< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Deze route geldt voor de reizen met vertrek in 2019.

 • 1

  vlucht naar Tel Aviv / naar Zichron Yaakov

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we ons hotel in Zichron Yaakov, waar we drie nachten verblijven.

 • 2

  Zichron Yaakov / bezoek Nazareth, Haïfa en Akko

  image

  Na het ontbijt rijden we naar Nazareth, de plaats waar Jezus zou zijn opgegroeid. Het oude deel van de stad is Arabisch, het is dus gepast om je schouders en knieën te bedekken wanneer we Nazareth bezoeken. Je kunt een bezoek brengen aan de basiliek van de Aankondiging (hier vertelde de engel Gabriël aan Maria dat ze Jezus zou verwachten). In Nazareth moet je ook zeker een bakker binnen lopen, want je hebt hier misschien wel het lekkerste gebak van heel Israël.

  image

  Daarna rijden we langs de Mount Carmel verder naar de kustplaats Haifa. De bekendste bezienswaardigheid van de stad zijn de Bahai tuinen. Vervolgens rijden we langs het havenstadje Akko, met zijn prachtige stadsmuur. We maken hier een korte wandeling langs de stadsmuur. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel in Zichron Yaakov.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Zichron Yaakov / boottocht over het meer van Galilea en wijnproeverij

  image

  Vandaag bezoeken we meer van Galilea en de Bijbelse plekken er omheen. We bezoeken Tabgha. Hier zou de brood en vis vermenigvuldiging hebben plaatsgevonden. Ook bezoeken we de Berg der Zaligsprekingen. Daarna maken we een ontspannen boottocht over het meer van Galilea. Hier zou Jezus over water hebben gelopen. We sluiten deze mooie dag af met een wijnproeverij. Daarna keren we weer terug naar Zichron Yaakov.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via het aquaduct van Caesarea en de herdersvelden naar Bethlehem

  image

  Caesarea staat bekend als een archeologisch park. Hier zijn tientallen opgravingen gedaan. We bekijken hier het aquaduct. Daarna rijden we door naar Palestijns gebied. We brengen een bezoek aan de herdersvelden, waar engelen verschenen aan de herders toen Jezus werd geboren. Daarna rijden we verder naar de geboortestad van Koning David en Jezus, Bethlehem. In Bethlehem bezoeken we natuurlijk een van de mogelijk oudste kerken ter wereld: de Geboortekerk. Tegenover de Geboortekerk ligt op het Kribbeplein de oude Omarmoskee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Jeruzalem / bezoek oude stad

  image

  Vanuit Bethlehem rijden we vandaag richting de bijzondere stad Jeruzalem. De blikvanger van 'de Heilige Stad' Jeruzalem is de gouden Rotskoepel. De grote gouden koepel is door Koning Hussein van Jordanië gedoneerd. Tegenwoordig is het een moskee. De islamieten zien de rots onder de koepel als de plek waar Mohammed naar de hemel ging om zich bij God te voegen. Jeruzalem is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis. 

  image

  We bezoeken de Oude Stad, de Joodse wijk, de klaagmuur, de Christelijke wijk en de Sint-Annakerk. Ook gaan we langs de Via Dolorosa(lijdensweg) naar de kerk van het Heilige Graf. We verblijven twee nachten in Jeruzalem.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Jeruzalem / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Jeruzalem verder te ontdekken. In Jeruzalem is ongelofelijk veel te zien en te beleven. Je kunt een Joodse Bar Mitzwa bijwonen, die bij de klaagmuur in de Oude Stad worden gehouden. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. Verder kun je Mount Zion en de Olijfberg op om een schitterend uitzicht op de gehele oude stad te hebben. Ook kun je naar de Kruisigingskerk of een bezoek brengen aan het Holocaustmuseum, waar op indrukwekkende wijze de Jodenvervolging in beeld wordt gebracht. Je kunt vandaag ook een optioneel bezoek brengen aan de Nieuwe Stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Jericho, Dode Zee en Masada naar Arad

  image

  Na het ontbijt bezoeken we Jericho. In de Bijbel staat geschreven dat het volk van Israël 6 dagen rondom de stadsmuren hebben gelopen. Op de zevende dag storten de muren van deze stad in. De stad is een van de oudste ter wereld en je vindt er veel ruïnes. Ook bezoeken we vandaag de Dode Zee, een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. De zee bevat zoveel minerale zouten dat hij onleefbaar is voor flora en fauna. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. 

  image

  Masada is een citadel gelegen op een rots. De citadel is op een strategische plek gebouwd, zodat zij vroeger vanuit het fort zowel de Dode Zee als de grens van Jordanië in de gaten konden houden. We beklimmen de rots en bezoeken de citadel. Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht over de dode zee. Met de kabelbaan gaan we terug naar beneden. We slapen een nacht in Arad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  via de Ramon Krater en Tel Arad naar de Negev woestijn

  image

  Onderweg naar Arad maken we een stop bij de beroemde Ramon krater in de Negev woestijn. Deze krater is een geologisch gevormde krater en is met 40 km lang en 9 km breed de grootste ter wereld. Daarna rijden we via Tel Arad verder. Tel Arad is een van de belangrijkste archeologische sites van Israël. Hier vind je de restanten van deze oude stad midden in de woestijn. Vanavond slapen we in een bedoeïenenkamp in de Negev woestijn. Het kamp is prachtig gelegen en omringt door gele zandvlaktes, In de middag trekken we op de rug van een kameel door de woestijn. Een geweldige ervaring. 's Avonds kun je genieten van een heerlijk diner en een prachtige sterrenhemel. We slapen in een eenvoudige tent.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via de graftombe van Ben Gurion naar Eilat

  image

  ’s Ochtends gaan we op weg naar de zuidelijk gelegen plaats Eilat. Onderweg brengen we een bezoek aan de Ben Gurion tombe. Hier zijn Paula en David Ben Gurion begraven. David Ben Gurion was de eerste premier van Israël, nadat hij in 1948 de onafhankelijkheid van de staat Israël uitriep. Daarna rijden we door naar Eilat. In Eilat kun je lekker luieren aan het strand. We verblijven twee nachten in Eilat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Eilat / vrije dag

  image

  Vandaag kun je helemaal bijkomen van alles wat we de afgelopen dagen gezien en geleerd hebben over het Heilige Land. Je kunt relaxen op het strand en zwemmen, snorkelen of duiken in de Rode Zee. De onderwaterwereld is hier prachtig. 's Avonds struin je over de boulevard vanwaar je een prachtige zonsondergang kunt zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  via Jaffa naar Tel Aviv

  image

  Het oude Jaffa wordt beschouwd als één van de oudste steden in de wereld. Dit is een historisch rijke stad met kronkelende straatjes en bezienswaardigheden zoals een kruidenmarkt, de Klokkentoren, de Andromeda rots, het Kedumim plein en de St. Peter kerk. Daarna rijden we naar hip en modern Tel Aviv, ook wel de  "Witte Stad" genoemd om zijn unieke architecturale Bauhaus-stijl. We overnachten in Tel Aviv of Jaffa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht naar Amsterdam

  Ons avontuur door het Heilige Land zit erop. Na 12 dagen gaan we met heel veel nieuwe kennis en ervaringen terug naar huis. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Tel Aviv

  Tel Aviv

  Je kunt deze reis met twee dagen verlengen in de bruisende metropool Tel Aviv. Op dag 12 ga je met de groep naar Tel Aviv, waar je afgezet zal worden bij je hotel. Je hebt tijdens deze verlenging genoeg tijd om deze "Witte Stad" te ontdekken. De prijs is inclusief overnachtingen, ontbijt en transfer van het hotel naar het vliegveld.


  - 2-daagse verlenging Tel Aviv (obv. 2 pers) 2 dagen v.a. € 275,-
  - 2-daagse verlenging Tel Aviv (obv. 1 pers) 2 dagen v.a. € 455,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 12

  naar Tel Aviv

  image

  Je reist met de groep mee naar Tel Aviv, waar je bij het hotel wordt afgezet. Tel Aviv is de bruisendste en meest vrijdenkende metropool van het Midden-Oosten. Tel Aviv wordt ook de "Witte Stad" genoemd om zijn unieke architecturale Bauhaus-stijl. 

 • 13

  Tel Aviv / vrije dag

  image

  Vandaag kun je genieten van de stad, relaxen op het strand of een bezoek brengen aan Jaffa. Het oude Jaffa wordt beschouwd als één van de oudste steden in de wereld. Dit is een historisch rijke stad met kronkelende straatjes en bezienswaardigheden zoals een kruidenmarkt, de Klokkentoren, de Andromeda rots, het Kedumim plein en de St. Peter kerk. 's Avonds is het culinair genieten bij een van de vele restaurantjes.

 • 14

  vlucht naar Amsterdam

  Nu is het echt tijd om afscheid te nemen van het mooie Israël. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Rechtstreekse vluchten
 • Ontdek alle hoogtepunten van het Heilige Land
 • Inclusief boottocht over het meer van Galilea
 • Bezoek aan de geboortekerk in Bethlehem (gelegen in Palestijns gebied)
 • Bezoek aan veel Bijbelse plekken als het Meer van Galilea, Nazareth, Bethlehem en Jericho
 • Drijven in de Dode Zee
 • Stadswandeling door de oude stad van Jeruzalem inclusief
 • Wijn proeverij inclusief (t/m 2019)
 • Bijzonder verblijf in een bedoeïenkamp in de Negev woestijn (incl. kamelentocht)
 • Prachtige uitzichten vanaf Masada en de Ramon Krater
 • Ontspannen afsluiten in Eilat, waar je perfect kunt duiken en snorkelen
 • Bezoek aan Haïfa en het aquaduct van Caesarea (t/m 2019)
 • Bezoek aan de oude steden Jaffa en Akko
 • Bezoek aan Caesarea NP en de oase van Ein Gedi (vanaf 2020)
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Israël

Op avontuur door het Heilige Land

image
12 dagen vanaf € 1.568
Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
 • Lezing door reisjournalist Sander Groen
 • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
 • Een schaatsbaan!
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.