Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Casablanca

  image

  Casablanca: de stad van de gelijknamige film met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart telt inmiddels ruim 3,6 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Marokko. Achter de douane wacht je reisbegeleider je op en brengt je naar ons hotel. Morgen begint je bijzondere reis door Marokko.

  NB: Vanwege een restrictie vanuit de Marokkaanse overheid mogen chauffeurs en reisbegeleiders de aankomsthal van de luchthaven niet in. De reisbegeleider en chauffeur staan je dan ook buiten de aankomsthal op te wachten.

 • 2

  naar Rabat

  image

  In Casablanca staat de Hassan II-moskee, waar maar liefst 25.000 mensen in kunnen. Dit is één van de weinige moskees in Marokko waar je naar binnen mag als je geen moslim bent. Uiteraard brengen we een bezoek aan deze indrukwekkende moskee. Na dit bezoek reizen we naar de Marokkaanse hoofdstad Rabat. 

  image

  Rabat is een bijzonder aangename stad en er komen niet zo heel veel toeristen. Je hebt de hele middag om hier rond te kijken. De medina is kleinschalig en authentiek, maar nog mooier is de kasbah, met zijn bijzondere ligging aan zee. De Tour Hassan bij Rabat is maar liefst 44 meter hoog, en niet afgebouwd. Natuurlijk kijk je hier en bij de grafzalen van Mohammed V en Hassan II rond.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Meknes

  image

  Vandaag rijden we van Rabat naar Meknes. Tegen het middaguur komen we hier aan. Meknes is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden waaronder het mausoleum van de roemruchte sultan, Moulay Ismail. 's Middags maken we een wandeling door de stad met een gids. Zo kom je alles te weten over deze koningsstad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Volubilis en Moulay Idriss naar Chefchaouen

  image

  Onderweg naar Chefchaouen stoppen we in Volubilis, een Romeinse nederzetting die in de 18e eeuw afgebroken werd. Toch kun je aan de overgebleven ruïnes nog zien hoe mooi deze stad is geweest. De volgende stop is in Moulay Idriss. Deze heilige stad, gelegen tussen twee bergpieken, is de afgelopen honderden jaren nauwelijks veranderd. Ezeltjes banen zich een weg door de nauwe straatjes. Je ruikt olijven, dadels en de oven van een lokale bakker. Je hebt hier voldoende tijd om rond te dwalen en van een lokale lunch te genieten. Hierna rijden we verder naar Chefchaouen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Chefchaouen / vrije dag

  image

  Chefchaouen is een gezellige stad met een oude medina en veel Spaans aandoende terrasjes. De witgekalkte en hemelsblauw geschilderde gebouwen en huizen hebben een magische uitstraling. Het Rif gebergte op de achtergrond doet daar nog een schepje bovenop. Dwaal door de nauwe straatjes en ontdek de meest fotogenieke plekjes. Probeer ook de uitzonderlijk lekkere geitenkaas waar de stad bekend om staat. Het is mogelijk om hier een mooie wandeling te maken door de bergachtige omgeving met prachtige uitzichten over de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Fès

  image

  Van Chefchaouen rijden we via een prachtige route die over de kammen van het Rif-gebergte voert richting Fès waar je in de loop van de middag aankomt. Fès is één van de fascinerendste steden van Marokko. Hier wordt het leven al eeuwenlang op dezelfde manier geleefd. Oude poorten geven toegang tot de ommuurde medina (oude stad). Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel voor de komende twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Fès / vrije dag

  image

  Dwaal door het labyrint van nauwe stegen, waar het gemotoriseerde verkeer ineens helemaal stopt. Overal winkeltjes, huizen met mooie binnentuinen en souks. Loop langs de koperslagers, zie pas geverfde wol hangen en ruik het leer dat gelooid wordt. Ezels, schorre stemmen, kleurige gewaden, af en toe de geur van munt; deze sfeer kun je nergens mee vergelijken! De leukste manier om de stad te verkennen is met een lokale gids. Hij kent alle geheime plekken en voert je langs een aantal niet te missen hoogtepunten. Je reisbegeleider kan altijd een gids regelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  via Ifrane naar Midelt

  image

  Op weg naar het Midden-Atlas verandert het landschap. Je ziet cederwouden, meertjes, nomadententen en in de verte de witte bergtoppen van de Atlas: een schitterende reisdag! Onderweg kom je langs berberplaatsjes, zoals Ifrane. Hier houdt de jet set van Marokko wintersport. De volksnaam voor Ifrane is dan ook ‘Klein Zwitserland’. Na aankomst in Midelt kun je op eigen gelegenheid deze plaats verkennen. We slapen hier in een bijzonder hotel dat prachtig gelegen is aan de voet van de Hoge Atlas. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  optionele wandeling / naar Erfoud

  image

  's Ochtends heb je, als je conditie en het weer het toelaat, de mogelijkheid een mooie wandeling te maken in het ruige gebied rondom Midelt. Het begin en eindpunt van de wandeling is Berrem, een lokaal berberdorp. De wandeling leidt langs een rivier en een prachtige canyon met de indrukwekkende Atlas op de achtergrond. Na de lunch vertrekken we richting Erfoud, waar we in een prachtig hotel slapen.

  image

  In overleg met de reisbegeleider kan ook besloten worden deze wandeling in de middag van dag 8 te maken. Hierdoor heb je vandaag de hele ochtend tijd om Midelt te ontdekken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar de Erg Chebbi woestijn

  image

  Het is nog maar een klein stukje naar Merzouga, waar we kennis maken met de kamelendrijvers en hun dieren. Vanaf hier trekken we de zandduinen in van één van Marokko' s mooiste gebieden: Erg Chebbi. Vanaf de rug van een kameel heb je een prachtig uitzicht en het op- en afstappen is een belevenis.

  image

  Na een tijdje op een kameel zitten begin je je spieren wel te voelen. Daarom kan je het op de kameel rijden afwisselen met wandelen. Vandaag trekken we ongeveer een uur tussen de zandduinen, van waar weer terug reizen naar ons woestijnkamp aan de voet van de duinvallei. Terwijl de zon ondergaat bereidt de kok een maaltijd rond het kampvuur. ’s Nachts slaap je in een tent of als je wilt onder de sterrenhemel. ’s Ochtends word je wakker met op de achtergrond de immense zandduinen, een geweldige ervaring!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  via Khamlia naar de Todrakloof

  image

  Na het ontbijt, en na misschien wel een van de mooiste zonsopkomst ooit, gaan op weg naar Khamlia. Daar wonen de Gnaoua, afstammelingen van de Bambara-stam, de vroegere slaven hier. Je maakt een optreden mee met hun dans en muziek, een opzwepende mix met een mystiek tintje. Zo leg je contact met een andere bevolkingsgroep van Marokko en ben je getuige van oeroude tradities. 

  image

  Na deze onvergetelijke ervaring stappen we in de bus en rijden over de woestijnpiste van Erg Chebbi. Natuurlijk verkennen we ook de rest van de omgeving. We stoppen bij de prachtigste vergezichten waar je indrukwekkende foto’s kunt maken. We slapen bij de Todrakloof.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Todrakloof, facultatieve wandeltocht / naar de Dadèskloof

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de beroemde Todrakloof. Soms is de kloof maar tien á twintig meter breed. Een buitengewone plek! Hierna wandelen we een paar uur door de palmenoase, vergezeld door een gids. Het is prachtig om te zien hoe de bevolking erin slaagt alles te verbouwen: dadels, fruit, groenten en graan. Na de wandeling reizen we door naar die andere mooie kloof van Marokko, de Dadèskloof, waar we midden in de kloof overnachten in een eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Dadèskloof / facultatieve wandeltocht

  image

  Vandaag ontdek je de schoonheid van de vallei van de Dadès. Dwaal door kasba’s en ga pootjebaden in één van de riviertjes. Het landschap lijkt wel het kleine broertje van de Grand Canyon! Waar andere organisaties alleen een kort bezoek aan de Dadèskloof brengen, kunnen wij een indrukwekkende (maar vrij pittige) wandeling maken. We wandelen over een prachtig hoog rotsplateau en lopen door een indrukwekkende kloof.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Landrovertocht Jebel Saghro – Agdz

  image

  Veel organisaties reizen om de Jebel Saghro heen. Dat komt doordat het gebied moeilijk begaanbaar is. Ruige bergen tot 2700 meter, dalen vol geërodeerde rotsen en gestolde lava en wadi’s met steile wanden geven je bijna de indruk van een maanlandschap. Dat wordt nog versterkt doordat veel rotsen blauw van kleur zijn! Wij zetten landrovers in om dit gebied te doorkruisen en rijden over verharde en onverharde paden. Pas hierna weet je hoe woest Marokko’s natuur ook kan zijn. In Nkob word je door onze bus opgepikt en in de loop van de middag komen we in Agdz aan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Ait BenHaddou

  image

  Door de Draa vallei rijden we verder. Dit is dé kasbah-route van Marokko. Dadelpalmen, riviertjes en rotsformaties, overal is het hier mooi. Je stapt uit bij Aït Benhaddou, de mooiste kasbah van Marokko. Films als ‘Lawrence of Arabia’ en ‘Jewel of the Nile’ werden hier opgenomen. We slapen hier in een klein, sfeervol hotel, dus je hebt alle tijd deze bijzondere plek te ontdekken. Beklim in de namiddag, als de tourbussen zijn vertrokken, de burcht en geniet van de prachtige zonsondergang hier. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 16

  naar Marrakech

  image

  Dwars door de Hoge Atlas bereiken we de Tizin-Tichkapas op 2260 meter. Een woest berglandschap waar soms verrassend groene Berberdorpjes opduiken. Marrakech, één van de mooiste koningssteden is het einddoel van vandaag. We komen hier al in de middag aan, dus je kunt meteen op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Marrakech / vrije dag

  image

  Ook in Marrakech is het fijn om de voornaamste hoogtepunten onder leiding van een gids te verkennen. Bijvoorbeeld het Djemaa el Fna plein waar het leven 24 uur per dag doorgaat. Acrobaten doen kunstjes, mannen bezweren slangen en de koran wordt gereciteerd. ’s Avonds komen de eettentjes en muzikanten tevoorschijn. Dat Marrakech van oudsher een Berberstad is, ontdek je op het pleintje van Rahba Kedima. Daar wordt zwarte magie bedreven en lijken de kruidendokters een remedie te hebben tegen elke kwaal. 

  image

  Een andere manier om Marrakech te ontdekken is per fiets. Tijdens een optionele 2.5 uur durende excursie fiets je onder begeleiding van een gids in een relaxt tempo o.a. naar het paleis van de koning, de Media, en het  Djeema-El-Fna plein. Daarnaast leert de gids je over kruiden, Marokkaanse geneesmiddelen en geschiedenis van het land en de stad. De fiets tour is een geweldige kans om de Koutubia en vele andere historische bezienswaardigheden te zien die de stad te bieden heeft per fiets. Interessant, leerzaam, milieuvriendelijk en vooral leuk.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Essaouira

  image

  Vandaag vertrekken we in de ochtend naar de kustplaats Essaouira. In Essaouira geniet je van vakantie met de hoofletter V. Mooie stranden, witte huisjes, een vissershaven en oude Portugese stadswal. Hier is het echt ontspannen, en ook het weer is dankzij de zeewind lekker.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Essaouira / vrije dag

  image

  Het brede strand van Essaouira ligt op een paar honderd meter van ons hotel. Snuif de sfeer op tijdens een wandelingetje. Essaouira is een wereldse plek met de tolerantie die bij een havenplaats hoort. Die sfeer trok in de jaren zestig veel hippies, gevolgd door kunstenaars en schrijvers. Je kunt zelfs even gaan kijken in Diabat, het oude hippiedorp waar Jimi Hendrix een tijd woonde.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Essaouira / vrije dag

  image

  De souk van Essaouira is er een die je niet kan en mag missen. Het is hier van 's ochtends tot 's avonds gezellig druk, met een prettige sfeer. Je kan hier alles kopen wat je je maar kan bedenken, een ideale plek om de laatste souvenirs in te kopen dus! Ga voor een heerlijke vis maaltijd vanavond naar de haven, hier wordt de vis die je zelf hebt uitgezocht voor je ogen voor je bereid.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  via El Jadida naar Casablanca

  image

  Een prachtige kustroute brengt je langs de oude Portugese stad El Jadida waar we een stop maken. Bezoek hier de sfeervolle medina en de prachtige catacomben, die dienden als decor in de film ' 'Othello' van Orson Welles. We rijden door naar Casablanca, waar we onze laatste overnachting hebben.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag word je naar de luchthaven van Casablanca gebracht voor je vlucht naar huis. Woeste natuur, de vriendelijke Marokkaanse bevolking en heerlijk eten. Je hebt Marokko vast in je hart gesloten!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • De meest complete reis waarin je zowel bekende als minder bekende plaatsen aandoet
 • Op de rug van een kameel de zonsondergang tegemoet
 • Het prachtige blauwe stadje Chefchaouen in het Rifgebergte
 • De vier Marokkaanse koningssteden: Fez, Marrakech, Meknes en Rabat
 • Volubilis, één van de langst bewoonde Romeinse steden
 • De vallei van de Draa en de Hoge Atlas: de meest spectaculaire routes van Marokko
 • Overnachting nabij de prachtige zandduinen van Erg Chebbi
 • Wandelmogelijkheden bij Chefchaouen, Midelt, in de Todra én de Dadeskloof
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Zeer afwisselende reis: steden, zandduinen, palmtuinen en bergen
 • Prachtige jeeptocht dwars door het Saghro-gebergte
 • Voldoende vrije tijd op de mooiste plaatsen

Groepsrondreis Marokko Totaal

Drink muntthee en slaap in de woestijn

image
22 dagen vanaf € 1.629
Naar boven