Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  | vlucht Amsterdam - Oslo

  image

  Er zijn geen vluchten die je op één dag van Amsterdam totaan Longyearbyen (of terug) kunnen brengen. Daarom overnachten we op de heen- of de terugreis altijd in Oslo. Omdat de luchthaven van Oslo op circa 60 kilometer van de stad ligt, boeken we een overnachting voor je in een hotel vlakbij de luchthaven. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje "Vluchtgegevens".

 • 2

  | Oslo - Longyearbyen - Aan boord

  image

  Vandaag vlieg je van Oslo naar Longyearbyen, de meest noordelijke stad ter wereld met meer dan 1000 inwoners (het heeft er nog steeds slechts ongeveer 2000) en de naam is eenvoudiger dan het lijkt. De stad werd vernoemd naar de Amerikaans John Longyear en 'byen' betekent eenvoudig 'het dorp". Na aankomst op de luchthaven wordt je gelijk naar het schip gebracht en heb je de tijd om je cabin in te richten en het schip te verkennen, alvorens het schip uitvaart, het avontuur tegemoet.

 • 3

  t/m 6 | ontdekking van Spitsbergen

  image

  We hebben meerdere dagen om verschillende prachtige delen van Spitsbergen te ontdekken.De ervaren gidsen aan boord zullen je een keuze bieden in mooie excursies of je nu geïnteresseerd bent in wandelen, flora en fauna, geologie of de manier waarop de lokale bevolking leeft. De doorgang van een excursie is uiteraard afhankelijk van het weer, de condities van sneeuw en ijs en de aanwezigheid van ijsberen. Hoewel de meeste van de ruim vijfduizend ijsberen in het noorden en oosten leven worden ze gedurende de zomer overal op Spitsbergen gezien. Na het ontbijt varen we eerst per zodiac langs de ijskliffen en de prachtige gletsjers voor we voet aan wal zetten. Na de lunch bezoeken we Ny Ålesund, de meest noordelijke permanent bewoonde nederzetting ter wereld, waar we een bezoek brengen aan een internationaal Arctisch onderzoeksstation. Hier heb je de unieke gelegenheid om via de meest noordelijke postbus een kaartje te versturen. Vogelliefhebbers zullen hier onder meer Arctische sternen, langstaart eenden, meeuwen en ganzen kunnen zien.

  image

  Eenmaal aan boord varen we langs het meest noordelijke punt van Spitsbergen en meren we aan bij Worsleynesset, het vertrekpunt voor een prachtige wandeling door het toendra landschap. De wandeling is een goede plek voor het zien van prachtige wilde bloemen in de baaien en lagunes met diverse vogelsoorten. In de namiddag varen we richting de Monaco gletsjer waar we per zodiac dicht bij kunnen komen. Deze indrukwekkende gletsjer is de leefomgeving van vele duizenden meeuwen waaronder de ivoormeeuw. Op de kust zijn in de zomermaanden vaak ijsberen te zien. Terug aan boord verzamelen we ons na het diner op de boeg van het schil in helder daglicht. We passeren namelijk een unieke grens, 80 graden noorderbreedte waarbij we nog slechts zeshonderd kilometer verwijderd zijn van het meest noordelijke punt op aarde. We eindigen de dag met een bezoek aan een kleine atol achtige eilandengroep waar de walrussen door een lage zeespiegel heerlijk genieten van de zon.

  image

  Begin 20e eeuw was er een wedloop van ontdekkingsreizigers die de laatste plekken op aarde in kaart wilde brengen. De Noordpool was een gebied wat nog niet in kaart gebracht was en waar we een bezoek zullen brengen aan twee van de bekendste vliegtuigen uit die tijd. De 'Norge' werd in 1926 gebruikt door de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsun om het meest noordelijke punt te bereiken. Een paar dagen hiervoor claimde de Amerikaan Richard Byrd de eerste te zijn geweest hoewel hiervoor nooit bewijs is geleverd. Twee jaar na deze pogingen probeerde de Italiaan Umberto Nobile het nogmaals. Zijn poging eindigde met een ongeluk in het pakijs van Spitsbergen. Vele reddingspogingen werden ondernomen om bij het wrak te komen, waarbij Roald Amundsen tot de dag van vandaag spoorloos verdween.

 • 7

  en 8 | Groenlandse zee

  image

  Een ontspannen dag aan boord om alle indrukken van de laatste dagen nog eens de revue te laten passeren. Geniet vanaf het dek van de prachtige vergezichten over zee, tuur met onze bemanning over zee op zoek naar walvissen of woon een presentatie bij over biijvoorbeeld de 'moderne' manier van leven van de Inuit. In de namiddag zien we aan de horizon de eerste bergen verschijnen waar het zuiden van Groenland bekend om is. Een omgeving die we de komende dagen van dichtbij zullen bekijken.

 • 9

  t/m 12 | oostkust van Groenland

  image

  De zuidkust van Groenland bestaat uit immense fjorden uitgeschuurd door het landijs vele duizenden jaren geleden. Per zodiac gaan we op zoek naar een geschikte plek om aan te meren en een prachtige wandeling te maken in een landschap wat wordt gedomineerd door gletsjers. In de Scoresbysund fjord, de grootste ter wereld, varen we om de ijsbergen heen die hier zo nu en dan van de gletsjers afbreken. Ook hier gaan we aan land, maar de doorgang van de wandelingen is afhankelijk van het weer. 

  image

  Gedurende de wandelingen leer je veel over dit verlaten en desolate landschap en de oude overblijfselen van dorpen die verwijzen naar een periode dat er ooit mensen leefden. In de namiddag van dag negen laten we de kust achter ons en stappen we definitief aan boord als we verder varen.

 • 13

  | Straat van Denmarken, op weg naar IJsland

  image

  We laten Groenland achter ons en steken de straat van Denemarken over richting IJsland. Aan boord krijg je veel informatie over de geologisch zeer interesante bestemming van onze reis. Uiteraard is er genoeg tijd en gelegenheid om te genieten van de vele vergezichten over zee en het ontdekken van walvissen. Met perfecte weersomstadigheden zijn in deze wateren in de zomer vele verschillende soorten walvissen te zien.

 • 15

  | naar Reijkjavik

  image

  In de loop van de morgen komen we aan in Reykjavik en neem je afscheid van de bemanning. Een charterbus brengt ons naar het centrum van de stad. Je brengt de nacht door in een comfortabel hotel en je hebt de gehele dag om Reykjavik te verkennen.

 • 16

  | naar Amsterdam

  De rondreis is alweer voorbij en waarschijnlijk heb je enorm veel indrukken gekregen en heb je een fantastische tijd gehad. Afhankelijk van je vluchtschema vlieg je vandaag terug naar Amsterdam. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje “vluchtgegevens”..


Waarom deze reis?

 • Spectaculaire reis langs 3 Arctische eilanden: Spitsbergen, Groenland en IJsland
 • Mogelijkheid tot het zien van diverse soorten walvissen
 • Meerdere wandelingen en zodiac cruises inclusief in de reissom
 • Alle vluchten inbegrepen in de reissom
 • CO2 compensatie van de vlucht inclusief in de reissom
 • Grote kans op het zien van ijsberen
 • Een prachtige reis door een gebied waar weinig toeristen komen
 • Wandelmogelijkheden door zeer divers landschap (fjorden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen)
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord
 • Inclusief alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en snacks aan boord

Groepsrondreis Van Spitsbergen, naar Groenland & IJsland

Zuidwaartse route - ijsberen en geisers

Van Spitsbergen, naar Groenland & IJsland
16 dagen vanaf € 11.999 € 10.900
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win!  

Wij verloten €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.