< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  50 Years of Victory - Murmansk

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  De 50 Years of Victory is ’s werelds grootste en meest krachtige nucleaire ijsbreker die je naar het meest noordelijke punt van de wereld brengt! Dit schip is, in tegenstelling tot andere schepen, in staat om door ijs van 2,5 m dik te breken. Uitermate geschikt is voor reizen in Poolgebieden. Alle cabines zijn voorzien van eigen faciliteiten en hebben uitzicht op zee. Het schip beschikt over voldoende zodiacs voor dagelijkse uitstapjes naar het vasteland. Wat dit schip nog interessanter maakt is de helikopter aan boord, voor adembenemende uitzichten over de IJszee. Er is daarnaast een fitness, 2 sauna’s en een klein zwembad, maar het hoofddoel is, net als bij andere schepen van Quark Expeditions, om het poolgebied te verkennen. Aan boord is ruimte voor 128 avonturiers.

Accommodatie algemeen

Na een vlucht van Amsterdam naar Helsinki, maak je een eerste overnachting in een comfortabel airport hotel om zo uitgerust mogelijk te beginnen aan de overtocht naar de Noordpool. De volgende ochtend staat een chartervlucht van Helsinki naar Moermansk ons te wachten waar we aan boord stappen van de 50 Years of Victory. Ondanks de extreme omgeving waar we naar toe gaan, is het een comfortabele reis. Het is zeker geen groot cruiseschip waar avondkleding en kristal de sfeer bepalen, maar een klein, intiemer schip. Klein genoeg om de sfeer gezellig en informeel te houden; groot en stabiel genoeg om goede faciliteiten te bieden en om de overtocht aangenaam te maken. Het schip beschikt over een gezellige bar, lounge en salon om de belevenissen van de dag met elkaar te bespreken. Voor de actievelingen onder ons is er een volleybalzaal, basketbalzaal en fitnessruimte aanwezig. Voor ontspanning kun je terecht bij het binnenzwembad en de sauna.

Aan boord van het schip slaap je standaard in een tweepersoonskajuit. Het zijn in alle gevallen zogenaamde buitenhutten, wat inhoudt dat je altijd uitzicht op het Poollandschap hebt door je patrijspoort of raam. Op alle schepen van Quark beschikken de hutten over eigen sanitair en faciliteiten.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst. Vervoer ter plaatse

In Moermansk wordt gebruik gemaakt van transfers per auto of minibus. Je verblijft in Helsinki in comfortabel Airport Hotel. Voor de vlucht naar Moermansk zal je ongeveer anderhalf uur voor vertrek bij de luchthaven moeten zijn. Voor de internationale vlucht terug naar Nederland zal de transfer drie uur voor vertrek bij het hotel zijn. Voor vertrek krijg je uitgebreide informatie over de procedure die dag en vanzelfsprekend krijg je ook de adresgegevens van het hotel van ons. De tocht naar de Noordpool wordt per nucleair ijsbrekend passagiersschip gedaan. Het schip is uitgerust met zodiacs, kajaks, een helikopter, een luchtballon en verder alle materialen die maar nodig zouden kunnen zijn om meerdere weken te kunnen overbruggen. De 50 Years of Victory geen hypermodern cruiseschip waar avondkleding en kristal de sfeer bepalen, maar een groot, industrieel ogend onderzoeksschip. De sfeer is  gezellig en informeel en het is groot en stabiel genoeg om goede faciliteiten te bieden en om de overtocht aangenaam te maken. 

Aan boord is een grote eetzaal, een bescheiden, een relaxte lounge met bar, sauna. sportschool en een zwembad. Een windvrij achterdek, een laag dek bij de boeg en een groot zonnedek bieden ruim plek om aan alle kanten van het uitzicht te kunnen genieten. Ook vanuit de lounge heb je prachtig zicht. Deze reis wordt uitgevoerd met de 50 Years of Victory. De trots van onze partner Quark Expeditions. Klik op de naam van de boot (schip) voor wat uitgebreidere informatie (opent in nieuw venster): 50 Years of Victory www.quarkexpeditions.com/50-Years-of-Victory 

Groepsrondreis Noordpool

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

ijsbreker noordpool
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven