< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – San Jose (Costa Rica)

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. San José is gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en omringd door bergen met vulkanen. We overnachten in een hotel in een rustige wijk net buiten het centrum.

 • 2

  naar la Fortuna

  image

  In de ochtend rijden we via een prachtige hoge route richting het weelderige noorden van Costa Rica. Koffie is hét exportproduct van Costa Rica en volgens de Costa Ricanen maken zij de beste koffie ter wereld. Uiteraard hebben we de kans om een bakje koffie te drinken langs de mooie route die we vandaag rijden. Daarna rijden we verder naar La Fortuna.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  la Fortuna / vrije dag

  image

  Op korte afstand van het dorpje Fortuna ligt de vulkaan de Arenal, één van de bekendste vulkanen in Costa Rica. De 1633 meter hoge vulkaan heeft nog steeds zijn typisch conische vorm. Tot 2010 stootte de Arenal grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. Helaas is dat momenteel niet meer het geval. Je kunt in de buurt nog wel mooi wandelen, maar stromende lava is er momenteel niet te zien.

  image

  Zeer apart is het bezoek 's avonds aan Baldi: thermale bronnen aan de voet van de Arenal. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit heb je een mooi uitzicht op de Arenal. In de omgeving van Fortuna kun je ook te voet een hoge waterval bezoeken. En wat is heerlijker dan een frisse duik in de poel aan de voet van de waterval? Je kunt ook een excursie maken naar Caño Negro in de buurt van de Nicaraguaanse grens. Per boot ga je op zoek naar de vele vogels die het gebied rijk is.

  Optioneel Bezoek Caño Negro / €60,00 per persoon

  Caño Negro

  Een bezoek aan Caño Negro is een absolute aanrader voor natuur- en vogelliefhebbers. In dit waterrijke gebied wonen onder andere luiaards, apen, kaaimannen en leguanen en je ziet hier vooral veel verschillende vogelsoorten. Ook de flora in dit meest vochtige gedeelte van Costa Rica is zeer bijzonder. Het reservaat ligt in het noorden van Costa Rica bij de Nicaraguaanse grens. Bij Caño Negro aangekomen gaan we aan boord van de boot en onder begeleiding van een Engelssprekende natuurgids varen we het natuurgebied in. Op de oever van de rivier genieten we van onze lunch. Bij de excursie is het transport, de boottocht, de lunch en een Engelssprekende natuurgids inbegrepen. Als je ervoor kiest om een soortgelijke excursie ter plekke te boeken, maak je de excursie in grote (internationale) groepen zonder veel persoonlijke aandacht. Als je besluit om de excursie met Sawadee te maken, deel je een boot met alleen je eigen groep en heb je de beschikking over een zeer goede natuurgids die veel ervaring heeft met Nederlandse groepen. Omdat de groep klein is, zul je veel meer te weten komen over de natuur dan wanneer je in een grote internationale groep door het gebied vaart. We raden je daarom aan om deze excursie al bij boeking aan te vragen.

  Voor deze excursie geldt een minimum van 3 personen. Indien het minimum niet behaald wordt, word je ongeveer 3 weken voor vertrek opgebeld en krijg je de kosten teruggestort op je rekening.

 • 4

  naar Monteverde

  image

  We gaan vandaag op pad naar het beroemde nevelwoud van Monteverde. Het is hier een stuk vochtiger en het weer verandert er snel: wind, regen en zon wisselen elkaar af. Het park staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Wat dit regenwoud zo anders maakt zijn de ongelooflijk groene kleurschakeringen op de verschillende niveaus van het woud. Dit is groen in honderden varianten, vooral door de bromeliagroei. Een boom is niet zomaar een boom, maar een micro-ecosysteem waarop honderden andere plantensoorten hun plaats innemen. Ook orchideeën groeien er weelderig. Het is hier dan ook schitterend wandelen. We verblijven twee nachten in Monteverde.

 • 5

  Monteverde / vrije dag

  image

  Monteverde is één van de beste plaatsen in Costa Rica om de quetzal waar te nemen. Deze prachtige vogel heeft een felgekleurd groen en rood verenkleed met een lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's. In Costa Rica kun je veel soorten kolibries spotten. De kleinste kolibrie is niet groter dan een duim en de grootste in Costa Rica is de prachtige paarse Sabelvleugel. Die komt vooral in Monteverde voor, is ca. 15 cm lang en heeft een fel paars lichaam met donkergroene vleugels.

  image

  Heel interessant is ook een bezoek aan de vlindertuin, El Jardín de las Mariposas, waar vlinders uit de hele wereld gehouden worden. Vlak bij Monteverde is de “Sky Walk”; over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen. De waaghals mag de spannende Canopytour niet missen. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op 40 meter hoogte van het ene platform naar het andere. Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Deze activiteiten zijn optioneel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Rincón de la Vieja

  image

  ’s Ochtends rijden we in ongeveer vier uur naar het berggebied rondom de vulkaan Rincón de la Vieja, een natuurgebied met veel vulkanische activiteit, waar tientallen rivieren en beken ontspringen. We overnachten in een sfeervolle houten lodge met zwembad. Vanuit de lodge heb je een schitterend uitzicht op de omliggende omgeving die je te paard of te voet kunt verkennen.

  image

  In het vlakbij gelegen nationaal park Rincón de la Vieja kom je op verschillende plaatsen vulkanische activiteit tegen: borrelende modderpoeltjes en vele dampende bronnen, die je het gevoel geven dat je in een sauna bent. In dit park komen veel neusbeertjes voor en ook Costa Rica's nationale bloem: de guaria morada, purperen orchidee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Isla de Ometepe - (Nicaragua)

  image

  Vandaag gaan we de grens over met Nicaragua. Na de grensformaliteiten rijden we via Rivas naar de boot die ons naar het eiland Ometepe brengt. Ometepe is een majestueus eiland in het meer van Nicaragua, in de vorm van een acht. 'Ome-tepetl' betekent twee heuvels. Maar het eiland bestaat eigenlijk uit twee vulkanen, de Concepción en de Madera. De perfect ronde 1610 meter hoge kegel van de Concepción ziet er uit als een reclameplaatje, met haar top mysterieus achter een wolkenpluim. Ometepe was ooit een belangrijke nederzetting van de Niquirano-indianen en overblijfselen van deze cultuur zijn nog te vinden in de monumenten, huizen en keramiek.

 • 8

  Isla de Ometepe / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag heerlijk relaxen, en lekker gaan zwemmen en zonnebaden. Of je kunt flink actief zijn en een pittige wandeling maken van zeven á acht uur onder leiding van een gids naar de top (1394 meter) van de vulkaan Madera. De hele route word je vergezeld door het geluid van de vele brulapen die hier voorkomen. Onderweg word je beloond met fraaie uitzichten op het meer van Nicaragua en op de top ligt een kratermeer. Als je deze looptocht te zwaar vindt zijn er ook mogelijkheden om een makkelijkere tocht aan de voet van de vulkaan te maken. Ook kun je de watervallen van San Ramón bezoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Granada

  image

  We nemen een vroege boot terug naar het vaste land van Nicaragua en we rijden door naar Granada. Dit is één van de mooiste en oudste steden van Nicaragua. Daarnaast is Granada ook een gezellige stad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Granada / vrije dag

  image

  Je hebt een dag vrij om de stad te verkennen. Granada ligt aan het meer van Nicaragua. De stad is al in 1524 gesticht en ondanks oorlogen en branden zijn er nog steeds veel gebouwen in koloniale stijl. Vooral het centrale plein, de prachtige kathedraal en het San Francisco klooster zijn zeer de moeite waard. Bijna de hele stad is geschilderd in gezellige pasteltinten, een ware lust voor het oog.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Matagalpa

  image

  Op weg naar Matagalpa bezoeken we het nationale park Masaya. Je kunt hier optioneel een bezoekje aan de krater brengen. Vanaf de krater heb je een spectaculair uitzicht op het omringende landschap en als je geluk hebt met het weer kun je lava zien borrelen. 's Middags arriveren we in Matagalpa, gelegen tussen de groene heuvels van het koffiegebied in Nicaragua. We verblijven hier één nacht in Selva Negra Ecolodge and Coffee Estate. De lodge is prachtig gelegen in de Matagalpa Highlands, op ongeveer 15 minuten rijden van Matagalpa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Matagalpa / naar León

  image

  De Selva Negra lodge is een combinatie van een duurzame koffieboerderij en hotel accommodatie. Je kunt hier dus alles te weten komen van wat er komt kijken bij de productie van een kopje koffie. In het omliggende nevelwoud kun je prachtig wandelen en op zoek gaan naar vogels. Je hebt hier zelfs kans op het spotten van de quetzal, één van de mooiste vogels van Midden-Amerika. In de ochtend kun je de omgeving van de lodge verkennen of een tour maken over de koffieboerderij. Ook kun je besluiten om naar het dorpje Matagalpa te gaan. In de middag rijden we in ongeveer 3 uur naar León.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  León / vrije dag

  image

  León is een gezellige koloniale stad. Talloze koloniale gebouwen, kerken en patio’s versterken de klassieke Spaanse sfeer. De stad wordt beschouwd als het intellectuele centrum van het land, waar vele beroemde dichters en artiesten vandaan komen. León is ook beroemd vanwege zijn kathedraal, de grootste van heel Centraal-Amerika. Dit enorme gebouw bevat o.a. beeldhouwwerken van de 12 apostelen, een ivoren Christusbeeld, offeraltaren en vele andere bezienswaardigheden.

  image

  Een aanrader is om de Telica vulkaan te bezoeken, een actieve vulkaan. Deze vulkaan ligt vlakbij León. Je kunt hier een schitterende zonsondergang tour ondernemen. Eerst rij je in een overdekte pick-up trick in ongeveer anderhalf uur over verschillende wegen en afgelegen weggetjes naar de voet van de vulkaan. Hier begint de wandeling. In ongeveer één uur loop je omhoog naar de kraterrand waar je gedeeltelijk omheen loopt om, vanaf de rand van de vulkaan de prachtige zonsondergang te zien. Afhankelijk van het weer kun je in het donker/schemer zelfs lava zien. 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Perquin (El Salvador)

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg waarbij we twee grenzen oversteken. Eerst rijden we in ongeveer twee uur over de Panamerican Highway naar de Hondurese grens bij Guasaule. Dan doorkruisen we het smalste stukje Honduras binnen drie uur naar het grensplaatsje El Amatillo, waar we El Salvador binnenrijden en in twee uur naar Perquin doorreizen. We overnachten net buiten Perquin midden in de bosrijke omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Perquin / naar Suchitoto

  image

  Perquin heeft een heftig verleden, aangezien het tijdens de burgeroorlog een centrum was van de guerilla beweging van de FMLN (Frente Farabundo Marti de Liberación Nacional). Tegenwoordig is het hier heerlijk rustig. Perquin ligt in een schitterende omgeving. Je kunt een mooie wandeling door de naaldbossen en de bergachtige omgeving maken. Of bezoek het museum over het revolutionaire verleden van Perquin. 

  's Middags reizen we in ongeveer vijf uur naar het pittoreske en gezellige plaatsje Suchitoto. Suchitoto betekent plaats van vogels en bloemen in het Nahuatl, de lokale taal.
  We overnachten in een sfeervol hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Suchitoto / vrije dag

  image

  Suchitoto ligt vlakbij het stuwmeer “Lago de Suchitlán”. Het centrale plein is erg gezellig met diverse restaurantjes en barretjes. Je kunt hier lekker een terrasje pakken en verschillende musea bezoeken. Een boottochtje over het meer is een aanrader, met name rond zonsondergang. Je ziet vaak veel vogels, en de schittering van de ondergaande zon op het meer is een prachtig gezicht. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Copán (Honduras)

  image

  In ongeveer 8 uur rijden we naar Copán in Honduras. Copán was vroeger de meest zuidelijk gelegen Mayastad en kende haar bloeiperiode tussen 465 en 800 na Christus. We overnachten in een gezellig hotel in Copán. 

 • 18

  Copán / naar Rio Dulce (Guatemala)

  image

  De Maya-kunst bereikte in Copán haar hoogtepunt. Je ziet hier zeer gedetailleerde beeldhouwwerken op stèles, tempels, trappen en gebouwen. Er bevinden zich in Copán meer hiërogliefen en gebeeldhouwde monumenten dan in alle andere Maya-steden. De drie meter hoge afbeeldingen in steen zijn uniek in hun soort: afbeeldingen van figuren en dieren en koninklijke portretten met inscripties van geboortedata, huwelijken en overlijdensdata. De langste tot nu toe bekende Maya-tekst bevindt zich op een gigantische trap van 72 treden bedekt met 2500 afzonderlijke hiërogliefen.

  image

  In de middag rijden we verder naar Guatemala. Het is ongeveer vijf uur rijden naar het plaatsje Río Dulce aan het Izabalmeer. We verblijven twee nachten in een hotel met zwembad, gelegen aan het meer.

 • 19

  Rio Dulce / vrije dag

  image

  Vandaag kan je een uitstapje naar Livingston maken waar de Garifuna-gemeenschap (afstammelingen van Spaanse slaven) woont. Ook een kajaktocht of een mooie wandeling behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om even lekker een dagje te relaxen.

 • 20

  naar Caye Caulker (Belize)

  image

  We hebben een lange reisdag voor de boeg. We rijden naar  Belize City in Belize, het zesde land van onze reis. Belize, het voormalige Brits Honduras, staat in groot contrast met Guatemala. Het kleine staatje is het enige Engelstalige land van Midden-Amerika. Er wonen ongeveer 400.000 mensen die verdeeld zijn over meerdere bevolkingsgroepen. Een groot deel van de bevolking is van Afrikaanse afkomst, ook zijn er drie Mayagroepen.

  image

  Onderweg zie je taferelen die eerder aan Afrika dan aan Latijns-Amerika doen denken: zwarte vrouwen met reusachtige manden op hun hoofd en groepjes zwarte schoolkinderen in hagelwitte uniformen.

  Vanuit Belize City nemen we een speedboot naar Caye Caulker, een van de eilanden voor de kust van Belize. De eilandengroep maakt deel uit van het, op het Great Barrier Reef na, grootste koraalrif ter wereld. We slapen drie nachten in een eenvoudig hotel op dit prachtige eiland.

 • 21

  Caye Caulker / vrije dag

  image

  Het heerlijke van Belize is dat de atmosfeer heel relaxed en langzaam is, de “take it easy man” atmosfeer. Dit is een fantastische plek om onder een palmboom aan de warme heldere Caribische Zee te relaxen. De heldere zee leent zich ook bij uitstek voor snorkelen. Behalve de honderden soorten koraalvissen, zie je grote roggen en de goedaardige verpleegsterhaai.  

 • 22

  Caye Caulker / vrije dag

  image

  Je hebt nog een volle dag om te genieten van de relaxte sfeer van Belize. 

 • 23

  naar Tikal (Guatemala)

  image

  We nemen de boot terug naar Belize City, waar onze bus klaarstaat om door te reizen naar Tikal. Aan het einde van de middag komen we in Tikal aan. In dit natuurreservaat liggen de wereldberoemde Mayaruïnes, diep verscholen in het tropische regenwoud van El Petén. In het gehele reservaat zijn ruim drieduizend bouwwerken ontdekt, waaronder vele tempels, offerplaatsen en paleizen. Het centrale gedeelte wordt gedomineerd door vijf reusachtige tempels, waarvan de hoogste maar liefst 65 meter is.

  image

  Als je wilt kun je een Engelstalige gids huren die uitleg geeft over de fraaie Mayabouwwerken en de diverse planten en dieren die je tegenkomt. Je kunt flink door het gebied wandelen en diverse tempels beklimmen. Om je heen hoor je brulapen, toekans en papegaaien, die een ware kakofonie aan geluiden voortbrengen.

  Terwijl de meeste bezoekers in Flores overnachten en dagtripjes naar Tikal maken, overnachten wij twee nachten in het park op loopafstand van de ruines. Zo kun je rond zonsondergang rustig rondwandelen, zonder veel andere toeristen, die dan allang weer vertrokken zijn.

 • 24

  Tikal / vrije dag

  image

  We raden je aan om vroeg op te staan en vlak na zonsopgang het park in te gaan. Als de nevel laag hangt lijkt het wel een ander park, omgeven door een mysterieuze sfeer. Wanneer je de 65 meter hoge Piramide IV, het hoogste pre-Columbiaanse bouwwerk van heel Tikal, beklimt, zul je merken dat je letterlijk in de wolken zit. Pas zodra het warmer wordt, trekt de nevel op en komen de prachtige tempels te voorschijn. Voor je zie je, zover het oog reikt, jungle! Je hebt de hele ochtend nog de tijd om te genieten van deze magische plek.

 • 25

  Binnenlandse vlucht naar Guatemala stad - naar Lago de Atitlán

  image

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Flores, vanwaaruit we naar Guatemala Stad vliegen. We rijden in ongeveer drie uur naar het Meer van Atitlán in Guatemala. Dit meer wordt ook wel ‘De Parel van de Westelijke Hooglanden’ genoemd en je zult snel zien waarom. Het ligt namelijk tussen drie imposante vulkanen en de kleur van het water verandert voortdurend. We verblijven in Panajachel, gelegen aan het Meer van Atitlán.

 • 26

  Lago de Atitlán / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de hele dag om het Meer van Atitlán en zijn pittoreske dorpjes te bezoeken. Je kunt een wandeling of een boottocht maken langs een aantal van de twaalf indianendorpjes aan de rand van het meer. Deze dragen allemaal de naam van een apostel. De dorpjes ademen een geheel eigen sfeer uit, niet in het minst door de fraaie, kleurrijke kleding van de bewoners. Santiago Atitlán is het grootste dorp aan het meer. Je kunt hier een bezoek brengen aan het beeld van een religieus figuur, Maximón. Hij wordt vereerd, maar vertegenwoordigt ook het kwaad. Maximón wordt door één van de religieuze broederschappen verzorgd en tijdens je bezoek kun je hem drank en sigaretten offeren.

 • 27

  Markt van Chichicastenango - naar Antigua

  image

  ’s Ochtends brengen we een bezoek aan het stadje Chichicastenango. Hier vindt vandaag een kleurrijke en fotogenieke markt plaats. Chichicastenango is een belangrijk cultureel en religieus centrum van de Quiché-indianen, volgens wetenschappers de meest pure afstammelingen van de Maya's. Op het marktplein staat de Santo Tomás kerk tweemaal per week in het middelpunt van alle activiteiten. Op de trappen verkopen vrouwen in bontgekleurde huipiles(bloezen) bloemen. In de kerk Santo Tomás oefent de indiaanse bevolking nog volgens eeuwenoude traditie haar half-heidense riten uit.

  Na ons bezoek aan de markt, rijden we in ongeveer twee uur naar Antigua. In Antigua verblijven we drie nachten in een sfeervol hotel in koloniale stijl.

 • 28

  Antigua / vrije dag

  image

  Het straatbeeld van Antigua wordt bepaald door kloosters, kerken en gebouwen in koloniale stijl. De meeste kerken zijn zeer fraai gedecoreerd en zijn een lust voor het oog. Andere kerken en gebouwen zijn door de talrijke aardbevingen vervallen tot ruïnes, maar desondanks blijft Antigua een heerlijke stad om in rond te wandelen. Antigua is ook de bakermat van de jade-industrie, en het loont zeker de moeite om een van de jadefabriekjes te bezoeken. Hier zijn de kostbare stenen in allerlei kleurschakeringen, van groen tot grijs en van zwart tot goud, te bewonderen.

 • 29

  Antigua / vrije dag

  image

  Wanneer je van wat meer avontuur houdt, kun je een van de vulkanen die Antigua omringen, beklimmen. De tocht over de Pacayavulkaan is goed te doen en een bijzondere ervaring.

 • 30

  vlucht naar Amsterdam

  Vanuit Guatemala Stad vertrekt onze vlucht via Houston terug naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 31

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Complete rondreis door 6 landen in Midden-Amerika!
 • Koloniale steden, regenwoud, vulkanen en stranden
 • Verblijf in sfeervolle en bijzondere accommodaties
 • Bijzondere overnachting in koloniaal Suchitoto
 • Entree inclusief voor Rincón de la Vieja, Copán en Tikal (1 dag)
 • Bijzondere overnachting midden ín het park van Tikal, vlakbij de ruïnes
 • Langs hoogtepunten van Costa Rica: La Fortuna, Monteverde en Rincon de la Vieja
 • Binnenlandse vlucht van Flores naar Guatemala Stad om de reisduur te beperken
 • Ontspannen aan de Caribische kust van Caye Caulker (Belize) waar je prachtig kunt snorkelen
 • Unieke overnachtingen in Eco lodges/hotels in La Fortuna en Rio Dulce
 • Verblijf in Selva Negra Ecolodge in het nevelwoud van het natuurreservaat El Arenal
 • Bezoek aan de kleurrijke koloniale stad Antigua
 • Mogelijkheden om verschillende actieve vulkanen te zien

Groepsrondreis Trans-Midden-Amerika

Langs de Pan-American Highway

image
31 dagen vanaf € 4.099 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven