< Terug naar resultaten

Rondreis Albanië

Van harte welkom!

15 dagen vanaf € 1.398 € 1.323

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Mooie wandelingen, boeiende geschiedenis en gastvrije bevolking
 • Bezoek aan het beroemde Meer van Ohrid
 • Veel contact met lokale bevolking door overnachtingen in kleinschalige familiehotels
 • Traditionele maaltijden en een kijkje in het leven van de bewoners van Albanië
 • Alle vertrekken onder leiding van ervaren, lokale reisbegeleiding

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
15 dagen vanaf € 1.398,- € 1.323,-
€ 75,- Sawadeal korting tot Profiteer nu van tijdelijke korting op vertrek za 10 jun , za 19 aug

Route 15 daagse rondreis Albanië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Albanië maken we prachtige wandelingen door de ongerepte natuur en maken we kennis met de rijke cultuur. We bezoeken kloosters, kerken en ruïnes en verkennen sfeervolle steden. Slapen doen we in kleinschalige accommodaties waar we altijd gastvrij ontvangen worden. Veel smakelijke, lokale maaltijden zijn inbegrepen in de reissom. Rondreis Albanië: waar andere organisaties zich beperken tot alleen het Noorden of Zuiden van het land, gaan wij verder.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Tirana, naar Berat
 2. Dag 2 - naar Llogara
 3. Dag 3 - wandelen rond Llogara
 4. Dag 4 - via Butrint naar Gjirokaster
 5. Dag 5 - wandeling rondom Vjosë vallei & Sotira Farm
 6. Dag 6 - via Dardha naar Korçë
 7. Dag 7 - het Meer van Ohrid & Tirana
 8. Dag 8 - Tirana / vrije dag
 9. Dag 9 - via het Meer van Shkopet naar Shkodër
 10. Dag 10 - boottrip over het Meer van Koman
 11. Dag 11 - wandelen rondom de Valbona Vallei
 12. Dag 12 - van Valbona naar bergdorpje Theth
 13. Dag 13 - wandelen rondom Theth, overnachting Nderlysa
 14. Dag 14 - naar Krujë
 15. Dag 15 - vlucht Tirana - Amsterdam
Bekijk Route Albanië, 15 dagen

Van harte welkom!

Het is een afwisselende reis met wandelingen in ongerepte natuur, bezoeken aan sfeervolle steden en ook de kust wordt in deze complete reis door Albanië niet vergeten. Verder maak je kennis met de geschiedenis, de cultuur en het dagelijks leven van de Albanezen. Gedurende deze rondreis overnachten we in diverse soorten accommodaties die typisch zijn voor Albanië. De accommodaties zijn altijd sfeervol en erg mooi gelegen. We slapen in hotels, berghutten, bed & breakfasts en guesthouses. Soms deel je je kamer en sanitaire voorzieningen met groepsgenoten. Tijdens de reis hebben we volgens programma de beschikking over een eigen (mini)bus. De reissom is inclusief de retourvlucht van Amsterdam naar Tirana. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Tirana te reizen, je boekt dan een landarrangement.

Rondreis Albanië: Wandelen in ongerept natuurschoon

Albanië is uitermate geschikt om per voet te ontdekken. We maken o.a. wandelingen door de beroemde Valbona Vallei en in het Llogara Nationaal Park. Hoge, ruige bergen worden afgewisseld door groene weides en je komt ogen te kort. Ook mag een bezoek aan hoofdstad Tirana niet ontbreken. Bezoek hier de hoogtepunten van Tirana: het Skanderbegplein, de Et'hem Bey moskee en het Historisch Museum.

Na inspanning komt...... ontspanning

Als je van wandelen houdt, kom je tijdens deze reis goed aan je trekken. Maar je hoeft niet élke wandeling mee te doen. Zo slapen we een aantal keer 2 nachten op dezelfde plek waardoor je er ook voor kunt kiezen om bij de accommodatie te blijven. Al smaakt een goeie maaltijd met een biertje nóg beter na een dag in de frisse buitenlucht. 

Kleine groepen

Voor deze reis hebben we gekozen om de groepen klein te houden. Zo reis je maximaal met 15 andere reisgenoten. Hierdoor kan de lokale reisbegeleider extra goed inspringen op het (wandel)tempo van de groep én kunnen we kiezen voor kleinschalige accommodaties. Zo overnacht je in het noorden bij lokale families in de bergen. Dat maakt deze reis extra speciaal!


Single vakanties naar Albanië

Wij bieden diverse reizen naar Albanië speciaal bestemd voor alleenreizenden / singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.

Rondreis Albanië

Van harte welkom!

Albanie Theth
15 dagen vanaf € 1.398 € 1.323
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.