< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Managua

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute. Managua is naast de hoofdstad ook de grootste stad van Nicaragua. Bij aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel gebracht. 

 • 2

  stadstour Managua / naar León

  image

  Na het ontbijt rijden we met onze bus langs de hoogtepunten van Managua. We rijden langs de centrale Plaza de la Revolución met het nationale paleis en de oude kathedraal. De kathedraal is sinds de aardbeving in 1972 in slechte staat en wordt niet meer gebruikt. Wanneer de tijd het toelaat bezoeken we een uitkijkpunt over de Tiscapa lagoon. Vervolgens rijden we verder naar het gezellige León. In de middag kun je deze koloniale stad verkennen. 

  image

  Talloze koloniale gebouwen, kerken en patio’s versterken de klassieke Spaanse sfeer in León. De stad wordt beschouwd als het intellectuele centrum van het land, waar vele beroemde dichters en artiesten vandaan komen. León is ook beroemd vanwege zijn kathedraal, de grootste van heel Centraal-Amerika.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  León / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in León. Een aanrader is om de Cerro Negro te bezoeken, een actieve vulkaan. Deze vulkaan ligt vlakbij León. In 1850 is dit, voorheen vlakke maïsveld, tot leven gekomen en veranderd in een vulkaan van 400 meter hoog. Je kunt een schitterende wandeling maken door het bijzondere natuurgebied op de noordzijde van de vulkaan, bestaande uit bloeiende bomen en zwart lavazand. De kraterrand bestaat uit grote zwarte zandduinen en rode rotsen en laat een surrealistische indruk bij je achter.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Selva Negra

  image

  Vandaag rijden we verder naar Selva Negra. Onderweg kunnen we stoppen bij de vulkanische borrelende modderpoeltjes van San Jacinto. Daarna rijden we verder de berg op naar onze overnachtingsplaats en grote koffieplantage (Hacienda). Het klimaat op de berg is een stuk koeler dan in León. De eco-lodge waar we verblijven is prachtig gelegen aan de rand van een nevelwoud. In de middag kun je in de omgeving van de lodge prachtig wandelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar San Ramón

  image

  Deze ochtend heb je genoeg keuze aan activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een Farmtour, waarbij je verschillende activiteiten op de grote eco-boerderij kunt zien. Op de boerderij verbouwen ze naast koffie ook bloemen, groenten en kaas. In het restaurant van de boerderij kun je genieten van een lunch van eigen verbouwde producten. 

  image

  In Matagalpa, nabij Selva Negra kun je een tour maken naar Castillo de Cacao, een chocoladefabriek opgezet door een Nederlander. Aan het eind van de middag rijden we in ongeveer een half uur naar San Ramón. Daar wordt de groep verdeeld over verschillende gastgezinnen. 's Avonds eet je voor het eerst bij je gezin in je "nieuwe huis" voor twee nachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 6

  San Ramón / excursie duurzame finca

  image

  Na het ontbijt bij je familie verzamelen we om naar het dorpje La Corona te rijden. Daar krijgen we een rondleiding over een finca (plantage) met diverse gewassen zoals cacao, koffie en eenmalige gewassen zoals mais, bonen en diverse groenten. In de keuken van de finca kunnen we helpen met het bereiden van de lunch. Hier leer je hoe je de lekkerste tortilla's maakt! 

  image

  Na de lunch kun je een wandeling maken naar een waterval. Mocht je niet willen wandelen dan kan de bus je er ook brengen. Aangekomen bij de Cascada Blanca waterval, kun je nog een korte wandeling maken en door een grot onder de waterval langs lopen. Aan het eind van de middag keren we terug bij ons gastgezin in San Ramón voor het diner. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 7

  via Camoapa naar Juigalpa

  image

  Na het ontbijt nemen we afscheid van onze gastfamilies. We rijden langs een prachtige route via Muymuy naar Juigalpa. Onderweg bezoeken we het cowboy plaatsje Camoapa. Juigalpa is een prachtig gelegen, Nicaraguaans dorp. Het landschap eromheen is schitterend met zijn rivieren, bergen en authentieke finca's. Rondom Juigalpa tref je veel koeien ranches, er wordt hier veel veeteelt bedreven. In Juigalpa zelf vind je veel leuke winkels en interessante werkplaatsen. We slapen hier één nacht. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Pearl Lagoon

  image

  Vandaag begint het Caribische avontuur! In vier uur rijden we naar het havenstadje El Rama. Hier stappen we op een snelle boot om in ongeveer drie uur naar Laguna de Perlas (Pear Lagoon) te varen. Laguna de Perlas ligt aan de lagoon die is verbonden met de Caribische zee. Rond de lagoon liggen diverse dorpjes met de Miskito, Creols of Garifuna etnische bevolingsgroepen. Hier maken we voor het eerst kennis met de Afro-Caribische bevolking. 

  Pearl Lagoon is écht Caribisch gebied, met zijn onverharde wegen, palmbomen, reggae muziek en een Engelssprekende Creoolse gemeenschap die een Spaans sprekende Nicaraguaan nog steeds een 'Spanjaard' noemt is deze regio een een lust voor het oog. Bij aankomst voel je direct de stress van je schouders afgeleiden. En het beste is, dat ondanks de charme, is dat er nog maar weinig toeristen naar deze regio gaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Pearl Lagoon / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een optionele excursie maken. Je gaat hierbij met bootjes over de lagune en maakt kennis met verschillende gemeenschappen. Indien het weer het toelaat kun je vandaag ook een snorkeltour maken aan de Pearl Cays.Tevens kun je vandaag een wandeling maken naar het plaatsje Awas, dat ook aan de lagune ligt. Deze wandeling is ongeveer 5 kilometer. 

  Optioneel Boottocht en bezoek aan gemeenschappen van Laguna de Perlas

  image

  Tijdens deze optionele excursies steken we met bootjes de Pearl Lagoon over. We varen naar Orinoco, een Garifuna gemeenschap waar we kennis maken met lokale dans en muziek. Ook zien we hoe men hier sterke drank brouwt en het typische Cassave brood bakt. De Garifuna zijn afstammelingen van Afrikaanse slaven en ze hebben hun tradities altijd bewaard. Van muziek tot hun spirituele gewoontes. 's Middags geniet je van een traditionele lunch. Na de lunch bezoek je Kakhabila, een Miskito gemeenschap. De Miskitos zijn de grootste Nicaraguaanse Indiaanse bevolkingsgroep die langs de Noord-Caribische kust leven.

  image

  Deze excursie wordt uitgevoerd door Kabu Tour, een project opgestart door Nature Conservation program WCS (Wildlife Conservation Society). www.kabutours.com. Je kunt deze tour ter plaatse bepalen en betalen.

 • 10

  via Bluefields naar El Rama

  image

  Per boot varen we in ongeveer een uur naar Bluefields, één van de grotere steden aan dit deel van de Caribische kust. Hier kun je een bezoek brengen aan het historisch museum van de Cariben. Ook kun je dit levendige stadje te voet verkennen. In de middag varen we weer terug naar het havenplaatsje El Rama, waar we één nacht verblijven. 

 • 11

  naar Sabalos Lodge

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer vijf uur naar San Carlos aan de San Juan rivier. Hier nemen we een publieke boot naar de Sabalos Lodge. Op de boot kun je kennismaken met de lokale bevolking. Sabalos Lodge is mooi gelegen aan de San Juan rivier in de jungle. Vanuit de lodge kun je prachtig wandelen of kajakken op de kleinere Sabalos rivier. In deze omgeving heb je de kans op het spotten van vele vogels en andere dieren. De ultieme bestemming voor de echte natuurliefhebber! 

  De reis met vertrek op 12 november 2018 verblijft niet in Sabalos lodge, maar in het bijzondere en weinig bezochte plaatsje El Castillo.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Sabalos Lodge / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan het dorpje El Castillo met zijn historische fort uit de Spaanse koloniale tijd. Dit fort werd gebruikt ter verdediging tegen de Engelse piraten. Ook kun je vandaag deelnemen aan een cacao tour en kun je zien hoe dit gewas wordt verbouwd en tot chocolade wordt verwerkt. Natuurlijk kun je vandaag ook heerlijk wandelen in de omgeving van de lodge, die zich daar uitstekend voor leent.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Solentiname

  image

  Met boten vertrekken we we weer richting San Carlos. Nu varen we verder naar de Solentiname eilanden archipel. Deze eilandengroep is bekend geworden doordat de Nicaraguaanse dichter, kunstenaar, priester én revolutionair Ernesto Cardenal zich hier vestigde. Met de lokale bevolking stichtte Ernesto hier een kunstenaars kolonie. We verblijven op het eiland San Fernando.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Solentiname / vrije dag

  image

  Vandaag kun je het grotere eiland van de Solentiname eilanden archipel bezoeken, het eiland Mancarrun. Ook kun je een bezoek brengen aan het natuur reservaat Los Guatuzos. In dit natuurreservaat kun je verschillend wild tegenkomen. Je kunt hier prachtige wandelingen en excursies maken. Rustig relaxen op het eiland behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Isla de Ometepe

  image

  Met de boot varen we in ongeveer 1,5 uur naar de zuidkant van het meer. Daarna rijden we in twee uur naar San Juan del Sur. Hier stoppen we voor de lunch op één van de vele gezellige terrasjes. Vervolgens rijden we door naar de haven van San Jorge waar we de ferry nemen naar Isla de Ometepe. 

  image

  Ometepe is een majestueus eiland in het meer van Nicaragua, in de vorm van een acht. 'Ome-tepetl' betekent twee heuvels, maar het eiland bestaat eigenlijk uit twee vulkanen: de Concepción en de Madera. De perfect ronde 1610 meter hoge kegel van de Concepción ziet er uit als een reclameplaatje, met haar top vaak mysterieus achter een wolkenpluim.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Isla de Ometepe / vrije dag

  image

  Ometepe was ooit een belangrijke nederzetting van de Niquirano-indianen en overblijfselen van deze cultuur zijn op het eiland nog te vinden in de monumenten, huizen en keramiek. Vandaag kun je genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het eiland te verkennen, maar je kunt ook heerlijk relaxen bij het hotel. 

 • 17

  Isla de Ometepe / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag heerlijk zwemmen en zonnebaden, maar je kunt ook een pittige wandeling maken onder leiding van een gids naar de top (1394 meter) van de vulkaan Madera. Tijdens de hele tocht hoor je het geluid van de vele brulapen die hier voorkomen. Onderweg word je beloond met fraaie uitzichten op het meer van Nicaragua en op de top ligt een kratermeer. Als je deze tour te zwaar vindt, zijn er ook mogelijkheden om een makkelijkere tocht aan de voet van de vulkaan te maken. 

 • 18

  naar Granada

  image

  We reizen vandaag per ferry en bus naar Granada. Dit is één van de mooiste en oudste steden van Nicaragua. Tijdens de meeste reizen overnachten we twee nachten in het bijzondere Hotel con Corazón, ‘Hotel met een hart’. De opbrengsten van dit hotel komen ten goede aan projecten die kinderen stimuleren om naar school te gaan en hun opleiding af te maken. 

 • 19

  Granada / vrije dag

  image

  Je hebt een dag vrij om de stad te verkennen. Granada ligt aan het meer van Nicaragua. De stad is al in 1524 gesticht en ondanks oorlogen en branden zijn er nog steeds veel gebouwen in koloniale stijl. Vooral het centrale plein, de prachtige kathedraal en het San Francisco klooster zijn zeer de moeite waard. Bijna de hele stad is geschilderd in gezellige pasteltinten, een ware lust voor het oog.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  naar Laguna de Apoyo

  image

  In de ochtend heb je nog tijd om te genieten van het mooie Granada. Vervolgens rijden we naar het nabijgelegen kratermeer Laguna de Apoyo. We sluiten deze reis af met twee dagen op deze prachtige en relaxte locatie aan het meer. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Laguna de Apoyo / vrije dag

  image

  Op deze laatste dag geniet je van deze paradijselijke plek. Hier kun je rustig al je gemaakte indrukken op je in laten werken. De omgeving rondom het meer is groen en leent zich perfect voor een mooie wandeling. Ontspannen bij het hotel en zwemmen in het meer is de perfecte afsluiter voor deze prachtige reis door Nicaragua. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  We rijden terug naar de luchthaven van Managua voor de vlucht naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij nar het vluchtschema. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse verlenging op Big Corn Island

  4- daagse verlenging op Big Corn Island

  Je kunt deze reis verlengen op Big Corn Island, gelegen in de Caraïbische Zee. Voor de kust liggen vele schitterende koraalriffen en je kunt er dan ook goed duiken, snorkelen en vis-trips maken. Verder zijn de Corn Island perfect geschikt om heerlijk te relaxen. Witte stranden, palmbomen en een laidback sfeertje. Duik in een hangmat en drink melk uit een kokosnoot. Tijdens de verlenging verblijf je in Hotel Paraíso Club waar je overnacht in een cabin die gebouwd is in Nicaraguaanse stijl. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijten, maar exclusief eventuele excursies.


  De beste reistijd voor de Corn Islands is november t/m april, dat is de droge tijd. De temperatuur is het hele jaar door prima, rond de 30 graden.


  - Verlenging op Big Corn Island (obv 1 persoon) 4 dagen v.a. € 575,-
  - Verlenging op Big Corn Island (obv 2 personen) 4 dagen v.a. € 450,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 22

  vlucht naar Big Corn Island

  image

  Vanuit Laguna de Apoyo word je naar de luchthaven van Managua gebracht. Hier stap je op het vliegtuig naar Big Corn Island. De vlucht duurt iets meer dan een uur en onderweg heb je een schitterend uitzicht. Na de landing word je naar je hotel gebracht waar het grote relaxen kan beginnen.

 • 23

  Big Corn Island / vrije dag

 • 24

  Big Corn Island / vrije dag

 • 25

  vlucht naar Managua

  Vandaag vlieg je terug naar Managua waar je overnacht in een comfortabel hotel dichtbij de luchthaven.

 • 26

  Vlucht naar Amsterdam

 • 27

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Verblijf aan het paradijselijke kratermeer Laguna de Apoyo
 • Maak kennis met avontuurlijk, divers en kleurrijk Nicaragua
 • Bijzonder verblijf bij een gastgezin in San Ramón
 • Bezoek het vrijwel onbezochte Laguna de Perlas aan de Carribische kust.
 • Verblijf in voornamelijk kleinschalige accommodaties in een prachtige omgeving
 • Bezoek aan een duurzame Finca (incl. activiteiten en lunch)
 • Verblijf in prachtige houten huisjes aan de San Juan rivier
 • Bezoek aan de kleurrijke, koloniale steden Granada en León
 • Unieke combinatie tussen hoogtepunten en unieke verborgen plekken in Nicaragua
 • Verblijf op het indrukwekkende en iconische Isla de Ometepe
 • Kennismaking met Afro Caribische en Indiaanse Miskito gemeenschappen bij Laguna de Perlas
 • Veel afwisseling: koloniale steden, meren, haciënda's, finca's en vulkanen
 • Mogelijkheid om de reis te verlengen op Corn Island

Groepsrondreis Nicaragua

Niet boekbaar

Naar boven