Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Tel Aviv

  image

  Welkom in het Heilige Land! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Afhankelijk van het vluchtschema heb je in de middag en avond de tijd om deze heerlijke stad te verkennen. Slenter over de boulevard en ga zeker eten in een van de ontelbare restaurantjes, barretjes en cafeetjes. De sfeer in Tel Aviv is heerlijk! 

 • 2

  stadstour Tel Aviv / via Jaffa naar Netanya

  image

  Na het ontbijt maken we een stadstour door Tel Aviv. De stad wordt ook wel de "Witte Stad" genoemd om zijn unieke architecturale Bauhaus-stijl. Het oude Jaffa wordt beschouwd als één van de oudste steden in de wereld. Dit is een historisch rijke stad met kronkelende straatjes en bezienswaardigheden zoals een kruidenmarkt, de Klokkentoren, de Andromeda rots, het Kedumim plein en de St. Peter kerk. We overnachten in Netanya, een gezellige kustplaats ten noorden van Tel Aviv. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Caesarea NP, Akko en Nazareth naar Tiberias

  image

  We beginnen de dag met een bezoek aan Caesarea Nationaal Park, bekend als een archeologisch park. Hier zijn tientallen opgravingen gedaan. Als je door het park loopt ervaar je hoe indrukwekkend de geschiedenis van dit land is. Onderweg naar Nazareth stoppen we in het havenstadje Akko, met zijn prachtige stadsmuur. Nazareth is de plaats waar Jezus zou zijn opgegroeid. 

  image

  Het oude deel van de stad is Arabisch, het is dus gepast om je schouders en knieën te bedekken wanneer we Nazareth bezoeken. Je kunt een bezoek brengen aan de basiliek van de Aankondiging (hier vertelde de engel Gabriël aan Maria dat ze Jezus zou verwachten). Vlakbij Nazareth ligt het meer van Galilea, bekend van vele Bijbelverhalen. We slapen hier twee nachten in het plaatsje Tiberias, gelegen aan het meer. 

  NB. Vanaf november 2020 verblijven we de komende twee nachten in een kibboets.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Tiberias / boottocht en bezoek rondom het meer van Galilea

  image

  We beginnen de dag met een ontspannen boottocht over het meer van Galilea. Hier zou Jezus over water hebben gelopen. Daarna bezoeken we verschillende plekken rondom het meer van Galilea die bekend zijn van verschillende Bijbelverhalen. We bezoeken de ruïnes van Capernaum en Tabgha. In Tabgha zou de brood en vis vermenigvuldiging hebben plaatsgevonden. Dit zien we terug in de Broodvermenigvuldigingskerk. Kana is de plaats waar Jezus water in wijn veranderde. Bijbelverhalen en geschiedenis komen tot leven rondom het meer. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via Jericho naar Bethlehem / kabelbaan en bezoek Geboortekerk

  image

  Na het ontbijt bezoeken we per kabelbaan het uitzichtpunt vanaf Mt Karantal over Jericho. In de Bijbel staat geschreven dat het volk van Israël 6 dagen rondom de stadsmuren van Jericho hebben gelopen. Op de zevende dag storten de muren van deze stad in. De stad is een van de oudste ter wereld en je vindt er veel ruïnes. Het uitzicht is prachtig. Daarna rijden we verder naar de geboorteplaats van Jezus en Koning David, Bethlehem. In Bethlehem bezoeken we natuurlijk een van de mogelijk oudste kerken ter wereld: de Geboortekerk. Tegenover de Geboortekerk ligt op het Kribbeplein de oude Omarmoskee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Jeruzalem / bezoek Oude Stad

  image

  Vanuit Bethlehem rijden we vandaag richting de bijzondere stad Jeruzalem. De blikvanger van 'de Heilige Stad' Jeruzalem is de gouden Rotskoepel. De grote gouden koepel is door Koning Hussein van Jordanië gedoneerd. Tegenwoordig is het een moskee. De islamieten zien de rots onder de koepel als de plek waar Mohammed naar de hemel ging om zich bij God te voegen. Jeruzalem is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis. 

  image

  We bezoeken de Oude Stad, de Joodse wijk, de klaagmuur, de Christelijke wijk en de Sint-Annakerk. Ook gaan we langs de Via Dolorosa(lijdensweg) naar de kerk van het Heilige Graf. We verblijven twee nachten in Jeruzalem.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Jeruzalem / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Jeruzalem verder te ontdekken. In Jeruzalem is ongelofelijk veel te zien en te beleven. Je kunt een Joodse Bar Mitzwa bijwonen, die bij de klaagmuur in de Oude Stad worden gehouden. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. Verder kun je Mount Zion en de Olijfberg op om een schitterend uitzicht op de gehele oude stad te hebben. Ook kun je naar de Kruisigingskerk of een bezoek brengen aan het Holocaustmuseum, waar op indrukwekkende wijze de Jodenvervolging in beeld wordt gebracht. Je kunt vandaag ook een optioneel bezoek brengen aan de Nieuwe Stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  via de Dode Zee, Masada en Ein Gedi naar de Negev woestijn

  image

  We rijden verder naar de Dode Zee, een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. De zee bevat zoveel minerale zouten dat hij onleefbaar is voor flora en fauna. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. Masada is een citadel gelegen op een rots. De citadel is op een strategische plek gebouwd, zodat zij vroeger vanuit het fort zowel de Dode Zee als de grens van Jordanië in de gaten konden houden. We beklimmen de rots en bezoeken de citadel. Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht over de dode zee. Met de kabelbaan gaan we terug naar beneden.

  image

  Nadat we zijn afgedaald rijden we naar Ein Gedi. Een Oase midden in de woestijn. De groene palmbomen en helderblauwe watervallen en poeltjes steken prachtig af tegen de zandkleurige rotsen. Deze plek is een verademing. We slapen in een eenvoudig maar bijzonder bedoeïenenkamp in de Negev woestijn. Het kamp is prachtig gelegen en omringt door gele zandvlaktes, In de middag trekken we op de rug van een kameel door de woestijn. 's Avonds kun je genieten van een heerlijk diner en een prachtige sterrenhemel. We slapen in een eenvoudige gedeelde tent.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  via de Ramon Krater en de graftombe van Ben Gurion naar Eilat

  image

  We rijden in zuidelijke richting naar de Ramon Krater, een geologisch gevormde krater. De krater is met 40 km lang en 9 km breed de grootste ter wereld. Als de tijd het toelaat is het hier mogelijk om een jeeptour te maken. Daarna brengen we een bezoek aan de Ben Gurion tombe. Hier zijn Paula en David Ben Gurion begraven. David Ben Gurion was de eerste premier van Israël, nadat hij in 1948 de onafhankelijkheid van de staat Israël uitriep. Daarna rijden we door naar Eilat. In Eilat kun je bijkomen van alle indrukken aan de Rode Zee. We verblijven twee nachten in Eilat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Eilat / vrije dag (optioneel Timna Park)

  image

  Vandaag kun je helemaal bijkomen van alles wat we de afgelopen dagen gezien en geleerd hebben over het Heilige Land. Je kunt relaxen op het strand en zwemmen, snorkelen of duiken in de Rode Zee. De onderwaterwereld is hier prachtig. Houd je niet van het strand? Dan kun je vandaag een optionele excursie maken naar het nabij gelegen Timna Park, ook wel de Red Canyon van Israël genoemd. 's Avonds struin je over de boulevard van Eilat vanwaar je een prachtige zonsondergang kunt zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Tel Aviv

  image

  We rijden terug naar Tel Aviv waar je vanmiddag, vanavond en morgen nog genoeg tijd hebt om de stad te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld de Carmel markt, met kleurrijke stalletjes met fruit, groente, kruiden en specerijen en nog veel meer. Ook de Artist markt bij de Nahalat is een kijkje waard. Hier verkopen kunstenaars trots hun zelfgemaakte creaties. Op Rothschild Avenue struin je heerlijk langs de beroemde witte gebouwen in de Bauhaus stijl. In de avond kun je in deze buurt ook heerlijk eten. De Israëlische keuken is heerlijk. Ga je voor een pita met gegrilde groenten en hummus of een shakshuka?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht naar Amsterdam

  Ons avontuur door het Heilige Land zit erop. Na 12 dagen gaan we met heel veel nieuwe kennis en ervaringen terug naar huis. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Tel Aviv

  Tel Aviv

  Je kunt deze reis met twee dagen verlengen in de bruisende metropool Tel Aviv. Op dag 12 ga je met de groep naar Tel Aviv, waar je afgezet zal worden bij je hotel. Je hebt tijdens deze verlenging genoeg tijd om deze "Witte Stad" te ontdekken. De prijs is inclusief overnachtingen, ontbijt en transfer van het hotel naar het vliegveld.


  - 2-daagse verlenging Tel Aviv (obv. 2 pers) 2 dagen v.a. € 275,-
  - 2-daagse verlenging Tel Aviv (obv. 1 pers) 2 dagen v.a. € 455,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 12

  naar Tel Aviv

  image

  Je reist met de groep mee naar Tel Aviv, waar je bij het hotel wordt afgezet. Tel Aviv is de bruisendste en meest vrijdenkende metropool van het Midden-Oosten. Tel Aviv wordt ook de "Witte Stad" genoemd om zijn unieke architecturale Bauhaus-stijl. 

 • 13

  Tel Aviv / vrije dag

  image

  Vandaag kun je genieten van de stad, relaxen op het strand of een bezoek brengen aan Jaffa. Het oude Jaffa wordt beschouwd als één van de oudste steden in de wereld. Dit is een historisch rijke stad met kronkelende straatjes en bezienswaardigheden zoals een kruidenmarkt, de Klokkentoren, de Andromeda rots, het Kedumim plein en de St. Peter kerk. 's Avonds is het culinair genieten bij een van de vele restaurantjes.

 • 14

  vlucht naar Amsterdam

  Nu is het echt tijd om afscheid te nemen van het mooie Israël. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Rechtstreekse vluchten
 • Ontdek alle hoogtepunten van het Heilige Land
 • Inclusief boottocht over het meer van Galilea
 • Bezoek aan de geboortekerk in Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied)
 • Bezoek aan veel Bijbelse plekken als het Meer van Galilea, Nazareth, Bethlehem en Jericho
 • Verblijf in een kibboets (vanaf november 2020)
 • Drijven in de Dode Zee
 • Stadswandeling door de oude stad van Jeruzalem inclusief
 • Bijzonder verblijf in een bedoeïenkamp in de Negev woestijn (incl. kamelentocht)
 • Prachtige uitzichten vanaf Masada en de Ramon Krater
 • Ontspannen afsluiten in Eilat, waar je perfect kunt duiken en snorkelen
 • Bezoek aan de oude steden Jaffa en Akko
 • Bezoek aan Caesarea NP en de oase van Ein Gedi
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Israël en de Palestijnse gebieden

Op avontuur door het Heilige Land

image
12 dagen vanaf € 1.699
Naar boven