Er zijn 3 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Mexico, Guatemala en Honduras De magie van de Maya's
  • Unieke overnachting midden ín het park van Tikal, vlakbij de ruïnes
  • Zeer afwisselende reis met vulkanen, indianenmarkten, koloniale steden en strand
  • Bezoek aan minder bekende en authentieke stadjes in Mexico
  23 dagen
  vanaf € 2.379,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Trans-Midden-Amerika Langs de Pan-American Highway
  • Rondreis door 6 landen: Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Belize én Guatemala
  • Veel afwisseling: indianenmarkten, koloniale steden, regenwoud, vulkanen en stranden
  • Twee overnachtingen op het schilderachtige Isla de Ometepe in Nicaragua

  Gegarandeerd vertrek op:
  09 okt , 05 mrt - alle vertrekdata

  31 dagen
  vanaf € 2.998,- inclusief CO2-compensatie
 • Internationale groepsreis Cycle Guatemala, Honduras & El Salvador Cycle three Central American countries, starting and finishing in Antigua
  • All breakfasts are included throughout the trip. Restaurant stops for lunch and dinner are selected throughout the itinerary to allow you to try out good quality local cuisine. In Guatemala, Honduras and El Salvador, expect to see rice and beans as one of the main staples on the menu!  For Guatemala, the hand-made tortilla is ubiquitous and delicious. Due to the proximity with Mexico, food can be spicy, and choices such as chiles rellenos, tamales, tacos, burritos etc are often found on menus. Indigenous regions feature many dishes with turkey, such as “kakik”, a turkey stew. The Caribbean region has “tapado” - a seafood stew cooked with coconut milk. Antigua is very cosmopolitan - Italian, French, Mexican, Thai, Indian and Chinese restaurants are all on hand. For Honduras, our stop in Copan offers a wide variety of restaurants (similar to Antigua in Guatemala). The typical Honduran plate is the “Plato Tipico”, a combination of beef, fried plantain, beans, rice, cabbage salad and a piece of salty local cheese, The “baleada” is a common snack: a flour tortilla filled with beans, cheese and sour cream. For El Salvador, definitely try the famous “pupusas”, thick hand formed tortillas with the centre filled with beans, cheese or a combinaton of the two, always accompanied by “curtido”, a spicy  salsa to add on top. Again, the “Plato Tipico” is always on hand. There are plenty of local beers to try in all three countries, with prices ranging from USD 1 to USD 3. Gallo in Guatemala, Salvavidas in Honduras and Pilsener in El Salvador are all great lager beers perfect for the tropical climate.
  • Cycling
  • Road Cycling

  Gegarandeerd vertrek op:
  14 nov - alle vertrekdata

  15 dagen
  vanaf € 3.949,- exclusief vlucht
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  14 nov - alle vertrekdata

Resultaten worden geladen

Rondreis Honduras

Het land van vulkanen 

Het landschap van Honduras wordt gekenmerkt door de grote hoeveelheid vulkanen die je tijdens je rondreis zeker tegen zult komen. Diepe valleien en brede, hoge plateaus geven het landschap vorm. De kustregio wordt gekenmerkt door mangrovebossen en palmbomen. De hoogste berg in Honduras is Cerro las Minas (2849 meter). In de natuur van Honduras leven beren, wolven, coyotes, poema's, lynxen, maar ook veel reptielen en een grote variatie aan vogelsoorten.

Maak kennis met de bevolking van Honduras

Een rondreis is niet compleet zonder kennis te maken met de lokale bewoners. Ladino's zijn afstammelingen van de Spanjaarden. Door de vermenging van Spanjaarden en indiaanse bevolkingsgroepen wonen er maar weinig 'pure' Spanjaarden in Honduras. De indianen wonen voornamelijk in La Mosquitia. De grootste groep is de Miskito indianen. Zij wonen in kleine houten huisjes op palen, aan de kust. In La Mosquitia wonen ook de Pechindianen. De Lenca's was oorspronkelijk de grootste indianengroep in Honduras. Zij zijn grotendeels opgegaan in de Ladino's net als de Maya's. In de omgeving van Copán zijn nog enkele afstammelingen van Maya's te vinden, die tegenwoordig Chortí indianen worden genoemd. Andere indianengroepen zijn de Payas en de van oorsprong nomadische Hicaques.

Het is niet duidelijk hoeveel inwoners Honduras precies kent. Dit komt doordat veel mensen niet staan ingeschreven in het bevolkingsregister. Vooral in arme gezinnen komt het vaak voor dat kinderen niet worden ingeschreven. Vroeger waren veel mensen bang voor de regering en kozen er daarom voor onvindbaar te blijven door zich niet in te schrijven. Daarnaast hoeft men zo geen belasting te betalen.

De Garífunas wonen langs de noordkust van Honduras. Zij stammen af van Afrikaanse slaven die naar Amerika werden verscheept, maar door schipbreuk in Honduras belanden. De Garífunas spreken een mengsel van Afrikaanse talen, Spaans en Engels. Garífunas wonen traditioneel in hutten van palmbladeren op het strand en leven van visvangst. Langzamerhand vestigen Garífunas zich ook in de steden, vooral in San Pedro Sula en La Ceiba. Dan zijn er nog de Eilanders. Op Utila, Roatán en Guanaja wonen nakomelingen van de Engelsen, die zich daar gevestigd hebben toen de eilanden in Engels bezit waren.

Wat is er te zien in Honduras:

 • De grootste trekpleister van Honduras zijn de Ruinas de Copán. Dit zijn de duizenden jaren oude ruïnes van een van de belangrijkste steden van de Maya's.
 • De Pulhapanzák-watervallen met als hoogtepunt de grootste waterval waar de rivier Rio Lindo meer dan 100 meter omlaag valt.
 • Het Meer van Yojoa is het grootste natuurlijke meer van Honduras.
 • De Grotten van Taulabé liggen op ongeveer 40 minuten van Siguatepeque. De eerste vierhonderd meter kun je makkelijk bereiken via gemaakte trappen en aangebrachte lichten. Daarna wordt het wat lastiger en het einde van de grotten is zelfs nog nooit bereikt.

Duik- en Snorkelparadijs

De Baai eilanden aan de noordkust van Honduras zijn beroemd om het koraal dat overal voor de kust groeit en maken het land een populaire rondreis bestemming. Dicht bij de kust niet al te diep onder water zijn er al fraaie stukken van het koraal en bijzondere vissen te zien.

Wist je dat...

 • De mensen in Honduras 2 achternamen hebben? De eerste achternaam is die van de vader en de tweede achternaam is die van de moeder.
 • Kinderen in Honduras spelen met schorpioenen? Voor ze gaan spelen trekken ze eerst de gevaarlijke angel uit het beest.
 • Honduras in de jaren '20 en '30 de grootste bananenexporteur ter wereld was?
Naar boven
 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
 • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen