Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Marokko wandelreis

Vragen over de drukte op Schiphol? Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Ouarzazate

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. De eerste nacht overnachten we in Ouarzazate in een comfortabel hotel.

 • 2

  naar Saghro-gebergte, begin wandeltocht

  image

  Het Saghro gebergte is een ruig vulkanisch gebied waar weinig mensen wonen. Door de prachtige Draa vallei rijden we in dik drie uur naar N'Kob naar waar we kennismaken met de ezeldrijvers die ons de komende dagen met hun muildieren zullen begeleiden. In de vallei ligt een 300km lange ononderbroken oase. Honderden palmbomen worden afgewisseld door oleanders, vijgenbomen en granaatappelbomen.

  image

  Na de lunch beginnen we met een wandeling over de pas Ighassoun n'Imlasse, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de Imlasse vallei. Je zal versteld staan van de vele mooie uitzichten, zeker als je beseft dat dit pas de tweede dag van je reis is. Op deze eerste avond van onze wandeltocht slaan we onze tenten op in de buurt van de pas.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 3

  wandeltocht met ezels

  image

  De komende drie dagen trekken we te voet (met muilezels voor onze bagage en proviand) de Saghro in, een afgelegen vulkanisch berggebied. Het is een ruig landschap met pieken, canyons en donkere rotsen, waartussen kleine stroompjes een zilveren versiering vormen. Per dag wordt zo’ n vier tot zes uur gelopen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 4

  wandeltocht met ezels

  image

  Voor de lunch wordt altijd een verse maaltijd bereid en we picknicken op mooie plekken. Tijdens de wandeltocht kamperen we op mooi gelegen, beschutte overnachtingsplekken in de nabijheid van een bron. Bij helder weer kun je genieten van prachtige vergezichten op de toppen van de Hoge Atlas, die tot ver in het voorjaar besneeuwd zijn. Er zijn kristallen die op amethisten lijken en rotsen die de berbers aanduiden als 'kamelenkoppen'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  wandeltocht met ezels

  image

  We lopen over het Tougourte plateau, bekend om zijn spectaculaire, door erosie ontstane rotsformaties. We slapen in gehuchtjes waar we de tenten opslaan bij de Afourer kloof. Bij de pas van Tizi n'Kouaouch hebben we een schitterend uitzicht over het Boumaine plateau en de pieken van de hoge Atlas. Op deze laatste dag dalen we af naar de Dades vallei. Vannacht overnachten we op slaapzalen in een gîte in de omgeving van een berberdorp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  wandeling Todra kloof

  image

  We rijden vandaag naar de prachtige Todra kloof. Hier loop je tussen enorme rotswanden van 300 meter hoog. Temidden van deze roze- rode rotsen ligt hier een uitgestrekte palmentuin waarvan het smalste punt 30 meter is. In de schaduw van de palmbomen wandel je langs akkertjes terwijl je een spectaculair uitzicht hebt op de omringende rotswanden waar berber-dorpjes en kasbahs op gebouwd zijn. We overnachten in een eenvoudig hotel dat midden in de kloof ligt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar de woestijn, begin kamelentocht Erg Chebbi

  image

  Het Atlasgebergte wordt vandaag verwisseld door de woestijn. We rijden in een uur of vier naar de Erg Chebbi, een gebied met mooie hoge zandduinen, waar we kennis maken met de kamelendrijvers. Er lopen kamelen mee voor het vervoer van de bagage, maar er zijn ook kamelen waar je op kunt zitten. Vanaf de rug van een kameel heb je een prachtig uitzicht en het op- en afstappen is een belevenis.

  image

  Na een paar uur zitten op een kameel begin je je spieren wel te voelen. Daarom wisselen we kameelrijden af met wandelen en gaat er niet voor iedereen een kameel mee. Vandaag lopen we ongeveer een uur tussen de rotsformaties van Znigui en zandduinen. Vanavond mag je kiezen of je onder de sterrenhemel slaapt of in een tent, aan de rand van de spectaculaire zandduinen. De kok zorgt voor een lekkere Marokkaanse maaltijd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  kamelentocht

  image

  Met de groep trekken we door de zandduinen in van één van Marokko' s mooiste gebieden, de Erg Chebbi. Op het eerste oog een lege wereld, waar de weidsheid alleen onderbroken wordt door de golvende lijnen van de woestijnduinen. Maar wie beter kijkt zal veel verschillende soorten leven ontmoeten: woestijnbewoners, vele minuscule dayas (meertjes, in het voorjaar) en sporen van reptielen, hazen en vogeltjes. Ook zijn er fossielen te vinden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  kamelentocht

  image

  We trekken met onze kamelen in een karavaan, op het ritme van de woestijn. Terwijl de zon ondergaat bereidt de kok een maaltijd rond het kampvuur. ’s Nachts slaap je in een tent of als je wilt onder de sterrenhemel. ’s Ochtends word je wakker tussen de immense zandduinen, een geweldige ervaring!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  naar Aït Benhaddou

  image

  In een uur of zes rijden we door de Dades vallei langs de 'Weg van de Duizend Kasbah's' naar Aït Benhaddou. Hier kan je het beroemde kasbah- complex van Aït Benhaddou bezoeken. Kasbah’s zijn lemen burchten die vroeger de bewoners bescherming boden tegen vijandige stammen en dienden als opslagplaats voor de oogsten. In het zuiden van Marokko zijn er honderden. In Aït Benhaddou bevinden zich zeven kasbah’s bij elkaar, die tegen een heuvel zijn aangebouwd.

  image

  Al vele malen dienden ze als decor voor films, waaronder The Jewel of the Nile, Gladiator en The Sheltering Sky. Omdat de lemen burchten, waarvan sommigen 500 jaar oud zijn, door de jaren heen erg in verval zijn geraakt, zijn ze recentelijk met Unesco geld weer gerenoveerd. Dwaal door het labyrint van straatjes en bewonder het uitzicht van de hoge torens. We slapen in een hotel met uitzicht op de Kasbah.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Marrakech

  image

  In de loop van de ochtend rijden we naar Marrakech via de spectaculaire Tizi n’Tichkapas, een prachtige tocht van ongeveer vier uur. Deze voert dwars door de Hoge Atlas en biedt adembenemende vergezichten op bergdorpjes die met hun groene akkers fel afsteken tegen de rode aarde. In de namiddag arriveren we in Marrakech, waar we twee nachten slapen in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Marrakech / vrije dag

  image

  In Marrakech heb je nog een volle dag de tijd om deze stad, waaraan Marokko haar naam te danken heeft, te ontdekken. Bekijk de immense medina (oude ommuurde stad), de imposante paleizen, tuinen en de vorstengraven. Marrakech is een juweel van Marokkaans-islamitische bouwkunst. ‘s Avonds is het heel gezellig op het Djemaa el-Fna plein waar heerlijke geuren opstijgen van de vele eettentjes en slangenbezweerders, waarzegsters, acrobaten en muzikanten het toegestroomde volk vermaken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Kookcursus Marrakech / €50,00 per persoon

  image

  De Marokkaanse keuken is net zo gevarieerd als het land zelf. Het kan dan haast ook niet anders of je hebt tijdens de reis door Marokko al vele markten met kruidenstallen gezien en geroken en de meest heerlijke maaltijden voorgeschoteld gekregen. In Marrakech heb je de mogelijkheid om zelf te leren hoe je zo’n Marokkaans feestmaal op tafel zet. Je wordt ’s ochtends opgehaald bij het hotel. Na een welkomstdrankje krijg je uitgebreid uitleg (in het Engels) over de kruiden die in de Marokkaanse keuken gebruikt worden. Hierna ga je zelf aan de slag en kook je samen met de gastvrouw een volledige maaltijd, meestal een klassieker als vlees- of groentetajine, salade, brood en nagerecht. Na de lunch wordt je terug gebracht naar het hotel. De transfers zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt bij boeking aangeven of je mee wilt doen met deze kookcursus.

 • 13

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, het zit erop. Wat je van Marokko zult onthouden zijn de kleuren, de imposante kasbah's, de geuren, de mystiek en vooral de bijzonder aardige en gastvrije mensen. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Marrakech

  Op een stad als Marrakech raak je nooit uitgekeken. Met zijn kleine straatjes en grootse pleinen waan je je in een sprookje. Deze stad wordt niet voor niks de “Parel van het Zuiden” genoemd en het is zeker de moeite waard om na je reis hier nog een aantal extra dagen te verblijven.

  Als je kiest voor de overnachtingen in de riad dan verblijf je tijdens deze verlenging in Riad Nesma of een gelijkwaardige riad. Riad Nesma ligt in het centrum van Marrakech en is in traditioneel Marokkaanse stijl gebouwd rondom een centrale binnenplaats. 

  Ook is het mogelijk om te verblijven in hotel Moroccan House. Dit is een prima hotel in het centrum van Marrakech en is op loopafstand van de Medina en het Djemaa el-Fna plein.

  Indien bovenstaande accommodaties op de aangevraagde datum volgeboekt zijn, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.

  Bij deze verlenging is inbegrepen:
  - drie overnachtingen (B&B) in een riad of een comfortabel hotel in Marrakech
  - transfer naar het vliegveld van Marrakech


  - verlenging Marrakech (riad, p.p. bij twin/double) 3 dagen v.a. € 145,-
  - verlenging Marrakech (riad, p.p. bij single) 3 dagen v.a. € 275,-
  - verlenging Marrakech (hotel, p.p. bij twin/double) 3 dagen v.a. € 98,-
  - verlenging Marrakech (hotel, p.p. bij single) 3 dagen v.a. € 140,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 13

  Marrakech

  Vrije dag

 • 14

  Marrakech

  Vrije dag

 • 15

  Marrakech

  Vrije dag

 • 16

  vlucht naar Nederland

 • +

  3-daagse verlenging Essaouira

  In het sfeervolle en levendige havenstadje Essaouira is altijd genoeg te zien en te beleven. Je kan hier nog wat langer nagenieten van je reis of nog wat uitrusten. Struin door de medina of loop ’s avonds langs het strand waar veel Marokkanen samen komen om wat te sporten of om vis te eten bij één van de vele stalletjes

  Als je kiest voor de overnachtingen in de riad dan verblijf je tijdens deze verlenging in riad Al Medina of een gelijkwaardig riad. 

  Ook is het mogelijk om te verblijven in hotel Hotel Miramar. Dit mooie hotel ligt aan de boulevard van Essouira en op loopafstand van de medina.

  Indien bovenstaande accommodaties op de aangevraagde datum volgeboekt zijn, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.

  Bij deze verlenging is inbegrepen:
  - ochtendtransfer naar Essaouira
  - twee overnachtingen (B&B) in een riad of een comfortabel hotel in Essaouira
  - middagtransfer naar Marrakech
  - één nacht (B&B) in een riad of comfortabel hotel in Marrakech
  - transfer naar het vliegveld van Marrakech


  - verlenging Essaouira (riad, p.p. bij twin/double) 3 dagen v.a. € 245,-
  - verlenging Essaouira (riad, p.p. bij single) 3 dagen v.a. € 445,-
  - verlenging Essaouira (hotel, p.p. bij twin/double) 3 dagen v.a. € 198,-
  - verlenging Essaouira (hotel, p.p. bij single) 3 dagen v.a. € 345,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 13

  's ochtends naar Essaouira

 • 14

  Essaouira

  Vrije dag

 • 15

  naar Marrakech

  Vrije ochtend in Essaouira. 's Middags terug naar Marrakech. Vrije avond Marrakech

 • 16

  vlucht naar Nederland


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 15 deelnemers
 • Volkomen andere wereld dichtbij
 • Vierdaagse wandeltocht met ezels door het ruige Saghro gebergte
 • Mooie wandeling in de Todrakloof
 • Driedaagse kamelentocht door de prachtige zandduinen van Erg Chebbi
 • Afsluitend vrij verblijf in Marrakech
 • Volledige verzorging door kok en afwashulpen tijdens wandel- en kamelentocht
 • Nederlandstalige of Engelstalige reisbegeleiding
 • Verlengingsmogelijkheden in Marrakech en Essaouira

Groepsrondreis Marokko wandelreis

Langs berberdorpen en kasbah's

image
13 dagen vanaf € 1.349,-
Naar boven