< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Onderstaand programma kan door weersomstandigheden, ijs condities en ontmoetingen met bijvoorbeeld walvissen of ijsberen anders uitpakken dan vermeld. De expeditieleiding en de kapitein zullen steeds proberen om een zo mooi en avontuurlijk programma mogelijk te maken, zonder daarbij de veiligheid uit het oog te verliezen.

 • Optionele excursies

  Optioneel Kajakken / €695,00 per persoon

  image

  Het optionele zeekajakken moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks is. Bij boeking kan dus nog geen garantie gegeven worden. Kajaks kunnen niet gedeeld worden. Behalve de vanzelfsprekende goede conditie is de enige echte vereiste om op dit ijskoude water te mogen kajakken ervaring! De pool is geen goede plek om te leren kajakken. Het water is letterlijk ijskoud en als je omslaat moet je weten hoe je weer rechtop komt. Je gaat indien mogelijk twee keer per dag het water op terwijl de anderen per zodiac een tocht maken. Je gaat minder of korter aan land dan wanneer je per zodiac gaat. Natuurlijk kun je ook besluiten een keer niet mee te gaan kajakken, maar mee te gaan met de zodiacs. De tochten duren maximaal 2½ uur en er gaat een gekwalificeerde gids en een back-up zodiac mee. Voor alle materialen wordt gezorgd, van peddels tot dry suits. Een kajaktocht kan elk moment worden afgezegd of afgebroken bij slecht weer of harde wind.

  LET OP: Mocht je van plan zijn om te gaan kajakken, check dan of je hiervoor verzekerd bent en sluit zo nodig een aparte verzekering af. Veel reisverzekeringen bieden geen dekking voor dergelijke activiteiten.

  Optioneel Peddelen / €195,00 per persoon

  image

  Verken de oceaan vanuit een kajak en geniet van deze adembenemende landschappen. Het wordt zeker een onvergetelijke ervaring, waar je ook nog bijzondere dieren in het wild kunt bewonderen. Voor deze excursie is geen ervaring vereist, een goede conditie is natuurlijk altijd wel een bijkomend voordeel. De kajaks zijn stabieler, ruimer en zachter dan de doorsnee harde kajaks, waardoor het peddelen makkelijker en minder risicovol is dan het kajakken.


  Je bent ongeveer 1 à 1,5 uur op het water en wordt begeleid door ervaren gidsen. De excursie vindt alleen plaats bij gunstige weersomstandigheden, waardoor je heerlijk kunt paddelen in rustige baaien en havens. 


  Deze excursie moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks beschikbaar is.

 • 1

  | Vlucht naar Reykjavik

  Het Arctische avontuur begint in de meest noordelijke hoofdstad ter wereld: Reykjavik. Na aankomst heb je vandaag de tijd om deze kleine, gezellige stad te verkennen. Het ontstaan van de stad is een mythe waarin de Noor Ingolfur Arnarson op zee bericht kreeg van hogerhand om een stad te vestigen daar waar hij aan land zou gaan. Aan de westkust van IJsland in een baai vol rook en stoom werd de stad gevestigd: 'Rookbaai' oftewel Reykjavik. Je overnacht in een comfortabel hotel. 

 • 2

  | Aan boord in Reykjavik

  In de ochtend heb je de tijd om nog wat meer te wennen aan de kou in Reykjavik alvorens we in de middag aan boort stappen. Het échte avontuur begint hier. Richt je cabin in en verken het schip alvast, want zodra het schip uitvaart, is het natuurlijk zaak om op het dek te staan! Aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen. Geniet van de prachtige omgeving onder het genot van een warm kopje thee of koffie, terwijl we de haven verlaten.

 • 3

  | De straat van Denemarken

  We laten IJsland achter ons en steken de straat van Denemarken over richting Groenland. Aan boord krijg je veel informatie over de geologisch zeer interessante bestemming(en) van onze reis. Uiteraard is er genoeg tijd en gelegenheid om te genieten van de vele vergezichten over zee en het ontdekken van walvissen. Met perfecte weersomstandigheden zijn in deze wateren in de zomer vele verschillende soorten walvissen te zien.

 • 4

  en 5 | Oost-Groenland

  Deze regio beschikt over een betoverende doolhof van uitgestrekte gletsjers, steile bergen en adembenemende fjorden. Vanaf het dek kun je vele zeevogels leren (her)kennen of lekker in gedachten verzonken naar de horizon staren. Ook is dit een goede gelegenheid om deel te nemen aan de verschillende educatieve (maar zeer leuke) presentaties over de geschiedenis, de flora en fauna en geografie van Groenland.


  We brengen een bezoek aan het spookstadje Skoldungen, dat er sinds 1961 verlaten bijligt, toen de bewoners gedwongen werden naar grotere, beter bereikbare nederzettingen te verhuizen. Het smalle deel van de Skoldungenfjord is een fantastische plek om per zodiac en kajak te ontdekken. Je vaart langs grote ijsbergen en krijgt de mogelijkheid om geweldige foto's te nemen van deze ijssculpturen. 

 • 6

  en 7 | Zuid-Groenland

  Het gebied rondom Prins Christian Sund is wereldberoemd in de klimwereld, omdat dit een van 's werelds meest uitdagende "speeltuinen" is voor klimmers. De omgeving heeft zijn bijnaam "Arctisch Patagonië" en dat is niet voor niets. Overal waar je kijkt wordt je beloont met uitzichten op ijzige wateren met op de achtergrond reusachtige bergen, kristalheldere watervallen en ongelooflijk weelderige, groene valleien. Deze regio is ook van historisch belang, omdat hier de eerste westerse nederzetting werd gesticht door de Viking Erik de Rode.

  Het magische Prins Christian Sund is een complex doolhof van smalle fjorden en kanalen, en een geweldige plek om te cruisen. Het is een opwindende ervaring om deze kustlijn vanaf het uitkijkpunt van je schip of een Zodiac te ontdekken. De zuidelijke kust van Groenland is daarnaast doordrenkt van de Noorse geschiedenis en op verschillende plekken kun je daar meer over te weten komen. Zo vind je in de verlaten Vikingnederzetting Hvalsey de best bewaarde Noorse ruïnes van Groenland!

  We maken een stop bij het kleine dorpje Igaliku dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat en 30 inwoners telt. Eenmaal aan land zie je schapen vreedzaam grazen in de groene vallei. Ook hier heeft het verleden zijn sporen achtergelaten, overal zie je ruïnes of overblijfselen uit de Vikingperiode. De rode zandsteen van de kathedraal van Gardar, de grootste kerk van Groenland in de middeleeuwen, is daar een voorbeeld van. Ook stoppen we bij de warmwaterbronnen van Uunartoq slaan we zeker niet over. Vanuit het warme geothermische water zie je de ijsbergen voorbij drijven.

 • 8

  t/m 13 | Groenlands Westkust

  We varen noordwaarts langs de westkust en stoppen zo nu en dan bij een van de schilderachtige dorpjes die verspreid liggen op de met wilde bloemen bedekte toendra en tussen de fjorden. Adembenemende gletsjers, levendige kanalen en schilderachtige piepkleine dorpjes zetten met stipt de boventoon in dit overweldigende gebied.

  We brengen een bezoek aan de hoofdstad van Groenland, Nuuk, dat met zijn 16.000 inwoners nauwelijks groter is dan pak 'm beet Boskoop of Brielle. In Nuuk heb je de mogelijkheid om in het stadje rond te kijken en een bezoek te brengen aan het museum om de beroemde Groenlandse Mummies te zien. In het nabijgelegen Sisimiut wonen op dit moment meer sledehonden dan mensen.

  In Sisimiut heb je de tijd om door de historische wijk van de stad te dwalen. Hier staan nog steeds verscheidene 18e-eeuwse koloniale gebouwen, waaronder de oudste nog bestaande kerk van Groenland. De kajak is het nationale symbool van Groenland. De Inuit gebruikte ze als schepen voor jacht en transport.

  Evighedsfjorden (Eeuwigheidsfjord) is een prachtige plek om er met de Zodiac op uit te trekken. Dit lange, diepe fjord heeft erg weinig dorpjes, waardoor je nog mee ontzag krijgt voor de rauwe natuur. We maken een wandeltocht tussen de hoge bergen, en je hebt hier ruim de tijd om de landschappen en de (verrassend kleurrijke) vegetatie op de gevoelige plaat te zetten. De kustlijn van Groenland biedt heel veel dramatische berglandschappen, doorsneden door de vele fjorden.

  We varen naar de Ilulissat ijsfjord, waar je een van de snelst "stromende" gletsjers ter wereld vindt. Per dag schuift de gletsjer 19 meter op, dus je hebt hier een heel grote kans om flinke brokken ijs met donderend geraas in het water te zien donderen. Per jaar valt hier 35 kubieke kilometer (dit is 35,000,000,000 kubieke meter, genoeg om heel Nederland te bedekken met 1 meter ijs!). Houd je camera dus klaar, want je weet maar nooit wanneer de volgende ijsberg "geboren" wordt.

  De vissersgemeenschap Itilleq, wat "oversteekplaats" betekent, wordt omgeven door zee en bergen en bevindt zich in een schilderachtige holte op een klein eiland, ongeveer 2 km boven de poolcirkel. Verken traditionele houten huizen die in een regenboog van kleuren zijn geschilderd, maak een praatje met de lokale bevolking en neem deel aan een gebruikelijke voetbalwedstrijd tussen bezoekers en bewoners. Itilleq ademt een bijzonder vriendelijke sfeer.

 • 14

  | Van boord in Kangerlussuaq - vlucht Reykjavik

  Vandaag komen we aan in Kangerlussuaq en van hier vlieg je terug naar Reykjavik, waar je per transfer naar het hotel gebracht wordt. De avond is vrij te besteden. 

 • 15

  | vlucht naar Amsterdam

  Afhankelijk van het vluchtschema heb je nog de tijd om je reis af te sluiten in Reykjavik, alvorens je weer naar Nederland vliegt. De stad ademt een bijzonder dorpse sfeer uit waarbij bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. In Reykjavik is het museum van de IJslandse sagen gevestigd. Ook kun je een bezoek brengen aan de bekende Hallgrimskirkja, de bekendste kerk van Reykjavik die vanwege de bouwstijl de natuur van het eiland symboliseert. Het Nationaal museum, het stadhuis en het witte huis, waar Gorbatsjov en Reagan het officiële einde van de Koude Oorlog ondertekenden, zijn een bezoek meer dan waard.


Waarom deze reis?

 • Op zoek naar ijsberen en adembenende uitzichtpunten
 • Ontdek Ilulissat en Kujataa (UNESCO Werelderfgoed)
 • Bezoek Inuit-gemeenschap en verlaten nederzettingen
 • Mogelijkheid tot het zien van diverse soorten walvissen
 • Zodiac cruises langs gigantische ijsbergen en spectaculaire fjorden
 • Op zoek naar iconische arctische dieren in het wild, walvissen, zeehonden en zeevogels
 • Slaap op een comfortabel en stabiel schip, speciaal voor Pool expedities
 • Wandeltochten over de toendra's van Groenland
 • Twee keer per dag (indien mogelijk) excursies en landingen per zodiac.
 • Inclusief vlucht van Kangerlussuaq naar Reykjavik
 • Inclusief alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en snacks aan boord

Groepsrondreis Groenland Disko Bay

Niet boekbaar

Naar boven