. De stad is ontzettend divers, in de chique wijk Recoletta hangt een totaal andere sfeer dan in de kleurrijke wijk La Boca. Het bekendste plein is natuurlijk Plaza de Mayo, waar de bekende ‘dwaze moeders’ nog steeds elke donderdag demonstreren om de ware gebeurtenissen tijdens het schrikbewind van generaal Videla boven tafel te krijgen.

  image

  Nog een leuke manier om de stad te verkennen is een stadstour per fiets. Of ontdek Buenos Aires in een tour te voet, waarbij bijzondere anekdotes over de stad verteld worden. ´s Avonds is het bezoek aan een tangoshow een absolute aanrader.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  vlucht Buenos Aires – Amsterdam

  image

  In de middag rijden we naar de luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht. 


  Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Rijdend naar Ushuaia voor optimale natuurbeleving
 • Begeleide trucktour door Torres del Paine inclusief
 • Spot in het seizoen walvissen bij Peninsula Valdés
 • Bezoek aan de imposante Perito Moreno gletsjer inclusief
 • Bezoek aan de bruisende stad Buenos Aires
 • Spectaculaire wandelmogelijkheden door de mooiste natuurparken van Chili en Argentinië
 • Een reis voor liefhebbers van ongerepte natuur
 • Bezoek aan vuurland, het zuidelijkste puntje van het Amerikaanse continent
 • Rechtstreekse vluchten met KLM

Groepsrondreis Patagonië

Azuurblauwe meren en besneeuwde bergtoppen

Torres del Paine
23 dagen vanaf € 4.899 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven