< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Tirana

  We vliegen naar Tirana, de hoofdstad van Albanië en we worden naar ons eerste hotel gebracht. Voor het vluchtschema verwijzen wij naar het kopje 'Vluchtinfo'. 

 • 2

  Tirana / vrije dag

  image

  Na het ontbijt nemen we de kabelbaan naar Mount Dajti, net buiten Tirana. Hier maken we een heerlijke wandeling door het frisse beukenbos. De uitzichten vanaf Mount Dajti zijn geweldig. Na de lunch gaan we weer naar beneden en kun je de hoogtepunten van Tirana ontdekken: het Skanderbegplein, de Et'hem Bey moskee en het Historisch Museum. 's Avonds kies je één van de vele restaurants om lekker uit eten te gaan. Vooral de wijk 'Blloku' is een aanrader.

  De wandeling van vandaag duurt ongeveer 4 uur incl. pauzes (optioneel)

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Berat

  image

  Na het ontbijt rijden we door naar Berat. Berat is een hoogtepunt van elke reis naar Albanië. Deze stad wordt ook wel 'De Stad met 1000 Ramen' genoemd en heeft deze naam te danken aan de collectie witte, Ottomaanse huizen die tegen een heuvel staan aangeplakt en een schitterend gezicht vormen. Vandaag bezoeken we het prachtige, oude centrum dat op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco staat. We wandelen ook naar de Citadel vanwaar we een mooi uitzicht hebben over de vallei en de rivier Osumi. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Llogara

  image

  We rijden in ongeveer 2 uurtjes via de baai van Vlora naar het frisgroene Llogara National Park. Na de lunch maken we een mooie wandeling door de natuur. We beginnen op een oude militaire weg en vervolgen ons pad over een bergrug met uitzicht op de zee. Vanaf daar lopen we over een pad door een dichtbegroeid woud weer terug naar het hotel.

  De wandeling van vandaag duurt ongeveer 4 uur incl. pauzes (optioneel)

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  wandelen rond Llogara

  image

  De omgeving rond de Llogara pas wordt door reizigers beschreven als één van de mooiste uit de Méditerranée met haar prachtige uitzichten op de bergen en de zee. De berg Cika, waar we vandaag gaan wandelen, behoort tot het hoogste massief van zuidwest Albanië. Via een goed pad door een dennenbos bereiken we een hoogte van 1300 meter. 

  image

  Vanaf hier wordt het pad iets minder steil en hebben we er vaak een prachtig panoramisch uitzicht. Op het hoogste punt nemen we de tijd om van de adembenemende vergezichten te genieten. Tijdens bijna de hele wandeling heb je uitzicht op de stralend witte stranden van Dhermi waar we in de middag naartoe rijden om even te relaxen tot in de avond. Aan het eind van de dag worden we terug gebracht naar ons hotel.

  De wandeling van vandaag duurt ongeveer 4-5 uur incl. pauzes (optioneel)

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Butrint naar Gjirokaster

  image

  Vanaf Llogara rijden we naar beneden naar Butrint. Het is bijna onmogelijk om Butrint niet leuk te vinden. Ook als je niet geïnteresseerd ben in archeologie, kun je hier je hart ophalen. Je zult genieten van de vredige sfeer, de geur van eucalyptusbomen en het tjilpen van de vogels tussen de ruïnes. Deze ruïne site staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

  image

  Voordat we bij onze slaapplaats aankomen, brengen we een bezoek aan de bronnen van Blue Eye. Deze heldere blauwgroene bronnen liggen in een mooie, rustige omgeving. Hier kun je op je gemakje even rondkijken. Daarna reizen we verder naar de stad Gjirokaster waar we naar het indrukwekkend kasteel wandelen. 's Avonds kun je dineren in een traditioneel restaurant in het historische centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  wandeling rondom Vjosë vallei & Sotira Farm

  image

  Na het ontbijt rijden we de Vjosë vallei in, waar we een adembenemend uitzicht hebben op het gebergte van Nemerçka. De bus zet ons af aan het begin van een mooie wandeling naar de Sopoti watervallen waar we uitrusten en genieten van onze picknicklunch. Na de lunch dalen we verder af naar de vallei en stappen we weer in de bus. Via het plateau van Leskovik en de bossen van Germenji, rijden we naar de Sotira Farm.

  image

  Stel je een magische plek voor omringd door bergen en bewoond door vele soorten vogels, eekhoorns en herten. Een fontein waar kristalhelder water uit stroomt dat direct uit de bergen komt én een plek waar enkel met eerlijke, biologische producten wordt gewerkt. Dat is de Sotira farm. We verblijven hier 1 nacht. 

  De wandeling van vandaag duurt ongeveer 3-4 uur incl. pauzes

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  via Dardha naar Korçë

  image

  In de ochtend bezoeken we het romantische stadje Dardha, waar in de jaren 60 de Albanezen voor het eerst gingen skiën. Tijdens een wandeling ontdekken we de prachtige natuur in de omgeving van Dardha. 's Middags rijden we door naar Korçë, de grootse stad van Oost-Albanië, waar we tijdens een tour door de stad de hoogtepunten bezoeken zoals de moskee en de kathedraal. We overnachten in een hotel in het centrum van de stad.

  De wandeling van vandaag duurt ongeveer 4-5 uur incl. pauzes

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  het Meer van Ohrid & Shkoder

  image

  We starten de dag met een rit naar het Meer van Ohrid dat op de grens met Macedonië ligt. Hier brengen we een bezoekje aan het schilderachtige vissersdorpje Lin. We vervolgen onze weg over de 'Via Egnatia'. In de oudheid was deze weg een belangrijke connectie tussen de Oost- en Westkant van het Romeinse rijk. Na de lunch in de rurale omgeving van Tirana rijden we door in de richting van Shkoder voor een bezoek aan het Rozafa kasteel. Het indrukwekkende kasteel is gelegen op een heuvel dat een schitterend uitzicht biedt over het meer van Shkoder. Na het genieten van de uitzichten en het wandelen bij het kasteel vervolgen we onze weg naar ons hotel in Shkoder waar we 1 nacht verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  boottrip over het Meer van Koman

  image

  We rijden naar de oever van het Meer van Koman en stappen op de ferry. Door vele reisgidsen wordt deze boottocht omschreven als één van de mooiste van de wereld. Ongeveer twee uur lang varen we over het blauwe water en we hebben een schitterend uitzicht op de bergtoppen om ons heen. Eenmaal aan de andere kant van het meer, stappen we in de bus naar Valbona en maken een mooie, korte wandeling langs de rivier om ons voor te bereiden op de komende wandeldagen. Het diner in het guesthouse is inbegrepen.

  De wandeling van vandaag duurt ongeveer 2 uur incl. pauzes (optioneel)

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  wandelen rondom de Valbona Vallei

  image

  Tijdens een volle dag in Valbona ontdekken we het gebied te voet. We wandelen door één van de mooiste landschappen die het land te bieden heeft. In rustig tempo lopen we door een rivierbedding in de richting van Kukaj. Vanaf hier gaat het pad verder door de bossen en volgen we een herderspad tot de voet van Mount Rosi. We klimmen verder omhoog tot we bij groene weiden aankomen, waar we een fantastisch uitzicht hebben op de hoogste berg van Albanië; Mount Jezerca (2694 m).

  image

  Op een hoogte van 1700 meter zoeken we een mooie plek om te picknicken. Na de lunch wandelen we rustig terug naar Valbona en stoppen we voor een kop thee in één van de huizen in Kukaj. 's Avonds slapen we in het bij ons bekende hotel in de vallei, waar we ook weer dineren.


  We wandelen vandaag ongeveer 6-7 uur incl. stops (optioneel)

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  van Valbona naar bergdorpje Theth

  image

  Na het ontbijt laden we onze tassen op de rug van paarden en beginnen we aan de mooiste en zwaarste wandeling van deze reis. Voor deze wandeling is het belangrijk dat je in goede conditie bent. Uiteraard doen we alles in een zeer rustig tempo, we hebben immers de hele dag de tijd. De pas die we overgaan is gelegen op 1860 meter, wat betekent dat we vandaag 1000 meter klimmen en dalen. Erg pittig, maar zéker de moeite waard. 

  image

  Het schapenpad dat we volgen is al eeuwenoud en verbindt de plaatsen Valbona en Theth met elkaar. Eenmaal bovenop de pas hebben we een spectaculair uitzicht op de toppen van de Albanese Alpen. Vanaf daar leidt het pad ons door groene weiden en bossen tot we uiteindelijk aankomen in het plaatsje Theth. Vannacht slapen we, na een welverdiend diner, in een zogenaamd 'village house'.


  We wandelen vandaag ongeveer 7-8 uur incl. pauzes

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  wandelen rondom Theth, overnachting Nderlysa

  image

  Theth is vooral bekend vanwege zijn mooie omgeving en is ook bekroond als Nationaal Park. De bergwereld om ons heen is overweldigend mooi en inspireerde schrijfster en antropologe Edith Durham tot het schrijven van “High Albania”, waarin ze de tradities van de Albanese bergbevolking in beeld brengt. We bezoeken de hoogtepunten van Theth te voet en lunchen in Nderlysa bij een lokale familie. De middag is daar vrij te besteden en je kunt bijvoorbeeld gaan relaxen bij de natuurlijke bronnen van het dorp. We dineren en slapen in Nderlysa.


  We wandelen vandaag ongeveer 4-5 uur incl. pauzes

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  naar Krujë

  image

  Vandaag kunnen we nog 1 keer de benen strekken tijdens een korte, maar mooie wandeling. Daarna rijden we door naar Krujë. Op de beroemde Bazaar worden veel (houten) souvenirs verkocht en het is heerlijk om er even overheen te slenteren. Ook het fort is een bezoekje waard. Vanaf hier verzette de Nationale held Skanderbeg zich (succesvol) tegen de Ottomanen en mede daarom is Krüje een belangrijke stad voor de Albanezen. We slapen in een hotel nabij het historische centrum.

  We wandelen vandaag ongeveer 2 uur incl. stops

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 15

  vlucht Tirana - Amsterdam

  Vandaag worden we naar de luchthaven van Tirana gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtinfo.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Mooie wandelingen, boeiende geschiedenis en gastvrije bevolking
 • Bezoek aan het beroemde Meer van Ohrid
 • Veel contact met lokale bevolking door overnachtingen in kleinschalige familiehotels
 • Traditionele maaltijden en een kijkje in het leven van de bewoners van Albanië
 • Alle vertrekken onder leiding van ervaren, lokale reisbegeleiding
 • Actieve en afwisselende reis door héél Albanië
 • Meerdere dagen in de Valbona Vallei en bergdorpje Theth
 • Bijzondere boottocht over het Meer van Koman
 • Alle ontbijten, 5 lunches en 5 diners inbegrepen

Groepsrondreis Albanië

Van harte welkom!

Albanie Theth
15 dagen vanaf € 1.399
Naar boven