< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Albanië - De Albanese Alpen

Te voet op ontdekking door het ruige noorden

8 dagen vanaf € 1.249

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek de ruige en wilde landschappen van de Albanese Alpen
 • Driedaagse trektocht in de Theth Vallei en het Valbona Nationaal Park
 • Wandeling naar de adembenemende 'White Circle'
 • Boottocht over het Meer van Koman
 • Ontdek de fascinerende geschiedenis in de historische steden Berat en Krujë

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Albanië - De Albanese Alpen

Maak tijdens deze wandelvakantie kennis met fascinerend Albanië! Misschien is dit wel het onbekendste Balkanland, maar het heeft een prettig mediterrane sfeer en een ongerept, ruig en wild landschap dat erop wacht ontdekt te worden. Onze trektocht is geconcentreerd in de afgelegen Albanese Alpen in het noorden, waar oude bloedwraak en folklore het verleden kenmerken. We verkennen te voet de afgelegen streken van Theth en Valbona, met een agrarische leven dat eeuwenlang onveranderd is gebleven. We verblijven tijdens deze wandelvakantie in eenvoudige hotels en tussen de wandelingen is het vervoer per minibus. Op vier dagen van de reis zijn, naast ontbijt, ook lunch en diner inbegrepen.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Tirana
 2. Dag 2 - via Shkodër en Rozafa Castle naar Theth / korte wandeling Theth
 3. Dag 3 - wandeling naar de waterval van Grunas, Nderlyse en het 'Blauwe Oog van Kapre'
 4. Dag 4 - trek over de Valbona Pas naar Rragam / naar Valbona
 5. Dag 5 - wandeling naar de 'White Circle'
 6. Dag 6 - boottocht Meer van Koman / naar Kruje
 7. Dag 7 - naar Berat / bezoek etnografisch museum en de koningsmoskee
 8. Dag 8 - naar de luchthaven van Tirana / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Albanië

Wandelen door het ruige noorden

Vanuit Tirana reizen we naar het noorden van Albanië om vanuit Shkodër, één van de oudste en meest historische plaatsen van het land, om onze eerste wandelpassen te zetten in Theth Valley. De vallei is overwegend agrarische, eeuwenoude landbouwpraktijken en paardenkarren worden hier nog steeds worden gebruikt. 

Valbona en het Tropoje District

Het Valbona National Park vormt het centrum van de Albanese Alpen en de bergen zijn hier ruig en overwegend hoog. Het Tropoje District kenmerkt zich door de wildste landschappen en de thuisbasis van de Albanese volkscultuur. We lopen hier door bossen en over alpenweiden en genieten vanaf de Valbona Pas van het spectaculaire uitzicht over Valbona en de valleien van Theth. Hier maken we ook een fikse wandeling naar de 'White Circle'. 

Het Meer van Koman en Berat in het zuiden

Op het Meer van Koman maken we een onvergetelijke boottocht waarna we tijd hebben om de historische steden Berat en Krujë te verkennen. Zo kunnen we ons verdiepen in de boeiende geschiedenis van dit gastvrije land waarvan de wereld pas een glimp te zien kreeg na de ineenstorting van de Socialistische Volksrepubliek in 1991.

Wandelvakantie Albanië - De Albanese Alpen

Te voet op ontdekking door het ruige noorden

Wandelvakantie Albanië
8 dagen vanaf € 1.249
Naar boven