< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Accommodaties Cuba - Cuba

  Om je een goede indruk te geven in wat voor type accommodaties wordt overnacht, vind je hieronder een overzicht van de meest gebruikte accommodaties. We zullen tijdens de reis zoveel mogelijk in deze accommodaties (op basis van beschikbaarheid) verblijven. Het kan echter voorkomen dat we uitwijken naar een alternatief hotel. Dit is qua comfort en voorzieningen altijd zoveel mogelijk gelijkwaardig. 

  Sinds de relatie tussen Cuba en de Verenigde Staten sterk verbeterd is, merken wij dat steeds meer toeristen ervoor kiezen om naar Cuba te reizen. Het land heeft momenteel grote moeite om deze ontwikkelingen bij te benen, waardoor accommodaties helaas steeds vaker overboekt raken. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de reis zoveel mogelijk volgens het oorspronkelijke programma te laten verlopen, maar het kan dus voorkomen dat zich onverwachte situaties voordoen tijdens de reis, en we aanpassingen moeten doen in accommodaties of route. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan telefonisch 020-4202220 (keuze 2) of per e-mail info@sawadee.nl gerust contact op met onze reisexperts.

 •  

  Casas Particulares - Cuba

  • image image
   eigen badkamer

  Tijdens deze reis maken we gebruik van veel verschillende Casas Particulares. De ene homestay is wat luxer of kleurrijker dan de andere, maar ze zijn allemaal even comfortabel en schoon. De familie waar je verblijft woont vaak in een apart gedeelte van het huis, maar als je het leuk vindt, kun je zeker een praatje aanknopen. In de casas heb je een eigen kamer met badkamer.

 •  

  Hotel Comodoro - Havana

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   ontbijt
  • image image
   zwembad

  In de wijk Miramar ligt het hotel- en bungalowcomplex Comodoro. Voor CUC 10,- (dagtarief) kun je met de hop on hop off-bus op en neer naar het centrum van Havana. Er is een klein privéstrandje met een natuurlijk zwembad en watersportmogelijkheden. Bij de bungalows zijn meerdere zwembaden aanwezig.

 •  

  Hotel Memories - Varadero

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   full-board
  • image image
   zwembad

  Vanaf april 2017 hebben wij de route van deze reis aangepast. Je slaapt de eerste nacht dan in Memories Varadero. Dit All-Inclusive resort is van alle gemakken voorzien. Het strand is goed onderhouden en groot en je kunt er met een golfkarretje naartoe. De kamers zijn ruimopgezet en comfortabel. Een prima resort om de reis ontspannen te beginnen.

 •  

  Hotel el Salton - Sierra Maestra

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   ontbijt
  Hotel Horizontes Villa El Salton ligt in het midden van de Sierra Maestra, Cuba´s hoogste bergen, omgeven door mooie landschappen. Het is een prettig hotel met veel wandelmogelijkheden, maar ook ruimte om te relaxen.
 •  

  Villa Santo Domingo - Sierra Maestra

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   ontbijt

  Tijdens je verblijf in Villa Santo Domingo zal je het echte Cuba ervaren. De houten bungalows zijn omgeven door prachtige Cubaanse natuur. In de tuin zijn ligstoelen beschikbaar waar je perfect tot rust kan komen. De kamers hebben een eigen badkamer, airconditioning en een terras of balkon. Het hotel heeft ook een restaurant. 

 •  

  Villa Pinares de Mayari - Mayari

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   ontbijt
  • image image
   zwembad
  Deze accommodatie bestaat uit houten bungalows, omgeven door de natuur. Het is een van de eerste eco-toeristische accommodaties van Cuba. Er is een restaurant en een klein zwembad. De kamers hebben een eigen badkamer en een ventilator.
 •  

  Villa Soroa - Soroa

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   ontbijt
  • image image
   zwembad

  Villa Soroa is een bungalowpark midden in de natuur. De huisjes zijn zeker niet luxe, maar de ligging is prettig. Je kunt er relaxen bij het zwembad, maar in de omgeving kun je ook wandelen met een gids of een bezoek brengen aan de orchideeëntuin of de waterval. 

Accommodatie algemeen

Tijdens de reis overnachten we vooral in casas particulares; bij mensen thuis. Vaak is dit een apart gedeelte van het huis. De Cubanen wonen in het andere deel. Voor de eerste nacht in Havana (vanaf april 2017 Varadero), de nachten in Sierra Maestra en de nachten in Soroa maken we gebruik van hotels. In Havana en Soroa heb je de beschikking over een zwembad. In de casas particulares en hotels reserveren we tweepersoonskamers met een eigen badkamer. 

Tijdens de reis maken we gebruik van heel veel verschillende casas particulares. Houd er rekening mee dat elke casa uniek is, er is er geen een hetzelfde. Je zult dus de ene keer een wat mooiere kamer hebben dan de andere keer. Dat maakt deze reis juist extra charmant!

Houd er rekening mee dat elektriciteitsstoringen regelmatig voorkomen op Cuba en watertoevoer is niet altijd gegarandeerd.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je voor € 300,- extra een éénpersoonskamer boeken.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je voor € 300,- extra een éénpersoonskamer boeken.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele reis hebben we een eigen bus met airconditioning tot onze beschikking.

Rondreis Cuba - Casas Particulares

Ervaar het échte Cubaanse leven

Trinidad local Cuba
21 dagen vanaf € 1.998
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!